Archeologie

Legendarisch metaal Atlantis gevonden in scheepswrak

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de kust van Sicilië is de legendarische metaallegering orichalcum gevonden. De legering, die is aangetroffen in een 2600 jaar oud scheepswrak, werd naar verluidt door de oude Grieken ontdekt in Atlantis.

Het schip is vermoedelijk in een storm terechtgekomen en zonk vlak bij de havenstad Gela. “Het wrak dateert van de eerste helft van de zesde eeuw voor Christus,” zei Sebastiano Tusa. “Het lag op een diepte van meer dan drie meter.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Er is nog nooit zoiets gevonden,” ging hij verder. “We kenden orichalcum alleen van oude geschriften en enkele ornamenten.” Orichalcum werd lange tijd gezien als een mysterieuze metaallegering. Volgens de oude Grieken is het ontdekt door Kadmos, een figuur uit de Griekse mythologie. In de 4e eeuw voor Christus verwees Plato in zijn dialoog Critias naar orichalcum.

Plato schreef dat orichalcum werd gewonnen op het mythische eiland Atlantis en gebruikt werd om de muren, zuilen en vloeren van de tempel van Poseidon te versieren. In het scheepswrak zijn 39 lingots gevonden die voor 75-80 procent uit koper, voor 15-20 procent uit zink en een voor een klein percentage uit nikkel, lood en ijzer bestaan.

De gepensioneerde hoogleraar Enrico Mattievich gelooft echter dat orichalcum werd vervaardigd door de Chavin-cultuur in Peru. In zijn boek ‘Journey to the Mythological Inferno’ schrijft hij dat de oude Grieken Amerika hebben ontdekt en in Peru een metaallegering hadden gevonden die bestond uit negen procent koper, 76 procent goud en 15 procent zilver.

[Discovery News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ritsjie
Ritsjie
9 jaren geleden

Het is een grote waarheid dat Amerika reeds lang , lang geleden ontdekt werd heel lang voor Columbus dat deed , dit word ontkend door de huidige historici …zelfs de Oude Atlantiërs kende reeds het continent Amerika .

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Interessant verhaal; maar er is momenteel toch iets belangrijkers gaande op het wereld toneel.
Graag hier meer aandacht voor !

Margreet
Margreet
9 jaren geleden

Columbus ontdekte America ?

Het mooie van de zaak is dat er al gewoon Indianen woonden en men gebruikt dit om hun massale afslachtingen te verbloemen .
Daarom waren de Indianen ook zo verbaasd met de opmerking , wij willen jullie land kopen , jullie land dachten de indianen de aarde is van iedereen ?
Gewoon letterlijk gestolen hebben ze het en miljoenen onschuldige zijn wreed vermoord

Columbus ontdekte America , denk daar nog maar eens over na .

Diahlia
Diahlia
9 jaren geleden

Atlantis lag toch bij de Bermuda driehoek en waar is dan die stad waar is naar zoeken ??

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x