BuitenlandCorona

Lockdown veroorzaakt meer doden dan coronavirus, zegt Zweedse professor

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een lockdown zal leiden tot meer doden dan het coronavirus. Dat zegt professor Peter Nilsson van de Universiteit van Lund in Zweden.

Zweden ging in tegenstelling tot vrijwel alle andere westerse landen niet in lockdown in de strijd tegen Covid-19.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De aanpak lijkt te hebben gewerkt, aangezien het besmettingsgetal in Zweden ongeveer gelijk is aan dat in Groot-Brittannië, waar wel een lockdown is ingesteld.

Veel minder doden

Het land heeft daarnaast groepsimmuniteit opgebouwd en offerde de economie niet op, wat betekent dat er minder doden zullen vallen als gevolg van armoede.

Professor Nilsson denkt dat dit op de lange termijn een goede strategie zal blijken. Door deze aanpak bleef een piek in werkloosheid uit.

“Het is heel belangrijk om te begrijpen dat Covid-19 veel minder doden zal veroorzaken dan een lockdown,” zei hij.

Zweden staat er beter voor

“Waarom? Vanwege de werkloosheid en alle sociale problemen die daarmee gepaard gaan. Een slechte economie zal in de toekomst levens eisen.”

Nilsson kreeg bijval van professor Mikael Rostila van de Universiteit van Stockholm, die zei dat Zweden er momenteel beter voorstaat dan andere landen.

“Zweden bereikt groepsimmuniteit eerder dan andere landen, wat betekent dat de verspreiding van het virus en het aantal doden zullen afnemen omdat de meerderheid van de bevolking immuun is,” zei Rostila.

Tweede golf

“Andere landen die weer opengaan krijgen mogelijk te maken met een tweede golf,” voegde hij toe.

Eerder becijferden analisten uit Zuid-Afrika dat de lockdown aldaar 29 keer zoveel levens zal eisen als het coronavirus.

[Summit News]

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
4 jaren geleden

Er is nog teveel cash in omloop en de tweede golf moet het voorgoed laten verdwijnen.
Zijn er al verhalen van Zweden, die problemen ondervinden door cashloze maatschappij?

exegese
exegese
4 jaren geleden

Die Zweden zijn wat dit betreft zoveel slimmer dan wij ! Aan de andere kant schijnt het ook weer zo te zijn dat in Zweden in vergelijking met andere landen verreweg echt veel meer mensen zich hebben laten chippen en zich met graagte laten controleren en bespieden door de overheid. Dat is dan weer minder slim en misschien wel de reden dat ze ermee weg mochten komen geen lockdown in te voeren. Wat hier in ons voordeel uit komt is het bewijs dat een lockdown helemaal niets doet, integendeel zelfs het veroorzaakt meer doden, meer ellende en meer armoede.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Men had beter aambeienzalf op hun corona kringspier kunnen smeren, dan was het al na 1 dag opgelost. Zijn niet mijn woorden, maar die van Iran.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Hoe immuun is immuun? Je hebt mensen die bijv. zowat elk jaar de griep krijgen. Nou zijn er vele varianten van de griep. Stel dat dat ook voor de coronavirus geldt? Boze Bill zal er misschien voor zorgen dat er elk jaar een net iets sterkere vorm verschijnt totdat iedereen is gevaccineerd.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x