Homepagina » Spiritueel » Wat zijn aura’s en bestaan ze echt?
Wat zijn aura's en bestaan ze echt?

Wat zijn aura’s en bestaan ze echt?

Volgens sommigen hebben mensen ‘aura’s’ om zich heen. Er wordt wel gezegd dat de kleuren en de intensiteit van aura’s afhangen van iemands persoonlijkheidskenmerken.

Foto’s die met behulp van speciale methodes worden gemaakt, zouden de energie die mensen uitstralen, hun aura, vastleggen. In de literatuur vinden we verschillende verklaringen voor aura’s, waaronder biofotonen, huidvocht, lichaamswarmte, energetische communicatie, een bioenergieveld en synesthesie, een vermenging van de zintuigen.

Torsieslinger

Biochemicus John Norman Hansen van de Universiteit van Maryland heeft naar eigen zeggen bewijs gevonden voor bioenergievelden rond mensen. Hij besloot niet te zoeken naar aura’s met behulp van sensoren, maar een torsieslinger, een slinger die beweegt door het verdraaien van een draad.

Hij wilde kijken of een aura over genoeg kracht beschikt om een torsieslinger te laten bewegen. Hansen kwam tot de ontdekking dat de torsieslinger bewoog op het moment dat hij hem boven iemands hoofd plaatste.

Vaker dan gemiddeld

Synesthesie is een aandoening waarbij de zintuigen worden vermengd en er bijvoorbeeld kleuren geproefd of geluiden gezien worden. Onderzoekers van de Universiteit van Granada publiceerden in 2012 een studie waarin ze aangeven dat genezers die zeggen de aura van mensen te zien, soms synesthesie hebben.

Een lokale genezer genaamd El Santón bleek bijvoorbeeld synesthesie te hebben. “Niet alle genezers hebben de aandoening, maar wel vaker dan gemiddeld,” schreef één van de onderzoekers in het blad Consciousness and Cognition. “Datzelfde geldt voor schilders en kustenaars.”

[Epoch Times]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar aura waarneming, maar daar is niets concreets uitgekomen:

  Verschillende waarnemers beschrijven de aura van een persoon totaal anders, terwijl ze dezelfde persoon op hetzelfde moment zagen.

  De aura zou tot ver buiten het lichaam reiken. Bij proeven waarbij personen achter een wandje werden gezet en andere wanden leeg waren, lukte het vermeende aura waarnemers niet (beter dan kansberekening) om te zien achter welk wandje een persoon stond en welke leeg was.

  Natuurlijk heeft alles een elektromagnetisch veld, maar dat is niet hetzelfde als een aura. Alles heeft een elektromagnetisch veld, dood of levend. Dit veld wordt bepaald door de moleculaire samenstelling en niet door de eigenschappen (bv boos, verliefd, verlicht ed) van de persoon in kwestie.

  7 likes
 2. Men zegt dat alle baby’s aura’s kunnen zien.
  Deze vaardigheid verdwijnt bij de meesten zoals meer vaardigheden, omdat ze ‘geen praktisch nut’ hebben.
  Of misschien is het zo, dat geziene aura’s niet meer tot het bewustzijn door dringen.

  De mensen die deze vaardigheid wel hebben behouden kunnen het daar behoorlijk moeilijk mee hebben.
  Wat, hoe in te passen in het degelijks leven?

  3 likes
  • Iedereen kan aura,s zien ,je kan het je weer aanleren .
   Alle kinderen kunnen de aura zien ,alleen praten ze er niet over omdat ze denken dat iedereen het ziet.
   Ja zonder aura ben je er niet meer

   2 likes
 3. Hoe ziet de aura eruit van iemand die de verlichting heeft bereikt?

  1 likes
  • Inlightment bedoel je, dan zie je alleen maar meer van de werkelijkheid waar je niet vrolijk van wordt.

   Before inlightment , chop wood and carrie water.
   After inlightment, chop wood and carrie water.

   3 likes
 4. Alles wat leeft bloeit en groeit, dus ook mensen hebben een Aura, het zijn namelijk de elektromagnetische velden wat word uitgestraald.

  Er is op discovery een tijd geleden daar een docu over geweest, waarbij deze velden daadwerkelijk werden waargenomen door bepaalde instrumenten.
  Of er mensen zijn die deze velden, die trouwens normaal niet met het oog zichtbaar zijn, kunnen waarnemen, daar ga ik niet over discuteren.
  Maar vast staat dat het weldegelijk bestaat en zelfs wetenschappelijk is bevestigd/beschreven!!

  2 likes
 5. Kirlianfotografie of ook wel coronale ontladingsfotografie, het echtpaar kirlian zijn de voorlopers/ondekkers op dit gebied.
  Mensen met paranormale gaven blijken een opvallende veel kleurige aura te hebben vooral aan hun handen en hoofd, organismen welke net dood zijn en verwijderd laten nog enige tijd een aura achter heel apart allemaal.

  2 likes
 6. Dit is basiskennis, maar lees eens wiki: High Frequency Active “Auroral” Research Programm. Als alles om energie draait en heeft en met elkaar in verbinding staat(kleine of lange lijntjes), dan is dit een heel gevaarlijk project.

  0 likes
 7. Aura’s bestaan wel. Iedereen kan ze gewoon zien, je moet er alleen een beetje in oefenen. Zoek iemand op die je kunt aankijken en zorg dat die zich voor een witte muur bevind. Probeer vervolgens te ontspannen en kijk diegene een beetje dagdromend aan. Als het goed is zie je nu een soort witte/blauw achtige waas om die persoon hangen. Zo werkt het bij mij in ieders geval.
  Ook ooit in het verleden soort van ”yoga oefeningen” gedaan die gericht waren op energiepunten in het lichaam. Half uur allerlei rare bewegingen lopen maken. Op het einde kon je de energie/aura voelen met je handen alsof je twee magneten met negatieve pool tegen elkaar probeerde te houden.

  1 likes
 8. Alles bestaat uit energie en vibratie. Het fysieke lichaam is de uiteindelijke manifestatie van de energie en vibratie waar ook de aura’s uit bestaan. Alleen zitten aura’s op een hoger trillingsniveau.
  Fysiek en niet fysiek(aura’s dus) zijn inherent verbonden. Het ene kan dus niet bestaan zonder het andere.

  1 likes
 9. Alles maarr dan ook alles is licht en trilling.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Van aura's tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien

Van aura’s tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien

Om ons heen bestaat een complete dimensie ...

Ascentie wetenschappelijk aangetoond in de seventies

Ascentie wetenschappelijk aangetoond in de seventies

Ascentie, oftewel het verhogen van de trilling (frequentie) ...