Homepagina » Het Complot » 9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”
9/11-congres trekt veel belangstelling: "Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld"

9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”

In de Juliana Congreszaal in de Jaarbeurs in Utrecht vond zaterdag een congres plaats over misleiding en complotten rond 9/11. Er waren zo’n 300 mensen bijeen. Ook NineForNews was van de partij.

“Wat mensen bindt is de overtuiging dat het officiële verhaal over de aanslagen in New York niet klopt,” zei luchtvaartdeskundige Coen Vermeeren, directeur van Studium Generale van de TU Delft en auteur van het nieuwe boek 9/11 is gewoon een complot. Het boek geeft een overzicht van ‘zaken die niet kloppen in het officiële verhaal, eigenaardigheden en ongemakkelijke feiten’.

Het doel van het boek is een normaal gesprek over deze zaak te kunnen voeren. “Er zijn te veel meningen en te weinig feiten over 9/11,” zei hij. “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld.”

Wereldwijd complot

Zaal en sprekers zijn het duidelijk eens: het echte verhaal over 9/11 is niet verteld en het is de hoogste tijd dat burgers het heft in eigen hand nemen. Tijdens de conferentie was er ook een paneldiscussie onder leiding van oud-nieuwslezeres van de NOS Noraly Beyer waarin de berichtgeving van de media over het instorten van de Twin Towers werd gehekeld.

De drijvende kracht achter de 9/11-conferenties is Architects & Engineers for 9/11 Truth, een kritische groep van professionals die niet geloven dat de torens zijn ingestort door vliegtuigen.

Theatermaker George van Houts kondigde tijdens het congres zijn nieuwe theatershow ‘Kom Plot’ aan. “Wat als het tot samenzweringstheorie verklaren van alles wat buiten de officiële lezing der dingen valt nu eens zelf een samenzwering is?” schrijft hij. “Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers?”

Van Houts vertelt in de nieuwe voorstelling over een aantal complotten die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Hij zegt een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot te zullen ontsluieren.

Banken zijn de baas

Met zijn groep De verleiders vertelt hij aan volle zalen wat er fout zit bij de banken en het financiële systeem. Hij dacht eerst dat het alleen maar ‘internetgekkies’ waren die complotten vermoedden achter ons geldsysteem. Maar hij vroeg het aan economen. En die bevestigden: banken zijn de baas.

Zelfs Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) ontkende het niet. Maar waarom weet niet iedereen dit? “Ach, we moeten mensen niet nodeloos ongerust maken,” zei Knot na afloop van de voorstelling bij DNB tegen Van Houts.

De bijeenkomst trok mensen van diverse pluimage. Een vrouw die samen met een aantal anderen een klacht heeft ingediend bij de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van het programma ‘Complot or not?’ van EenVandaag, zei: “We worden weggezet als laag opgeleide complotdenkers, maar dat is een frame. Ik ben een vrouw, kansrijk en hoog opgeleid.”

Gemanipuleerd nieuws

Joost Brugman, die bouwkunde heeft gestudeerd, zei: “Ik heb al 15 jaar geen tv meer omdat die gemanipuleerd nieuws brengt.” Tijdens de paneldiscussie schetste Janneke Monshouwer, jarenlang productiemedewerkster bij het NOS Journaal, een soortgelijk beeld.

Tussen de sprekers door werden er bekende filmpjes getoond, bijvoorbeeld over oud-generaal Wesley Clark, die vlak na 9/11 te horen kreeg dat Amerika zonder duidelijk aanwijsbare reden in vijf jaar zeven landen zou gaan aanvallen; over Larry Silverstein, de eigenaar van het WTC die al vóór de aanslagen nieuwe bouwtekeningen had klaarliggen; en over het opduiken van crisisacteurs bij aanslagen.

[NRC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.Org/EU/BE/FL : Space- Defensie

Welke waren de verwarmingsbronnen van de twintowers, scaliegas en aardgas geven een onmiddellijke ongekende explosiekracht, een miljarden van één seconde was nodig om heel deze building te laten instorten zonder aangebrachte explosieven. Ondanks dat de ingebouwde automatische brandweerinstallaties in werking kunnen treden. Graag ieders commentaar op dit geheel.

vladi
vladi
Reactie op  Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

ik zou wel wat onafhankelijke wetenschap willen lezen/zien over dit soort uitspraken.

bv. Judy Wood.

fff

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

LS…

Zou zomaar kunnen als één van de factoren… Neemt niet weg dat de aanstichters diep, diep, niet met woorden te beschrijven crimineel waren. Waaronder George Bush. Larry Silverstein, Giuliani etc. etc. Dan over laag opgeleide complotdenkers die achterlijk zouden zijn… Ik ken jammer genoeg vele hoogopgeleide kansrijke lieden die compleet gestoord en achterlijk idioot zijn

Armonicus
Armonicus
Reactie op  Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

“Welke waren de verwarmingsbronnen van de twintowers, scaliegas en aardgas geven een onmiddellijke ongekende explosiekracht, een miljarden van één seconde was nodig om heel deze building te laten instorten zonder aangebrachte explosieven. Ondanks dat de ingebouwde automatische brandweerinstallaties in werking kunnen treden. Graag ieders commentaar op dit geheel.”

Ik niet weet zeker welke waren de verwarmingsbronnen van de ‘twintowers’. Ik weet zeker wel dat ‘scalie’- en aardgas niet onmiddellijke ongekende explosiekracht hebben om building in een miljarden van één seconde te laten instorten. En de ingebouwde automatische brandweerinstallaties hebben het in totaal niet gewerkt volgens verschillende overlevenden.
Ik hoop dat dit commentaar op een deel van dit geheel een veel van duidelijkheid geeft.

Gelukkig kunnen wij dankzij Google translate toch gewoon communiceren! 😉

Lehcim
Lehcim
Reactie op  Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

Mocht dat zo zijn, zal er volgende week wel een terugroep actie komen voor zulke verwarmings systemen.

Predator
Predator
4 jaren geleden

Leuk voor de nabestaanden.Zoveel bewijs en NOG geen voor de rechtbank.Hoeveel bewijs krijgen we nog te zien.?..De wereld is rot!!

Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Tja, als het opzet was geweest – waarom dan niet tijdens de chaos, maar zoveel tijd later?

Teun
Teun
4 jaren geleden

Om de kans te vergroten om serieus te worden genomen is het raadzaam dat complotdenkers binnen hun eigen segment kritischer worden. Waar de één beweert zich op bewijzen te baseren worden eveneens ongefundeerde beweringen getolereerd, zelfs gesteund. Zorg voor een keurmerk!

x

Check Also

corona

Man sterft 25 minuten na coronaprik, maar volgens Hugo de Jonge is er geen verband

In New York is zondagochtend een man ...

time

Time legt complot rond Amerikaanse verkiezingen bloot: ‘Ze geven het gewoon toe’

Time Magazine gaat in een artikel dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x