Mens en Dier

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd heeft om een onderzoek naar de Nederlandse steun aan Syrische jihadisten tegen te houden. Uit dat onderzoek moest blijken hoe het kan dat het kabinet jarenlang gewapende Syrische rebellen steunde die onder andere mensenrechten schonden en samenwerkten met terroristen.

Kamerleden zijn verontwaardigd dat Rutte probeerde het onderzoek te dwarsbomen. SP-Kamerlid Sadet Karabulut noemde het ongehoord dat hij zich mengt in het parlementaire proces en sprak van een doofpot. “Is de minister-president soms bang voor de feiten?” vroeg ze.

Journalist Eric van de Beek schrijft op Twitter dat Rutte geen premier meer kan zijn van Nederland. “Hij moet aftreden en berecht worden. Niet alleen heeft hij een organisatie gesteund die door het OM als terroristisch wordt beschouwd, ook heeft hij de Kamer dwarsgezeten in het boven krijgen van de onderste steen,” zegt hij.

‘Spanningen met bondgenoten’

Van de Beek was de eerste journalist die steun aan terroristen aan de orde stelde. Zijn artikel hierover kon hij nergens in de media kwijt. Hij werd toen – en nu nog steeds – een ‘complotdenker’ genoemd.

Rutte zei dat hij zich heeft bemoeid met de kwestie omdat het geven van meer details ‘spanningen met bondgenoten’ zou kunnen veroorzaken. Oftewel: we willen gedonder met de Amerikaanse Deep state voorkomen, aldus Van de Beek.

Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten heeft Kamervragen gesteld:

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
john gorissen
john gorissen
1 jaar geleden

die is al lang pleite wat we nu zien is een kloon

Peter
Peter
1 jaar geleden

Het is een corrupte bende.
Die de ondergang van ons land betekend.
En de meeste nederlanders blijven op zijn kont zitten .
Het is verschrikkelijk.

Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

Wie gooit deze dictator in jail?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Dat rutte geen premier meer kan zijn is al een tijdje duidelijk. De geschiedenis (oa lubbers) verteld ons dat als mensen te lang aan de macht zijn ze een beetje eigenaardig in hun hoofd worden ( kijk bv naar Putin). Mogelijk is dit hersencorona.
In de meeste democratieën is twee termijnen de max.
Aan ons allen de vraag: Wat zegt dit over ons land?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x