Buitenland

Luchtfoto’s tonen Amerikaanse troepen in IS-gebied. Rusland komt met deze veelzeggende reactie

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Russische ministerie van Defensie heeft luchtfoto’s vrijgegeven van IS-doelen ten noorden van de Syrische stad Deir ez-Zor. Op de beelden is te zien dat Amerikaans materieel in het gebied is gestationeerd.

De foto’s, die zondag op de Facebookpagina van het ministerie zijn geplaatst, tonen oorlogsmaterieel dat wordt gebruikt door Amerikaanse speciale troepen.

Er staan onder meer een groot aantal Humvee-jeeps in het gebied, schreef het ministerie op Facebook. De foto’s zijn tussen 8 en 12 september gemaakt in gebieden waar IS-terroristen actief zijn.

Geen tekenen van gevechten

Het ministerie voegde toe dat de luchtfoto’s duidelijk laten zien dat Amerikaanse speciale troepen zijn gestationeerd in gebieden die door IS zijn ingenomen.

Hoewel Amerikaanse troepen zijn gestationeerd op plekken waar IS-militanten zich verschanst hebben, zijn er zijn geen tekenen te zien van gevechten.

Compleet veilig

Dit laat zien dat de Amerikaanse soldaten zich compleet veilig voelen in gebieden die in handen zijn van de terroristen, aldus het ministerie.

Begin september maakten het Syrische leger en Russische gevechtstoestellen na drie jaar een einde aan de bezetting van het westen en zuiden van Deir ez-Zor.

Het Syrische leger is inmiddels de Eufraat overgestoken en heeft nog een aantal nederzettingen bevrijd. Het regeringsleger schuift steeds verder op richting het oosten.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Blaffende honden (Trump) bijten niet, maar grommende beren zijn levensgevaarlijk.

Derek
Derek
5 jaren geleden

Het beste scenario zal zijn, Rusland laat gewoon een paar bommetjes vallen op die plek. Zal niet gebeuren maar het zou wel ff lekker zijn!

koloth
koloth
5 jaren geleden

of te wel we worden gewoon voorgelogen en verraden door onze westerse regeringen, net als met de vluchtelingen hoax. Het is één grote anti het klootjesvolk actie en de fundamentele Islam wordt in plaats van ons de nieuwe bewoners van europa/M.O. Rutte/Merkel winnen evengoed de verkiezingen geloof jij het nog ?

Roy
Roy
5 jaren geleden

Ik weet niet wat er nog meer zou staan op de foto’s, maar dat er hummers staan zegt niet zo veel.
In 2015 zijn er 2300 amerikaanse Hummers door IS gestolen, daar is RT ook van op de hoogte. En dat zijn er een hoop. Het was overtuigender geweest als er ook geluidsfragmenten waren of sattelietfoto’s van amerikaanse soldaten.

https://www.rt.com/news/263769-iraq-isis-humvees-weapons/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x