Het Complot

Aanval op Charlie Hebdo: een inside job, false flag of het werk van de CIA & Mossad?

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisterochtend werd het kantoor van het satirische Franse magazine Charlie Hebdo in Parijs aangevallen door drie gemaskerde mannen met automatische geweren en een raketwerper. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven, waaronder twee politieagenten.

De gemaskerde mannen zijn volgens de Franse autoriteiten Chérif Kouachi, Saïd Kouachi en Hamid Mourad. De aanslagplegers riepen onder meer ‘We komen de profeet wreken’. Complottheoretici hebben enkele tegenstrijdigheden ontdekt. We hebben een top 5 gemaakt van de samenzweringstheorieën rond de aanslag in Parijs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het was een ‘inside job’

Er wordt gezegd dat de aanval op Charlie Hebdo een inside job was. De gemaskerde mannen wisten precies wanneer ze het hoofdkantoor van de krant moesten aanvallen om twee belangrijke doelen uit te kunnen schakelen: Stephane Charbonnier en Jean Cabut, die de best betaalde cartoonist ter wereld zou zijn.

“De krant had op die dag een belangrijke redactievergadering, waar alle belangrijke medewerkers bij aanwezig waren. Dit lijkt dus meer op een moordaanslag. Deze jongens gedroegen zich als echte professionals,” aldus een Reddit-gebruiker.

Het was een ‘false flag’

Volgens Reddit-gebruiker toneii zijn er vijf aanwijzingen dat de aanval op Charlie Hebdo een false flag-aanslag was:

  • Timing: de schutters reageerden op een cartoon die één uur voor de schietpartij was gemaakt. Ze konden in één uur tijd geen aanvalsplan maken, zich voorbereiden en bewapenen
  • De kogel mistte het hoofd van de agent en ketste af op het beton
  • Je schiet niet op beton tenzij je gedood wilt worden door een afketsende kogel
  • De schutters gedroegen zich als militairen – deze aanval was goed voorbereid
  • Er rijden in het hart van Parijs geen auto’s voorbij op werkdagen

De laatste cartoon die door Charlie Hebdo voor de aanval was geplaatst was een afbeelding van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Charbonnier stond in 2013 echter op een dodenlijst van Al Qaida.

Aanval op Charlie Hebdo: een inside job, false flag of het werk van de CIA & Mossad?
Mensen betuigen hun respect aan de slachtoffers van de aanval op Charlie Hebdo (AP)

De CIA en de Mossad zijn erbij betrokken

De aanval op Charlie Hebdo wordt op internet vergeleken met de aanslagen in Bombay van november 2008, waar de CIA en de Mossad bij betrokken zouden zijn geweest. In de Indiase stad Bombay vonden op 26 november 2008 tien gelijktijdig gepleegde aanslagen plaats.

De Pakistaanse krant Roznama eiste dat er een onderzoek zou komen naar de rol van de Mossad en de CIA bij de aanslagen in Bombay. Redacteur Aziz Burney zei dat de operatie niet zou zijn geslaagd zonder lokale steun. Mensen vragen zich af hoe de schutters in Parijs aan kalasjnikovs en een raketwerper kwamen.

Eeuwigdurende oorlog

Veel mensen geloven dat er een geheime groep individuen is die veel invloed heeft op de gebeurtenissen in de wereld. Er wordt gezegd dat deze groep terroristische groepen zoals Al Qaida en IS financiert.

Er zijn inmiddels vele hooggeplaatste functionarissen geweest die hebben gezegd dat terreurgroepen worden opgezet of gefinancierd door westerse mogendheden om mensen vast te houden in angst. Aan oorlog wordt enorm veel geld verdiend. In het verleden is terrorisme meer dan eens ingezet om een oorlog te rechtvaardigen.

Jemen

Chérif Kouachi, Saïd Kouachi en Hamid Mourad zouden banden hebben met een Jemenitisch terreurnetwerk. Alle ogen zullen gericht zijn op Jemen. Op 5 januari 2010 publiceerde het Centre for Research on Globalization een artikel getiteld The Yemen Hidden Agenda waarin staat dat de regio tussen Jemen en Somalië van strategisch belang is voor de Amerikaanse overheid.

De Bab el Mandeb is een zeestraat die de Rode Zee met de Golf van Tadjoura en de Golf van Aden verbindt. De zeestraat is een knelpunt tussen de Hoorn van Afrika en het Midden-Oosten en een strategische link tussen de Middellandse Zee en de Indische Oceaan.

De militarisering van de wateren rond Bab el Mandeb zou Washington de controle geven over de zeven belangrijkste geografische knelpunten bij olievervoer. Jemen zou bovendien beschikken over één van de grootste onaangeboorde olievoorraden ter wereld. De Franse maatschappij Total en verschillende andere oliebedrijven hebben olie-installaties in Jemen.

Heb je met betrekking tot deze terreurdaad ook dingen ontdekt die niet kloppen? Laat dan onder het artikel een reactie achter.

[Heavy]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
9 jaren geleden

” Aanval op Charlie Hebdo: een inside job, false flag of het werk van de CIA & Mossad? ”
Ik mis hier nog wat mogelijkheden:
Optie 4: Het was het werk van een extreme moslimorganisatie of groep.
Optie 5: Het was het werk van twee of drie jongeren die op eigen houtje handelden.

Femke
Femke
9 jaren geleden

De hele wereld kijkt naar Frankrijk. Natuurlijk heel triest, en ik begrijp de verontwaardiging.

Maar…

Ik ben benieuwd welke plannen de 2e kamer er ondertussen door jast nu we massaal de andere kant opkijken. Kan me herinneren dat ten tijde van de moord op Theo van Gogh het kabinet onder vuur lag, dat de vakbonden snel een akkoord sloten mbt tot arbeidsvoorwaarden of cao’s (weet niet meer precies wat het was) en dat we vanaf dat moment accepteerden dat we privacy moesten inleveren voor ‘veiligheid’

Ik gok op Schippers smerige plannetjes…

Adriaan
Adriaan
9 jaren geleden

Moslim extremisten die zichzelf niet opblazen …. Nieuwe trend?

Bert
Bert
9 jaren geleden

Tegenstrijdig is dat enerzijds de aanslag zeer professioneel is uitgevoerd, terwijl men anderzijds zo knullig was een identiteitskaart in de achtergelaten vluchtauto te laten liggen.

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x