Natuur en Milieu

Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recyclebare bladen van windmolens. Er gaan de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken rond op social media. “Het is dringend tijd voor een oplossing,” zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen bij ons in Europa de eerste bladen aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat duurt nog 20 jaar, maar het is nu wel het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die zijn er bij ons nog niet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

Bioloog Richard Steenvoorden reageert: “Stoppen met windmolens bouwen en begin NU met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen wij voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van ‘hernieuwbare energie’ en bespaar hiermee op afval én landgebruik.”

Groene energie heet dat dan

“Net zoals zonnepanelen veroorzaken ook windmolens uiteindelijk een grote afvalberg. Groene energie heet dat dan,” zegt burgemeester en Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit.

Haar collega Tomas Roggeman voegt toe: “Wat was de meerwaarde van windmolens ten opzichte van kernenergie ook alweer?”

“Tegen kernenergie zijn vanwege kernafval, maar vervolgens wel niet-afbreekbare onderdelen van windmolens begraven. We zijn knettergek geworden,” twittert Leon Baten van Café Weltschmerz.

4.3 12 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

ik zag en zie ……..

Frank
Frank
4 jaren geleden

En dan hebben we natuurlijk nog Aureon met SAFIRE, een nieuwe plasma technologie waarmee je ook nog kernafval kunt neutraliseren.

Hier is de demo:
https://youtu.be/7GFFfmBGb5U

Alex
Alex
4 jaren geleden

?​?​?​?​?​?​?​

AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Ik denk dat er nogal wat verschil zit tussen het gevaar van radioactief afval en windturbinebladen. Wat denk je wat voor gigantische levensgevaarlijke afvalberg er gaat ontstaan als al die kerncentrales moeten worden ontmanteld? Onze kinderen, kleinkinderen enz enz zullen ons vervloeken om die troep waarmee zij zijn opgezadeld en tot in lengte van dagen voor moeten zorgen.

A.Wenners
A.Wenners
4 jaren geleden

En ook niet te vergeten de afgedankte accu’s van de zgn schone elektrische auto’s! Leeggeroofde mijnen, kinderarbeid, omgekapte bossen,Vervuilende biomassa centrales, plastic soep enz,enz, Waar zijn we mee bezig!

joost
joost
4 jaren geleden

We kunnen ze rechtop zetten langs de kust, als waarschuwing aan volgende generaties, tegen groepsdenken en napraten.

Peter
Peter
4 jaren geleden

In elk geval hebben wij nu al middelen om véél meer energie effectief op te wekken en minder te verbrassen. Dat laatste gebeurt echter helemaal niet, omdat stroom heden veel te gemakkelijk komt aanwaaien thuis. Men hoeft er niets voor te doen en zet dingen maar aan en aan en aan. Apparaten van nu hebben zelfs geen gewone uit-knop meer, dus industrie begin daar eens mee. Zelf weleens een batterijtje gebouwd om een lampje te doen branden? Kinderen zouden dat allemaal eens moeten. Dan krijg je respect voor accu’s. Dan ga je daar heel anders over denken. Maar elektrische accu’s zijn de toekomst helemaal niet. Er moet iets komen wat “live” stroom produceert zonder dat het moet worden opgeslagen dat is eigenlijk de kern van het energieprobleem. Laat mensen eerst mentaal bereid zijn om genoeg te hebben- met voldoende stroom en niet alles willen hebben. Driekwart van de stadsverlichting ’s nachts kan uit om te beginnen, wat ook nogeens beter is voor de lichtvervuiling. Begin eens met die sportveld masten.

Ron Swart
Ron Swart
4 jaren geleden

Mensen als Nikola Tesla, Wilhelm Reich en Viktor Schauberger hebben de mensheid de meest fantastische technologie nagelaten op het gebied van energie. Alle drie tijdens hun arbeidzame leven lastig gevallen door handlangers van de Deep State. Rothschild-dienaar de bankier J.P.Morgan heeft vele uitvindingen van Tesla ontfutseld. De oliebedrijven en banken houden alle reeds lang beschikbare technologie op basis van anti-gravitatie onder de pet. Het Secret Space Project (SSP) – met anti-gravitatietechniek als basis – was de oorzaak van de het op 10.09.2001 door minister Rumsfeld van Defensie bekendgemaakte tekort van 2,3 biljard dollar.

AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Ook de meeste geavanceerde kerncentrale is nog altijd een stoommachine. Is kernenergie niet een verdomd complexe en gevaarlijke manier om een beetje water heet te stoken?
Aardgas, wat is er verdomme mis met aardgas? Veruit de schoonste, veiligste en eenvoudigste energiebron zolang we nog in het stoomtijdperk zitten en er is nog voor honderden jaren genoeg van. En als Vladimir Kutcherov gelijk heeft is het een oneindige energiebron. C02? Dat is toch geen probleem? Wordt onze planeet een stuk groener van en daar zullen onze nazaten wél gelukkig mee zijn in plaats van al die pakhuizen vol met radioactief afval waar ze tot in de eeuwigheid zorg voor zullen moeten dragen.
Stoppen met plaatsen van die achterlijke windmolens en het volplempen van weilanden met zonnepanelen die over 30 jaar allemaal vervangen moeten worden. Maar ook stoppen met de gruwelijk asociale kernenergie die onze kinderen en iedereen daarna met grote problemen opzadelen. Maak een mooie deal met Poetin en we hebben ons mooie Nederlandse landschap zo weer terug.

Eva
Eva
4 jaren geleden

Ik heb het altijd al verdacht gevonden dat men het “CO2-probleem” wilde oplossen met behulp van de drie meest CO2-producerende – en ook verder meest vervuilende – industrieën van de wereld: staalindustrie, betonindustrie en kunststofindustrie.

We hadden windmolens van hennep kunnen bouwen – en dat kan nog steeds. Het zou veel goedkoper zijn en oneindig veel beter voor het milieu (en, als je dat belangrijk vindt, ook veel beter voor de CO2 uitstoot).

Hennep is een superieure en milieuvriendelijke grondstof voor:
-plastic dat sterker is dan staal
-hempcrete (gezond beton)
-grafen, een betere stroomgeleider dan koper.

Hennep is net zo gemakkelijk te kweken als brandnetels, hennep heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, het groeit overal tussen de poolcirkels, het heeft geen kostbare landbouwgrond nodig, het groeit ook op vervuilde grond en maakt die dan zelfs schoon… Wat wil je nog meer?

Het is mijn droom dat hennep een belangrijk deel gaat uitmaken van de post-corona wereldeconomie. Behalve voor windmolens en andere bouwwerken is hennep ook een superieure grondstof voor o.a. voedsel, kleding, medicijnen, cosmetica, schoonmaakmiddelen en papier – eigenlijk voor alles wat we nodig hebben en waarvoor we nu bomen en olie misbruiken en de planeet verkrachten met mijnbouw.

Vraag je maar eens af waarom deze plant eigenlijk zo streng verboden en gecontroleerd is (tip: een plant die superieure grondstoffen levert voor alles wat de mensheid nodig heeft en die in de handen van het volk zou zijn omdat ze door iedereen gekweekt kan worden zou betekenen dat…)

Josephine
Josephine
4 jaren geleden

Afgezien van de vraag of de windmolens voldoende schone energie kan leveren en eventuele bijwerkingen (nog) niet bekend zijn: uit welk materiaal de wieken zijn gemaakt kan ik niet ontdekken. Metalen en/of kunststof kunnen beiden toch gerecycled worden, niet? Ik weet niet hoever de mogelijkheid van thorium-centrales onderzocht is…

Dick
Dick
4 jaren geleden

Waarom kan men die wieken niet vermalen en als grondstof gebruiken voor de wegenbouw of in beton?

FEM
FEM
3 jaren geleden

Fossiele brandstoffen zijn de meest hernieuwbare energiebron , in principe zijn het gecomposteerd organische materialen die onder de invloed van tijd en druk in een duurzame energiebron zijn omgevormd waarbij het levensnoodzakelijke levensgas co2 dat in de loop van millioenen jaren aan de atmosfeer onttrokken werd tijdens het energetische proces teruggegeven wordt aan onze atmosfeer.

Dionysius
Dionysius
3 jaren geleden

Alsjeblieft, maak nog even pas op de plaats met kernenergie, alhoewel redelijk veilig, zadel je ons nageslacht nog eeuwen op met radio actief afval!! Ronduit onethisch. Bovendien ben je in tijd van oorlog of onlusten erg gevoelig met aanslagen op nucleaire installaties……

OttoVB
OttoVB
3 jaren geleden

Ieder voor zich en God voor ons alle!
Het gaat alleen maar om het grote geld.
Ze zullen proberen de bevolking wegen klimaat verandering onzin, voor het opgaan van de zon te laten betalen. Pas maar op uw portemonnai of anders gezegd houdt uw hand op de knip want ze willen de mensen op alle mogelijke manieren alles afnemen.
Het is het Plan 2030 van Uitzendbureau WEF, gevestigd te Davos.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x