Homepagina » Natuur en Milieu » Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’
europa

Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recyclebare bladen van windmolens. Er gaan de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken rond op social media. “Het is dringend tijd voor een oplossing,” zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen bij ons in Europa de eerste bladen aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat duurt nog 20 jaar, maar het is nu wel het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die zijn er bij ons nog niet.”

Bioloog Richard Steenvoorden reageert: “Stoppen met windmolens bouwen en begin NU met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen wij voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van ‘hernieuwbare energie’ en bespaar hiermee op afval én landgebruik.”

Groene energie heet dat dan

“Net zoals zonnepanelen veroorzaken ook windmolens uiteindelijk een grote afvalberg. Groene energie heet dat dan,” zegt burgemeester en Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit.

Haar collega Tomas Roggeman voegt toe: “Wat was de meerwaarde van windmolens ten opzichte van kernenergie ook alweer?”

“Tegen kernenergie zijn vanwege kernafval, maar vervolgens wel niet-afbreekbare onderdelen van windmolens begraven. We zijn knettergek geworden,” twittert Leon Baten van Café Weltschmerz.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
7 maanden geleden

ik zag en zie ……..

Frank
Frank
7 maanden geleden

En dan hebben we natuurlijk nog Aureon met SAFIRE, een nieuwe plasma technologie waarmee je ook nog kernafval kunt neutraliseren.

Hier is de demo:
https://youtu.be/7GFFfmBGb5U

knuffel
knuffel
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

en zeoliet

g van peet
g van peet
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

Helaas! Atoomkernen veranderen niet in een plasma. Radioactief blijft het net zolang als anders. Of wou je van uranium aluminium maken? Knap hoor…

Frank
Frank
Reactie op  g van peet
7 maanden geleden

Nou, zo zit dat niet.
Kijk maar naar het filmpje, dan snap je het wellicht.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  g van peet
5 maanden geleden

Waarom zou dat niet kunnen?
Uranium splijt zich immers in atomen met lagere atoomnummers

Jets
Jets
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

Wow, geweldige vinding!

2 duimen op.

Alex
Alex
7 maanden geleden

🇹​🇭​🇴​🇷​🇮​🇺​🇲​

salvar
salvar
Reactie op  Alex
7 maanden geleden

alex dat is het mooiste.

AlbertV
AlbertV
7 maanden geleden

Ik denk dat er nogal wat verschil zit tussen het gevaar van radioactief afval en windturbinebladen. Wat denk je wat voor gigantische levensgevaarlijke afvalberg er gaat ontstaan als al die kerncentrales moeten worden ontmanteld? Onze kinderen, kleinkinderen enz enz zullen ons vervloeken om die troep waarmee zij zijn opgezadeld en tot in lengte van dagen voor moeten zorgen.

Ontkenner
Ontkenner
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

Hoezo radioactief afval?
Zoek even op Thorium-MSR.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Ontkenner
7 maanden geleden

Er draait nog niet één thorium reactor en de berg hoog radioactief afval stapelt zich al jaren op.

ne0tec
ne0tec
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

Komt omdat er weinig geld voor wordt vrijgemaakt. Het heeft een zeer negatieve lading gekregen na een aantal rampen. Overigens zijn deze rampen ontstaan door o.a. in de basis het negeren van alle major waarschuwingen.

Er zijn genoeg mogelijke alternatieven. Zelfs om van het afval weer bruikbare energie te maken. Alleen alle mogelijkheden zijn nooit verder uitgewerkt in werkbare methodieken en processen. Nu wordt van een staaf paar procent verbruikt, de rest wordt gezien als afval, terwijl er technieken zijn waar het bijna vice versa is.

Johnpl
Johnpl
Reactie op  AlbertV
5 maanden geleden

Draaien wel. 60 jaar geleden al.

A.Wenners
A.Wenners
7 maanden geleden

En ook niet te vergeten de afgedankte accu’s van de zgn schone elektrische auto’s! Leeggeroofde mijnen, kinderarbeid, omgekapte bossen,Vervuilende biomassa centrales, plastic soep enz,enz, Waar zijn we mee bezig!

joost
joost
7 maanden geleden

We kunnen ze rechtop zetten langs de kust, als waarschuwing aan volgende generaties, tegen groepsdenken en napraten.

Peter
Peter
7 maanden geleden

In elk geval hebben wij nu al middelen om véél meer energie effectief op te wekken en minder te verbrassen. Dat laatste gebeurt echter helemaal niet, omdat stroom heden veel te gemakkelijk komt aanwaaien thuis. Men hoeft er niets voor te doen en zet dingen maar aan en aan en aan. Apparaten van nu hebben zelfs geen gewone uit-knop meer, dus industrie begin daar eens mee. Zelf weleens een batterijtje gebouwd om een lampje te doen branden? Kinderen zouden dat allemaal eens moeten. Dan krijg je respect voor accu’s. Dan ga je daar heel anders over denken. Maar elektrische accu’s zijn de toekomst helemaal niet. Er moet iets komen wat “live” stroom produceert zonder dat het moet worden opgeslagen dat is eigenlijk de kern van het energieprobleem. Laat mensen eerst mentaal bereid zijn om genoeg te hebben- met voldoende stroom en niet alles willen hebben. Driekwart van de stadsverlichting ‘s nachts kan uit om te beginnen, wat ook nogeens beter is voor de lichtvervuiling. Begin eens met die sportveld masten.

Ontkenner
Ontkenner
Reactie op  Peter
7 maanden geleden

Inderdaad het volstrekt belachelijk dat je 1000 kg aan batterijen mee met nemen om van amsterdam naar maastricht te kunnen rijden.
Een retourtje wordt dan al een probleem.

Tony
Tony
Reactie op  Ontkenner
7 maanden geleden

Dat was ik nog vergeten. Wat dacht je van die bergen met afgedankte kunststof grasmatten! En wat er nog hiervan zit aan te komen.

Tony
Tony
Reactie op  Peter
7 maanden geleden

Het absurde is dat veel electrische apparatuur ook op 12 of 24 volt werkt. Dan kun je dat met zonnepanelen en een accu laten functioneren. Dus het grote stroomnet van 220 Volt is complete onzin en dan nog eens al die belastingen over stroom en gas. Er zijn genoeg alternatieven.

De eerste auto’s reden op waterstof. Dat ging prima, tot dat er veel olie uit de grond kwam en dat onmogelijk werd gemaakt. Want aan waterstof auto’s was niets te verdienen en aan brandstof wel. De verkoop van fossiele brandstof leverde dan ook de 1e miljardair in deze wereld op en dat is de reden dat er nog steeds veel fossiele brandstof verbruikt wordt.

Electrisch rijden is een hype en alleen interessant voor mensen met een goed inkomen. Daar heeft onze regering (belastingtechnisch) wel voor gezorgd. De ellende als gevolg van het electrisch auto rijden komt nog wel, net als met de afgewerkte bladen van de windmolens.

Daar regeren een korte visie beleid heeft (door elke 4 jaar verkiezingen te houden en lange termijn visie daardoor uitblijft en men doet alsof er een lange termijn visie is) zijn er telkens weer andere belangen, die Nederland en de wereld niet ten goede komen.

Jets
Jets
Reactie op  Tony
7 maanden geleden

Mijn complimenten voor uw betoog :-))

gvanpeet
gvanpeet
Reactie op  Peter
7 maanden geleden

Dat batterij bouwen met de kinderen heb ik 18 jaar gedaan, scheikunde 3e klas, vergeten?

Ron Swart
Ron Swart
7 maanden geleden

Mensen als Nikola Tesla, Wilhelm Reich en Viktor Schauberger hebben de mensheid de meest fantastische technologie nagelaten op het gebied van energie. Alle drie tijdens hun arbeidzame leven lastig gevallen door handlangers van de Deep State. Rothschild-dienaar de bankier J.P.Morgan heeft vele uitvindingen van Tesla ontfutseld. De oliebedrijven en banken houden alle reeds lang beschikbare technologie op basis van anti-gravitatie onder de pet. Het Secret Space Project (SSP) – met anti-gravitatietechniek als basis – was de oorzaak van de het op 10.09.2001 door minister Rumsfeld van Defensie bekendgemaakte tekort van 2,3 biljard dollar.

eva
eva
Reactie op  Ron Swart
6 maanden geleden

Vergeet niet Rudolph Diesel, die zijn dieselmotor had gebouwd om op hennepolie te kunnen draaien. De man verdween in 1913 op mysterieuze wijze van een stoomboot die van België naar Engeland voer…

AlbertV
AlbertV
7 maanden geleden

Ook de meeste geavanceerde kerncentrale is nog altijd een stoommachine. Is kernenergie niet een verdomd complexe en gevaarlijke manier om een beetje water heet te stoken?
Aardgas, wat is er verdomme mis met aardgas? Veruit de schoonste, veiligste en eenvoudigste energiebron zolang we nog in het stoomtijdperk zitten en er is nog voor honderden jaren genoeg van. En als Vladimir Kutcherov gelijk heeft is het een oneindige energiebron. C02? Dat is toch geen probleem? Wordt onze planeet een stuk groener van en daar zullen onze nazaten wél gelukkig mee zijn in plaats van al die pakhuizen vol met radioactief afval waar ze tot in de eeuwigheid zorg voor zullen moeten dragen.
Stoppen met plaatsen van die achterlijke windmolens en het volplempen van weilanden met zonnepanelen die over 30 jaar allemaal vervangen moeten worden. Maar ook stoppen met de gruwelijk asociale kernenergie die onze kinderen en iedereen daarna met grote problemen opzadelen. Maak een mooie deal met Poetin en we hebben ons mooie Nederlandse landschap zo weer terug.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

Nog even ter aanvulling: Ik heb de overtuiging dat onze ziel eeuwig leeft en regelmatig reïncarneert en terugkomt op deze planeet. De rotzooi ik nu aanricht krijg ik later zelf voor mijn kiezen. Als ik een avond thuis verschrikkelijk tekeer ben gegaan en daarna mijn bed induik zal ik de bende de volgende ochtend zelf moeten opruimen.
Net als windturbinebladen is er momenteel geen andere oplossing voor radioactief afval dan het onder te graven. Ik heb zo het idee dat als latere generaties (waar ikzelf deel van uit zou kunnen maken) aan het graven gaan liever op een berg turbinebladen stuiten dan op een berg doorgerotte vaten met hoog radioactief afval.

Jets
Jets
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

Hulde!

Twee duimen op.

Eva
Eva
6 maanden geleden

Ik heb het altijd al verdacht gevonden dat men het “CO2-probleem” wilde oplossen met behulp van de drie meest CO2-producerende – en ook verder meest vervuilende – industrieën van de wereld: staalindustrie, betonindustrie en kunststofindustrie.

We hadden windmolens van hennep kunnen bouwen – en dat kan nog steeds. Het zou veel goedkoper zijn en oneindig veel beter voor het milieu (en, als je dat belangrijk vindt, ook veel beter voor de CO2 uitstoot).

Hennep is een superieure en milieuvriendelijke grondstof voor:
-plastic dat sterker is dan staal
-hempcrete (gezond beton)
-grafen, een betere stroomgeleider dan koper.

Hennep is net zo gemakkelijk te kweken als brandnetels, hennep heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, het groeit overal tussen de poolcirkels, het heeft geen kostbare landbouwgrond nodig, het groeit ook op vervuilde grond en maakt die dan zelfs schoon… Wat wil je nog meer?

Het is mijn droom dat hennep een belangrijk deel gaat uitmaken van de post-corona wereldeconomie. Behalve voor windmolens en andere bouwwerken is hennep ook een superieure grondstof voor o.a. voedsel, kleding, medicijnen, cosmetica, schoonmaakmiddelen en papier – eigenlijk voor alles wat we nodig hebben en waarvoor we nu bomen en olie misbruiken en de planeet verkrachten met mijnbouw.

Vraag je maar eens af waarom deze plant eigenlijk zo streng verboden en gecontroleerd is (tip: een plant die superieure grondstoffen levert voor alles wat de mensheid nodig heeft en die in de handen van het volk zou zijn omdat ze door iedereen gekweekt kan worden zou betekenen dat…)

x

Check Also

paspoort

‘Vaccinpaspoort is niet tijdelijk en heeft niets met corona te maken, trap er niet in’

De Europese Unie wil een zogeheten digital ...

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x