Mens en Dier

VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 11-jarige Mikaila Ulmer uit Austin in de Amerikaanse staat Texas verkoopt BeeSweet Lemonade, limonade die naar oma’s recept wordt gemaakt met lijnzaad en honing. Het recept stamt uit de jaren veertig.

Toen Mikaila las over de afnemende bijenpopulatie en het gevaar dat daarvan uitgaat voor onze voedselketen, móest ze iets doen om de bedreigde beestjes te helpen. De meeste wetenschappers denken dat de bijensterfte wordt veroorzaakt door pesticiden die sommige boeren op hun gewassen spuiten, aldus het meisje.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze besloot lokale honing toe te voegen aan haar zelfgemaakte limonade en die te verkopen, om dan een deel van de opbrengst aan internationale organisaties te doneren die bijen beschermen.

Tijdens het ABC-programma Shark Tank overtuigde ze Daymond John, directeur van FUBU, om 60.000 dollar in haar bedrijf te investeren. Na haar tv-optreden sloot de piepjonge ondernemer ook een deal met de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods om de limonade te verkopen in 55 winkels in vier verschillende staten. Deze maand sloot ze nog een miljoenencontract met United Natural Foods.

“Toen ik vier jaar oud was, werd ik in één week tijd twee keer gestoken door een bij,” vertelde Mikaila aan NBC. “Het deed pijn. Ik was doodsbang voor bijen.” Die angst inspireerde haar om meer te weten te komen over de insecten. Ze besloot haar eigen limonade te maken met lokale honing.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
8 jaren geleden

Lijnzaad goed voor de vertering en honing voor de bacterïen.

Anne
Anne
8 jaren geleden

Mooi initiatief van dit meisje…..ik hoop dat ze hier veel geld mee op gaat halen….

schandalig!
schandalig!
8 jaren geleden

de mensheid vind economische groei belangrijkste wat er maar bestaat, dit en de mensheid zelf verniettigd alles, de biosfeer van de aarde met zijn bijen ,hommels , en vlinders en andere insecten en dieren en de natuur’ ,alles verniettigdt de mensheid in snel tempo, echt ongelofelijk snel naar de kl*te!!

trackback
Van pre-occupatie naar occupatie | Verbaarschot & partners
8 jaren geleden

[…] Lidia van Engeland stuurde deze prachtige illustratie van hoe een jong meisje haar letterlijk pijn als kleuter transformeerde naar een missie. Meer lezen […]

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x