Buitenland

Meer dan 80 doden bij aanslag met vrachtwagen in Nice: “Mensen vlogen als bowlingkegels in de lucht”

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een aanslag in de Franse badstad Nice zijn donderdagavond tenminste 84 doden gevallen en meer dan 150 mensen gewond geraakt. Een grote vrachtwagen reed rond 22.30 uur met 60 kilometer per uur in op een massa mensen. Volgens ooggetuigen vlogen mensen als bowlingkegels in de lucht.

Naar aanleiding van de Franse nationale feestdag was er op dat moment een vuurwerkshow aan de gang in Nice. De witte vrachtwagen reed gedurende twee kilometer mensen aan. Er werd gevreesd dat ook in Parijs een aanslag was toen de Eiffeltoren in zwarte rook was gehuld, maar dat bleek te maken te hebben met het afsteken van vuurwerk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onder de slachtoffers zijn tientallen kinderen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen meldingen over Nederlandse slachtoffers. Net als bij de aanslagen in Brussel in maart en in Parijs in november vorig jaar was een grote menigte het doelwit.

Bekend bij de politie

De chauffeur schoot vanuit de vrachtwagen ook op omstanders en de politie. In de vrachtwagen is een identiteitskaart gevonden van de 31-jarige Frans-Tunesische Antwan Kumiya, die bekend was bij de politie. De chauffeur werd gedood door de politie.

De Franse politie wist dat een aanslag zoals in Nice gepleegd zou kunnen worden. Al Qaida riep een tijd geleden op om op grote menigtes in te rijden met vrachtwagens, dus hielden de Franse autoriteiten rekening met zo’n scenario.

Volgens het Franse magazine ParisMatch heeft Islamitische Staat de aanslag opgeëist. Op internet jubelen de aanhangers van IS. Verschillende teksten in het Arabisch laten zich vertalen als ‘de Fransen hebben dit onheil over zichzelf afgeroepen’. Gesuggereerd wordt dat IS in Nice wraak heeft genomen en dat er nog meer aanslagen zullen volgen.

Verlaten

Na de aanslag ontstond er veel paniek. Mensen renden alle kanten op of gingen hotels binnen om te schuilen. De Franse president Hollande noemde de aanslag een geweldsdaad zonder weerga. Sinds 2015 zijn er meer dan 10 aanslagen geweest in Frankrijk. Mensen tonen massaal hun medeleven via sociale media.

Op beelden in Nice is vanochtend een verlaten Promenade des Anglais te zien, de plek waar de aanslag plaatsvond. Mensen zijn halsoverkop vertrokken.

Een motorrijder probeerde de terrorist in de vrachtwagen nog tegen te houden. Op beelden is te zien hoe ook andere mensen de truck achternalopen. De terrorist kon zijn aanval toch uitvoeren, met desastreuze gevolgen.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
7 jaren geleden

Het is nu echt een complotsite geworden.

Waarom niet focusen op de wereld die we wel willen hebben?

Steeds herhalen dat mensen deze ‘power’ hebben om dingen te doen wat voor anderen ongewenst is, geeft eigenlijk ‘power’ aan deze mensen. <— Geleerd van mijn guru (Bashar).

Een spel speel je vaak 'tegen' elkaar. Maar wat we moeten doen met zijn allen om de wereld te creeren die we willen, is het spel 'met' elkaar te spelen….

Complot theorien onder de aandacht brengen is hetzelfde als het spel 'tegen' elkaar spelen.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Zie je wel, een politiestaat kan de mensen niet tegen terreur aanvallen beschermen. Het gaat alleen maar om het idee. In werkelijkheid haalt het nauwelijks iets uit.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Zolang men niet collectief roept om de openbaring van de wereldleraar zal terreur aan houden.

BerendW
BerendW
7 jaren geleden

Israël krijgt weer de schuld, wedden?

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x