UFO

Luchtmacht VS geeft bouwtekeningen vliegende schotel vrij

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse National Archives heeft onlangs unieke details vrijgegeven van Project 1794. Het doel van het project was het bouwen van een supersonische vliegende schotel.

Uit het vrijgegeven materiaal blijkt dat de Amerikaanse luchtmacht een inmiddels opgeheven Canadees bedrijf had ingehuurd om de toestellen te bouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een memo die dateert van 1956 worden de resultaten van vluchten met prototypes samengevat. De schotel zou een topsnelheid moeten behalen van Mach 3 tot Mach 4, aldus het document.

Verticaal

Als de plannen waren doorgezet zou het eindresultaat een schotel geweest zijn die met een snelheid van ruim 4000 kilometer per uur door de stratosfeer zou razen. Het object was ontworpen om verticaal op te stijgen en te landen (Vertical Take-Off and Landing).

Met de vliegende schotel zou je binnen een half uur van New York naar Miami kunnen reizen. Uit het document blijkt ook dat het project beter verliep dan gehoopt en dat de schotels beter zouden presteren dan vooraf werd gedacht.

Hoogte

Waarom werd het project uiteindelijk stopgezet? Waarom zijn de schotels niet ingezet tijdens oorlogen? Het bouwen van een prototype kostte naar schatting ruim 3 miljoen dollar, geen exorbitant hoge prijs voor een dergelijke geavanceerde technologie.

Het probleem met de andere vliegende schotels die werden ontwikkeld tijdens hetzelfde programma was dat ze de gewenste hoogte niet bereikten. In 1960 trok het leger formeel de stekker uit het project.

Bron: Wired.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yon
Yon
11 jaren geleden

Dit is een grap toch? ze hebben veel betere technologie ontwikkeld… Dit is pure afleiding.

Hans
Hans
11 jaren geleden

Kan je nagaan wat voor technologie ze tegenwoordig in hun bezit hebben.Ik weet zeker dat er toestellen bestaan die ons verstandelijk vermogen te boven gaan, toestellen die BV 15min over de afstand Sydney-Londen kunnen doen….
Bij skunkworks, de geheime test afdeling van Lockheed zijn al jaren bezig met de meest vreemd uitziende vliegtuigen…. het duurt niet lang meer of we zullen met eigen ogen kunnen zien wat de USAF zoal in haar bezit heeft.

Pe68
Pe68
11 jaren geleden

Gelukkig komt dit op zaterdag!
Snel naar de ‘doe het zelf’er in de buurt 🙂

@1 Yon.
Ja, deze haalt de Maan niet eens.

1956
Op 05 januari 1956 zendt de NTS (Nederlandse Televisie Stichting) het eerste journaal op de Nederlandse televisie uit.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Yon”]Dit is een grap toch? ze hebben veel betere technologie ontwikkeld… Dit is pure afleiding.[/quote]
Helemaal eens de technologie is duizend maal verder dan het filmpje ons wil doen geloven.En ik wil wel wedden dat ze er al mee vliegen ook!!Ben Rich uitvinder stealth zei op zijn stefbed niet voor niets:Deels zien jullie aardse technologie, en deels zien jullie buitenaardse technologie.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x