Homepagina » Universum » Leven we in de Matrix?
Leven we in de Matrix?

Leven we in de Matrix?

In de filmklassieker The Matrix uit 1999 ziet hoofdpersoon Neo mensen die tegen muren oplopen en plotseling verdwijnen.

Zij kunnen de regels in het universum doorbreken omdat Neo’s bewustzijn vastzit in de Matrix, een virtuele werkelijkheid die is gecreëerd door machines.

Neo komt voor de keuze te staan om de blauwe pil te nemen en terug te keren naar zijn virtuele bestaan of de rode pil te nemen en de waarheid over de Matrix te achterhalen.

Goden

Natuurkundigen kunnen ons nu dezelfde keuze bieden. Ze willen achterhalen of we in onze eigen virtuele Matrix leven door straling uit de ruimte te bestuderen. Als dat zo blijkt te zijn, hebben de natuurkundige wetten weinig van doen met de fundamentele regels die van toepassing zijn in het meta-universum dat wordt bewoond door onze programmeurs. Voor ons zouden zij goden zijn, die de realiteit in een oogwenk kunnen veranderen.

Aangezien de gemiddelde mobiele telefoon van nu meer rekenkracht heeft dan de NASA-computers ten tijde van de maanlandingen, is het niet moeilijk voor te stellen dat er simulaties kunnen bestaan voor intelligent leven.

In 2007 stelde professor John D. Barrow van de Universiteit van Cambridge voor dat een onvolmaakte simulatie van de realiteit meetbare fouten bevat. Het besturingsprogramma van het universum zou om de zoveel tijd een upgrade nodig hebben om te blijven werken.

Realityshow

Hoe ouder de simulatie, hoe meer constantes in de natuur beginnen te variëren. Denk aan bijvoorbeeld de lichtsnelheid of de fijnstructuurconstante.

Enkele weken voordat de film de Matrix uitkwam, ontdekten astronomen dat de fijnstructuurconstante, de constante die de sterkte van de elektromagnetische wisselwerking bepaalt, een duizendste procent groter is dan 10 miljard jaar geleden. In 2011 kwamen natuurkundigen van het OPERA-experiment in het nieuws toen ze beweerden dat neutrino’s sneller dan het licht kunnen reizen.

Misschien is dit universum wel één grote realityshow en kunnen onze programmeurs de regels op ieder gewenst moment aanpassen. Misschien zijn deze programmeurs op hun beurt ook weer simulaties in een universum met weer andere fundamentele wetten. Als dat zo is meten we geen natuurkundige wetten, maar kunstmatige wetten die door onze programmeurs zijn bedacht.

Door de kosmische straling te bestuderen hopen wetenschappers te achterhalen of we daadwerkelijk stukjes code zijn in een kunstmatige Matrix. Ben je bereid te accepteren dat je nooit meer zeker zult weten wat echt is, inclusief jezelf? Neem je de blauwe of de rode pil?

Bron: Discovermagazine.com

Gerelateerd:

 Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Het is wel zo dat je 200 jaar geleden niet moest aankomen met het verhaal dat je over een tijdje GTA 5 zit te spelen op een 46 inch flat screen. Hoe leg je überhaupt uit hoe dit allemaal werkt en kan? Raar eigenlijk dat er bijvoorbeeld tussen de eeuwen 1200 en 1300 niet zoveel bijzonders gebeurde. En moet je nu eens kijken als we 2013 vergelijken met 1913. Best bizar en het lijkt allemaal alleen maar sneller te gaan. Wat is er over 50 jaar ineens mogelijk wat nu nog onmogelijk lijkt?

  1 likes
 2. [quote name=”Richie Cunningham”]Misschien is dit universum wel één grote realityshow en kunnen onze programmeurs de regels op ieder gewenst moment aanpassen. Misschien zijn deze programmeurs op hun beurt ook weer simulaties in een universum met weer andere fundamentele wetten. Als dat zo is meten we geen natuurkundige wetten, maar kunstmatige wetten die door onze programmeurs zijn bedacht.

  En Natuurkundigen willen hier achter komen? Beetje ver gezocht.[/quote]
  En Wat nu als de mensheid eindelijk beseft dat wij in deze matrix zelf de programmeurs zijn.Dwz de 99% en niet dat handje vol psychopaten ,die het schijnbaar nog voor het zeggen hebben.Al eens aangegeven hier.Als dat besef de kritieke massa bereikt.Zitten wij zo in een hogere 5d dimensie.

  1 likes
 3. Wij in een matrix?? het ligt nog veel gecompliceerde, elke dimensie is een matrix. het gaat maar door en houdt niet op. tot op het moment dat jij inziet dat jij je niet in een matrix bevindt maar dat jij zelf de programmeur bent.

  1 likes
 4. Leef in me eige wederld. Visual snow

  1 likes
 5. Ik neem de rode pil. 🙂

  0 likes
 6. Misschien is dit universum wel één grote realityshow en kunnen onze programmeurs de regels op ieder gewenst moment aanpassen. Misschien zijn deze programmeurs op hun beurt ook weer simulaties in een universum met weer andere fundamentele wetten. Als dat zo is meten we geen natuurkundige wetten, maar kunstmatige wetten die door onze programmeurs zijn bedacht.

  En Natuurkundigen willen hier achter komen? Beetje ver gezocht.

  0 likes
 7. Was de keus er maar echt !!!

  MEGA DONKER ROOD :o)

  0 likes
 8. [quote name=”Loekie”]Was de keus er maar echt !!!

  MEGA DONKER ROOD :o)[/quote]

  Volgens mij heb je die keuze ook…

  Je hoeft het alleen maar te geloven.

  0 likes
 9. [quote name=”Richie Cunningham”]Misschien is dit universum wel één grote realityshow en kunnen onze programmeurs de regels op ieder gewenst moment aanpassen. Misschien zijn deze programmeurs op hun beurt ook weer simulaties in een universum met weer andere fundamentele wetten. Als dat zo is meten we geen natuurkundige wetten, maar kunstmatige wetten die door onze programmeurs zijn bedacht.

  En Natuurkundigen willen hier achter komen? Beetje ver gezocht.[/quote]

  En voor ons hebben deze programmeurs zich vermaakt met o.a. de Dinosauriers.

  Toen deze banale slachtpartijen gingen vervelen, waren wij aan de beurt hen te vermaken met onze steeds gecompliceerder wordende oorlogen…

  0 likes
 10. [quote name=”hetzalwel”]Wij in een matrix?? het ligt nog veel gecompliceerde, elke dimensie is een matrix. het gaat maar door en houdt niet op. tot op het moment dat jij inziet dat jij je niet in een matrix bevindt maar dat jij zelf de programmeur bent.[/quote]

  Je zegt dat elke dimensie een matrix is en dat het niet ophoud.
  Hoe kan het dan wel ineens ophouden zodra je de bewustwording krijgt dat jij je niet in de matrix bevind maar zelf de programmeur bent?

  0 likes
 11. Ik doe niet aan opgedrongen keuze.
  en over 10 jaar komt er vast naar buiten dat allebei de pillen niet goed voor je zijn.( kun je hier op niburu lezen dan).

  Toch weer een opgedrongen keuze die hier gemaakt wordt.

  0 likes
 12. De film de “Matrix” gaf de keuze tussen de rode of de blauwe pil. Er zijn ook nog 2 andere keuzen. Dat is de keuze voor beide pillen (de rode en de blauwe) of de keuze geen pil in te nemen. Wat dat betreft is ook dezer film (die wat duidelijk maakt waarin we “laten we zeggen leven” ook weer gezet in een of andere Matrix. Is dat niet ironisch ?

  0 likes
 13. love or fear? lieve mensen!!

  0 likes
 14. Montague Keen, 17 november 2013
  Galactic Channelings

  “De matrix is een systeem, Neo. Dat systeem is onze vijand. Maar wanneer je er in zit, kijk je om je heen. Wat zie je? Zakenlui, Leraren, Juristen, Timmerlieden. Precies die mensen die we proberen te redden. Maar totdat we dat doen, zijn deze mensen nog steeds deel van het systeem, en dat maakt ze tot onze vijanden. Je moet begrijpen dat de meesten van deze mensen niet klaar zijn om losgekoppeld (de waarheid verteld) te worden. En velen van hen zijn zo beschadigd, zo hopeloos afhankelijk van het systeem, dat ze zullen vechten om het te beschermen.” – Morpheus, The Matrix. (Warner Bros. Pictures, 1999.)

  De parasitaire elite, Illuminati, verwachtte nimmer dat de mensheid zou ontwaken en haar motieven en plannen om jullie wereld en degenen die haar rechtens bezetten te vernietigen, in twijfel zou trekken. Het is tijd voor degenen die klaar zijn om de situatie te onderzoeken om “Het Geheime Convenant” te lezen en volledig eigen te maken. Daarin wordt alles duidelijk verklaard. Je kunt zien dat ze hun plannen hebben uitgevoerd, tot schade van de mensheid.

  Willen jullie dat dit doorgaat? Om toekomstige generaties te veroordelen tot de tirannie die deze mensen jullie hebben opgelegd?

  Lees deze zin zorgvuldig: “MAAR ALS ZE OOIT ONTDEKKEN DAT WE HUN GELIJKEN ZIJN, ZULLEN WE CREPEREN. DAT MOGEN ZE NOOIT WETEN.”

  Jawel, vrienden, de waarheid is soms vreemder dan fictie.

  Films worden vaak gebruikt om verstopte boodschappen door te geven (zie ook sandy Hook in Batman).

  Dit zegt genoeg, niet waar dan!!!!

  0 likes
 15. “Het Geheime Convenant”……. en waar kan ik dit vinden?

  0 likes
 16. Het moet niet gekker worden.

  Niets kunnen ze verklaren de wetenschap is voor de verzekering en om iedereen t zelfde te laten denken (tunnenvisie).
  Daar werkt weer de MSM aan mee die in handen van de gene die het geld scheppen. Waardoor iedereen in geld en competitie denkt als je je daar los van koppelt en naar jezelf luistert (stemmetje in je hoofd zonder invloed van geld msm wetenschap etc.
  Als je naar jezelf luistert filter je ook vanzelf de juiste personen (krachten) om je heen.
  Dan kom je in een andere wereld van emoties en gevoels krachten.
  Dan zit je dus in een andere dimensie.

  0 likes
 17. [quote name=”uwo”]“Het Geheime Convenant”……. en waar kan ik dit vinden?[/quote]
  Das geheim natuurlijk. Het leuke aan complottheoriën is dat je áltijd gelijk hebt.

  “Er is een complot!”
  -“Nee hoor, dat is niet waar.”
  “Zie je wel! Hij werd ingehuurd/gedwongen om dat te zeggen!”

  0 likes
 18. [quote name=”uwo”]“Het Geheime Convenant”……. en waar kan ik dit vinden?[/quote]

  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_illuminati_21.htm

  of tik gewoon in; the secret covenant

  0 likes
 19. Dus als ik het goed begrijp, doen ze er alles aan om je niet in contact te laten komen met je inner zelf…….. Hoe maak ik contact met mijn inner zelf?

  0 likes
 20. Lang geleden heb ik de rode pil ingenomen,ja wij leven in een gemaakt matrix,de ze matrix is gemaakt door de archons,ik noem ze liever ankel biters,om en in de hadden ze een soort grid gemaakt deze was negatief,het was de bedoeling om zo ons negatief te hoeden en als slaaf.I ruil daarvoor kregen ze van de Illuminatie goud die de slechte greys nodig hadden en de ankel biters nodig hadden.De martix is af gebrokkeld nu,en worden er steeds meer mensen wakker en willen veranderingen en zien dat de regeringen wereld wijd niet voor ons werkt.Alleen de implantaten doen nog hun werk om mensen onder controle te houden.The secret governant is maar al te waar.Deze is bekent bij al the leden van de illuminatie cabal bekent.Word wakker en neem de roede pil,en kom uit je wereld vol met opgedrongen ilusies.
  Groetjes.

  0 likes
 21. [quote name=”~ microdottrip ~”]love or fear? lieve mensen!![/quote]

  Ook weer zo’n bekrompen keuze. Het valt mij zo op wat voor hokjes een vakjesmaatschappij dit is. Weet je waarom omdat je dan “grijpbaar” bent.

  0 likes
 22. De kans is bijna 100% dat we in een virtual reality leven en merkwaardige toevallen in de geschiedenis leveren het bewijs. Zie:

  http://www.naturalmoney.org/virtualreality.html

  0 likes
 23. Mij lijkt het niet meer dan logisch tegelijk. Wij als mensen kunnen onze energie binnen-in en en buiten onszelf voor een stuk sturen. Het is dan ook niet moeilijk om er eventjes bij stil te staan dat wij als mens zijnde pas uit de kribbe gekropen en nu aan het leren lopende zijnde. Maar het komt goed we komen aan ons 6de levensjaar. De tijd dat de kleuterjuf ons handje moet vast houden en onze poep moet komen afvegen is voorbij.

  Ik bedoel maar als er wezens zijn welke op een puur energetisch niveau werken bijna dat deze ons helemaal niet zouden opvallen en dat deze best wel een grotere invloed zouden kunnen hebben dan we denken. Als er van iets voorkomt dan zijn er hoogstwaarschijnlijk meerdere) dan is dit makkelijker maw het begrip God hoort Goden te zijn en dat wat wij als God beschrijven zal er eerder iemand met groot aanzien of een heerser onder zijn.

  Voor dieren zijn wij vaak goden. Dieren kunnen communiceren met elkaar en met ons indien we er voldoende aandacht aan geven. Wie weet is dit daar ook het geval.

  Verder de wezens zoals het artikel impliceert welke deze wetten zouden kunnen aanpassen zouden dit mijns inziens eerder doen om wat lol te trappen en niet te vergeten ook om ervoor te zorgen dat in het geheel alles goed loopt.

  Je kan er redelijk ver op in gaan. Ik zou het eerder vergelijken met een combinatie van de Matrix en Star-wars. Als we de ruimte intrekken vooraleer we hier op aarde vredig onder elkaar kunnen leven en niet enkel als parasieten op onze planeet leven dan zou het anders liggen maar zoals het nu is zouden we elkander weer eens gaan vernietigen.

  Maar ik heb iets leukers voor die wetenschappers. Zero-point energy, wereldhonger en proper water voor de hele wereld. Als ze me deze 3 problemen kunnen oplossen zou ik veel blijer zijn dan als ze me vertellen ja we zijn dit en dit te weten gekomen maar eigenlijk weten we nog altijd niet veel meer.

  0 likes
 24. [quote name=”uwo”]Dus als ik het goed begrijp, doen ze er alles aan om je niet in contact te laten komen met je inner zelf…….. Hoe maak ik contact met mijn inner zelf?[/quote]
  echart tolle leven in het nu !voor contact met je innerlijk op you tube staan verschillende films waaronder met oprah steen goed met simpelen oefeningen tot je innerlijk komen en little grandmother natuurlijk!

  0 likes
 25. [quote name=”legaal”]Lang geleden heb ik de rode pil ingenomen,[/quote]

  Ik vorige week. Ibuprofen heet het.

  0 likes
 26. Nee hoor die is rose en is een zeer slecht middel, maar dat wil jij niet weten.

  0 likes
 27. [quote name=”madelief”][quote name=”uwo”]Dus als ik het goed begrijp, doen ze er alles aan om je niet in contact te laten komen met je inner zelf…….. Hoe maak ik contact met mijn inner zelf?[/quote]
  echart tolle leven in het nu !voor contact met je innerlijk op you tube staan verschillende films waaronder met oprah steen goed met simpelen oefeningen tot je innerlijk komen en little grandmother natuurlijk![/quote]
  Pas jij maar op voor little grandmother, die vormt een ernstige bedreiging voor je portemonnee: voor minder dan 40.000€ voor een praatje van 2 uur komt zij haar bed niet meer uit. In de normale wereld moet je al op je hoede zijn voor oplichters, in de spirituele wereld geldt dat in extreme mate, het krioelt daar van de oplichters. Dus wees gewaarschuwd. Met name op het gebied van voedingssupplementen wordt buitensporig bedrog gepleegd, denk aan white golden powder en colloidaal zilver. Buiten het feit dat er absurde claims worden gemaakt, kloppen de ingredientenlijsten vrijwel nooit, omdat het een ongereguleerde business is, met telkens nieuwe merken op nieuwe websites met een zeer korte levenscyclus i.v.m. potentiële rechtszaken. Daardoor krijg je nooit wat er beloofd wordt, laat staan dat de claims uitkomen. Wees zuinig op je geld: koop het niet!

  0 likes
 28. [quote name=”days of our lives”][quote name=”legaal”]Lang geleden heb ik de rode pil ingenomen,[/quote]

  Ik vorige week. Ibuprofen heet het.[/quote]
  Ha ha,hij is wel goed, ibuprofen.ik moest er wel om lachen.
  Groetjes.

  0 likes
 29. Matrix is een veelzijdig begrip.
  Dus ja, we leven in een matrix en nee, we leven niet in een matrix.

  0 likes
 30. [quote name=”days of our lives”][quote name=”legaal”]Lang geleden heb ik de rode pil ingenomen,[/quote]

  Ik vorige week. Ibuprofen heet het.[/quote]
  dat dacht je maar

  0 likes
 31. [quote name=”Exor”][quote name=”hetzalwel”]Wij in een matrix?? het ligt nog veel gecompliceerde, elke dimensie is een matrix. het gaat maar door en houdt niet op. tot op het moment dat jij inziet dat jij je niet in een matrix bevindt maar dat jij zelf de programmeur bent.[/quote]

  Je zegt dat elke dimensie een matrix is en dat het niet ophoud.
  Hoe kan het dan wel ineens ophouden zodra je de bewustwording krijgt dat jij je niet in de matrix bevind maar zelf de programmeur bent?[/quote]

  zie het maar als wakker worden, dan bestaat je droom toch ook niet meer? en voor de rest kan je de rode pil nemen tot je blauw ziet. of de blauwe pil nemen tot je rood ziet, of een combinatie daarvan, maak er maar iets leuks van. het maakt niks uit. allemaal dualistisch geneuzel. 🙂

  0 likes
 32. [quote name=”hetzalwel”][quote name=”Exor”][quote name=”hetzalwel”]Wij in een matrix?? het ligt nog veel gecompliceerde, elke dimensie is een matrix. het gaat maar door en houdt niet op. tot op het moment dat jij inziet dat jij je niet in een matrix bevindt maar dat jij zelf de programmeur bent.[/quote]

  Je zegt dat elke dimensie een matrix is en dat het niet ophoud.
  Hoe kan het dan wel ineens ophouden zodra je de bewustwording krijgt dat jij je niet in de matrix bevind maar zelf de programmeur bent?[/quote]

  zie het maar als wakker worden, dan bestaat je droom toch ook niet meer? en voor de rest kan je de rode pil nemen tot je blauw ziet. of de blauwe pil nemen tot je rood ziet, of een combinatie daarvan, maak er maar iets leuks van. het maakt niks uit. allemaal dualistisch geneuzel. :)[/quote]
  Als je de rode EN de blauwe pil tegelijk inneemt wordt je Paars.
  We bevinden ons niet In een matrix, die Matrix bevindt zich In ons.

  Iao Abraxas

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

noorwegen

Noorwegen bedolven onder meters sneeuw. Dit is nu cherrypicking wat de NOS doet

Begin dit jaar maakten de media gewag ...

teslarijder

Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder

Netbeheerders laten weten dat de energierekening gaat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.