Homepagina » Gezondheid » Wonderbehandeling voor autisme. Ontdek hier hoe dit miljoenen kinderen kan helpen
Wonderbehandeling voor autisme. Ontdek hier hoe cannabis miljoenen kinderen kan helpen

Wonderbehandeling voor autisme. Ontdek hier hoe dit miljoenen kinderen kan helpen

Noa Shulman uit Israël heeft een zware vorm van autisme. Ze kan niet praten en is vaak agressief. Haar moeder Yael voegt cannabisolie toe aan haar eten.

Noa maakt deel uit van het allereerste klinische onderzoek ter wereld waarbij de voordelen van medicinale cannabis voor jonge mensen met autisme worden onderzocht.

Het gaat mogelijk om een doorbraak waar miljoenen kinderen baat bij kunnen hebben, schrijft USA Today.

Beter

Er is anekdotisch bewijs dat cannabidiol (CBD), een stofje in cannabis, kinderen beter helpt dan welk medicijn dan ook. Wetenschappelijk onderzoek moet nu uitwijzen of dat echt zo is.

Autisme vormt een steeds groter probleem. In de Verenigde Staten is al 1 op de 68 kinderen gediagnosticeerd met de aandoening.

Er zijn in de VS maar twee medicijnen goedgekeurd om symptomen van autisme te behandelen.

Zombie

In beide gevallen gaat het om antipsychotica met zware bijwerkingen. “Toen Noa ze slikte zag ze eruit als een zombie,” zei Yael. “Ze zat daar maar met haar mond open en bewoog niet.”

Het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem volgt 120 kinderen en jongvolwassenen met autisme. Noa behoort ook tot die groep.

Hoofdonderzoeker Adi Aran zei dat vrijwel alle proefpersonen aan de antipsychotica zaten en dat ongeveer de helft daar negatief op reageerde.

Smeekte

Yael smeekte Aran en andere artsen om cannabisolie voor te schrijven na een nieuwsbericht over een moeder die het aan haar autistische zoon had gegeven, waarna het jongetje opknapte.

“Veel ouders vroegen om cannabis voor hun kinderen,” zei Aran. “In eerste instantie weigerde ik.”

Daar kwam verandering in toen een jaar geleden uit Israëlische studies bleek dat cannabis helpt tegen epilepsie en autisme.

‘Mijn kind blijft maar praten’

Hij besloot zelf onderzoek te doen. Zeventig van zijn patiënten bleken positief te reageren, waarna werd besloten een klinisch onderzoek op te zetten.

Er lopen inmiddels 110 van deze onderzoeken in Israël, meer dan in welk land dan ook.

Tamir Gedo, de directeur van het bedrijf dat de cannabisolie levert voor de studie, zei dat één moeder had gezegd: “Mijn kind blijft maar praten. Hiervoor sprak hij niet. En hij is 12 jaar oud.”

[USA Today]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Laten ze eerst eens stoppen met alle kinderen vol te pompen met gifcocktails.
  In Amerika worden de meeste injecties gegeven,dan waar ook.

  24 likes
 2. Tegenwoordig heb ik een enorm wantrouwen bij het lezen van het woord: ‘wetenschap/wetenschapper’.
  In een geval als dit betekend het voor mij dat de ‘natuur genezers’, homeopaten ed., al veeel verder zijn of altijd al geweest zijn dan wat ‘men’ nu eindelijk eens gaat onderzoeken. MAW, de ‘alternatieven’ zijn er al en de ‘wetenschap van het gepeupel moet nog wakker worden.

  Waarom word de ‘gewone man/vrouw’ toch zo in twijfel getrokken? Niet ‘wetenschappelijk’ genoeg wellicht?, is eigen ervaring niet goed? Of worden wij te stom geacht?

  Stelletje hufters zijn het…maar dat is mijn mening.’

  Alternatief = tweede keus, volgens mijn boekje, maar dat is vout: Eerste keus moet dat zijn. Kwak/ regulier is tweede keus

  23 likes
 3. Cannabis is gewoon goed voor alles. Ik gebruik het al 33 jaar en hasj heeft mij altijd vrede en vrolijkheid gebracht. Nooit negatief, nooit boos of kwaadaardig zoals andere drugs. Altijd goed en aardig. Ik kan mij geen beter liefje voorstellen. Zij blijft altijd bij mij. mmmmm We lijken wel en stelletje…;p

  11 likes
 4. Een andere wonderbehandeling voor autisme is CEASE Therapie.

  http://www.cease-therapie.nl/

  4 likes
 5. In Nederland hebt je ook veel autisme. Boven mij woont ook een jongeman. Hij is alleen, krijgt geen bezoek. Ik zie de ouders ook niet zoveel. Met kerst is hij thuis. hele dag thuis.

  1 likes
  • Breng hem eens een bezoek, zet wat natuurlijks voor zijn deur (iets zonder suiker,zonder tarwe, zonder koemelk etc) biologische geitenmelkkefir bijv of een ongezoete quinoareep… Lief briefje erbij, doe het wekelijks. Glimlach en wens hem een goede dag. Wees niet teleurgesteld als hij niets terug zegt. Het gaat niet altijd vanzelf…hij zal je van binnen in zijn hart dankbaar zijn. Authisme is een specialiteit die vaardigheid eist.
   Wellicht heb je een hele lieve, fijne, vredige vriend aan tafel dit jaar met kerstmis.
   Dat zal een echt kerstfeest zijn.
   Volharding is niet hard…het is ‘n helende zachte kracht.
   Veel goeds voor jou Wim
   Liefde is een onvoorwaardelijke kracht,
   Waar de mens naar smacht…
   Margie 🌺

   6 likes
   • Ja Wim, mijn zoon is ook een (lichte) autist. Wat Margie beschrijft klopt helemaal. Je krijgt een onvoorwaardelijke vriend voor het leven!! Probeer het maar eens. Hij zal waarschijnlijk behoorlijk stil zijn maar als jij ook stil kunt zijn heb je het superontspannen.

    2 likes
 6. Dit is niet een panaceé.

  2 likes
  • Wat is geen panacee?
   Hypocrates eed afgelegd?
   Let food be thy medicine and medicine be thy food.

   Ritalin das geen panacee. Het is ontwikkeld om kinderen slaaf te maken zodat big pharma nog meer verkooppraatjes voor onnozele dokters kan houden. Het heet medicijnen studie en is al heel lang geen gemeeskunde meer. De meeste artsen zijn sales mensen geworden. En…tja er kan geen patent aangevraagd worden op een natuurlijk panacee, geen verdienste dus voor de verkoop.

   4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...