Gezondheid

Supermarkt overspoeld door kunstmatige zoetstoffen. Dit zijn de verrassende producten waar ze in zitten

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanwege alle ophef over de overvloedige hoeveelheid suiker in ons eten besluiten steeds meer voedselfabrikanten minder suiker in hun producten te stoppen.

Het blijkt dat de producten er niet gezonder op worden, aangezien de voedselindustrie suiker steeds vaker vervangt door kunstmatige zoetstoffen. En ook daar is nogal wat over te doen.

Gerenommeerde instituten als Harvard en de Franse voedselautoriteit Anses waarschuwen voor de gevaren van zoetstoffen.

Suikerziekte

Harvard geeft aan dat zoetstoffen kunnen leiden tot overgewicht en suikerziekte. Anses stelt dat er geen overtuigend bewijs is dat de overstap van suiker naar zoetstoffen het risico op overgewicht en diabetes verlaagt.

Voedselwaakhond foodwatch ging bij de Albert Heijn langs en kwam zoetstoffen tegen in producten waarvan je het in eerste instantie misschien niet zou verwachten.

Zo zit er onder meer sacharine in zilveruitjes, sorbitol in het ‘ambachtelijke’ rundvleesslaatje, acesulfaam-K in kruidenthee en aspartaam in kroepoek.

Vergelijkbaar effect

De waakhond trof verder acesulfaam-K aan in fritessaus en slagroom, sorbitol in kipworst en zeevruchten, sucralose in popcorn en rolmops zure haring en sacharine in rauwkostsalade.

Uit veel onderzoeken blijkt dat kunstmatige zoetstoffen een vergelijkbaar effect hebben als suiker, waaronder een verhoogde kans op obesitas en diabetes.

Oppassen geblazen

Het Voedingscentrum is positief over zoetstoffen, maar hun oordeel hierover blijkt te zijn gebaseerd op onderzoek dat betaald en uitgevoerd is door de voedingsindustrie zelf.

Het is dus nog steeds oppassen geblazen tijdens het boodschappen doen.

[foodwatch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
predator
predator
5 jaren geleden

“maar hun oordeel hierover blijkt te zijn gebaseerd op onderzoek dat betaald en uitgevoerd is door de voedingsindustrie zelf”??? Ha ha ha ja logisch .Als ik mijn eigen auto moag keuren keur ik hem ook goed!!Ja grappig man.ik heb gewerkt bij een asbestsanerings bedrijf dat op een gegeven moment zijn eigen materiaal mocht keuren(en voorzien van zoon misleidend stickertje)ja…dan voelt dat toch niet echt veilig meer…
Dat dat als een officieel rapport word gezien snap ik weer niet..Voedselindustrie…Jammer dat het afgelopen week niks is geworden.waren we van die zeik af……zelf keuren……laat me niet lachen..

Richard
Richard
5 jaren geleden

Reden dat ik die troep al jaren niet meer koop. Ik vond het vooral zonde van de zure haring en de rolmops. Ik haal ze nu af en toe bij de visboer. Die maakt ze zelf.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Zelf eten bereiden is een feest! Met simpele en natuurlijke ingrediënten zijn de meest lekkere maaltijden, toetjes en snacks in een handomdraai gemaakt. Een tijdje echte smaken proeven en je lust geen troep meer.

Loki
Loki
5 jaren geleden

In boterham/toast salades zag ik net ook van alles in het producten na meerdere te hebben bekeken.
Bijna alles bevat suiker. Ook kwam ik palmolie en gehard zonnebloemolie, zoetstoffen in de salades.
Allemaal product toevoegingen die niet goed voor je zijn.
Ze kunnen tegenwoordig niet eens meer een normaal gezond product fabriceren en voegen alleen maar goedkope troep toe. Eet smakelijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x