Homepagina » Het Complot » Maffiahuurmoordenaar: “Ik heb John F. Kennedy doodgeschoten”
Maffiahuurmoordenaar: "Ik heb John F. Kennedy doodgeschoten"

Maffiahuurmoordenaar: “Ik heb John F. Kennedy doodgeschoten”

Een maffiahuurmoordenaar die claimt de kogel te hebben afgevuurd waarmee de Amerikaanse president John F. Kennedy is gedood, komt volgend voorjaar na 36 jaar uit de gevangenis.

De 72-jarige James Files zit het laatste deel van zijn straf uit in een gevangenis in Illinois. Het filmpje waarin hij zijn uitzonderlijke uitspraken doet is inmiddels een internetsensatie geworden.

Cuba

Volgens Files zweerden de maffia en de CIA samen tegen de 46-jarige Kennedy. De Vietnamveteraan was onderdeel van het CIA-team dat een militie trainde voor de Invasie in de Varkensbaai in Cuba, die werd tegengehouden door Kennedy.

Nadat hij uit het leger was gegooid, werd Files de rechterhand van Charles ‘Chuckie’ Nicoletti, een huurmoordenaar in dienst van maffiabaas Sam Giancana. Files claimt dat de CIA zich na het fiasco rond de Varkensbaai verraden voelde en bang was dat Kennedy de spionagedienst zou opheffen.

De CIA huurde vervolgens de maffia in om JFK uit de weg te ruimen. Op de ochtend van de moord werd Files naar eigen zeggen vergezeld door Nicoletti.

Reserveschutter

De Vietnamveteraan was aangewezen als reserveschutter en kreeg de opdracht JFK in het hoofd te schieten als hij nog niet was geraakt op het moment dat de auto in beeld kwam. “Ik heb één schot afgevuurd. Nicoletti raakte hem terwijl ik schoot. Ik raakte hem waarna zijn hoofd naar achteren klapte,” vertelde Files aan filmmaker Wim Dankbaar.

Volgens de officiële versie van de gebeurtenissen is Kennedy vermoord door Lee Harvey Oswald. Die ontkende de moordenaar te zijn, maar werd voor het proces überhaupt begon doodgeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby.

De Britse schrijver Matthew Smith zei over de moord: “Ik heb altijd al gedacht dat er twee schutters waren. Voor mij is er geen twijfel over mogelijk dat de CIA erbij betrokken was.”

Lees ook het boek Files on JFK van Wim Dankbaar.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

>