Homepagina » Het Complot » 9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”
9/11-congres trekt veel belangstelling: "Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld"

9/11-congres trekt veel belangstelling: “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld”

In de Juliana Congreszaal in de Jaarbeurs in Utrecht vond zaterdag een congres plaats over misleiding en complotten rond 9/11. Er waren zo’n 300 mensen bijeen. Ook NineForNews was van de partij.

“Wat mensen bindt is de overtuiging dat het officiële verhaal over de aanslagen in New York niet klopt,” zei luchtvaartdeskundige Coen Vermeeren, directeur van Studium Generale van de TU Delft en auteur van het nieuwe boek 9/11 is gewoon een complot. Het boek geeft een overzicht van ‘zaken die niet kloppen in het officiële verhaal, eigenaardigheden en ongemakkelijke feiten’.

Het doel van het boek is een normaal gesprek over deze zaak te kunnen voeren. “Er zijn te veel meningen en te weinig feiten over 9/11,” zei hij. “Die torens kunnen nooit zo zijn ingestort als ons is voorgespiegeld.”

Wereldwijd complot

Zaal en sprekers zijn het duidelijk eens: het echte verhaal over 9/11 is niet verteld en het is de hoogste tijd dat burgers het heft in eigen hand nemen. Tijdens de conferentie was er ook een paneldiscussie onder leiding van oud-nieuwslezeres van de NOS Noraly Beyer waarin de berichtgeving van de media over het instorten van de Twin Towers werd gehekeld.

De drijvende kracht achter de 9/11-conferenties is Architects & Engineers for 9/11 Truth, een kritische groep van professionals die niet geloven dat de torens zijn ingestort door vliegtuigen.

Theatermaker George van Houts kondigde tijdens het congres zijn nieuwe theatershow ‘Kom Plot’ aan. “Wat als het tot samenzweringstheorie verklaren van alles wat buiten de officiële lezing der dingen valt nu eens zelf een samenzwering is?” schrijft hij. “Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers?”

Van Houts vertelt in de nieuwe voorstelling over een aantal complotten die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Hij zegt een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot te zullen ontsluieren.

Banken zijn de baas

Met zijn groep De verleiders vertelt hij aan volle zalen wat er fout zit bij de banken en het financiële systeem. Hij dacht eerst dat het alleen maar ‘internetgekkies’ waren die complotten vermoedden achter ons geldsysteem. Maar hij vroeg het aan economen. En die bevestigden: banken zijn de baas.

Zelfs Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) ontkende het niet. Maar waarom weet niet iedereen dit? “Ach, we moeten mensen niet nodeloos ongerust maken,” zei Knot na afloop van de voorstelling bij DNB tegen Van Houts.

De bijeenkomst trok mensen van diverse pluimage. Een vrouw die samen met een aantal anderen een klacht heeft ingediend bij de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van het programma ‘Complot or not?’ van EenVandaag, zei: “We worden weggezet als laag opgeleide complotdenkers, maar dat is een frame. Ik ben een vrouw, kansrijk en hoog opgeleid.”

Gemanipuleerd nieuws

Joost Brugman, die bouwkunde heeft gestudeerd, zei: “Ik heb al 15 jaar geen tv meer omdat die gemanipuleerd nieuws brengt.” Tijdens de paneldiscussie schetste Janneke Monshouwer, jarenlang productiemedewerkster bij het NOS Journaal, een soortgelijk beeld.

Tussen de sprekers door werden er bekende filmpjes getoond, bijvoorbeeld over oud-generaal Wesley Clark, die vlak na 9/11 te horen kreeg dat Amerika zonder duidelijk aanwijsbare reden in vijf jaar zeven landen zou gaan aanvallen; over Larry Silverstein, de eigenaar van het WTC die al vóór de aanslagen nieuwe bouwtekeningen had klaarliggen; en over het opduiken van crisisacteurs bij aanslagen.

[NRC]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
5 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.Org/EU/BE/FL : Space- Defensie

Welke waren de verwarmingsbronnen van de twintowers, scaliegas en aardgas geven een onmiddellijke ongekende explosiekracht, een miljarden van één seconde was nodig om heel deze building te laten instorten zonder aangebrachte explosieven. Ondanks dat de ingebouwde automatische brandweerinstallaties in werking kunnen treden. Graag ieders commentaar op dit geheel.

Predator
Predator
5 jaren geleden

Leuk voor de nabestaanden.Zoveel bewijs en NOG geen voor de rechtbank.Hoeveel bewijs krijgen we nog te zien.?..De wereld is rot!!

Dolex
Dolex
5 jaren geleden

Tja, als het opzet was geweest – waarom dan niet tijdens de chaos, maar zoveel tijd later?

Teun
Teun
5 jaren geleden

Om de kans te vergroten om serieus te worden genomen is het raadzaam dat complotdenkers binnen hun eigen segment kritischer worden. Waar de één beweert zich op bewijzen te baseren worden eveneens ongefundeerde beweringen getolereerd, zelfs gesteund. Zorg voor een keurmerk!

x

Check Also

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

debats

Arts Fernand Debats tijdens burgerpodium: ‘Wij moeten voorkomen dat de mensheid van binnenuit wordt opgeblazen’

Dinsdag maakten maar liefst 10 insprekers gebruik ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

8
0
We lezen graag je reactie!x