Mens en Dier

‘Kabinet trekt macht op on-Nederlandse manier naar zich toe’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt de spoedwet die de juridische basis voor de avondklok moet regelen. De coalitiepartijen, SP, PvdA, GroenLinks en 50Plus staan achter het wetsvoorstel. Tegenstanders van de spoedwet vinden de avondklok een te grote inperking van de vrijheid. PVV-leider Wilders zei dat er ‘geen bewijs is dat de avondklok werkt’. Kuzu (Denk) noemde Rutte ‘de dictator van de Lage Landen’.

Machtsmisbruik

Ook Henk Krol is tegen het wetsvoorstel. Hij gebruikte een ‘groot woord’: machtsmisbruik. “Ik doe dat niet snel, maar de situatie is ernaar. Dit kabinet trekt de macht op een on-Nederlandse manier naar zich toe ten koste van grondrechten en onze democratische rechtsstaat.”

Nadat een rechter de avondklok per direct had verboden, werd er ‘met bloedspoed’ om schorsing gevraagd. “En dat alles lukte binnen een paar uur. Een gewone advocaat moet daar toch snel een week op wachten als hij een schorsing wil aanvragen en de Staat kon het bovendien eenzijdig regelen. Werd de Staat voorgetrokken door de rechterlijke macht? Was dit machtsmisbruik?” vroeg Krol tijdens het debat over de spoedwet.

Waarom?

Hij wees er verder op dat het ministerie van Justitie ‘met de allergrootste turbospoed’ dit wetsvoorstel heeft geschreven. Het voorstel is niet ter consultatie voorgelegd en de koning zette meteen een handtekening. “Waarom?” vroeg Krol. “Waarom zouden we als parlement niet eerst wachten op een hoger beroep? Waarom als demissionair kabinet controversiële voorstellen indienen? Of is het zo dat het kabinet zijn kansen in het hoger beroep klein inschat?”

Krol benadrukte dat het kabinet is afgetreden vanwege zeer ernstig falen, waarbij ‘de rechtsstaat schudde op zijn grondvesten’. “Het is een feit dat mensen behandeld werden als criminelen, zonder spoortje van bewijs. Gezinnen zijn kapotgemaakt, levens verwoest. Dit kabinet dient zich verre te houden van het inperken van grondrechten en van controversiële voorstellen waarvoor steeds minder draagvlak is,” zei hij.


[Lijst Henk Krol]

4.8 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaline
Jaline
1 jaar geleden

Is het niet zo dat de koning het pas mag bekrachtigen als eerste en tweede kamer hun goedkeuring hebben gegeven en niet zoals het nu gebeurd is tekenen voordat het naar de Raad van State ging en voor de goedkeuring van het parlement/.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Alleen nog een bloksnorretje markje

Nathalie
Nathalie
1 jaar geleden

Nooit gedacht dat er zo’n machts situatie in ons landje zou komen

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

zelfs de oudjes uit het bejaardenflat bij mij op de hoek zijn klaar met mark teflon!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

105
0
We lezen graag je reactie!x