Homepagina » Gezondheid » Light-frisdrank net zo schadelijk voor gebit als methverslaving
Light-frisdrank net zo schadelijk voor gebit als methverslaving

Light-frisdrank net zo schadelijk voor gebit als methverslaving

De consumptie van light-frisdranken kan tanden net zo erg beschadigen als methamfetamine of crack, zo blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift General Dentistry.

Methamfetamine, crack en al dan niet gezoete frisdrank zijn alle drie zeer zuur en kunnen tandproblemen veroorzaken.

Het zuur in frisdrank bestaat uit citroen- en fosforzuur. Zonder goede tandhygiëne kan constante blootstelling tanderosie veroorzaken.

Kunstgebit

Een vrouw van rond de 30 die drie tot vijf jaar lang iedere dag 2 liter light-frisdrank dronk kreeg last van bijna precies dezelfde tandrot als een 29-jarige methverslaafde en een 51-jarige crackgebruiker, zo ontdekte dr. Mohamed Bassiouny van de Temple-universiteit in Philadelphia.

De jongeman gebruikte drie jaar meth en dronk gemiddeld twee of drie blikjes frisdrank omdat de drugs zijn mond zo droog maakten. De oudere man was al 18 jaar verslaafd aan crack. De vrouw koos voor light-frisdrank omdat ze zich zorgen maakte over haar gewicht. Ze was in jaren niet naar een tandarts geweest.

Haar tanden waren zacht en verkleurd. Vele waren verwoest door erosie. Als ze op de bank naar de televisie kijkt leunt ze vaak naar links en dat blijkt ook uit haar gebit. De linkerkant van haar gebit is flink toegetakeld. De vrouw moet al haar tanden laten trekken en krijgt een kunstgebit.

Voorkomen

“De vrouw die in dit artikel wordt genoemd is meer dan 20 jaar niet naar een tandarts geweest,” zei een groep die frisdrankfabrikanten vertegenwoordigt. “Het is onverantwoordelijk om de consumptie van light-frisdranken als enige schuldige aan te wijzen voor haar tandbederf en dat vervolgens te vergelijken met drugsmisbruik.”

Dr. Eugene Antenucci, woordvoerder van een tandartsenvereniging, was niet verbaasd over de bevindingen. “De schade aan het gebit als gevolg van drugsgebruik is vele malen erger dan de schade als gevolg van frisdrank, maar ik zie dat frisdrank ook veel schade kan veroorzaken,” zei hij. “Voorkomen is beter dan genezen.”

Als het gaat om tandbederf is suikervrije frisdrank niet beter dan gewone frisdrank. Als mensen frisdrank nuttigen moeten ze beseffen dat ze zeer zure voeding binnenkrijgen, aldus Antenucci.

Bron: Usnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
deefdrums
deefdrums
8 jaren geleden

“Als het gaat om tandbederf is suikervrije frisdrank niet beter dan gewone frisdrank. Als mensen frisdrank nuttigen moeten ze beseffen dat ze zeer zure voeding binnenkrijgen, aldus Antenucci.” Dan is een waarschuwing op de verpakking ook niet misplaatst.Maar het is logisch dat dit niet alleen op de frisdrank afgeschreven kan worden. Ik ken coke(tis geen meth en niet precies hetzelfde als crack maar komt in de buurt) gebruikers die in 8 jaar heel hun gebit naar de klote hebben gebracht ook zonder tandarts bezoek… lijkt me niet te vergelijken met alleen frisdrank… mensen die twee liter frisdrank per dag drinken hebben meer slechte gewoontes lijkt me. Net zoals drugs verslaafden. Een minachting voor het lichaam kan in meerdere vormen komen. Van het 1 komt het ander.

H. Liter
H. Liter
8 jaren geleden

Jammer dat niet wordt vermeld dat vooral chemtrails heel erg slecht zijn voor je gebit. Tandartsen weten dat, maar ze houden hun mond…

Aardebewoner
Aardebewoner
8 jaren geleden

[quote name=”H. Liter”]Jammer dat niet wordt vermeld dat vooral chemtrails heel erg slecht zijn voor je gebit. Tandartsen weten dat, maar ze houden hun mond…[/quote]

Nou en of chemtrails zijn slecht voor je gebit. Goed je tanden poetsen met kokosolie of zout dan maar.

Lampje
Lampje
8 jaren geleden

Coca Cola Light??Vergelijken met Meth.Wat vind de lezer hier dan van:Met het uitbannen van natuurlijke geneesmiddelen en niet werkende vaccins wordt het voor de mainstream wetenschap toch een stuk lastiger om griep te bestrijden.

Maar, gelukkig hebben onderzoekers in Taiwan een effectief middel ontdekt in de bestrijding van griep.

Het middel is methamfetamine, in de volksmond meth genoemd. De reden dat ze dit aanbevelen is omdat meth de griepcellen doodt wanneer deze aan de stof worden blootgesteld.
WAT IS EIGENLIJK DE BEDOELING??De mensheid uitroeien??http://www.naturalnews.com/040504_meth_flu_season_scientists.html En wat is eigenlijk meth?Zie link: http://nl.drugfreeworld.org/drugfacts/crystalmeth.html

x

Check Also

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x