Homepagina » Straling » Het kabinet wil op elke straathoek een 5G-mast (en gemeentes moeten verplicht meewerken). Hier worden al proeven gedaan
Het kabinet wil op elke straathoek een 5G-mast (en gemeentes moeten verplicht meewerken). Hier worden al proeven gedaan

Het kabinet wil op elke straathoek een 5G-mast (en gemeentes moeten verplicht meewerken). Hier worden al proeven gedaan

Als het aan het kabinet ligt dan komen er veel 5G-zendmasten bij in Nederland. En gemeenten moeten verplicht meewerken aan de aanleg van deze installaties.

Het kabinet heeft laten weten dat de antenneplicht nodig is om ‘toonaangevende diensten aan gebruikers te kunnen aanbieden’, schrijft het AD.

De zendmasten moeten onder meer in openbare gebouwen, lantaarnpalen, bushokjes, verkeerslichten en zelfs putdeksels worden verwerkt.

Vrijwel onzichtbaar

Het is de bedoeling dat ze overal gaan opduiken in het straatbeeld.

5G-antennes worden ook nu al verwerkt in bijvoorbeeld bushokjes, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn.

Eerder dit jaar wees GroenLinks nog op de gezondheidsrisico’s die kleven aan de antennes. De partij riep het kabinet op uitgebreid onderzoek te doen naar deze nieuwe technologie.

Proeven

Het kabinet vindt een dergelijk onderzoek niet nodig en stelt ‘dat er geen aanwijzingen zijn voor gezondheidsgevaar’.

Daarnaast is uit een rapport gebleken dat al op verschillende plaatsen in Nederland proeven worden gedaan met 5G, onder meer bij de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

In Nederland staan nu ongeveer 46.000 mobiele antennes. Waarschijnlijk komen daar rond het jaar 2022 nog tienduizenden bij, als 5G daadwerkelijk wordt uitgerold.

[AD]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Doe maar een G5 mast in de achtertuin van iedere politici die er voor stemt.
  Test het eerst maar op jezelf!

  70 likes
  • Wees gerust. Als het werkelijk zo schadelijk is dan gaan die politici er zelf ook aan sterven. Het binnenhof zal vanwege de vele politici en journalisten en bezoekers vol staan met 5G zenders, dus die zullen het zeker merken als het schadelijk is, ook bij hun thuis.
   Echt, als de mensen bij bosjes om zouden vallen dan breekt de hel los en is 5G zo weer uitgeschakeld.

   10 likes
 2. En waarom geen onderzoek, omdat er geld aan te verdienen is!
  5G is het einde van het leven (er is genoeg onderzoek die aanwijst dat 5G wel schadelijk is voor de gezondheid!!!. Een regering zou de bevolking moeten beschermen ipv opzadelen met ziekte en corruptie!

  59 likes
 3. Tijd om 5g mast kill squad te vormen. Ik gooi ze kapot met bakstenen of haal me in België een luchtdrukpistool. Ik wil het niet!

  38 likes
 4. Het voordeel van die 500 m afstand is dat als je er 1 uitschakelt, de rest van de zenders/ontvangers daar last van zal hebben.

  14 likes
 5. Als het aan het kabinet ligt dan komen er veel 5G-zendmasten bij in Nederland?
  zijn ze er al dan,anders kunnen ze er niet bijkomen.
  waarom sturen wij geen brief of mail naar het kabinet, waarom doen we dat niet en niet vergeten naar de gemeente waar je woont?
  ik heb ze al klaar liggen en jullie?
  op deze manier kan je ze misschien terug pakken.

  je moet iets proberen toch.

  5 likes
  • Lieve Salvar, ik stuur al tijden/jaren ALLES wat over 5G gaat naar [email protected] en naar ALLE grote politieke partijen. En naar alle hrote kranten…Ze weten ALLES en doen er NIETS mee.
   Dat is natuurlijk mee de reden dat nu alle alternatieve sites worden verboden. Iemand zei tegen .mij dat ik ipv het sturen van artikelen, vragen moet sturen. Dan móeten ze antwoorden. Maar nee hoor…niks! Alleen Groen Links antwoordt over kwesties als de bomenkap. Ook antwoorden waar je niks mee kunt. Zo van: ja, wij hebben kamervragen gesteld…blabla.
   Het gaat toch zoals onze fantastische democratische overheid het wil. Een democratie?…laat me niet lachen…

   20 likes
   • @mikkie

    ik weet eigenlijk dat je voor 100% gelijk heb maar ik ga het toch proberen en de gemeente ga ik verantwoordelijk stellen als 5G uitgerold wordt en klachten krijg.
    ik moet dit doen ivm eigen waarden en al is het maar een idee dat ik iets geprobeerd heb althans voor de generatie die na mij komt.
    als ik jong was geweest had ik misschien andere dingen gedaan.

    mvg, salvaar

    11 likes
 6. Bij 1 van de eerste kinderspeeltjes zoals bv. nintendo ds staat/stond in de bijsluiter dat het kind er niet langer als 2 uur mee mag spelen ivm gezondheid. Dus men weet het wel.

  23 likes
  • Wel goed lezen aub. Vanwege het verhoogde risico op epilepsie of aanvallen ervan.

   4 likes
   • Als je geen kinderen kunt krijgen(slecht zaad) dan krijg je als advies: Geen mobiel in je broekzak. Bij mij is elke toegevoegde door mensen gemaakte straling gevaarlijk. Zelfs de kabel van je computer geeft straling af/koelkast/slimme meter bv.
    Door kortsluiting(en dat is vaak onvoorspelbaar als je verschillende apparaten gebruikt/in huis kun je dat daarna wel proberen te achterhalen welk apparaat dat doet)) krijgt een levend wezen een oplawaai. En dat is de reden dat er een zwerm bijen of vogels uit de lucht vallen. En dan heb je ook nog te maken met natuurlijke energieën. Ook die kunnen botsen met menselijke gemaakte energieën. Vandaar dat je het ook moeilijk kunt meten. Verschillende energieën zijn constant in beweging.
    vb. Liep langs een zendmast. Er kwam een fietser aan en zijn mobiel ging af. Op het moment dat ie opnam klapte mijn oor dicht. Lijkt mij niet gezond. Dit is dan nog voelbaar, maar hoe zit het met de energieën die je niet direct voelt?
    Ik vergelijk het een beetje zoals met fijnstof. Men weet dat je door roet slechte longen krijgt. Door de autofilter is dit stofje verkleint, maar dit stofje adem je ook in. Wordt ook beter opgenomen, omdat het zo klein is. 5G schijnt nog beter opgenomen te worden in een lichaam/huid.
    Ik raad iedereen aan om een beetje te leren over energie/stoffen etc. Je hoeft geen professor te zijn. Gewoon een beetje logisch nadenken. De basis blijft de natuur. De rest is gif.(zwart/wit gezien).

    4 likes
 7. De overheid heeft een zorgplicht en zodra ze deze verzaakt is de overheid mede of hoofd aansprakelijk voor geleden schade.

  Daarom zou iedereen die denkt schade te hebben ondervonden door GSM straling de overheid aansprakelijk kunnen stellen.

  Verder mist er een verplichte bijsluiter bij GSM telefoons, waarin duidelijk staat dat straling van het apparaat bij langdurige blootstelling de gezondheid kan schaden of zelfs dodelijk ziek kan maken.
  Telefoonmaatschappijen en providers hebben hun plicht te waarschuwen voor de eventuele schadelijke gevolgen.

  Er zouden feitelijk nu al forse schadeverzekeringen moeten worden uitgekeerd voor geleden schade en het niet wasrschuwen van de gebruikers van GSM telefoons.

  Ook mensen zonder telefoon kunnen de overheid en GSM aanbieders aansprakelijk stellen voor het blootstellen aan de schadelijke straling van GSM masten. Als men wel tabaksfabrikanten aansprakelijk kan of durft stellen, waarom dan niet GSM aambieders?

  De overheid verleent vergunningen voor het plaatsen van GSM masten en neemt daarmee een heel groot risico. Daarbij zouden telefoonmaatschappijen zouden gedwongen moeten worden aan te tonen/bewijzen dat GSM straling 100% onschadelijk is.
  Dat zal dan nog heel moeilijk worden. Of is er een tolerantiegrens voor een beetje ziek en beetje dood maken?

  In deze wereld regeren duidelijk cijfers en belangen en regeert niet de gezondheid en het weldenkende verstand. Rechters deugen steeds minder en zijn eerder geneigd rekening te houden met de belangen van corporatisten dan met de vitaliteit en hersenspinsels van de slaven. Vrouwe Justitia kijkt wel degelijk mee onder haar blinddoek en wie ze voor zich heeft.

  Eén ding is zeker, ook de ‘heren’ en ‘dames’ zelf worden blootgesteld straling. Misschien is het zelfs handig om 5G in de rechtzaal en in de kamers van de grote baasjes van de aanbieders en in de achterkamertjes van politici te monteren, het liefst onder de stoelen waar ze de hele dag met hun stinkende achterwerk op zitten. Kan geen kwaad, toch? En is misschien zelfs gezond, vooral gezond voor ons als er weer eens een hoge pief van de firma “list en bedrog” dood omvalt.

  19 likes
  • Roland van der Straaten

   Op voorhand aansprakelijk stellen is het minste wat je kunt doen. Daarnaast de burgerlijke vrijheid behouden om waar dat kan ieder te waarschuwen voor de gevolgen van 5G.

   0 likes
 8. Vroeger was het al bekend dat als je dicht bij een elektrische stroom draden/palen leeft, dan je daar ziek van wordt en kanker van krijgt. Nu zit iedereen daarin.
  Zo kun je wel makkelijk(zonder je eigen handen vuil te maken) aan die 500 miljoen mensen die over mogen blijven aankomen.(Georgia Guidestones)
  Alles heeft met die NWO te maken. Iedereen(over de gehele wereld vast in het web om zo tot 1 regering/1 munt/1 religie/1 taal te komen.
  Dit is de SATAN. Satan betekent letterlijk alles omdraaien/omturnen. Of te wel de http://www.globelswitch.com(mega databedrijf, waarin alles opgeslagen wordt en weer stuurt, totdat het NWO plan klaar is)
  En aan de klimaat relifanten: als je echt respect voor de natuur hebt, dan gebruik je geen mobiel.

  17 likes
 9. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, eet gezond, kies voor rookvrije ruimtes, houd m’n huis, voor zo goed als het mogelijk, is straling vrij… eigen keuzes omdat ik graag gezond wil leven. Dit wordt mij nu ongevraagd ontnomen, ik heb geen keuze meer want straks is 5G er, en loop ik iedere dag met hoofdpijn, lusteloos gevoel, stress etc…

  Ik kon altijd kiezen; roken of niet roken, fastfood of gezond eten..mijn eigen verantwoordelijkheid. Met dit plan wordt ons leven een hel. En nee we worden niet meteen ziek.. dat gaat heeeeeeeeel langzaam.

  Bedankt waardeloze volksvertegenwoordigers… welkom in de ‘magnetron’.. als u de pieptoon hoort is het voorbij.

  17 likes
 10. wat te denken van de lichtmasten/straatverlichting met 5G en camera. Het is er al. Zonder dat men op de hoogte is. Het wordt en is al in diverse steden uitgerold als proef. TU delft is er druk mee bezig en vanaf 1 januari wordt het groter uitgerold. o.a. Schevingen schijnt een goede proeftuin te zijn en o.a. ZH gemeenten zijn hierbij aangesloten om mee te doen
  zie de site van tu delft 5g

  8 likes
 11. Dan kun je je privacy wel vergeten en ben je gevangene van de ict?

  7 likes
 12. Ik vind dat ze die masten maar bij de huizen van die leden van het kabinet moeten plaatsen.En verplichten dat ze daar dan ook blijven wonen hé 🙂

  6 likes
 13. Het snelste van iets,is vaak ook het dodelijkste!

  4 likes
 14. Had gehoopt dat ze een “rampenplan” of iets dergelijks zouden uitwerken, onze politieke leiders, als wanneer ziekteverzuim en dergelijke schrikbarend toeneemt na het uitrollen en in gebruik nemen van 5g,
  misschien zijn die der wel, maar dan het liefst voor de geheele bevolking!!!!!!!!

  3 likes
 15. gewoon aluminium behang gebruiken en kerven aan een aarddraad.

  1 likes
 16. een stroomstoot tegen de betrokken palen en hokjes en klaar is …..

  1 likes
 17. Informatie opgedoken tijdens het surfen over 5G

  https://www.gigahertz-solutions.de/en/5g/frequencies-and-meters/

  waarbij enkele vragen die ik had, me meer of min toch wel wat duidelijker gemaakt zijn!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zeespiegel

Waarom bangmakerij over de zeespiegel voor onze kust volstrekte flauwekul is (het verhaal dat iedere Nederlander zou moeten lezen)

Journalist Rutger Bregman heeft een boekje geschreven ...

baudet

Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’

Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.