Homepagina » Buitenland » VIDEO: Bewijs dat die ‘gematigde’ rebellen in Syrië in werkelijkheid jihadisten zijn
VIDEO: Bewijs dat die 'gematigde' rebellen in Syrië in werkelijkheid jihadisten zijn

VIDEO: Bewijs dat die ‘gematigde’ rebellen in Syrië in werkelijkheid jihadisten zijn

Onlangs zei de Amerikaanse journalist Ben Swann al dat de mainstream media niet het hele verhaal over Syrië vertellen.

Het Vrije Syrische Leger en de Syrische rebellen, die uit Aleppo zijn verdreven, zijn geen vrijheidsstrijders. Ze zijn gelieerd aan terroristische organisaties, aldus Swann.

Wat de media niet zeggen is dat er eigenlijk maar twee groepen zijn in Syrië die tegen president Assad strijden: IS en Al Qaida.

Geïnfiltreerd

Hoewel er verschillende groepen actief zijn, kunnen ze stuk voor stuk worden gerekend tot één van deze twee terreurbewegingen.

Het Vrije Syrische Leger werd in 2011 gevormd, maar een jaar later werd al bericht dat deze groep was geïnfiltreerd door Al Qaida.

Vorig jaar liepen duizenden strijders van het Vrije Syrische Leger over naar Islamitische Staat.

Persoonlijk

In 2012 was Swann de eerste journalist die president Obama persoonlijk vroeg waarom de Verenigde Staten een groep bewapenen die wordt gelinkt aan Al Qaida.

In 2013 begon de CIA wapens te leveren aan Syrische rebellen. Datzelfde jaar werd geschat dat 10.000 van de 100.000 strijders in Syrië konden worden gelinkt aan Al Qaida.

Nog eens 35.000 maakten deel uit van ‘machtige facties’ die streden voor IS. En nog eens 30.000 ‘gematigde’ rebellen waren lid van ‘islamitische groeperingen’.

Vier of vijf

Al in 2013 bestond het grootste deel van de rebellengroepen uit jihadisten, legt Swann uit. Toch bleef de VS geld en wapens sturen naar deze groepen.

Er werd 500 miljoen dollar uitgetrokken om ‘gematigde’ rebellen te vinden en te trainen.

Het programma werd stopgezet toen bleek dat het Pentagon met dat geld welgeteld ‘vier of vijf’ strijders had getraind.

Doorgaan

Afgelopen jaar schreef de International Business Times dat er al geen sprake meer was van gematigde rebellen.

De laatste gematigde beweging, Harakat Hazzm, had zich toen al aangesloten bij extremistische groeperingen zoals al-Nusra.

Toch bleven de wapenleveringen dit jaar gewoon doorgaan.

Tot slaaf maken

In september leverde de VS bijvoorbeeld 3000 ton wapens en munitie aan de jihadisten in Syrië, waaronder raketwerpers en antitankwapens.

“In 2012 waren de gematigde groepen al opgenomen door aan Al Qaida en IS gelieerde bewegingen,” resumeert Swann.

“De media noemen deze groepen ‘vrijheidsstrijders’. Zij willen de Syriërs helemaal niet bevrijden, maar tot slaaf maken,” besluit hij.

[Ben Swann]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  Hier in de EU gebeurt precies hetzelfde door het systeem. We worden/zijn allemaal moderne slaven.

  7 likes
 • exegese schreef:

  De Duivel draait alles om of zet het op zijn kop. Over alles waar geld of macht mee gemoeid is wordt dus gelogen. Draai alles wat de M.S.M. uitbraakt daarover 180 graden om en je zit het dichtst bij de waarheid.

  6 likes
 • Albert schreef:

  Ga zo door en hou vol .

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Nu u het aanroert, het kan inmiddels wel wat scherper worden samengevat.
  De jihadisten zijn zelf het werktuig van de NAVO – onze ‘schoenen op de grond’; onze Regering streeft – onder NAVO vlag – naar het omverwerpen van de vreedzame regering, en de Balkanisering van het seculiere land (grote Christen-gemeenschap; die willens en wetens tevens wordt gedecimeerd), uitwissen van het cultuurhistorische erfgoed, depoplulatie (deportatie naar de EU m.n.), en het roven van de bodemschatten (SHELL, BP, Genie Oil). VOC-mentaliteit.

  Nu O-Aleppo eindelijk is bevrijd van onze proxy doodseskaders, zijn de bevrijders gestuit op grote voorraden wapentuig en munitie van Westerse makelij:
  http://www.sott.net/article/338114-SyriaGate-Syrian-MP-discusses-NATO-forces-weapons-discovered-in-E-Aleppo-Investigation-into-Bulgarian-arms-begins

  Ook zijn bijna 10 Westerse militaire adviseurs in O-Aleppo gearresteerd door de bevrijders;
  hun namen en de landen voor wie zij de slachtingen onder burgers organiseerden, en continueerden, zijn overhandigd aan de VN Veiligheidsraad: http://www.veteranstoday.com/2016/12/20/syria-officially-reveals-data-about-foreign-intel-officers-in-aleppo/

  Zoals de NAVO eerder al deed – vaste strategie – ook met Damascus: vergiftigen cq. saboteren van de drinkwatervoorziening. Ik zag de NAVO dat ook doen met heel Libië (GMMR), weer in Lugansk, Mosul, en nu weer Damascus. (afgekeken van de profiteur van alle deze oorlogen: de Likudnik-mafia):
  https://www.sott.net/article/337941-Damascus-water-supply-poisoned-Locals-suspect-Western-backed-rebels

  Onze jihadisten (ons werktuig) deden dit ook in O-Aleppo: martelen, eventueel misbruiken, organenoogsten en in kuilen gooien: http://yournewswire.com/mass-graves-syrian-civilians-aleppo/

  In 2017 gaat onze corrupte Regering oogsten wat is gezaaid in 2016. Met dezelfde mentaliteit wordt het Nederlandse volk voorgelogen en bestolen. Associeert het u met Khazaria van despoot Poroshenko.
  Zo werkt dat, u maakt het mogelijk.

  0 likes
 • robie schreef:

  @Elise49
  30 december 2016 12:24 at 12:24
  Heb het communisme meegemaakt in Oost-Europa,maar zo snel als in in Nederland de politie aan de deur hebt ivm een petitie heb ik zelf toen nooit meegemaakt.
  als burger word je tegen woordig meer op de huid gezeten en gecontroleerd als toen daar.

  0 likes
 • x

  Check Also

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >