Binnenland

De gewone Nederlander ziet het politieke spel en voelt dat hij weer bedonderd wordt. Kamerlid legt uit wat er mis is in dit land

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hardwerkende Nederlanders jong en oud, gepensioneerde mensen die buiten hun schuld in een uitkering zitten of een arbeidshandicap hebben, mensen die iedere dag iets proberen te maken van hun leven en hun gezin draaiende te houden zijn jarenlang uitgeknepen.

Iedere keer moeten ze bij de begrotingsbehandelingen blij zijn met kruimels aan koopkracht die niet in verhouding staan tot wat hen in de jaren ervoor is afgepakt, zei Tweede Kamerlid Leon de Jong (PVV) tijdens het debat over de begroting sociale zaken en werkgelegenheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gewone Nederlanders worden ze in de Tweede Kamer genoemd, aldus De Jong.

Voor de gek

Hij wees erop dat het kabinet het ieder jaar weer voor elkaar krijgt om het Nederlandse volk voor de gek te houden.

Ieder jaar presenteert het kabinet weer tabellen waaruit blijkt dat men het beter zal krijgen.

Volgens de pr-machine van Rutte III is alles rozengeur en maneschijn, zei De Jong.

Bedonderd

Ondertussen ziet de echte gewone Nederlander het politieke spel vanuit zijn woonkamer en voelt dat hij weer bedonderd wordt, vervolgde hij.

Geen tijd om al die koopkrachtdromen van dit kabinet te geloven, maar vaak leven in een financiële nachtmerrie, benadrukte het Kamerlid.

“Weer niet serieus genomen,” zei hij. “Weer niet vertegenwoordigd door het landsbestuur.”

Gladde aal

Ondertussen gebruikt de minister de tabellen vooral om zich als een gladde aal uit lastige debatmomentjes te wurmen, sprak De Jong.

Mensen hebben te maken met de echte werkelijkheid van alle dag, de werkelijkheid van een lege portemonnee.

De werkelijkheid van te hoge huren, te hoge ziektekosten, te hoge energierekeningen en te dure boodschappen, klonk het.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
4 jaren geleden

Nou ik begrijp inmiddels wel waarom niemand meer in de dienstverlenende sector wil werken……..
Iedereen wil in de politiek of plaatselijk bestuur ( daar zijn er heel veel van) daar kun je namelijk gewoon graaien, je zakken vullen , reizen en gebruik maken van andere gezellige arbeids voorwaarden…….En af en toe iets onnozels uitkramen , verkeerde vaak dure beslissingen nemen en ga zo maar door…….Jammer gewone burger dat jullie hard moeten werken en mocht je willen graaien….. dag baan. Kom je in de bijstand dan mag je voor niks werken…. is dat geen goed plan van onze proletische gedachte goed……

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Best fijn hoor, dat deze man onze gedachten vertaald. Maar waar blijven de moties van wantrouwen dan? Want inmiddels gedogen ze de VVD wel al heel erg lang. Een partij als PVV wil zelf niet regeren, maar een opposite partij zijn, wat dus eigenlijk betekend, dat ze leven van de VVD of CDA/PvdA/D66
Je kan alleen maar wat veranderen als je zelf aan het roer staat en wat dat betreft ontbreekt het ze aan expertise. Maar wel fijn, dat hij weer wat geroepen heeft, om het maar is positief te benaderen.

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

De meesten zien nog steeds helemaal niets. De VVD is na verlies van 7 zetels in de peiling nog altijd de grootste partij. Mensen willen het nog steeds niet snappen. Stemmen is een criminele daad jegens jezelf en je medemens.

René
René
4 jaren geleden

Doe hetzelfde als de overheid. Zet een stevig muurtje om je heen, bestudeer de regels goed en maak misbruik waar je maar kan. Wees een calculerende burger die nietsontziend z’n eigen belang nastreeft, dan ben je precies de economische eenheid die de overheid heeft gemaakt.

Zaait en gij Zult Oogsten.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x