Buitenland

Wenen wordt proeftuin voor sociaal kredietsysteem: ‘Zal Nederland volgen?’

Help door dit met vrienden op je socials te delen!

Niet alleen in Bologna in het noorden van Italië en in Beieren, maar ook in Wenen wordt geëxperimenteerd met het sociaal kredietsysteem. Aankomende herfst wordt in de Oostenrijkse hoofdstad de zogeheten ‘Wien Token’ geïntroduceerd, bericht website TKP.

De autoriteiten werken aan een ‘digitaal bonussysteem’. Via een app wordt milieubewust gedrag beloond met gratis toegang tot culturele evenementen. De app weet of je loopt, fietst of gebruikmaakt van het openbaar vervoer. De CO2-besparing ten opzichte van autorijden wordt omgezet in tokens die kunnen worden ingewisseld voor een QR-code, waarmee je toegang krijgt tot bepaalde locaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Smart City

Het is de bedoeling dat 1000 inwoners van de stad de app gaan testen. Ondertussen doet de Universiteit van Wenen onderzoek naar het Chinese sociaal kredietsysteem. Het onderzoek wordt gefinancierd door de European Research Council (ERC), die in 2019 te gast was bij het World Economic Forum en die nauwe banden heeft met de universiteit van Soros.

Wenen zet zich in voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda 2030 en wil een zogeheten Smart City worden. Andere Oostenrijkse steden, waaronder Salzburg, moeten tegen 2050 zijn veranderd in een Smart City.

Precies zoals geprofeteerd door het World Economic Forum

Het is goed mogelijk dat mensen die niet mee willen doen uiteindelijk niets meer zullen bezitten, precies zoals geprofeteerd door het World Economic Forum, schrijft internetkrant Wochenblick.

“Opvallend: de eerste toepassing van de Chinese lockdownstrategie buiten China was ook in Italië. Nu volgt Italië als eerste land buiten China waar ook het Chinese sociaal kredietsysteem wordt geïmplementeerd. Zal Nederland wederom volgen?” vraagt Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) zich af.

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
2 jaren geleden

De Rabobank begint er al mee

Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

Vraag terug een vast telefoontoestel aan en vernietig die verdomde smartphones, het is leuk geweest om ze te gehad te hebben, maar nu ze langzaam maar zeker onze vrijheid helpen vermoorden kunnen we ze best weggooien!

Deug-Nietje
Deug-Nietje
2 jaren geleden

Ze kunnen van mij proberen k doe er niet aan mee , dan maar de gevolgen dragen , maar ben vast niet de enige …. k laat me niet bang maken door dat tuig !

Mar
Mar
2 jaren geleden

Tuurlijk doet nederland mee, ze zulken avhterblijven zeg…en rabobank begint er al mee. We gaan weer contant betalen. Sorry. Idioten.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x