Gezondheid

Tinnitus onbehandelbaar? Dit bewijst het tegendeel

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tinnitus is een suizend, fluitend of ander geluid dat je hoort, terwijl het er niet is. Veel mensen hebben weleens last van een fluittoon of ander geluid, dat er eigenlijk niet is. Maar mensen met tinnitus, oftewel oorsuizen, hebben dat constant en vaak veel harder. En het hoeven niet alleen fluittonen te zijn.

Bij tinnitus kunnen allerlei verschillende geluiden gehoord worden, zoals fluiten, suizen, rommelen, kraken en meer. Soms kan het geluid zo verschrikkelijk hard zijn dat mensen er gek en depressief van worden. Het is dan vaak onmogelijk om te slapen.

Onbehandelbaar?

Artsen zeggen meestal dat deze aandoening onbehandelbaar is. Net zoals de rest van de (medische) wetenschap veel ontkent waar zo 1, 2, 3 geen ‘Big Pharma’-oplossing voor is. En dat terwijl tinnitus het leven in ernstige vorm kan aantasten.

Sergei Kochkin, directeur van het ‘Better Hearing Institute’ in Washington DC, schreef in 2011 een rapport. Dit rapport werd opgemaakt naar aanleiding van een enquête onder mensen die tinnitus hadden. Zijn conclusie was dat deze gehoorafwijking verantwoordelijk kan zijn voor mentale condities zoals depressie, suïcidale gedachten, PTSS, angststoornissen en chronische kwaadheid.

Het constant aanwezige geluid, en het gebrek aan controle, kan steeds erger wordende angst en stress veroorzaken. Meer dan een kwart van de geïnterviewden meldden dat hun tinnitus ze feitelijk gehandicapt maakte.

Hoe ontstaat tinnitus

In een video blog van Trancewerk.nl legt Michel Lejeune in begrijpelijke taal uit hoe het gehoor in grote lijnen werkt. Ook vertelt hij hoe je tinnitus kunt verhelpen. Zo legt hij uit dat geluid luchttrillingen zijn die de trommelvliezen laten meetrillen. Dit trommelvlies brengt deze trillingen vervolgens over naar het binnenoor. En daar worden ze omgezet in elektrische signaaltjes. Deze elektrische signaaltjes gaan vervolgens via de gehoorzenuw naar de hersenen. Eenmaal in de hersenen aangekomen worden ze geïnterpreteerd als geluid. Pas dán is er sprake van horen.

Wanneer er ergens in dit proces een verstoring plaatsvindt, dan kunnen de hersenen dit als geluid interpreteren. Daardoor ga je iets horen dat er eigenlijk niet is. En dat is wat we tinnitus noemen. Deze verstoring kán in het oor ontstaan, maar ook in de hersenen zelf.

Filter

Het brein is in staat om ongewenst geluid weg te filteren. Denk maar aan mensen die naast een spoorlijn wonen. Na verloop van tijd hoort men niet meer dat er elk half uur een sneltrein voorbij raast. Lejeune helpt mensen van deze aandoening af te komen door dit ingebouwde filter te activeren voor de tinnitus-stoorgeluiden.

Met een speciale hypnosesessie wordt dit breinfilter geactiveerd. Hierdoor blijft pure stilte over. Geluiden van buitenaf, die je wel wilt horen, worden daardoor helderder en zuiverder gehoord. Het geeft mensen die last hebben van tinnitus enorm veel rust, omdat zij eindelijk weer kunnen genieten van echte pure stilte.

Trancewerk biedt de sessie ‘Vrij van oorsuizen (tinnitus)‘ tijdelijk aan voor slechts 10 euro.

Klik hier voor meer informatie en om de sessie te downloaden.

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.