Natuur en Milieu

Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recyclebare bladen van windmolens. Er gaan de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken rond op social media. “Het is dringend tijd voor een oplossing,” zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen bij ons in Europa de eerste bladen aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat duurt nog 20 jaar, maar het is nu wel het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die zijn er bij ons nog niet.”

Bioloog Richard Steenvoorden reageert: “Stoppen met windmolens bouwen en begin NU met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen wij voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van ‘hernieuwbare energie’ en bespaar hiermee op afval én landgebruik.”

Groene energie heet dat dan

“Net zoals zonnepanelen veroorzaken ook windmolens uiteindelijk een grote afvalberg. Groene energie heet dat dan,” zegt burgemeester en Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit.

Haar collega Tomas Roggeman voegt toe: “Wat was de meerwaarde van windmolens ten opzichte van kernenergie ook alweer?”

“Tegen kernenergie zijn vanwege kernafval, maar vervolgens wel niet-afbreekbare onderdelen van windmolens begraven. We zijn knettergek geworden,” twittert Leon Baten van Café Weltschmerz.

4.6 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

ik zag en zie ……..

Frank
Frank
2 jaren geleden

En dan hebben we natuurlijk nog Aureon met SAFIRE, een nieuwe plasma technologie waarmee je ook nog kernafval kunt neutraliseren.

Hier is de demo:
https://youtu.be/7GFFfmBGb5U

Alex
Alex
2 jaren geleden

?​?​?​?​?​?​?​

AlbertV
AlbertV
2 jaren geleden

Ik denk dat er nogal wat verschil zit tussen het gevaar van radioactief afval en windturbinebladen. Wat denk je wat voor gigantische levensgevaarlijke afvalberg er gaat ontstaan als al die kerncentrales moeten worden ontmanteld? Onze kinderen, kleinkinderen enz enz zullen ons vervloeken om die troep waarmee zij zijn opgezadeld en tot in lengte van dagen voor moeten zorgen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x