Homepagina » Archeologie » Legendarisch metaal Atlantis gevonden in scheepswrak
Legendarisch metaal Atlantis gevonden in scheepswrak

Legendarisch metaal Atlantis gevonden in scheepswrak

Voor de kust van Sicilië is de legendarische metaallegering orichalcum gevonden. De legering, die is aangetroffen in een 2600 jaar oud scheepswrak, werd naar verluidt door de oude Grieken ontdekt in Atlantis.

Het schip is vermoedelijk in een storm terechtgekomen en zonk vlak bij de havenstad Gela. “Het wrak dateert van de eerste helft van de zesde eeuw voor Christus,” zei Sebastiano Tusa. “Het lag op een diepte van meer dan drie meter.”

“Er is nog nooit zoiets gevonden,” ging hij verder. “We kenden orichalcum alleen van oude geschriften en enkele ornamenten.” Orichalcum werd lange tijd gezien als een mysterieuze metaallegering. Volgens de oude Grieken is het ontdekt door Kadmos, een figuur uit de Griekse mythologie. In de 4e eeuw voor Christus verwees Plato in zijn dialoog Critias naar orichalcum.

Plato schreef dat orichalcum werd gewonnen op het mythische eiland Atlantis en gebruikt werd om de muren, zuilen en vloeren van de tempel van Poseidon te versieren. In het scheepswrak zijn 39 lingots gevonden die voor 75-80 procent uit koper, voor 15-20 procent uit zink en een voor een klein percentage uit nikkel, lood en ijzer bestaan.

De gepensioneerde hoogleraar Enrico Mattievich gelooft echter dat orichalcum werd vervaardigd door de Chavin-cultuur in Peru. In zijn boek ‘Journey to the Mythological Inferno’ schrijft hij dat de oude Grieken Amerika hebben ontdekt en in Peru een metaallegering hadden gevonden die bestond uit negen procent koper, 76 procent goud en 15 procent zilver.

[Discovery News]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Interessant verhaal; maar er is momenteel toch iets belangrijkers gaande op het wereld toneel.
  Graag hier meer aandacht voor !

  8 likes
  • Ze zijn nog aan het uitzoeken waar precies de complottheorie zit…

   16 likes
   • Als het over Parijs hebt dan zijn er reeds enkele
    1 straat in hartje Parijs zonder wandelaar, fietser en zelfs geen auto….
    2 politieman krijgt headshot en geen spatje bloed….
    3 dader haalt trekker over voor de agent een headshot tegeven en bij afvuren beweegt het wapen niet, raar hoor want de terugslag van zulke wanpens zijn niet min…
    4 men spreekt van 3 daders maar enkel 2 nemen zeer rustig de auto en rijden rustig weg, de derde nam de metro denk ik….
    Mijn medeleven voor de slachtoffers en nabestaanden maar iets klop hier niet, franse president geeft toespraak op de plaats van de misdaad en dit 30 minuten na de feiten zonder duidelijk bescherming…..

    26 likes
    • Tjonge jonge jonge.

     1. Op één van de vrijgegeven video’s is toch wel degelijk te zien dat een voetganger zich na het horen van schoten tussen twee auto’s verbergt.
     2. U berust zich op beelden waarvan de pixels haast op één hand te tellen zijn? Tevens, wie zegt dat er veel bloed vrij komt bij een schot in het hoofd? In films wel, maar in het echt?
     3. Sterke kerel?
     4. Een eventuele 3e man hoeft niet persé ook een geweer vast te hebben gehad. Misschien heeft ie de actie wel uitvoerig gepland of wapens geregeld en zat ie op het moment van de aanslag met een cocktail op het strand van Brazilie. Dat maakt hem nog wel een dader.

     Ik zeg niet dat het onmogelijk een complottheorie kan zijn hoor, maar kom op.

     8 likes
     • Hey Maarten,
      Veel bloed of weinig bloed in de film hier is GEEN bloed en met het desbetreffende vuurwapen heb je geen hoofd meer! Zoals bij één van intros van Dirty Harry film “when a magnum python your head hits is like the wind plays with the had or your head”
      De dader vluchten iets na 12uur gisteren en worden deze ochtend gezien op nog geen 60km van de aanslag, dat franse autos niet goed zijn wisten we al maar in 20uur 60km dan waren ze beter met de fiets gegaan….

      4 likes
    • Ze geven ook handsignalen, die bij het Russische leger en de NATO gebruikt worden.
     En waarom zijn ze zelf niet omgekomen bij de aanslag ?
     Zo zijn het geen martelaars, en gaan ze niet naar hun 77 maagden.
     Ik vind er ook een luchtje aan zitten.

     3 likes
     • De eerste ” experts “op gebied van militaire trainingen, wapens en kogels hebben zich inmiddels gemeld.

      5 likes
    • En ja vond het ook een beetje raar als je iemand dood schiet,dat hart gaat roepen (terug wandelend naar de auto)we hebben …….. Vermoord,of dat het nieuws dat ze deze man vermoord hebben niet snel genoeg gaat.
     Ik dacht het al meteen dat het weer om een valse vlag ging,gelukig ik niet alleen
     🙂 🙂 🙂

     6 likes
    • @Onny,
     en verder schrijft de krant:

     Het lijkt degelijk te zijn voorbereid en gepleegd door zeer goed getrainde strijders. Geen wilde aanvallers die in het rond schoten maar mensen die met militaire discipline te werk gingen en zeer goed met hun vuurwapens konden omgaan.

     Maar ze vergeten allemaal wel hun ID in de auto? Hoe kun je het verzinnen.

     2 likes
    • fals flag operations

     1 likes
   • vind het wel raar dat de auto van de schutters eerst witte spiegels heeft in het filmpje en bij het terugvinden door de politie zwarte.. en het gaat om de citroen, niet de renault clio die als tweede gebruikt werd.
    een hoofdschot met een kalashnikov kaliber 7.62mm zou het hoofd tot moes schieten..en bij schoten direct op het lichaam zou je niet vlug geneigd zijn nog je kop op te steken
    Dit zijn echter gewoon vaststellingen dat ik maak en geen complottheorie..

    16 likes
  • Nee toch? Krijgen we straks weer:
   – Eerst een post waarin een totaal onbekende “autoriteit” naar voren wordt geschoven om te vertellen dat het allemaal heel anders zit dan we in de media moeten vernemen.
   – “Bewijsstukken” uit alle hoeken van het internet.
   – Een graancirkelonderzoekster die anonieme getuigen opvoert, die beweren dat juist de politie schoot.
   – Dat als de beweringen en het “bewijs” wordt tegengesproken wordt gezegd dat er zoveel bewijs is en dat ” ik al zoveel bewijs heb gezien. ”
   – En wordt er weer ” Doe je eigen onderzoek! ” en ” Wordt wakker !” geroepen.

   12 likes
  • Losse flodders.
   Check het filmpje nog maar eens.

   7 likes
   • Zelfs een losse flodder of beter gezegd blanc munutie zonder vuurdover is van op die afstand zeer gevaarlijk, nl door een vlam van meer dan 600° en kleine koperen partikels van de huls. Tijdens mijn legerdienst heeft een officier zijn been verloren door een schot met blanc kogel van een Fal verbrand en vergiftigd been moest geamputeerd worden…

    3 likes
    • wel dat is de grootste zever dat ik al gelezen heb over blankmunitie.
     heb tig-incidenten en ongevallen meegemaakt met blanks maar een been afzetten door een 7.62mm blank? het enige wat de loop verlaat is een kleine hete vlam ja en wat roet en misschien een fractie van koperresten. daarenboven wordt de loop voorzien van een blankstop, vooraan in de loop gedraaid waardoor deze vlam geen zware schade kan aanrichten. deze dient om de druk van de patroon in de gasbuis te geleiden zodat het wapen zichzelf automatisch kan wapenen, wat met een scherp patroon door de patroon veroorzaakt wordt 😉

     1 likes
  • Op het moment dat er dingen worden blootgelegd is er altijd een false flag.

   Als je dan ook nog de vrijheid verder kunt inperken is dat 2 vliegen in 1 klap.

   7 likes
  • Ja, Huisheks, er moet weer met het beschuldigende vingertje gewezen kunnen worden. Dus maar even de acteurs oplaten draven. Waar ik kotsmisselijk van wordt is het in de hoek drukken van bepaalde bevolkingsgroepen met als enige doel twist en tweespalt te zaaien. Naast de angst die door de leugen regeert.

   https://www.youtube.com/watch?v=wlbfCM9_t0w

   4 likes
  • Ja, Huisheks, er moet weer met het beschuldigende vingertje gewezen kunnen worden. Dus maar even de acteurs op laten draven. Waar ik kotsmisselijk van wordt is het in de hoek drukken van bepaalde bevolkingsgroepen met als enige doel twist en tweespalt te zaaien. Naast de angst die door de leugen regeert.

   https://www.youtube.com/watch?v=wlbfCM9_t0w

   0 likes
 2. Het is een grote waarheid dat Amerika reeds lang , lang geleden ontdekt werd heel lang voor Columbus dat deed , dit word ontkend door de huidige historici …zelfs de Oude Atlantiërs kende reeds het continent Amerika .

  8 likes
 3. Columbus ontdekte America ?

  Het mooie van de zaak is dat er al gewoon Indianen woonden en men gebruikt dit om hun massale afslachtingen te verbloemen .
  Daarom waren de Indianen ook zo verbaasd met de opmerking , wij willen jullie land kopen , jullie land dachten de indianen de aarde is van iedereen ?
  Gewoon letterlijk gestolen hebben ze het en miljoenen onschuldige zijn wreed vermoord

  Columbus ontdekte America , denk daar nog maar eens over na .

  7 likes
 4. Lees hier veel reacties en slechts 4 – 5 die betrekking hebben op het artikel.
  Wel een persoon die gefrustreerd is omdat men hem “jij” noemt, zielig hoor!
  Maar voor de rest, als dit metaal uit Atlantis komt moet de wereldgeschiedenis herschreven worden, moet zowiezo want Columbus is geen ontdekker van Amerika zoals beweerd wordt.
  Maar het komt de landrovers wel goed uit, konden ze de oorspronkelijke bewoners met reden uitmoorden.
  Toen logen de lieden uit Europa al en tot nu toe nog steeds.
  Hoewel de USA het uitgevonden heeft met zijn krankzinnigheid en wereld overheersingsdrang.
  Liegen alsof het gedrukt staat doen ze nu overal en vooral hier in de regering en stads besturen.
  USA liegt, Oekraïne liegt en de regering liegt over alles.
  Het zal een heet jaar gaan worden en laten we hopen dat we gezond en zonder kleerscheuren de komende tijd doorkomen.

  5 likes
  • Sorry dat ik in mijn post ( hierboven), hierover ben begonnen, maar deze nare gebeurtenis deed en doet nog steeds veel stof opwaaien, terwijl het stof over dit item al lang is gezakt. Nogmaals excuus hiervoor.

   0 likes
   • Huisheks,

    je verontschuldiging is niet nodig, je was zozeer bezig met de moordpartij dat dit gewoon in je hoofd zat.
    Dit gebeurd iedereen en is een normaal menselijke reactie.
    Verder vind ik jouw commentaar altijd juist en diep neergezet en een lust om te lezen, beter dan menigeen die onzinnige dingen zegt en/of schrijft.
    Je onderbouwt je commentaar tenminste altijd.

    2 likes
 5. Ik had 3 linkjes van het neppe schiet incident, van sites die ook laten zien dat het een false flag operatie is… heeeeeeeeeel toevallig zijn alle video’s / linkjes NIET meer toegangkelijk… Maar op de sites die beweren dat het een aanslag is, die doen het allemaal wel… rararararara of puuuuuure toeval????

  3 likes
  • Ach, je moet maar zo denken; al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
   De vraag is echter; WIE verdient hier aan ? En… is dit een Rookgordijn voor iets anders?
   Voor welk ander item moet de aandacht afgeleid worden ? En …waarom gaat nu ineens de beurs weer met sprongen omhoog?
   Wat is de reden dat mensen ANGSTIG gemaakt moeten worden ? Wie trekt er aan de touwtjes?
   Is dit een inleiding of een aanleiding tot….?

   3 likes
 6. Even terugkomen op dat de vikingen er veel eerder waren. Is toch wel apart de geschiedenis zegt dat de Vikingen barbaren waren, maar toch hebben ze de Indianen niet uitgeroeid. En de Chinezen ook niet en die hebben ook niet bepaald een goede reputatie. En Europeanen komen in Amerika en die roeien alles maar meteen uit. Wie zijn er dan de barbaren?? Ik geloof alle mainstream troep allang niet meer.

  3 likes
 7. Atlantis lag toch bij de Bermuda driehoek en waar is dan die stad waar is naar zoeken ??

  0 likes
  • probleem is dat wolverine al echt moe was, plus hulk was ook uiteindelijk gay,
   en dat is juist de redden want de vikingen de kalashnikov kaliber 7.62mm gebruiken.

   1 likes
 8. Lopend iemand in het hoofd schieten kunnen alleen de allerbest getrainde met veel munitie, recente en speciale schietvaardigheid training die je niet zomaar ergens kunt houden…
  Ik spreek uit ervaring zat 16 jaar bij het korps mariniers.

  QPO

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Journalist en schrijver legt in dit filmpje uit waarom Atlantis echt heeft bestaan

Journalist en schrijver legt in dit filmpje uit waarom Atlantis echt heeft bestaan

De Griekse filosoof Plato gaf ons het ...

Schandelijke leugens in de media over incidenten Urk en Christchurch. In deze video vernietigt Jensen de bevooroordeelde MSM

Schandelijke leugens in de media over incidenten Urk en Christchurch. In deze video vernietigt Jensen de bevooroordeelde MSM

De Nederlandse journalistiek is links bevooroordeeld. Dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.