Homepagina » Buitenland » IS-leider al-Baghdadi wordt beschermd door Amerikaanse troepen. Volgens een Iraaks parlementslid is dit de reden
IS-leider al-Baghdadi wordt beschermd door Amerikaanse troepen. Volgens een Iraaks parlementslid is dit de reden
Foto: Jasonanaggie Wikimedia Commons

IS-leider al-Baghdadi wordt beschermd door Amerikaanse troepen. Volgens een Iraaks parlementslid is dit de reden

IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is in leven en reist onder bescherming van Amerikaanse troepen rond in Syrië en de Iraakse westelijke provincie Anbar. Dat heeft een Iraaks parlementslid donderdag gezegd.

“Baghdadi bevindt zich in de Anbarwoestijn, die hij gebruikt als toevluchtsoord,” zei Hassan Salem.

“De Amerikaanse militaire basis Ayn al-Assad in Anbar biedt hem logistieke steun en hij kan vrij reizen tussen Irak en Syrië,” merkte hij op.

Helpen

De Iraakse beleidsmaker benadrukte dat de Verenigde Staten de IS-leider helpen.

De Amerikanen steunen Baghdadi omdat ze bezorgd zijn over een wetsvoorstel gericht op de uitzetting van Amerikaanse troepen, zei hij.

Sinds december vorig jaar hebben meerdere Iraakse politici zich uitgesproken tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in het land.

Houden

In een interview met CBS op 3 februari zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij van plan is om Amerikaanse troepen in Irak te houden ‘om de boel in de gaten te houden en druk uit te oefenen op buurland Iran’.

Hij benadrukte het belang van de militaire basis Ayn al-Assad in Anbar, waar hij in december een onaangekondigd bezoek bracht.

“We hebben een fortuin geïnvesteerd in deze ongelooflijke basis,” zei hij. “We kunnen hem dus net zo goed behouden.”

[PressTV]


Vond je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Irak moet niet zeiken, en eindelijk eens de vrede verklaren aan Israël.

  ISIS wordt allereerst gesteund door islam, vooral wahabie islam, dus de jezuïeten zullen mogelijk ook Amerikanen gebruiken om Al Baghdadi te beveiligen. Noem dat geen “de Amerikanen” dan, zou ik zeggen, want bijna niemand trapt daar in.

  1 likes
  • “Irak moet niet zeiken, en eindelijk eens de vrede verklaren aan Israël”

   …Israël?

   “ISIS wordt allereerst gesteund door islam”

   Zoals de gewone weldenkende jood het zionisme en IS RA EL verwerpt , zo verwerpt de gewone weldenkende moslim IS IS. . Los van het feit dat beide religies net zoals elk ander religie gecreëerd zijn om jouw denken te beperken. Van binnen is elk mens hetzelfde; liefde en licht . Zij die dat niet bezitten zijn geen mensen. uiteindelijk ben jij geen mens maar ervaar jij de mens.

   voor de rest begrijp ik niet wat jij hebt neer gekwakt.
   Deze website begint personages aan te trekken die geen weet hebben. Jullie voegen op deze wijze niks toe aan waarde en kennis.

   Wil jij wijs zijn? houd dan je mond en doe je huiswerk.

   15 likes
   • Abu Bakr al-Baghdadi zal dan onder bescherming van de Navy Seals staan.

    In totaal zijn er circa 6500 mensen in dienst van Navy SEALs, waarvan 2000 operationeel. De helft daarvan is gelegerd aan de oostkust in Little Creek Naval Amphibious Base en Dam Neck Annex in Virginia Beach; de andere helft is gelegerd aan de westkust in Naval Amphibious Base Coronado, Californië.

    01-01-1962 opgericht

    Dan zou ik daar eerst eens kijken, wie en wat dat zijn, Revelation 6 9-10-11-12 is de oprichting datum, een seal is een zegel. Revelation 6 12 spreekt over spoken, en in 822 Tibet Rasa word Lhasa.

    Dan denk je tsja net of ze graag Tibetaan willen zijn, raar volk die amerikanen !!

    0 likes
 2. IS is zowat verdreven, hebben we dat gehad. Nu staat Al-Qaida alweer in de startblokken om een gooi te doen naar aanslagen. Het volgende bericht uit de koker van de CIA dat nu de wereld in gestuurd wordt gaat over de zoon van Bin Laden. Een tweedehands smeermiddel om het terreurnetwerk van de CIA nieuw leven in te blazen, en de NOS die gewoon doorgaat het 9/11 sprookje aan het publiek te verkopen.

  https://nos.nl/artikel/2273921-prijs-op-het-hoofd-van-hamza-bin-laden-zoon-van-osama.html

  8 likes
  • Wat mij opvalt is dat niemand de link ziet tussen de (of niet wil praten) IS en YPG (koerden) beiden zijn/wordt door Amerika gecreëerd/gesteund.
   ik denk niet dat IS zowat verdreven is, ze veranderen gewoon van vlag en als het weer nodig is duiken ze zo weer op of net zo goed onder alqaida vlag

   1 likes
   • Het zijn vooral de Koerden en de Russen die tegen IS hebben gevochten in Syrie. Tenzij u de turkse PKK verward met de koerdische YPG want dan zou u wel juist zijn. Erdogan is een vd grootste sponsors van IS.

    1 likes
   • “ik denk niet dat IS zowat verdreven is, ze veranderen gewoon van vlag en als het weer nodig is duiken ze zo weer op of net zo goed onder alqaida vlag”

    Precies, zoals je al uit mijn reactie kunt aflezen. 🙂

    0 likes
   • Marc,

    het klopt niet wat u zegt het is juist de koerdische YPG die gesteund en bewapend wordt door Amerika en eigenlijk ook pkk.

    Er is geen enkel verschil tussen pkk en ypg of de koerden in Irak en Iran ze gebruiken allemaal de zelfde vlagen met oczalan foto er op daarom dat Amerika en Is RA El overal makkelijk in kunnen duiken.

    u zegt “Erdogan is een vd grootste sponsors van IS” dus Erdogan steunt Amerika?

    MSM wil juist laten geloven dat Erdogan IS steunt zo dat later invasie in dat land door de hele wereld geoorloofd kan worden net zoals dat bij Syrië, Irak, Libië, Iran enz.
    Het zijn steeds de zelfde tactiek en mem valt er keer op keer er in

    0 likes
 3. Er gaan ook geluiden op dat al-Baghdadi niet bestaat. Dat ‘hij’ een creatie is van een Amerikaanse of Britse geheime dienst, die bewust een bekend woord hebben genomen, Bagdad, om het publiek te naam makkelijker te laten accepteren.

  9 likes
  • De naam komt van de man die het arabisch schier eiland opnieuw onder islam bracht na de dood van zijn profeet omdat er toen al massaal afscheid genomen werd van de nieuwe religie men dacht er vanaf te zijn na de dood van de profeet en gewoon verder te leven .
   En dat is met heel veel doden en genocide gelukt.

   0 likes
 4. Zijn dit allemaal acties om wereldwijd de wapenindustrie in stand te houden oorlogen te promoten en de mensheid het recht te ontnemen om voor universele liefde, kennis en vrede te kiezen en wel doormiddel van samenwerking met aliens.

  8 likes
 5. Isis is net als Facebook en al de andere troep een creatie uit de bijbel, het begon al bij de WTC, de toren van de babel, Genesis 9 1-11 vanaf dat punten zagen we wereldwijd een toename van vluchtelingen, en iedereen sprak een ander taal. 1 Groot gepland plan van de wereldleiders en de mensen doen eraan mee inruil voor geld, fame en hebzucht !!

  0 likes
 6. Ik begreep je reactie wel alleen ging mij meer om de YPG Koerden
  meeste van ons op NFN zijn wel eens over de rol van Amerika, Israël en IS
  maar de koerden worden wel geprezen voor hun daden jegens de IS,
  good cop bad cop dit is toch niets anders dan theater?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Corrupte Obama en Biden moeten 50 jaar de gevangenis in’

Donald Trump heeft geëist dat oud-president Barack ...

michael pilarczyk

Michael Pilarczyk heeft vragen over corona: ‘Zit er een veel groter plan achter deze poppenkast?’

Michael Pilarczyk, bekend van radio en tv, ...