Buitenland

Zaqistan: Man sticht soevereine staat in de Amerikaanse woestijn

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De soevereine staat Zaqistan, die zich midden in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah bevindt, bestaat 10 jaar. President Zaq Landsberg heeft daarom een monument gebouwd op het land dat 1,6 hectare groot is.

De New Yorker kocht het stuk grond in 2005 voor 538 euro op eBay, met het idee er een republiek van te maken. Zaqistan heeft inmiddels een eigen vlag, grenscontrole en een robot als douanier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In Argentinië heeft Zaqistan al een eigen ambassade. Het motto van de soevereine staat is: ‘Iets uit het niets’. Zaqistan is een kurkdroog stuk woestijn. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op bijna 100 kilometer afstand. De staat heeft ook een hoofdstad: Zaqopolis, waar een handvol mensen wonen.

Landsberg verwacht niet dat Zaqistan ooit een erkende staat zal worden. “Dat gaat nooit gebeuren, maar toch blijf ik het proberen,” aldus president Zaq, die wil uitzoeken hoe moeilijk het is om een eigen republiek te stichten.

Zaq woont zelf nog steeds in New York. “Maar ik ben er in de loop van de tijd wel steeds meer van gaan houden,” zegt hij. Voor 40 dollar kun je een paspoort aanschaffen en mag je je inwoner van Zaqistan noemen.

[KSL-TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x