Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade
VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade

VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade

De 11-jarige Mikaila Ulmer uit Austin in de Amerikaanse staat Texas verkoopt BeeSweet Lemonade, limonade die naar oma’s recept wordt gemaakt met lijnzaad en honing. Het recept stamt uit de jaren veertig.

Toen Mikaila las over de afnemende bijenpopulatie en het gevaar dat daarvan uitgaat voor onze voedselketen, móest ze iets doen om de bedreigde beestjes te helpen. De meeste wetenschappers denken dat de bijensterfte wordt veroorzaakt door pesticiden die sommige boeren op hun gewassen spuiten, aldus het meisje.

Ze besloot lokale honing toe te voegen aan haar zelfgemaakte limonade en die te verkopen, om dan een deel van de opbrengst aan internationale organisaties te doneren die bijen beschermen.

Tijdens het ABC-programma Shark Tank overtuigde ze Daymond John, directeur van FUBU, om 60.000 dollar in haar bedrijf te investeren. Na haar tv-optreden sloot de piepjonge ondernemer ook een deal met de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods om de limonade te verkopen in 55 winkels in vier verschillende staten. Deze maand sloot ze nog een miljoenencontract met United Natural Foods.

“Toen ik vier jaar oud was, werd ik in één week tijd twee keer gestoken door een bij,” vertelde Mikaila aan NBC. “Het deed pijn. Ik was doodsbang voor bijen.” Die angst inspireerde haar om meer te weten te komen over de insecten. Ze besloot haar eigen limonade te maken met lokale honing.

[Metro]


Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

  1. Lijnzaad goed voor de vertering en honing voor de bacterïen.

    3 likes
  2. Mooi initiatief van dit meisje…..ik hoop dat ze hier veel geld mee op gaat halen….

    3 likes
  3. de mensheid vind economische groei belangrijkste wat er maar bestaat, dit en de mensheid zelf verniettigd alles, de biosfeer van de aarde met zijn bijen ,hommels , en vlinders en andere insecten en dieren en de natuur’ ,alles verniettigdt de mensheid in snel tempo, echt ongelofelijk snel naar de kl*te!!

    3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan toename dodelijke darmkanker

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan scherpe toename dodelijke darmkanker

Het gebruik van pesticiden is verantwoordelijk voor ...

Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?

Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?

Het eten van biologische voeding kan het ...