Buitenland

Zaqistan: Man sticht soevereine staat in de Amerikaanse woestijn

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De soevereine staat Zaqistan, die zich midden in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah bevindt, bestaat 10 jaar. President Zaq Landsberg heeft daarom een monument gebouwd op het land dat 1,6 hectare groot is.

De New Yorker kocht het stuk grond in 2005 voor 538 euro op eBay, met het idee er een republiek van te maken. Zaqistan heeft inmiddels een eigen vlag, grenscontrole en een robot als douanier.

In Argentinië heeft Zaqistan al een eigen ambassade. Het motto van de soevereine staat is: ‘Iets uit het niets’. Zaqistan is een kurkdroog stuk woestijn. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op bijna 100 kilometer afstand. De staat heeft ook een hoofdstad: Zaqopolis, waar een handvol mensen wonen.

Landsberg verwacht niet dat Zaqistan ooit een erkende staat zal worden. “Dat gaat nooit gebeuren, maar toch blijf ik het proberen,” aldus president Zaq, die wil uitzoeken hoe moeilijk het is om een eigen republiek te stichten.

Zaq woont zelf nog steeds in New York. “Maar ik ben er in de loop van de tijd wel steeds meer van gaan houden,” zegt hij. Voor 40 dollar kun je een paspoort aanschaffen en mag je je inwoner van Zaqistan noemen.

[KSL-TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x