Homepagina » Binnenland » De gewone Nederlander ziet het politieke spel en voelt dat hij weer bedonderd wordt. Kamerlid legt uit wat er mis is in dit land
De gewone Nederlander ziet het politieke spel en voelt dat hij weer bedonderd wordt. Kamerlid legt uit wat er mis is in dit land

De gewone Nederlander ziet het politieke spel en voelt dat hij weer bedonderd wordt. Kamerlid legt uit wat er mis is in dit land

Hardwerkende Nederlanders jong en oud, gepensioneerde mensen die buiten hun schuld in een uitkering zitten of een arbeidshandicap hebben, mensen die iedere dag iets proberen te maken van hun leven en hun gezin draaiende te houden zijn jarenlang uitgeknepen.

Iedere keer moeten ze bij de begrotingsbehandelingen blij zijn met kruimels aan koopkracht die niet in verhouding staan tot wat hen in de jaren ervoor is afgepakt, zei Tweede Kamerlid Leon de Jong (PVV) tijdens het debat over de begroting sociale zaken en werkgelegenheid.

Gewone Nederlanders worden ze in de Tweede Kamer genoemd, aldus De Jong.

Voor de gek

Hij wees erop dat het kabinet het ieder jaar weer voor elkaar krijgt om het Nederlandse volk voor de gek te houden.

Ieder jaar presenteert het kabinet weer tabellen waaruit blijkt dat men het beter zal krijgen.

Volgens de pr-machine van Rutte III is alles rozengeur en maneschijn, zei De Jong.

Bedonderd

Ondertussen ziet de echte gewone Nederlander het politieke spel vanuit zijn woonkamer en voelt dat hij weer bedonderd wordt, vervolgde hij.

Geen tijd om al die koopkrachtdromen van dit kabinet te geloven, maar vaak leven in een financiële nachtmerrie, benadrukte het Kamerlid.

“Weer niet serieus genomen,” zei hij. “Weer niet vertegenwoordigd door het landsbestuur.”

Gladde aal

Ondertussen gebruikt de minister de tabellen vooral om zich als een gladde aal uit lastige debatmomentjes te wurmen, sprak De Jong.

Mensen hebben te maken met de echte werkelijkheid van alle dag, de werkelijkheid van een lege portemonnee.

De werkelijkheid van te hoge huren, te hoge ziektekosten, te hoge energierekeningen en te dure boodschappen, klonk het.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  De meesten zien nog steeds helemaal niets. De VVD is na verlies van 7 zetels in de peiling nog altijd de grootste partij. Mensen willen het nog steeds niet snappen. Stemmen is een criminele daad jegens jezelf en je medemens.

  29 likes
  • peter schreef:

   de mensen worden wakker, het gaat alleen veel te traag.
   alleen zou ik je toch aanraden wel te stemmen, anders blijft de door jou verguisde vvd op het pluche.
   dan toch maar fvd, of pvv, hoewel,dat ook maar afwachten is.

   4 likes
   • Margie schreef:

    Je kan stemmen wat je wilt, er verandert niets.
    Men wordt niet gekozen maar geselecteerd, de uitslag staat al vast voordat jij het potlood ter hand neemt.
    Stemmen…de grootste fraude, onzin dus.

    9 likes
   • Rene schreef:

    Alleen grote sukkels gaan nog stemmen om de status quo in stand te houden in naam Der Koning….
    Als je dat nu nog niet begrijpt, slaap dan rustig verder.

    6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik kan werkelijk niet de mensen begrijpen die VVD of CDA, D’66 maar ook PvdA,GL,CU, stemmen. Dan moet er toch iets niet goed zitten als je je afwendt van wat er gebeurt in de samenleving.
  Zie je het gebeuren?? Ja ik zie het gebeuren dat de samenleving is afgegleden naar een puinhoop. Las gisteren nog een verhaal dat een winkelier(tje) in Rotterdam 18 keer is overvallen. 18 keer, bizar gewoon. En dan heb je in die stad een burgemeester die zijn Marokkaanse dochters niet laat trouwen met een Hollandse jongen, ze mogen alleen trouwen met een Marokkaan. Hoe bedoelt u racistisch en oogkleppen voor. En geen politieke partij of media die hem corrigeert. Ja met zo (zieke) mentaliteit zal hij zich niet druk maken om een winkelier die 18 keer is overvallen.
  Nog zo bericht. In Amsterdam sluiten ze maar politiebureaus om te zorgen dat agenten op straat gaan lopen, je weet wel surveilleren wat ze vroeger ook deden.
  Best wel eng natuurlijk om op straat te lopen.
  En de meest geschifte partij van Nederland D’66 zit zich druk te ,maken om het woord ‘bemanning, dat moet bemensing worden. Zonder schaamte zeggen zij dat met die zelfingenomen verwende liberale smoelwerken en dikke salarissen.
  En dan een NPO en RTL die nul waarheid durven te publiceren. Ziek maar werkelijk doodziek zijn we in dit land geworden.

  17 likes
  • Rob schreef:

   @Bas, af en toe ga je je afvragen wanneer de bevolking het Binnenhof eens gaat bemannen. Sorry, ik bedoel natuurlijk bemensen. Dat zou wel toepasselijk zijn want wat er nu zit zijn zombies, rondlopende lichamen waar niets menselijks in leeft. Maar dat geldt ook voor veel gemeentes en hun instellingen.

   8 likes
   • Margie schreef:

    Taal verdwijnt in de chaos Rob.
    Wat is de volgende stap???
    Onmenselijk veranderen in onmannelijk…
    Wat bezielt ze…de onbezielde onmenselijke bemanning.

    0 likes
 • Louise schreef:

  Nou ik begrijp inmiddels wel waarom niemand meer in de dienstverlenende sector wil werken……..
  Iedereen wil in de politiek of plaatselijk bestuur ( daar zijn er heel veel van) daar kun je namelijk gewoon graaien, je zakken vullen , reizen en gebruik maken van andere gezellige arbeids voorwaarden…….En af en toe iets onnozels uitkramen , verkeerde vaak dure beslissingen nemen en ga zo maar door…….Jammer gewone burger dat jullie hard moeten werken en mocht je willen graaien….. dag baan. Kom je in de bijstand dan mag je voor niks werken…. is dat geen goed plan van onze proletische gedachte goed……

  22 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Waarom sturen we de politici niet naar huis.
  Het zijn volksvertegenwoordigers die gewoonweg hun werk niet goed doen,
  Ze nemen een loopje met ons, en ze liegen en bedriegen.
  Zij vertegenwoordigen ons, de burger. Niet dus….. een goed betaalde baan hebben ze, betaald van ons belastinggeld.

  Wanneer ik mijn werk niet behoorlijk doe, ben ik ook niet meer welkom bij mijn opdrachtgever.

  16 likes
 • Bewust schreef:

  Stembusfraude is stembusvreugde voor de heersende kliek ………..JA OOK in NL !!!
  Kijk maar naar hoe Frans Timmerman als Europroletarier gekozen is , een schoolvoorbeeld van malversatie .
  Getuigen met verklaringen van hoe dozen vol stembiljetten voor de populisten werden weggemoffeld , werden de mond gesnoerd
  Stalin zei het al : het gaat er niet om hoe er gestemd wordt , maar hoe er geteld wordt .
  Democratie is letterlijk van het volk , althans dat was eens de opzet ………..

  16 likes
 • René schreef:

  Doe hetzelfde als de overheid. Zet een stevig muurtje om je heen, bestudeer de regels goed en maak misbruik waar je maar kan. Wees een calculerende burger die nietsontziend z’n eigen belang nastreeft, dan ben je precies de economische eenheid die de overheid heeft gemaakt.

  Zaait en gij Zult Oogsten.

  10 likes
 • Jeff schreef:

  Best fijn hoor, dat deze man onze gedachten vertaald. Maar waar blijven de moties van wantrouwen dan? Want inmiddels gedogen ze de VVD wel al heel erg lang. Een partij als PVV wil zelf niet regeren, maar een opposite partij zijn, wat dus eigenlijk betekend, dat ze leven van de VVD of CDA/PvdA/D66
  Je kan alleen maar wat veranderen als je zelf aan het roer staat en wat dat betreft ontbreekt het ze aan expertise. Maar wel fijn, dat hij weer wat geroepen heeft, om het maar is positief te benaderen.

  3 likes
 • Jan Doornbos schreef:

  Heer De Jong, zo zit het! Het wordt m.i. tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Wat hebben wij van node met de opgelegde dictatuur uit Brussel? Het Wetboek van Strafrecht is duidelijk. (93 Sr./79Sr. , 96 Sr.) Laten we hopen dat in het nieuwe jaar dat voor ons ligt de medeburgers massaal zullen ontwaken. Concreet, de niet bestaande opwarming van de aarde en het niet bestaand stikstof probleem. De ‘oplossingen’ zijn het probleem.

  3 likes
 • frans schreef:

  Hij/Zij die nu nog niet wakker is wordt dit de komende maanden zeker wel met een helderheid van de ene dag op de ander. Of toch nog ook met een heftige schok of shock!
  Die laatsten hebben hulp nodig om tot begrip te komen betreffende de enorme politieke chaos en de gruwelen die bekend worden.
  Eenderde van de politici in de VS is corrupt tot op het bot.
  De Swamp , het moeras ligt bijna droog. Alles komt aan het licht in de komende drie maanden.

  1 likes
 • Eppo schreef:

  De Nederlander is een Ezel en stoot zich elke keer aan de zelfde steen tot dat die als een Molensteen vast zit om hun nek .
  En je kunt het tegen ze zeggen en ze lachen je nog uit ook en zetten je weg als een sukkel wat ze natuurlijk zelf zijn .
  En dat weten ze in t Haagje ook .

  1 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Het is niet eens zo erg moeilijke en wat er helaas werkelijk mis is in dit land, en dit helaas ook in nog veel overige en vooral dus kapitalistische andere landen; men is over het algemeen genomen tot een bewustzijnsloze slaap komen te vervallen.

  1 likes
 • ronjaspers schreef:

  Ik beperk mij tot europa.Regeringen en politici hebben niets te vertellen (uitzonderingen daargelaten) politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) en voeren het beleid uit van de satanische globalistische elite,dit alles voor een New World Order.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates waarschuwt: Eerste coronavaccin ‘zal niet ideaal zijn’

  We zijn pas beschermd tegen het coronavirus ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >