Homepagina » Buitenland » Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: “Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht”
Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: "Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht"

Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: “Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht”

Bij een aanslag in de Franse badstad Nice zijn donderdagavond tenminste 84 doden gevallen en meer dan 150 mensen gewond geraakt. Een grote vrachtwagen reed rond 22.30 uur met 60 kilometer per uur in op een massa mensen. Volgens ooggetuigen vlogen mensen als bowlingkegels in de lucht.

Naar aanleiding van de Franse nationale feestdag was er op dat moment een vuurwerkshow aan de gang in Nice. De witte vrachtwagen reed gedurende twee kilometer mensen aan. Er werd gevreesd dat ook in Parijs een aanslag was toen de Eiffeltoren in zwarte rook was gehuld, maar dat bleek te maken te hebben met het afsteken van vuurwerk.

Onder de slachtoffers zijn tientallen kinderen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen meldingen over Nederlandse slachtoffers. Net als bij de aanslagen in Brussel in maart en in Parijs in november vorig jaar was een grote menigte het doelwit.

Bekend bij de politie

De chauffeur schoot vanuit de vrachtwagen ook op omstanders en de politie. In de vrachtwagen is een identiteitskaart gevonden van de 31-jarige Frans-Tunesische Antwan Kumiya, die bekend was bij de politie. De chauffeur werd gedood door de politie.

De Franse politie wist dat een aanslag zoals in Nice gepleegd zou kunnen worden. Al Qaida riep een tijd geleden op om op grote menigtes in te rijden met vrachtwagens, dus hielden de Franse autoriteiten rekening met zo’n scenario.

Volgens het Franse magazine ParisMatch heeft Islamitische Staat de aanslag opgeëist. Op internet jubelen de aanhangers van IS. Verschillende teksten in het Arabisch laten zich vertalen als ‘de Fransen hebben dit onheil over zichzelf afgeroepen’. Gesuggereerd wordt dat IS in Nice wraak heeft genomen en dat er nog meer aanslagen zullen volgen.

Verlaten

Na de aanslag ontstond er veel paniek. Mensen renden alle kanten op of gingen hotels binnen om te schuilen. De Franse president Hollande noemde de aanslag een geweldsdaad zonder weerga. Sinds 2015 zijn er meer dan 10 aanslagen geweest in Frankrijk. Mensen tonen massaal hun medeleven via sociale media.

Op beelden in Nice is vanochtend een verlaten Promenade des Anglais te zien, de plek waar de aanslag plaatsvond. Mensen zijn halsoverkop vertrokken.

Een motorrijder probeerde de terrorist in de vrachtwagen nog tegen te houden. Op beelden is te zien hoe ook andere mensen de truck achternalopen. De terrorist kon zijn aanval toch uitvoeren, met desastreuze gevolgen.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Piet schreef:

  Het is nu echt een complotsite geworden.

  Waarom niet focusen op de wereld die we wel willen hebben?

  Steeds herhalen dat mensen deze ‘power’ hebben om dingen te doen wat voor anderen ongewenst is, geeft eigenlijk ‘power’ aan deze mensen. <— Geleerd van mijn guru (Bashar).

  Een spel speel je vaak 'tegen' elkaar. Maar wat we moeten doen met zijn allen om de wereld te creeren die we willen, is het spel 'met' elkaar te spelen….

  Complot theorien onder de aandacht brengen is hetzelfde als het spel 'tegen' elkaar spelen.

  17 likes
  • Solaris schreef:

   Complotsite? Dit bericht is gewoon in een standaard nieuwsvorm gegoten, niet anders dan mainstream websites het zouden doen. De Ninefornews posting waarin wordt aangetoond dat het een False Flag operatie was zal binnen een paar dagen wel komen. De aanleiding is er al: er is weer eens een identificatiebewijs van de dader gevonden.

   17 likes
   • Loki schreef:

    Solaris

    Nog een paar.
    Ik zie geen enkel bloedspat op die vrachtwagen.
    De meeste kogelgat zitten aan de bijrijderskant en niet aan de chauffeurs kant.
    Bekende bij de politie.
    Afschaffing martial law verkondigd, AANSLAG, verlenging martial Law (op dezelfde dag door Hollande)
    Bildebergers Rutte, Koenders, Theresa May, Tusk, Obama, WA van Amsberg en Merkel zijn er als de kippen bij om hun (ahum) medeleven te betuigen.
    Aanslagen vinden veelal in Frankrijk plaats en tot nu toe nergens anders en dat is uiterst merkwaardig te noemen.

    19 likes
    • henk schreef:

     We zitten met 85 doden en honderd gewonden. Allemaal acteurs?? De mensen die wegrennen op de beelden zijn ook acteurs en dit is een paar dagen van te voren in de studio opgenomen???? Ooggetuigen lezen script voor ???Ontkennen dit dit soort dingen gebeuren en dat die lijken daar niet echt zijn….respectlozer kan je niet zijn tov nabestaanden.

     9 likes
     • Roy schreef:

      “respectlozer kan je niet zijn tov nabestaanden.”

      We zijn niet anders gewend van sommige mensen hier…

      3 likes
    • rocinante schreef:

     Die kogels zijn niet eens door de voorruit gekomen. Normaal schiet je zo’n raam aan gruzelementen.

     0 likes
     • Loki schreef:

      Wel eens van gelaagd glas gehoord? Bij een vrachtwagen zit er een plastic laagje tussen die het glas heel houdt. Dit omdat het grote druk van rijwind moet kunnen doorstaan en steentjes. Het is geen zijruitje hoor die in duizenden stukjes kapot spat.

      4 likes
    • sebas0570 schreef:

     @Loki Heb je all naar het kenteken gekeken? Het is een Engelse truck!
     Vandaar dat de meeste kogelgaten ook aan de andere kant zitten….

     B: bloedspatten zie je niet op zwart en de hele voorgril/bumper is weg!
     Daar zal het meeste opzitten….

     1 likes
   • emka schreef:

    Is het niet gewoon ook verplicht om een legitimatiebewijs bij je te dragen in Frankrijk?
    Denk eerder dat deze oetl*l het ID bij zich had, om zich te identificeren bij een controle, zodat hij ongestoord bij z’n vrachtauto kon komen.

    Hou op met die uitspraken zoals “Ik vond de doden er erg raar bij liggen” en “ik zie maar 1 plas bloed”.
    Beetje forensisch medewerker spelen vanaf de zijlijn 1500 km verderop. Kom op zeg!

    12 likes
  • emka schreef:

   Ik vind het nog knap dat er niet (nog geen 24h na deze verschrikkelijke aanslag) al een “false flag” theorie wordt gespuid hier. Maar daar zal ongetwijfeld het volgende topic over gaan.
   Ik vermoed eerder, dat dit topic deze reacties JUIST gaat aanwakkeren.

   9 likes
   • Arwijn schreef:

    Ik heb goed gekeken, en ik moet zeggen… ondanks dat dit meer over komt als een daadwerkelijke terreur daad wil ik niet buitensluiten dat het toch weer een Crisis act zou kunnen zijn. Ik vond de raw footage van de dooien ook niet super overtuigend. Ik zag 1 plasje bloed en de rest lichamen in ongemakkelijke houdingen.
    Waarom is er geen enkele footage van de vrachtwagen in beweging zelf? Het enige wat we zien is mensen in paniek op afstand en een camera toer tussen de dooien door.

    Mijn sociale instincten zeggen dat ik geen vragen hoor te stellen, maar mijn ervaring verteld mij dat het toch best wel eens weer nep zou kunnen zijn. Maar alle echte slachtoffers, en diegenen die echte dierbaren zijn verloren wil ik natuurlijk niet onteren met mijn vermoedens.

    9 likes
   • Roy schreef:

    “Ik vind het nog knap dat er niet (nog geen 24h na deze verschrikkelijke aanslag) al een “false flag” theorie wordt gespuid hier. Maar daar zal ongetwijfeld het volgende topic over gaan.”

    Daar ben ik ook bang voor ja, vanavond of morgen komt het eerste artikel over dat het een false flag is, of dat de CIA er achter zit. Let maar op..

    8 likes
  • ik schreef:

   De truc is om te zien wat voor spel er gespeeld wordt zonder je emotie’s de vrije loop te laten,dat wil niet zeggen dat je koud en gevoelloos moet worden of zijn, ik leef ook mee met de nabestaanden .Maar wel onderkennen dat er in deze eindfase hard tegen hard gespeeld wordt ,het duister (satan) is in een hoek gedreven en gaat rond als een brullende leeuw op zoek om iemand te verslinden hij weet dat zijn tijd erop zit .Dit zijn de laatste stuiptrekkingen niemand kan de verandering tegenhouden geen groep, geen regering , geen satan en satan aanbidders die zoveel mogelijk menselijke offers moeten brengen, niemand. De bevrijding is nabij .

   14 likes
  • Bataaf schreef:

   Niet iedereen speelt hetzelfde ‘Spel’ (slechte woordkeuze m.i.) en daarbij hebben velen andere ‘spelregels’.Zaken niet benoemen brengt niets beters en het niet benoemen maakt niet dat zaken als deze ineens stoppen of niet zullen voorkomen.Wanneer begrijpen mensen nu eens dat wij niet hetzelfde zijn, dat mensen vaak heel erg van elkaar verschillen.Daarom hadden wij vroeger landen en grenzen.Culturen en volkeren.Nu wordt diversiteit gevierd met alle ellende van dien.Mensen leven nog te veel in la-la land en hebben nog altijd al te graag (vrijwillig) een roze bril op.

   2 likes
  • vrijheid schreef:

   New Age denker, Bashar is een grote oplichter, vals licht!

   4 likes
  • ga spelen schreef:

   piet, jij spoort echt niet ga andere mensen lastig vallen met je guru bullsh*t

   3 likes
 • Dru79 schreef:

  Maar is het niet vreemd,…dat net zolas bij alle andere aanslagen er weer een ID wordt gevonden van de plegers ?
  Ik ben niet echt zozeer een complotdenker (voordat er weer mensen gaan lopen zeiken dat dit een complotsite is enzo),… maar het is allemaal wel weer een hele vreemde situatie,…

  12 likes
  • BerendW schreef:

   Klopt, maar het goedkope argument ”het is het werk van de zionisten” lopen spuigaten uit na dit vreselijke dingen.

   6 likes
   • ga spelen schreef:

    het is het werk van zionisten, is in 99 van de 100 gevallen ook de waarheid (speciaal voor jou berendw)
    zionisten zijn letterlijk het kwaad op onze aarde

    8 likes
    • pieter schreef:

     Het is het werk van moslims. Wat ALLE terreurdaden gemeen hebben is dat er ALTIJD moslims bij betrokken zijn. Mohammed was een terrorist en koran en hadith bevatten verschillende terreurverzen.

     5 likes
   • Dru79 schreef:

    Inderdaad ,…wellicht kort door de bocht .. mensen die dat zo stellig beweren hebben misschien er ergens een x wat over gelezen …. echter uiteindelijk lijkt het wel uit die hoek te komen ,.. heeft verder helemaal niets met Jodendom of Israel te maken..groostte deel van de joden hebben juist niets met het Zionisme.. …
    maar het gaat om het zionistische gedachte goed wat erachter zit … groostte deel van de joden hebben juist niets met het Zionisme… maar het is algemeen bekend dat de grootste/rijkste der aarde hier zeker wel een vinger van in de pap hebben…
    Tis een gekke wereld

    1 likes
  • Freek schreef:

   Waarom is dat vreemd? Op deze wijze weet de aanslagpleger zeker dat zijn naam wordt genoemd en daarmee verwerft hij postuum in zijn kringen toch nog de heldenstatus. De sukkel die op het laatst nog een grote actie verricht (in zijn visie dan, hè). Het is als een handtekening onder een schilderij, vermoed ik.

   4 likes
  • reality check schreef:

   Over “vreemd” gesproken………
   21stCenturyWire weet te melden, dat er ter plekke – voorafgaand – weer drills waren.
   Het gaat er nu om, om ZONDER angst sterk te staan en het gevaar recht in de ogen te zien en dan te handelen.
   Of…..ipv er diep in weg te zinken: een mentaal statement te maken, dat we het hier NIRT MEE EENS zijn en dan verder gaan zonder de emotionele balast. Want die energie wordt geoogst.
   Wel eens naar Barbara Marciniak geluisterd?

   3 likes
 • Mammon schreef:

  Laat de volgende “aanslagen” maar komen! Centraal station Amsterdam?
  Het volk begrijpt toch niet wat er hier aan de hand is en zal en wil dit ook nooit “zien”.
  Ik noem het de Blinde die de Domme leidt.

  Ik heb op de nodige Fora de mensen al horen oproepen nog meer privacy, vrijheid en democratie in te leveren dat het feitelijk een politiestaat wordt. WTF?
  Dan -wil- je dus gewoon een erkende systeemslaaf worden!!

  De komende “aanslagen” gaan versneld opgevoerd worden, want de tijd is op aan het raken.
  Bankensector staat op omkiepen met 10.000’en miljarden aan derivaten zooi.
  Kwestie van tijd dan zal al het spaargeld en pensioen geroofd worden… (alles!)

  De Kruistochten der Parasiterende Islam, daarvan gaan de aantallen omhoog, want de volgende generatie moet de Europese identiteit verliezen en kneedbaar worden.

  Het Europese Nazi Bolwerk staat op instorten, maar Generaal Juncker en Oberführer Merkel denken dat een afbrandend huis toch te verzekeren is.

  Ook de Islam\Moslims weten wat er nu in uitvoering is, maar zei houden hun mondje
  goed op elkaar. Er is een dictator in het Ottomaanse rijk aanwezig die een hele grote
  worst is voorgehouden en daarom netjes meewerkt aan de tsunami parasieten die
  de haat en ellende over Europa komen verspreiden. Het massaal verkrachten van
  ongelovige blanke “hoeren’ is een spel in de Moslim wereld: Taharrush Gamea
  Zullen uw kinderen veilig zijn??

  Blijf maar wegkijken, maar een ding weet ik zeker. HET VOLK ZAL PIEPEN!!

  14 likes
 • Kalki schreef:

  Zolang men niet collectief roept om de openbaring van de wereldleraar zal terreur aan houden.

  5 likes
 • Arwijn schreef:

  Zie je wel, een politiestaat kan de mensen niet tegen terreur aanvallen beschermen. Het gaat alleen maar om het idee. In werkelijkheid haalt het nauwelijks iets uit.

  9 likes
 • dutchresearcher schreef:

  Gisteren las ik een nieuwsbericht dat per 26 juli de noodtoestand niet meer zou worden verlengd in Frankrijk. Nu wordt hij toch verlengd. Toeval?

  7 likes
 • Froukje schreef:

  Je kan tegenwoordig jezelf en je familie alleen nog beschermen door je niet in mensenmassa en grote steden te begeven.

  5 likes
 • days of our lives schreef:

  Wat een helder neutraal artikel. Mijn complimenten voor de redactie.

  7 likes
 • Delo schreef:

  Merci Beau Coup

  De zo gewenste staat van beleg een feit, Cui Bono

  Onze Gladio Psychopaten zijn meesters in spiegelen en projecteren
  Als onze nieuwe EU Führer Frans Timmermans met zijn college Führer’s Clinton, Obama, Merkel, Hollande, Cameron Assad aanwijzen als het grote kwaad dan wordt in het Licht van de laatste Gladio operatie in NIce, het de hoogste tijd OM onze met daderkennis overgoten Politici met kop en kont af te zetten, zo zal geschieden. Beau Coup but No Merci

  Inter-view Al Assad en ABC toen moest aanslag Nice nog plaats vinden
  http://www.youtube.com/watch?v=kb_Lq1VrTxM
  Nice dagelijkse praktijk in Syrië, wij mochten wensen dat we zo’n President hadden

  Transcript: http://www.veteranstoday.com/2016/07/14/president-al-assads-interview-with-nbc-news/

  4 likes
  • corbison schreef:

   Klopt en de stap naar een Federale staat van Europa is weer dichterbij, nu wachten op een tegen actie van een verwarde Fransman die met een truc zigzaggend over een paar honderd moslims heen walst die in Parijs elke vrijdag middag op straat bidden tot hun entiteit Allah. Deze tegen actie wordt dan neergezet als terreur van extreem rechts. En een burgeroorlog in dop gecreëerd, , maar Brussel kan dat oplossen door een Fuhrer, een partij een volk systeem oftewel een Federaal Europa

   1 likes
 • BerendW schreef:

  Israël krijgt weer de schuld, wedden?

  3 likes
 • Karel schreef:

  De dader is gewoon niet meer dan een monster .

  2 likes
  • corbison schreef:

   Nee hoor hij deed dat om dat de mening van een Moslim een geloofs overtuiging is en de mening van een Nederlander zoals jij fascistisch is volgens de linkse elite en de politieke correcte salonpooiers . Welcome to the real world.

   1 likes
 • Ph schreef:

  Niemand die zich blijkbaar de vraag stelt, wat en hoe komt die vrachtwagen daar, wetende dat alles was afgesloten en er politie controles waren???

  Waarom word direct, zonder enig onderzoek de link met ISIS gelegd, terwijl er nog eens geen degelijk onderzoek heeft plaatsgevonden, normaal claimt ISIS na enkele uren al een aanslag op, nu blijft het weer (weer) stil.
  Waarom word direct gepraat over een terroristische aanslag, terwijl er geen onderzoek is geweest, kranten hier in België en de tv zenders, hebben het meer over een labiele man die in een echtscheiding verwikkelt is en financieel aan de grond zat.
  Dan hebben we het niet over een terreur daad, maar wel over een geestelijk gestoorde massa moordenaar, wereld van verschil.

  Maar nu hebben ze natuurlijk weer een reden om Martial law in Frankrijk te verlengen, terwijl eerder op de dag deze was afgeblazen.
  Op die manier kunnen ze makkelijk die massale betogingen en stakingen de kop in slaan (verbieden) tegen de gehele Franse regering en hun beleid.

  Ik zeg ook niet dat het een soort van fals flag is, maar het evenement word wel weer gebruikt door Franse en zelfs Europese politici, zodat ze nog meer verworven vrijheden kunnen inperken tot zelfs geheel afnemen.

  “het doel heiligt de middelen” bewust al dan niet!!

  2 likes
 • sebas0570 schreef:

  Terreur van binnenuit onze samenleving is nooit tegen te houden, zeker niet als het einzelgangers zijn.
  Met de kennis van de lokale structuur kunnen die inmense schade aanrichten zoals je ziet….

  1 likes
 • Opnieuw geboren schreef:

  Wat een gel*l van de Nederlandse media weer die bij een vandaag mensen neerzetten die alles weer bagataliseren het lijkt wel een opdracht van de elite, omdat hun macht aan het verdwijnen is.
  Wanneer gaan we in Europa nu een begrijpen dat het de terroristen menens is om ons te vernietigen en als het zo doorgaat lukt het ze aardig want de aanslagen zullen steeds erger worden en wanneer gaan we eens echt ingrijpen want bij 100 slachtoffers doen we nog veel te weinig, hoeveel moeten er dan gedood worden 1000 of 100.000 of zelfs een miljoen door bijvoorbeeld door vergiftiging van het drinkwater, ik ben er niet meer gerust op! want deze aanslagen kun je op een gegeven moment niet meer wegpraten met het iedee van we moeten er maar mee leren leven!!

  1 likes
 • Richard schreef:

  Ik vraag mij af hoe een werkeloze met schulden een vrachtwagen met kogelwerend glas kan huren, en ook welk bedrijf zulke gepantserde vrachtwagens verhuurd. Het is niet echt een gangbaar type vrachtwagen dat men zomaar even huurt. Ik heb even gegoogeld op gepantserde vrachtwagens, en dan kom ik al snel uit bij militaire voertuigen. Ook is kogelwerend glas niet goedkoop. Een rechte ruit kost al snel 500 euro per 0,5 m2. Laat staan een autoruit. Die worden ook alleen maar door gespecialiseerde bedrijven op bestelling per type auto gemaakt.
  Vreemd verhaal.

  Maar de grote winnaar is…
  François Hollande!

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  >