Homepagina » Buitenland » Luchtfoto’s tonen Amerikaanse troepen in IS-gebied. Rusland komt met deze veelzeggende reactie
Luchtfoto's tonen Amerikaanse troepen in IS-gebied. Rusland komt met deze veelzeggende reactie

Luchtfoto’s tonen Amerikaanse troepen in IS-gebied. Rusland komt met deze veelzeggende reactie

Het Russische ministerie van Defensie heeft luchtfoto’s vrijgegeven van IS-doelen ten noorden van de Syrische stad Deir ez-Zor. Op de beelden is te zien dat Amerikaans materieel in het gebied is gestationeerd.

De foto’s, die zondag op de Facebookpagina van het ministerie zijn geplaatst, tonen oorlogsmaterieel dat wordt gebruikt door Amerikaanse speciale troepen.

Er staan onder meer een groot aantal Humvee-jeeps in het gebied, schreef het ministerie op Facebook. De foto’s zijn tussen 8 en 12 september gemaakt in gebieden waar IS-terroristen actief zijn.

Geen tekenen van gevechten

Het ministerie voegde toe dat de luchtfoto’s duidelijk laten zien dat Amerikaanse speciale troepen zijn gestationeerd in gebieden die door IS zijn ingenomen.

Hoewel Amerikaanse troepen zijn gestationeerd op plekken waar IS-militanten zich verschanst hebben, zijn er zijn geen tekenen te zien van gevechten.

Compleet veilig

Dit laat zien dat de Amerikaanse soldaten zich compleet veilig voelen in gebieden die in handen zijn van de terroristen, aldus het ministerie.

Begin september maakten het Syrische leger en Russische gevechtstoestellen na drie jaar een einde aan de bezetting van het westen en zuiden van Deir ez-Zor.

Het Syrische leger is inmiddels de Eufraat overgestoken en heeft nog een aantal nederzettingen bevrijd. Het regeringsleger schuift steeds verder op richting het oosten.

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
4 jaren geleden

Blaffende honden (Trump) bijten niet, maar grommende beren zijn levensgevaarlijk.

Derek
Derek
4 jaren geleden

Het beste scenario zal zijn, Rusland laat gewoon een paar bommetjes vallen op die plek. Zal niet gebeuren maar het zou wel ff lekker zijn!

koloth
koloth
4 jaren geleden

of te wel we worden gewoon voorgelogen en verraden door onze westerse regeringen, net als met de vluchtelingen hoax. Het is één grote anti het klootjesvolk actie en de fundamentele Islam wordt in plaats van ons de nieuwe bewoners van europa/M.O. Rutte/Merkel winnen evengoed de verkiezingen geloof jij het nog ?

Roy
Roy
4 jaren geleden

Ik weet niet wat er nog meer zou staan op de foto’s, maar dat er hummers staan zegt niet zo veel.
In 2015 zijn er 2300 amerikaanse Hummers door IS gestolen, daar is RT ook van op de hoogte. En dat zijn er een hoop. Het was overtuigender geweest als er ook geluidsfragmenten waren of sattelietfoto’s van amerikaanse soldaten.

https://www.rt.com/news/263769-iraq-isis-humvees-weapons/

x

Check Also

kabinet

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Een Nederlandse delegatie is in het noorden ...

kaag

Journalist doet aangifte tegen Kaag wegens financieren van terrorisme: ‘Verzocht om vervolging’

Journalist en voormalig Europarlementariër Lucas Hartong laat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x