Buitenland

Wat zit er echt achter de machtsstrijd in Venezuela? Bekijk dit gesprek

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De macht van Amerika is tanende. Wat stelt het machtigste land ter wereld nog voor? En wat kunnen we op geopolitiek gebied verwachten in China en Venezuela?

We hebben altijd gedacht dat China zal worden zoals ‘wij’. Dat is een groot misverstand, stelt classicus Jan van der Putten, die naam heeft gemaakt als correspondent in Zuid-Amerika voor de voormalige kwaliteitskrant NRC Handelsblad.

China wil niets anders zijn dan ‘zichzelf’, maar dan in de moderne tijd, merkt hij op.

Achtertuin

Zuid-Amerika wordt van oudsher de achtertuin van Uncle Sam genoemd.

In Zuid-Amerika heeft men gedurende decennia de westerse koloniale machten buiten de economische en politieke ontwikkelingen proberen te houden. Dat idee is inmiddels gekanteld.

Gekanteld

Van der Putten gaat in onderstaande video met Karel van Wolferen in gesprek over de opkomst van China, het wezen van het Chinese politieke systeem en de Chinese betrokkenheid bij de machtsstrijd in Venezuela.

Binnenkort verschijnt van zijn hand het boek ‘Centrum van de wereld: hardnekkige westerse misverstanden over China’.

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel Koningen
marcel Koningen
4 jaren geleden

Diefstal van olie,olie,olie en hadden we olie al genoemd oja denk ook even over olie na.Door een navo lid die ons medeplichtig maakt daaraan als het lukt.Maduro is naar voren geschoven door de volkscomitee’s ,hij is dus de wettelijke volks vertegenwoordiger .De vele dikke buikjes en overgewicht en opvallende lichte kleur van de aanhang die de in amerika opgeleide zelf benoemde nieuwe keizer steunt wijzen er op dat dat de economische van hun bevoorrecht positie beroofden gaat en de schreeuw niet om eten maar terug verlangen daarna is.Ik ben geen fan van beiden maar de een is wettelijk en de ander niet.De echte problemen komen door de economische sancties waar altijd niet de machthebbers maar de bevolking de pisang is.Mvrg,Marcel

jolo
jolo
4 jaren geleden

VS heeft duidelijke aversie van Chavez gehad en ook van Maduro, nu economisch het niet voor de wind gaat vallen ze als hyena’s op de prooi(oliebronnen nog groter dan Saoudie-arabie)\|||||?

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Het zou mij niet verbazen (tegenwoordig verbaast mij helemaal niets meer) als uit Venezuela een verdere strijd ontstaat die zal leiden naar de finale klap. WOIII kan onschuldig geboren worden uit een economische strijd. Het kan Noord-Korea zijn, Syrië, maar evenzo Venezuela. Deze strijd is zoals altijd om banken of grondstoffen. De suikerpot zo dichtbij de VS, dan is de verleiding al helemaal daar om de vinger erin te steken.

De VS is de enige echte gangmaker in het veroorzaken van vele crisissen, onrust,, oorlogen en volksopstanden in de wereld en dat alles voor het monopolie op de wereldwijde macht.

Helaas voor de VS, er zijn nieuwe machten opgestaan die vele malen sterker dreigen te worden dan de VS ooit heeft durven dromen. De VS heeft ingezet op een doortrapt beleid, op achterbaksheid i.p.v. open kaart te spelen en daarbij de zakenpartners fair te behandelen, heeft Amerika ingezet op het judaspaard. Amerika zal ten ondergaan als machtigste natie/ nazi in de wereld en dat door eigen smeerlapperij. Dat is meer dan de verdiende loon, echter zal de VS eerst Europa uitzuigen en weggooien als een lege opgebruikte verpakking zoals parasieten een gezond dier leegzuigen en ombrengen zal ze Europa economisch (proberen) kapot willen hebben of op z’n minst onder de totale macht willen krijgen

Nederland is daarbij als een onderdanige domme hond meer dan bereid zijn beleid blijvend af te stemmen op z’n parasitaire VS meester totdat het land finaal kapot is. Nederland wedt op een judaspaard en overziet niet goed de gevolgen (of juist wel) en hobbelt braaf achter Brussel aan. Brussel is een sub nazi adelaarsnest, een stuurmechaniek van de VS.

Daarom spuugt en kakt de overheid en politiek ook op het Nederlandse volk. Het gaat niet meer om de Nederlandse bevolking, maar om de Nazi zio VS.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x