Homepagina » Buitenland » Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: “Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht”
Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: "Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht"

Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: “Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht”

Bij een aanslag in de Franse badstad Nice zijn donderdagavond tenminste 84 doden gevallen en meer dan 150 mensen gewond geraakt. Een grote vrachtwagen reed rond 22.30 uur met 60 kilometer per uur in op een massa mensen. Volgens ooggetuigen vlogen mensen als bowlingkegels in de lucht.

Naar aanleiding van de Franse nationale feestdag was er op dat moment een vuurwerkshow aan de gang in Nice. De witte vrachtwagen reed gedurende twee kilometer mensen aan. Er werd gevreesd dat ook in Parijs een aanslag was toen de Eiffeltoren in zwarte rook was gehuld, maar dat bleek te maken te hebben met het afsteken van vuurwerk.

Onder de slachtoffers zijn tientallen kinderen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen meldingen over Nederlandse slachtoffers. Net als bij de aanslagen in Brussel in maart en in Parijs in november vorig jaar was een grote menigte het doelwit.

Bekend bij de politie

De chauffeur schoot vanuit de vrachtwagen ook op omstanders en de politie. In de vrachtwagen is een identiteitskaart gevonden van de 31-jarige Frans-Tunesische Antwan Kumiya, die bekend was bij de politie. De chauffeur werd gedood door de politie.

De Franse politie wist dat een aanslag zoals in Nice gepleegd zou kunnen worden. Al Qaida riep een tijd geleden op om op grote menigtes in te rijden met vrachtwagens, dus hielden de Franse autoriteiten rekening met zo’n scenario.

Volgens het Franse magazine ParisMatch heeft Islamitische Staat de aanslag opgeëist. Op internet jubelen de aanhangers van IS. Verschillende teksten in het Arabisch laten zich vertalen als ‘de Fransen hebben dit onheil over zichzelf afgeroepen’. Gesuggereerd wordt dat IS in Nice wraak heeft genomen en dat er nog meer aanslagen zullen volgen.

Verlaten

Na de aanslag ontstond er veel paniek. Mensen renden alle kanten op of gingen hotels binnen om te schuilen. De Franse president Hollande noemde de aanslag een geweldsdaad zonder weerga. Sinds 2015 zijn er meer dan 10 aanslagen geweest in Frankrijk. Mensen tonen massaal hun medeleven via sociale media.

Op beelden in Nice is vanochtend een verlaten Promenade des Anglais te zien, de plek waar de aanslag plaatsvond. Mensen zijn halsoverkop vertrokken.

Een motorrijder probeerde de terrorist in de vrachtwagen nog tegen te houden. Op beelden is te zien hoe ook andere mensen de truck achternalopen. De terrorist kon zijn aanval toch uitvoeren, met desastreuze gevolgen.

[Nieuwsblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
4 jaren geleden

Het is nu echt een complotsite geworden.

Waarom niet focusen op de wereld die we wel willen hebben?

Steeds herhalen dat mensen deze ‘power’ hebben om dingen te doen wat voor anderen ongewenst is, geeft eigenlijk ‘power’ aan deze mensen. <— Geleerd van mijn guru (Bashar).

Een spel speel je vaak 'tegen' elkaar. Maar wat we moeten doen met zijn allen om de wereld te creeren die we willen, is het spel 'met' elkaar te spelen….

Complot theorien onder de aandacht brengen is hetzelfde als het spel 'tegen' elkaar spelen.

emka
emka
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

Ik vind het nog knap dat er niet (nog geen 24h na deze verschrikkelijke aanslag) al een “false flag” theorie wordt gespuid hier. Maar daar zal ongetwijfeld het volgende topic over gaan.
Ik vermoed eerder, dat dit topic deze reacties JUIST gaat aanwakkeren.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  emka
4 jaren geleden

Ik heb goed gekeken, en ik moet zeggen… ondanks dat dit meer over komt als een daadwerkelijke terreur daad wil ik niet buitensluiten dat het toch weer een Crisis act zou kunnen zijn. Ik vond de raw footage van de dooien ook niet super overtuigend. Ik zag 1 plasje bloed en de rest lichamen in ongemakkelijke houdingen.
Waarom is er geen enkele footage van de vrachtwagen in beweging zelf? Het enige wat we zien is mensen in paniek op afstand en een camera toer tussen de dooien door.

Mijn sociale instincten zeggen dat ik geen vragen hoor te stellen, maar mijn ervaring verteld mij dat het toch best wel eens weer nep zou kunnen zijn. Maar alle echte slachtoffers, en diegenen die echte dierbaren zijn verloren wil ik natuurlijk niet onteren met mijn vermoedens.

reality check
reality check
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

er is wel footage van de vrachtwagen, die eerst langzaam rijdt en dan heel snel accelereert.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

Waar dan? Heb je een link?

reality check
reality check
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

weet je dat je het hebt tegen iemand van dik in de 70!

reality check
reality check
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Was even (terug)zoeken, Arwijn, maar hier is het:
Op YT (type) Nice terror attack – Footage shows truck on Prom. des Anglais.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

Ik zie geen link.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

Bij gebrek aan een link heb ik maar ingetypt in youtube wat je zei, en inderdaad, dat was redelijk heldere footage: Geen Crisis Act dus.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  reality check
4 jaren geleden
Roy
Roy
Reactie op  emka
4 jaren geleden

“Ik vind het nog knap dat er niet (nog geen 24h na deze verschrikkelijke aanslag) al een “false flag” theorie wordt gespuid hier. Maar daar zal ongetwijfeld het volgende topic over gaan.”

Daar ben ik ook bang voor ja, vanavond of morgen komt het eerste artikel over dat het een false flag is, of dat de CIA er achter zit. Let maar op..

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Roy
4 jaren geleden

Op nujij.nl en marokko.nl zijn er al genoeg theorieën te vinden. 😉

Solaris
Solaris
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

Complotsite? Dit bericht is gewoon in een standaard nieuwsvorm gegoten, niet anders dan mainstream websites het zouden doen. De Ninefornews posting waarin wordt aangetoond dat het een False Flag operatie was zal binnen een paar dagen wel komen. De aanleiding is er al: er is weer eens een identificatiebewijs van de dader gevonden.

Loki
Loki
Reactie op  Solaris
4 jaren geleden

Solaris

Nog een paar.
Ik zie geen enkel bloedspat op die vrachtwagen.
De meeste kogelgat zitten aan de bijrijderskant en niet aan de chauffeurs kant.
Bekende bij de politie.
Afschaffing martial law verkondigd, AANSLAG, verlenging martial Law (op dezelfde dag door Hollande)
Bildebergers Rutte, Koenders, Theresa May, Tusk, Obama, WA van Amsberg en Merkel zijn er als de kippen bij om hun (ahum) medeleven te betuigen.
Aanslagen vinden veelal in Frankrijk plaats en tot nu toe nergens anders en dat is uiterst merkwaardig te noemen.

rocinante
rocinante
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Die kogels zijn niet eens door de voorruit gekomen. Normaal schiet je zo’n raam aan gruzelementen.

Loki
Loki
Reactie op  rocinante
4 jaren geleden

Wel eens van gelaagd glas gehoord? Bij een vrachtwagen zit er een plastic laagje tussen die het glas heel houdt. Dit omdat het grote druk van rijwind moet kunnen doorstaan en steentjes. Het is geen zijruitje hoor die in duizenden stukjes kapot spat.

sebas0570
sebas0570
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

@Loki Heb je all naar het kenteken gekeken? Het is een Engelse truck!
Vandaar dat de meeste kogelgaten ook aan de andere kant zitten….

B: bloedspatten zie je niet op zwart en de hele voorgril/bumper is weg!
Daar zal het meeste opzitten….

Loki
Loki
Reactie op  sebas0570
4 jaren geleden

Sebas0570

Foutje sebas? Het is een franse vrachtwagen en het stuur zit links en niet rechts.
http://www.memrijttm.org/image/nice-attack-12.jpg

En vergroot de foto ff uit. Met zoveel scherpe onderdelen geen spatje bloed te zien.

henk
henk
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

We zitten met 85 doden en honderd gewonden. Allemaal acteurs?? De mensen die wegrennen op de beelden zijn ook acteurs en dit is een paar dagen van te voren in de studio opgenomen???? Ooggetuigen lezen script voor ???Ontkennen dit dit soort dingen gebeuren en dat die lijken daar niet echt zijn….respectlozer kan je niet zijn tov nabestaanden.

Roy
Roy
Reactie op  henk
4 jaren geleden

“respectlozer kan je niet zijn tov nabestaanden.”

We zijn niet anders gewend van sommige mensen hier…

emka
emka
Reactie op  Solaris
4 jaren geleden

Is het niet gewoon ook verplicht om een legitimatiebewijs bij je te dragen in Frankrijk?
Denk eerder dat deze oetl*l het ID bij zich had, om zich te identificeren bij een controle, zodat hij ongestoord bij z’n vrachtauto kon komen.

Hou op met die uitspraken zoals “Ik vond de doden er erg raar bij liggen” en “ik zie maar 1 plas bloed”.
Beetje forensisch medewerker spelen vanaf de zijlijn 1500 km verderop. Kom op zeg!

ik
ik
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

De truc is om te zien wat voor spel er gespeeld wordt zonder je emotie’s de vrije loop te laten,dat wil niet zeggen dat je koud en gevoelloos moet worden of zijn, ik leef ook mee met de nabestaanden .Maar wel onderkennen dat er in deze eindfase hard tegen hard gespeeld wordt ,het duister (satan) is in een hoek gedreven en gaat rond als een brullende leeuw op zoek om iemand te verslinden hij weet dat zijn tijd erop zit .Dit zijn de laatste stuiptrekkingen niemand kan de verandering tegenhouden geen groep, geen regering , geen satan en satan aanbidders die zoveel mogelijk menselijke offers moeten brengen, niemand. De bevrijding is nabij .

reality check
reality check
Reactie op  ik
4 jaren geleden

@ik
YESSSSSS!

Bataaf
Bataaf
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

Niet iedereen speelt hetzelfde ‘Spel’ (slechte woordkeuze m.i.) en daarbij hebben velen andere ‘spelregels’.Zaken niet benoemen brengt niets beters en het niet benoemen maakt niet dat zaken als deze ineens stoppen of niet zullen voorkomen.Wanneer begrijpen mensen nu eens dat wij niet hetzelfde zijn, dat mensen vaak heel erg van elkaar verschillen.Daarom hadden wij vroeger landen en grenzen.Culturen en volkeren.Nu wordt diversiteit gevierd met alle ellende van dien.Mensen leven nog te veel in la-la land en hebben nog altijd al te graag (vrijwillig) een roze bril op.

ik
ik
Reactie op  Bataaf
4 jaren geleden

Oke dan noemen we het vuil spel dat er gespeeld wordt door de (nog) machthebbers en satanaanbidders.

Martin
Martin
Reactie op  ik
4 jaren geleden

Je bedoeld deze Satan aanhangers zeker.
Als mijn broer hier zou zijn overleden dan schelde ik ze naar de andere kant van de Hel !!
Ik zou dit soort gedrag van NIEMAND accepteren tijdens een memorial!!

GEORGE BUSH & THE OBAMA’S MOCK US ALL AT DALLAS POLICE MEMORIAL!
https://www.youtube.com/watch?v=nbORJjr3MGQ

vrijheid
vrijheid
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

New Age denker, Bashar is een grote oplichter, vals licht!

The King
The King
Reactie op  vrijheid
4 jaren geleden

LoL schaapje, heb je ooit wel is naar hem geluisterd ?

ga spelen
ga spelen
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

piet, jij spoort echt niet ga andere mensen lastig vallen met je guru bullsh*t

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Zie je wel, een politiestaat kan de mensen niet tegen terreur aanvallen beschermen. Het gaat alleen maar om het idee. In werkelijkheid haalt het nauwelijks iets uit.

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Zolang men niet collectief roept om de openbaring van de wereldleraar zal terreur aan houden.

johnny
johnny
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Wereldleraar = antichrist

BerendW
BerendW
4 jaren geleden

Israël krijgt weer de schuld, wedden?

Dru79
Dru79
4 jaren geleden

Maar is het niet vreemd,…dat net zolas bij alle andere aanslagen er weer een ID wordt gevonden van de plegers ?
Ik ben niet echt zozeer een complotdenker (voordat er weer mensen gaan lopen zeiken dat dit een complotsite is enzo),… maar het is allemaal wel weer een hele vreemde situatie,…

BerendW
BerendW
Reactie op  Dru79
4 jaren geleden

Klopt, maar het goedkope argument ”het is het werk van de zionisten” lopen spuigaten uit na dit vreselijke dingen.

ga spelen
ga spelen
Reactie op  BerendW
4 jaren geleden

het is het werk van zionisten, is in 99 van de 100 gevallen ook de waarheid (speciaal voor jou berendw)
zionisten zijn letterlijk het kwaad op onze aarde

pieter
pieter
Reactie op  ga spelen
4 jaren geleden

Het is het werk van moslims. Wat ALLE terreurdaden gemeen hebben is dat er ALTIJD moslims bij betrokken zijn. Mohammed was een terrorist en koran en hadith bevatten verschillende terreurverzen.

Dru79
Dru79
Reactie op  BerendW
4 jaren geleden

Inderdaad ,…wellicht kort door de bocht .. mensen die dat zo stellig beweren hebben misschien er ergens een x wat over gelezen …. echter uiteindelijk lijkt het wel uit die hoek te komen ,.. heeft verder helemaal niets met Jodendom of Israel te maken..groostte deel van de joden hebben juist niets met het Zionisme.. …
maar het gaat om het zionistische gedachte goed wat erachter zit … groostte deel van de joden hebben juist niets met het Zionisme… maar het is algemeen bekend dat de grootste/rijkste der aarde hier zeker wel een vinger van in de pap hebben…
Tis een gekke wereld

reality check
reality check
Reactie op  Dru79
4 jaren geleden

Over “vreemd” gesproken………
21stCenturyWire weet te melden, dat er ter plekke – voorafgaand – weer drills waren.
Het gaat er nu om, om ZONDER angst sterk te staan en het gevaar recht in de ogen te zien en dan te handelen.
Of…..ipv er diep in weg te zinken: een mentaal statement te maken, dat we het hier NIRT MEE EENS zijn en dan verder gaan zonder de emotionele balast. Want die energie wordt geoogst.
Wel eens naar Barbara Marciniak geluisterd?

Dru79
Dru79
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

Je bedoeld zoiets als ,.. geen haat gevoelens hebben want met haat saai je haat ?…

reality check
reality check
Reactie op  Dru79
4 jaren geleden

Ja, dat…….en alle gevoeles, die een sterke emotionele lading hebben, want dan worden we een speelbal en kunnen niet helder meer denken.

pjoter
pjoter
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

@reality check, Wel eens naar William Bill Cooper geluisterd!?
Doe dat maar eens… http://hetuurvandewaarheid.info/william-bill-cooper/

Sterkte!

Pjoter

reality check
reality check
Reactie op  pjoter
4 jaren geleden

Ja, pjoter…….JAREN geleden.
En toen hij nog leefde beluisterde ik zijn piraten radio uitzendingen
Woon nl al 25 jaar in de buurt van waar hij woonde.

reality check
reality check
Reactie op  pjoter
4 jaren geleden

Tamelijk neerbuigend, he, pjoter!

Freek
Freek
Reactie op  Dru79
4 jaren geleden

Waarom is dat vreemd? Op deze wijze weet de aanslagpleger zeker dat zijn naam wordt genoemd en daarmee verwerft hij postuum in zijn kringen toch nog de heldenstatus. De sukkel die op het laatst nog een grote actie verricht (in zijn visie dan, hè). Het is als een handtekening onder een schilderij, vermoed ik.

Froukje
Froukje
4 jaren geleden

Je kan tegenwoordig jezelf en je familie alleen nog beschermen door je niet in mensenmassa en grote steden te begeven.

Kalki
Kalki
Reactie op  Froukje
4 jaren geleden

Ja, ik vrees ook dat we die kant opgaan.

Mammon
Mammon
4 jaren geleden

Laat de volgende “aanslagen” maar komen! Centraal station Amsterdam?
Het volk begrijpt toch niet wat er hier aan de hand is en zal en wil dit ook nooit “zien”.
Ik noem het de Blinde die de Domme leidt.

Ik heb op de nodige Fora de mensen al horen oproepen nog meer privacy, vrijheid en democratie in te leveren dat het feitelijk een politiestaat wordt. WTF?
Dan -wil- je dus gewoon een erkende systeemslaaf worden!!

De komende “aanslagen” gaan versneld opgevoerd worden, want de tijd is op aan het raken.
Bankensector staat op omkiepen met 10.000’en miljarden aan derivaten zooi.
Kwestie van tijd dan zal al het spaargeld en pensioen geroofd worden… (alles!)

De Kruistochten der Parasiterende Islam, daarvan gaan de aantallen omhoog, want de volgende generatie moet de Europese identiteit verliezen en kneedbaar worden.

Het Europese Nazi Bolwerk staat op instorten, maar Generaal Juncker en Oberführer Merkel denken dat een afbrandend huis toch te verzekeren is.

Ook de Islam\Moslims weten wat er nu in uitvoering is, maar zei houden hun mondje
goed op elkaar. Er is een dictator in het Ottomaanse rijk aanwezig die een hele grote
worst is voorgehouden en daarom netjes meewerkt aan de tsunami parasieten die
de haat en ellende over Europa komen verspreiden. Het massaal verkrachten van
ongelovige blanke “hoeren’ is een spel in de Moslim wereld: Taharrush Gamea
Zullen uw kinderen veilig zijn??

Blijf maar wegkijken, maar een ding weet ik zeker. HET VOLK ZAL PIEPEN!!

ga spelen
ga spelen
Reactie op  Mammon
4 jaren geleden

mammon, geldduivel, jou reactie neemt niemand serieus, breng lekker een bezoek aan de psycholoog, zal je goed doen

BerendW
BerendW
Reactie op  Mammon
4 jaren geleden

Er zit kern van waarheid in je verhaal maar hij is totaal misplaatst, zeker op the day after.

sebas0570
sebas0570
4 jaren geleden

Terreur van binnenuit onze samenleving is nooit tegen te houden, zeker niet als het einzelgangers zijn.
Met de kennis van de lokale structuur kunnen die inmense schade aanrichten zoals je ziet….

Delo
Delo
4 jaren geleden

Merci Beau Coup

De zo gewenste staat van beleg een feit, Cui Bono

Onze Gladio Psychopaten zijn meesters in spiegelen en projecteren
Als onze nieuwe EU Führer Frans Timmermans met zijn college Führer’s Clinton, Obama, Merkel, Hollande, Cameron Assad aanwijzen als het grote kwaad dan wordt in het Licht van de laatste Gladio operatie in NIce, het de hoogste tijd OM onze met daderkennis overgoten Politici met kop en kont af te zetten, zo zal geschieden. Beau Coup but No Merci

Inter-view Al Assad en ABC toen moest aanslag Nice nog plaats vinden
http://www.youtube.com/watch?v=kb_Lq1VrTxM
Nice dagelijkse praktijk in Syrië, wij mochten wensen dat we zo’n President hadden

Transcript: http://www.veteranstoday.com/2016/07/14/president-al-assads-interview-with-nbc-news/

corbison
corbison
Reactie op  Delo
4 jaren geleden

Klopt en de stap naar een Federale staat van Europa is weer dichterbij, nu wachten op een tegen actie van een verwarde Fransman die met een truc zigzaggend over een paar honderd moslims heen walst die in Parijs elke vrijdag middag op straat bidden tot hun entiteit Allah. Deze tegen actie wordt dan neergezet als terreur van extreem rechts. En een burgeroorlog in dop gecreëerd, , maar Brussel kan dat oplossen door een Fuhrer, een partij een volk systeem oftewel een Federaal Europa

dutchresearcher
dutchresearcher
4 jaren geleden

Gisteren las ik een nieuwsbericht dat per 26 juli de noodtoestand niet meer zou worden verlengd in Frankrijk. Nu wordt hij toch verlengd. Toeval?

days of our lives
days of our lives
Reactie op  dutchresearcher
4 jaren geleden

Zou dat misschien te maken hebben met het gebeuren in Nice gisteren?
Wat een redenatie zeg…

The King
The King
Reactie op  days of our lives
4 jaren geleden

Jij gelooft dus in toeval 😛

x

Check Also

arts

Franse arts opgesloten in psychiatrische inrichting: ‘Ze willen hem de mond snoeren’

In Frankrijk is een longarts vijf maanden ...

coronavaccin

Prominente infectioloog over coronavaccin Pfizer: ‘Nog nooit zo’n groot aantal bijwerkingen gezien’

De prominente Franse infectioloog Eric Caumes is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x