Mens en Dier

‘Machtswellustige en mediageile Hugo de Jonge heeft lak aan de wet’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens corona beoordeelt het ministerie van Volksgezondheid geen individuele Wob-verzoeken. Het bepaalt zelf welke informatie naar buiten komt. Die werkwijze mag niet, oordeelde de rechter in een door Nieuwsuur aangespannen zaak.

Zorgminister De Jonge zei dat zijn werkwijze nodig is vanwege ‘de grote hoeveelheid documenten en Wob-verzoeken in coronatijd’. Na het oordeel van de rechter zei hij dat hij de uitspraak zou gaan ‘bestuderen’. Hij wilde niet zeggen of hij de werkwijze gaat aanpassen en of hij in hoger beroep gaat. Maar ondertussen zoekt zijn ministerie wel 50 extra juristen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
En wij moeten maar slikken dat De Jonge weigert transparant te zijn?

De Tweede Kamer wil dat de minister de uitspraak van de rechter respecteert. Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt dat een ‘terechte oproep’.

De uitspraken van De Jonge schieten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “En wij moeten maar slikken dat hij weigert transparant te zijn?” vraagt jurist Ghislen Nysten, voormalig fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Beek. “Deze machtswellustige en mediageile man, die ons vertelt dat we onze kinderen moeten injecteren, heeft zelf lak aan de wet.”

Best wel ‘decadent’

“Goh, mijnheer De Jonge. Best wel ‘decadent’, 50 juristen inhuren om ervoor te zorgen dat jouw gelieg, gedraai en bedrog niet boven water komt,” reageert journalist Vala van den Boomen.

Piet Burgering, D66-raadslid in Heemskerk, voegt toe: “Een minister die gaat nadenken of hij het vonnis van een rechter gaat uitvoeren?! Misschien een lesje staatsrecht voor beginners voor Hugo de Jonge?”

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Deze charlatan zit véél te hoog op zijn paard en dat kan alleen maar betekenen, dat hij óók heel diep kan vallen. Wanneer dat gebeurt, kan ik niet voorspellen, maar het zal vast en zeker wel een keer gebeuren.
Deze machtswellustige ex-schoolmeester voelt zich steeds meer als een soort Romeinse keizer en óók voor keizers door de eeuwen heen liep het vaak niet goed af.
Tóch vind ik het zéér positief dat nu zelfs Nieuwsuur Hugo de Jonge het vuur aan de schenen legt. Dat wil toch wel zeggen dat er langzamerhand sprake is van A BRICK IN THE WALL. Toevallig is dat een paar weken geleden DE song geweest van Pink Floyd bij de massademonstratie in Londen.
Trouwens, als je er goed over nadenkt, best wel een stoere rechter om zo’n uitspraak te doen ten faveure van Nieuwsuur en niet van deze minister. Er is dus nog hoop.
Die Piet Burgerink van D66 verbaast mij hogelijk. Ik dacht toch echt dat ze daar iedereen stevig in het keurslijf hadden zitten. Schijnbaar zijn daar toch wat dissidenten te vinden.

Klaar mee.
Klaar mee.
2 jaren geleden

Het is te hopen dat tie vandaag terug in zijn hok wordt gezet & dat dit nepvirus geen A-status krijgt, de gevolgen zijn anders niet te overzien.

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

Het toppunt van arrogantie deze Hugo keutel van de stront berg Vraag me af wat hij ingespoten heeft gekregen ??? en dit moet de wereld redden!! Ja na de ondergang Niet te filmen dit soort tuig en t word nog gepikt en geslikt ook ONVOORSTELBAAR ??

Tungsten
Tungsten
2 jaren geleden

Voor het geteisem doet hij het goed hoor.. hij houd ze goed uit de wind.

Ook wij staan hier regelmatig te schoppen tegen de deur van huugje.. en dat terwijl we daarmee toch flink aan het verkeerde address zijn.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x