Buitenland

IS-leider al-Baghdadi wordt beschermd door Amerikaanse troepen. Volgens een Iraaks parlementslid is dit de reden

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is in leven en reist onder bescherming van Amerikaanse troepen rond in Syrië en de Iraakse westelijke provincie Anbar. Dat heeft een Iraaks parlementslid donderdag gezegd.

“Baghdadi bevindt zich in de Anbarwoestijn, die hij gebruikt als toevluchtsoord,” zei Hassan Salem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De Amerikaanse militaire basis Ayn al-Assad in Anbar biedt hem logistieke steun en hij kan vrij reizen tussen Irak en Syrië,” merkte hij op.

Helpen

De Iraakse beleidsmaker benadrukte dat de Verenigde Staten de IS-leider helpen.

De Amerikanen steunen Baghdadi omdat ze bezorgd zijn over een wetsvoorstel gericht op de uitzetting van Amerikaanse troepen, zei hij.

Sinds december vorig jaar hebben meerdere Iraakse politici zich uitgesproken tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in het land.

Houden

In een interview met CBS op 3 februari zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij van plan is om Amerikaanse troepen in Irak te houden ‘om de boel in de gaten te houden en druk uit te oefenen op buurland Iran’.

Hij benadrukte het belang van de militaire basis Ayn al-Assad in Anbar, waar hij in december een onaangekondigd bezoek bracht.

“We hebben een fortuin geïnvesteerd in deze ongelooflijke basis,” zei hij. “We kunnen hem dus net zo goed behouden.”

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coeus
Coeus
5 jaren geleden

Er gaan ook geluiden op dat al-Baghdadi niet bestaat. Dat ‘hij’ een creatie is van een Amerikaanse of Britse geheime dienst, die bewust een bekend woord hebben genomen, Bagdad, om het publiek te naam makkelijker te laten accepteren.

Bosgeus
Bosgeus
5 jaren geleden

Irak moet niet zeiken, en eindelijk eens de vrede verklaren aan Israël.

ISIS wordt allereerst gesteund door islam, vooral wahabie islam, dus de jezuïeten zullen mogelijk ook Amerikanen gebruiken om Al Baghdadi te beveiligen. Noem dat geen “de Amerikanen” dan, zou ik zeggen, want bijna niemand trapt daar in.

thomass30
thomass30
5 jaren geleden

IS is zowat verdreven, hebben we dat gehad. Nu staat Al-Qaida alweer in de startblokken om een gooi te doen naar aanslagen. Het volgende bericht uit de koker van de CIA dat nu de wereld in gestuurd wordt gaat over de zoon van Bin Laden. Een tweedehands smeermiddel om het terreurnetwerk van de CIA nieuw leven in te blazen, en de NOS die gewoon doorgaat het 9/11 sprookje aan het publiek te verkopen.

https://nos.nl/artikel/2273921-prijs-op-het-hoofd-van-hamza-bin-laden-zoon-van-osama.html

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Zijn dit allemaal acties om wereldwijd de wapenindustrie in stand te houden oorlogen te promoten en de mensheid het recht te ontnemen om voor universele liefde, kennis en vrede te kiezen en wel doormiddel van samenwerking met aliens.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x