Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade
VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade

VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade

De 11-jarige Mikaila Ulmer uit Austin in de Amerikaanse staat Texas verkoopt BeeSweet Lemonade, limonade die naar oma’s recept wordt gemaakt met lijnzaad en honing. Het recept stamt uit de jaren veertig.

Toen Mikaila las over de afnemende bijenpopulatie en het gevaar dat daarvan uitgaat voor onze voedselketen, móest ze iets doen om de bedreigde beestjes te helpen. De meeste wetenschappers denken dat de bijensterfte wordt veroorzaakt door pesticiden die sommige boeren op hun gewassen spuiten, aldus het meisje.

Ze besloot lokale honing toe te voegen aan haar zelfgemaakte limonade en die te verkopen, om dan een deel van de opbrengst aan internationale organisaties te doneren die bijen beschermen.

Tijdens het ABC-programma Shark Tank overtuigde ze Daymond John, directeur van FUBU, om 60.000 dollar in haar bedrijf te investeren. Na haar tv-optreden sloot de piepjonge ondernemer ook een deal met de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods om de limonade te verkopen in 55 winkels in vier verschillende staten. Deze maand sloot ze nog een miljoenencontract met United Natural Foods.

“Toen ik vier jaar oud was, werd ik in één week tijd twee keer gestoken door een bij,” vertelde Mikaila aan NBC. “Het deed pijn. Ik was doodsbang voor bijen.” Die angst inspireerde haar om meer te weten te komen over de insecten. Ze besloot haar eigen limonade te maken met lokale honing.

[Metro]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
4 jaren geleden

Lijnzaad goed voor de vertering en honing voor de bacterïen.

Anne
Anne
4 jaren geleden

Mooi initiatief van dit meisje…..ik hoop dat ze hier veel geld mee op gaat halen….

schandalig!
schandalig!
4 jaren geleden

de mensheid vind economische groei belangrijkste wat er maar bestaat, dit en de mensheid zelf verniettigd alles, de biosfeer van de aarde met zijn bijen ,hommels , en vlinders en andere insecten en dieren en de natuur’ ,alles verniettigdt de mensheid in snel tempo, echt ongelofelijk snel naar de kl*te!!

trackback
Van pre-occupatie naar occupatie | Verbaarschot & partners
4 jaren geleden

[…] Lidia van Engeland stuurde deze prachtige illustratie van hoe een jong meisje haar letterlijk pijn als kleuter transformeerde naar een missie. Meer lezen […]

x

Check Also

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan toename dodelijke darmkanker

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan scherpe toename dodelijke darmkanker

Het gebruik van pesticiden is verantwoordelijk voor ...

Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?

Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?

Het eten van biologische voeding kan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x