Homepagina » Buitenland » Nederlandse mainstream media verspreiden nepnieuws over Iran. Zo wordt de beeldvorming gestuurd
Nederlandse mainstream media verspreiden nepnieuws over Iran. Zo wordt de beeldvorming gestuurd
Foto: Kremlin.ru Wikimedia Commons

Nederlandse mainstream media verspreiden nepnieuws over Iran. Zo wordt de beeldvorming gestuurd

Iran zegt nucleaire akkoord deels op, kopte de NOS woensdag. Iran trekt zich gedeeltelijk terug uit het akkoord na nieuwe sancties, schreef NU.nl zaterdag. Dit is nepnieuws, aldus eindredacteur van Novini Jonathan van Tongeren.

Iran heeft zich een jaar lang gehouden aan de voorwaarden van het atoomakkoord. Dit is meerdere keren bevestigd door het internationale atoomagentschap IAEA.

Toch besloten de Verenigde Staten om uit het verdrag te stappen.

Meer sancties

Het land ging nog een stap verder en legde meer sancties op aan Iran. Het geduld van Teheran is nu op, aldus Van Tongeren.

Hij zegt dat Iran zich niet terugtrekt uit de nucleaire deal, maar de toepassing van delen ervan opschort.

Totale onderwerping

Teheran wil het akkoord juist het liefst behouden en van (gedeeltelijke) terugtrekking, zoals wordt beweerd door de NOS en NU.nl, is dus geen sprake.

Dat de Amerikaanse regering alleen met Iran wil onderhandelen over een nieuw, nog strenger akkoord, is volgens Van Tongeren huichelachtig.

“Washington neemt in feite met niets minder dan de totale onderwerping van Iran genoegen,” benadrukt hij.

[Novini]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
2 jaren geleden

De controle op wat Iran allemaal uitspookt is de laatste jaren een wassen neus gebleken. Dat is 1 van de redenen waarom Trump het akkoord heeft opgezegd. Iran doet net alsof het geen oorlog voert, maar sneaky voert Iran proxy oorlogen door Hamas, Hezbollah en een terroristische groep in Jemen voor zijn karretje te spannen. Iran is dus een terroristische staat en moet keihard aangepakt worden.

Henk Azie
Henk Azie
2 jaren geleden

Ondertussen gaan de VS lekker verder met troepen opbouw en oorlog uitlokken. Dik 70 jaar geleden was er een man met een snor die centraal in ww2 stond, nu is er een nog enger mannetje met een nog grotere snor die de wereld weer ff jaren terugzet in ontwikkeling. Jare n 60 waren gekenmerkt door anti-oorlogs demonstraties ( Vietnam), nu hebben ze het allemaal te druk met smart phone en hebben niet door dat er een grote mogelijkheid bestaat dat de smartphone geen nut meer heeft als de snor is uit geraast. Welterusten.

Linda
Linda
2 jaren geleden

Stel jij bent Iran en Amerika is je buurman.
Dan neem je toch ook de touwtjes in handen.
Alles, maar dan ook alles, er aan doen om je te ontdoen van het juk.

Denker
Denker
2 jaren geleden

Olie Olie en nog eens Olie Iran is ( levens gevaarlijk) net als Irak.Er is maar een land gevaarlijk in de deze regio een land dat WOll gebruikt voor rechtvaardiging voor hun wandaden een land wat andere landen oplegt wat te doen, Een land dat door hun grondleggers ontstaan is met een doel, een land dat alles doet wat internationaal niet kan, maar door hun lobby overal mee wegkomt. Dit land met hun werkelijke bestuurders bepalen wat een ander land mag en niet mag.
En de grondlegers van dit land hebben het terrorisme uitgevonden( Aanslag koning David hotel Jeruzalem 1946).
Misschien wordt het tijd dat hier eens sancties worden toegepast zodat hun macht afneemt, uiteindelijk is ook het apartheidsregime in Zuid-Afrika op deze manier beëindigd.

x

Check Also

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

agema

Fleur Agema roept zorgminister De Jonge tot de orde: ‘Géén nepnieuws verspreiden’

Zondag kunnen we zonder 1,5 meter afstand ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x