Homepagina » Buitenland » Zaqistan: Man sticht soevereine staat in de Amerikaanse woestijn
Zaqistan: Man sticht soevereine staat in de Amerikaanse woestijn

Zaqistan: Man sticht soevereine staat in de Amerikaanse woestijn

De soevereine staat Zaqistan, die zich midden in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah bevindt, bestaat 10 jaar. President Zaq Landsberg heeft daarom een monument gebouwd op het land dat 1,6 hectare groot is.

De New Yorker kocht het stuk grond in 2005 voor 538 euro op eBay, met het idee er een republiek van te maken. Zaqistan heeft inmiddels een eigen vlag, grenscontrole en een robot als douanier.

In Argentinië heeft Zaqistan al een eigen ambassade. Het motto van de soevereine staat is: ‘Iets uit het niets’. Zaqistan is een kurkdroog stuk woestijn. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op bijna 100 kilometer afstand. De staat heeft ook een hoofdstad: Zaqopolis, waar een handvol mensen wonen.

Landsberg verwacht niet dat Zaqistan ooit een erkende staat zal worden. “Dat gaat nooit gebeuren, maar toch blijf ik het proberen,” aldus president Zaq, die wil uitzoeken hoe moeilijk het is om een eigen republiek te stichten.

Zaq woont zelf nog steeds in New York. “Maar ik ben er in de loop van de tijd wel steeds meer van gaan houden,” zegt hij. Voor 40 dollar kun je een paspoort aanschaffen en mag je je inwoner van Zaqistan noemen.

[KSL-TV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

corona

Man sterft 25 minuten na coronaprik, maar volgens Hugo de Jonge is er geen verband

In New York is zondagochtend een man ...

wetsvoorstel

Coronakampen? Wetsvoorstel: stop ‘ziektedragers’ in detentiecentra

Een beleidsmaker uit New York heeft een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x