Homepagina » Gezondheid » Kwart Canadese verpleegkundigen zou eigen ziekenhuis afraden
Kwart Canadese verpleegkundigen zou eigen ziekenhuis afraden

Kwart Canadese verpleegkundigen zou eigen ziekenhuis afraden

Bijna een kwart van alle Canadese verpleegkundigen zou het ziekenhuis waar zij zelf werken niet aanraden aan vrienden of familieleden, zo blijkt uit onderzoek van CBC News.

De onthutsende cijfers kwamen naar buiten nadat zorgmedewerkers uit alle hoeken van het land werd gevraagd hun eigen ziekenhuis te beoordelen.

Vierentwintig procent van de respondenten zei hun eigen ziekenhuis zeker niet of waarschijnlijk niet te zullen aanbevelen aan geliefden.

Bezuinigingen

Meer dan 4500 verpleegkundigen van tenminste 257 ziekenhuizen gaven gehoor aan het verzoek en vulden een vragenlijst in over een aantal onderwerpen, variërend van ziekenhuismiddelen tot de zorgkwaliteit.

Ongeveer 60 procent van de verpleegkundigen zei dat er onvoldoende personeel is om het werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Judith Ritchie, plaatsvervangend directeur van de afdeling verpleegkundig onderzoek van de McGill-universiteit in Montreal, noemde het hoge percentage zorgwekkend, niet alleen voor het zorgpersoneel, maar ook voor de patiënten.

“Ik werk op de afdeling hartchirurgie en vanwege bezuinigingen wordt in het geval van ziekte geen vervanging geregeld,” zei een verpleegkundige uit Toronto die anoniem wilde blijven. “Dit brengt extra risico’s met zich mee voor patiënten. Het ziekenhuis ontkent in alle toonaarden.”

Medische fouten

Door een continu tekort aan personeel krijgen veel verpleegkundigen een burn-out. Bijna 40 procent van de respondenten gaf aan hier last van te hebben. “Iedereen is de hele dag opgebrand en we hopen steeds weer door de dag te komen,” zei een zuster uit Newfoundland.

Veel verplegend personeel klaagt dat de noodzakelijke apparatuur vaak ontbreekt om goed werk af te kunnen leveren en dat medische fouten niet altijd aan de kaak worden gesteld. Veertig procent van de ondervraagden zei dat slechts in de helft van de gevallen of minder actie wordt ondernomen.

“Vaak worden de fouten genegeerd of wacht het ziekenhuis op een grove fout voordat actie wordt ondernomen,” aldus een anonieme zuster uit Toronto.

Bijna 60 procent van de verpleegkundigen gaf aan dat ze soms niet eens toegang hebben tot warm water, zeep, keukenrol of alcoholdoekjes. In Canada zijn in totaal 360.000 verpleegkundigen werkzaam.

Bron: CBC.ca

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Hetzelfde is ook van toepassing in Nederland door ondervinding zelf ervaren.Klein voorbeeldje, staat er plots een potje te slikken medicijnen op je tafeltje(ff trainen) die voor een ander zijn bedoeld.Je zult maar ff niet bij de tijd zijn, en ze slikken.In mijn geval had het waarschijnlijk mijn hart lam gelegd.Sorry sorry riep het verplegend personeel, waarop ik zei:Als God zag hoe jullie werkten, en wat jullie salaris was???Zou die zich omdraaien, en bitter wenen.

  0 likes
 2. ow dus daar is het ook het zelfde als hier .

  0 likes
 3. To be honost, bij de meeste banen is dat zo. Dan zie je namelijk hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat, bijv ook vaak bij restaurants, en in mijn geval toen ik werkte bij walibi world.. Dan zie je het van achter de schermen, en wat je dan ziet is meestal niet veel goeds.

  0 likes
 4. er werken volgens een chirurg die mij geopereerd heeft, 2 soorten mensen in operatie kamers SLAGERS en EDEL-SLAGERS en ik ben edelslager dus je treft het. en wat de horeca betrefd hoe schoner het bedrijf des te slechter het eten,vooral in de landen rond de middelandse zee.maar ook deels hier,vuile bedrijven kunnen te maken krijgen met samonella bacterien te schone bedrijven net nog iets eerder.want dan vraag je er om.maar goed zelf ben ik een leek met bijna 45 jaar horeca ervaring.

  0 likes
 5. Zelf heb ik 42 jaar in de zorg gewerkt en ik ken hem van alle kanten.Je hoeft dus niet naar Canada te gaan. Vergeet Nederland niet. Ik schaamde me voor het ZH. waar ik mijn opleiding heb gehad. Volgens mij doet iedereen maar wat. Personeelstekort??? Kijk maar eens op de zustersposten hoeveel mensen aan de computer zitten. Registreren, registreren. Ik vraag me af of er ook gelezen wordt wat de ander registreert. Voor de patient is vaak weinig aandacht, signaleren hoort er niet meer bij, ovrzicht, ho maar.
  Ik heb me voorgenomen om me niet meer als proefkonijn te laten gebruiken. Wanneer ik iets krijg, dan zal het wel zo hebben moeten zijn. Een ZH is levensgevaarlijk.
  Ik spreek niet n.a.v. één incident. Ik kan er een boek over schrijven.
  Sinds 1980 ben ik heel wat keren met klachtencommissies in aanraking geweest. Of het nu de kwaliteit van zorg, of de incompetentie, of de onhygiënische toestanden aangaat. Ik heb voorspeld dat onze zorg nooit meer goed komt. Beterschap!!!

  0 likes
 6. days of our lives

  Meer dan driekwart van het personeel zou het hun naasten dus wèl aanbevelen.

  Dat lijkt me alleszins een goede score.

  0 likes
 7. [quote name=”Sander”]To be honost, bij de meeste banen is dat zo. Dan zie je namelijk hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat, bijv ook vaak bij restaurants, en in mijn geval toen ik werkte bij walibi world.. Dan zie je het van achter de schermen, en wat je dan ziet is meestal niet veel goeds.[/quote]

  Juist! en ALLE gitzwarte en zeer diepe beerputten blijven dicht omdat men altijd “smaad en laster” aanwend om schurk bedrijven te beschermen!

  Ik ben voor een website waar werknemers zich kunnen uitlaten over wantoestanden!
  Welke waarschijnlijk binnen 24 uur van het internet is verdwenen door een rechterlijke “uitspraak” haha

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Als je niet blijft zoeken naar antwoorden zal je nooit de waarheid vinden. Een video over de gaten in het 9/11-verhaal die je niet mag missen

Als je niet blijft zoeken naar antwoorden zal je nooit de waarheid vinden. Een video over de gaten in het 9/11-verhaal die je niet mag missen

Kees van der Pijl is voormalig hoogleraar ...

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

Google gebruikt zwarte lijsten om onwelgevallige zoekresultaten weg te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.