Buitenaards

DNA-pionier en Nobelprijswinnaar: “Leven naar aarde gebracht door intelligente buitenaardsen”

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 60 jaar geleden ontdekten Francis Crick, Maurice Wilkins en James Watson dat DNA een dubbele helix is. Ze kregen er de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor.

Crick en Watson kwamen met het model van de dubbele helix, waarbij de strengen om elkaar heen draaien en de nucleotiden van beide met elkaar verbonden zijn als de sporten van een ladder.

In zijn boek Life Itself uit 1982 schreef Crick (1916-2004) dat het onmogelijk is dat het DNA-molecuul zich op aarde heeft gevormd en dat het van elders moet zijn gekomen.

Hogere beschaving
DNA-pionier en Nobelprijswinnaar: "Leven naar aarde gebracht door intelligente buitenaardsen"
Francis Crick (AFP)

Crick domineerde lange tijd het vakgebied van de moleculaire biologie, en was een bezield inspirator voor vele onderzoekers.

Samen met zijn collega Leslie Orgel ontwikkelde hij de theorie van de ‘directed panspermia’ (gestuurde panspermie).

Volgens deze theorie is het leven op onze planeet niet alleen van buitenaardse oorsprong, maar ook doelbewust op onze planeet gebracht door een hogere beschaving.

Onwaarschijnlijk

Om het lokale leven niet te verstoren, kiezen dergelijke beschavingen mogelijk jonge planetaire systemen uit, zo is de gedachte.

“Het lijkt nu onwaarschijnlijk dat buitenaardse organismen de aarde hebben bereikt als sporen die worden gedreven door de stralingsdruk van een ster of als levende organismen in een meteoriet,” schreven Orgel en Crick.

Intelligente wezens

“Het alternatief is gestuurde panspermie, de theorie dat organismen bewust naar de aarde zijn gebracht door intelligente wezens van een andere planeet,” zeiden ze.

“Wij concluderen dat het mogelijk is dat leven de aarde op deze manier heeft bereikt, maar dat er op dit moment te weinig wetenschappelijk bewijs is om iets te kunnen zeggen over de waarschijnlijkheid,” klonk het.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
6 jaren geleden

mogelijk, waarschijnlijk, te weinig bewijs…

dimmer
dimmer
6 jaren geleden

Dit roep ik dus al 100 jaar en ik ben er pas 45

pietje
pietje
6 jaren geleden

Denk dat het heel goed mogelijk is ! ( wij zijn een proef planeet ) Er is n.l. geen andere verklaring voor ! Nu lachen ze zich rot omdat wij er een zooitje van maken ! Zoals ik eerder heb gezegd : ze hebben vier rassen op deze planeet gezet : rood,geel,zwart en wit ! Wat doen we , eerst nemen de witte mensen de zwarte als slaven dan nemen de witte de indianen om af te slachten ! Woundedknie zoveel indianen vermoord !!! Walgelijk ! Nu nemen die walgelijke islamieten een soort van wraak op ons terwijl ze om niets en niemand geven ( niet om zwart en wit en geel of rood ) maar waarschijnlijk is dat karma helaas ! Ik ben zelf een wit mens en schaam me voor mijn voorvaders eerlijk gezegd !! Maar voor de islam schaam ik me niet !!!! Maar waarschijnlijk is dat ook nodig die invasie die we nu hebben dankzij rutte ! Die zou ik graag afschieten !! De huichelaar ! Islam is een groot kwaad ! en gaat ons uitroeien !

marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

het spreekt me toch aan, Rob …

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x