Homepagina » Het Complot » 9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”
9/11-congres trekt veel belangstelling: "Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld"

9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”

In de Juliana Congreszaal in de Jaarbeurs in Utrecht vond zaterdag een congres plaats over misleiding en complotten rond 9/11. Er waren zo’n 300 mensen bijeen. Ook NineForNews was van de partij.

“Wat mensen bindt is de overtuiging dat het officiële verhaal over de aanslagen in New York niet klopt,” zei luchtvaartdeskundige Coen Vermeeren, directeur van Studium Generale van de TU Delft en auteur van het nieuwe boek 9/11 is gewoon een complot. Het boek geeft een overzicht van ‘zaken die niet kloppen in het officiële verhaal, eigenaardigheden en ongemakkelijke feiten’.

Het doel van het boek is een normaal gesprek over deze zaak te kunnen voeren. “Er zijn te veel meningen en te weinig feiten over 9/11,” zei hij. “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld.”

Wereldwijd complot

Zaal en sprekers zijn het duidelijk eens: het echte verhaal over 9/11 is niet verteld en het is de hoogste tijd dat burgers het heft in eigen hand nemen. Tijdens de conferentie was er ook een paneldiscussie onder leiding van oud-nieuwslezeres van de NOS Noraly Beyer waarin de berichtgeving van de media over het instorten van de Twin Towers werd gehekeld.

De drijvende kracht achter de 9/11-conferenties is Architects & Engineers for 9/11 Truth, een kritische groep van professionals die niet geloven dat de torens zijn ingestort door vliegtuigen.

Theatermaker George van Houts kondigde tijdens het congres zijn nieuwe theatershow ‘Kom Plot’ aan. “Wat als het tot samenzweringstheorie verklaren van alles wat buiten de officiële lezing der dingen valt nu eens zelf een samenzwering is?” schrijft hij. “Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers?”

Van Houts vertelt in de nieuwe voorstelling over een aantal complotten die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Hij zegt een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot te zullen ontsluieren.

Banken zijn de baas

Met zijn groep De verleiders vertelt hij aan volle zalen wat er fout zit bij de banken en het financiële systeem. Hij dacht eerst dat het alleen maar ‘internetgekkies’ waren die complotten vermoedden achter ons geldsysteem. Maar hij vroeg het aan economen. En die bevestigden: banken zijn de baas.

Zelfs Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) ontkende het niet. Maar waarom weet niet iedereen dit? “Ach, we moeten mensen niet nodeloos ongerust maken,” zei Knot na afloop van de voorstelling bij DNB tegen Van Houts.

De bijeenkomst trok mensen van diverse pluimage. Een vrouw die samen met een aantal anderen een klacht heeft ingediend bij de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van het programma ‘Complot or not?’ van EenVandaag, zei: “We worden weggezet als laag opgeleide complotdenkers, maar dat is een frame. Ik ben een vrouw, kansrijk en hoog opgeleid.”

Gemanipuleerd nieuws

Joost Brugman, die bouwkunde heeft gestudeerd, zei: “Ik heb al 15 jaar geen tv meer omdat die gemanipuleerd nieuws brengt.” Tijdens de paneldiscussie schetste Janneke Monshouwer, jarenlang productiemedewerkster bij het NOS Journaal, een soortgelijk beeld.

Tussen de sprekers door werden er bekende filmpjes getoond, bijvoorbeeld over oud-generaal Wesley Clark, die vlak na 9/11 te horen kreeg dat Amerika zonder duidelijk aanwijsbare reden in vijf jaar zeven landen zou gaan aanvallen; over Larry Silverstein, de eigenaar van het WTC die al vóór de aanslagen nieuwe bouwtekeningen had klaarliggen; en over het opduiken van crisisacteurs bij aanslagen.

[NRC]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Space Scientific Politics and Monetary Systems
  Exopolitics.Org/EU/BE/FL : Space- Defensie

  Welke waren de verwarmingsbronnen van de twintowers, scaliegas en aardgas geven een onmiddellijke ongekende explosiekracht, een miljarden van één seconde was nodig om heel deze building te laten instorten zonder aangebrachte explosieven. Ondanks dat de ingebouwde automatische brandweerinstallaties in werking kunnen treden. Graag ieders commentaar op dit geheel.

  1 likes
  • LS…

   Zou zomaar kunnen als één van de factoren… Neemt niet weg dat de aanstichters diep, diep, niet met woorden te beschrijven crimineel waren. Waaronder George Bush. Larry Silverstein, Giuliani etc. etc. Dan over laag opgeleide complotdenkers die achterlijk zouden zijn… Ik ken jammer genoeg vele hoogopgeleide kansrijke lieden die compleet gestoord en achterlijk idioot zijn

   6 likes
  • “Welke waren de verwarmingsbronnen van de twintowers, scaliegas en aardgas geven een onmiddellijke ongekende explosiekracht, een miljarden van één seconde was nodig om heel deze building te laten instorten zonder aangebrachte explosieven. Ondanks dat de ingebouwde automatische brandweerinstallaties in werking kunnen treden. Graag ieders commentaar op dit geheel.”

   Ik niet weet zeker welke waren de verwarmingsbronnen van de ‘twintowers’. Ik weet zeker wel dat ‘scalie’- en aardgas niet onmiddellijke ongekende explosiekracht hebben om building in een miljarden van één seconde te laten instorten. En de ingebouwde automatische brandweerinstallaties hebben het in totaal niet gewerkt volgens verschillende overlevenden.
   Ik hoop dat dit commentaar op een deel van dit geheel een veel van duidelijkheid geeft.

   Gelukkig kunnen wij dankzij Google translate toch gewoon communiceren! 😉

   5 likes
  • ik zou wel wat onafhankelijke wetenschap willen lezen/zien over dit soort uitspraken.

   bv. Judy Wood.

   fff

   2 likes
  • Mocht dat zo zijn, zal er volgende week wel een terugroep actie komen voor zulke verwarmings systemen.

   0 likes
 2. Leuk voor de nabestaanden.Zoveel bewijs en NOG geen voor de rechtbank.Hoeveel bewijs krijgen we nog te zien.?..De wereld is rot!!

  7 likes
 3. Om de kans te vergroten om serieus te worden genomen is het raadzaam dat complotdenkers binnen hun eigen segment kritischer worden. Waar de één beweert zich op bewijzen te baseren worden eveneens ongefundeerde beweringen getolereerd, zelfs gesteund. Zorg voor een keurmerk!

  1 likes
 4. Tja, als het opzet was geweest – waarom dan niet tijdens de chaos, maar zoveel tijd later?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

politiecommissaris

Ex-politiecommissaris New York: ‘George Soros motor achter protesten VS’

Je moet wel volslagen idioot zijn om ...