Homepagina » Gezondheid » Wetenschappers zitten ernaast: cholesterolrijke voeding is goed voor je
Wetenschappers zitten ernaast: cholesterolrijke voeding is goed voor je

Wetenschappers zitten ernaast: cholesterolrijke voeding is goed voor je

Het invloedrijkste Amerikaanse adviesorgaan op het gebied van voeding heeft nieuwe adviezen opgesteld voor gezonde voeding. De grootste verandering ten opzichte van de richtlijnen van vijf jaar geleden is dat er niet meer tegen cholesterol wordt gewaarschuwd.

Het is ‘geen voedingsstof van zorg’ meer. Dat is een grote doorbraak in het denken over cholesterol. Vijf jaar geleden werd nog uitgebreid gewaarschuwd voor de link tussen cholesterol en hart- en vaatziekten. The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documentatie waaruit blijkt dat het adviesorgaan dit jaar de waarschuwingen schrapt.

Volgens de gezondheidscommissie is er geen relatie tussen hartziektes en de hoeveelheid cholesterol die iemand eet. Maximaal 300 milligram cholesterol per dag zou geen risico moeten vormen voor de gezondheid. Dat staat gelijk aan twee eieren per dag. “Ze hebben weer tegen ons gelogen!” zei Robert Scott Bell van nieuwssite EpicTimes.com.

Volgens de commissie kan er een dikke streep door het jarenlange advies om niet elke dag eieren te eten omdat ze veel cholesterol bevatten. Hoeveel cholesterol je eet heeft namelijk amper effect op de hoeveelheid cholesterol in je bloed. Deze is overwegend genetisch bepaald, aldus cardioloog Steven Nissen van de Cleveland Clinic. “Het advies om niet te veel eieren te eten, was nooit gebaseerd op goede wetenschap,” zei hij. “De voedingsadviezen zijn al decennia verkeerd.”

Eieren zijn rijk aan vitamine A, B2, B12, D en mineralen als fosfor, seleen, foliumzuur, ijzer en zink. Door deze voedingsstoffen zijn eieren een goede vleesvervanger. Ze zijn zelfs goed voor je haar.

[Washington Post, EpicTimes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Sinds wanneer zijn de Amerikanen geloofwaardig geworden?
  Nu zal na 1,5 liter frisdrankbekers,Kfc’s,Mc Donalds,burgerking ,een gigantische obesitasbevolking,suikerlobby,oliemagnaten en psychopatische wereldleiders die samen met het agressiefste land ter wereld (Israel) heulen ,Amerika de rest wel even vertellen wat het beste is……wat een kolder!

  Wil je goed advies?vraag het de Noren ipv die achterlijke yankees.

  31 likes
 2. Een EI eet ik vrijwel iedere dag al heel m’n leven. Zo eet ik ook vlees, aardappels, rijst en allerlei groenten die vroeger bij “De Gruijter” en tegenwoordig in de Supermarkten liggen. Alcohol ben ik ook niet vies van en op z’n tijd een rookertje is ook niet verkeerd. Al die extra gezonde dingen? Het zal best wel….

  Dat doe ik al ruim 60 jaar zonder noemenswaardige ziektes. Gewoon vrolijk opstaan, beetje ademen en bewegen en ‘s avonds weer op tijd ‘t bedje in.

  Met andere woorden: Don’t Worry Be Happy.
  De aarde is rond, tot een volgende ronde 🙂

  36 likes
 3. @fm

  Waar baseer je deze uitspraak in godsnaam op? Dus de eieren die ik eet van de kippen in de tuin, zijn niet goed?

  Sommige mensen hier, zitten vol doorgeslagen idioterie!

  11 likes
 4. eiren van kippen die geen biologische voer krijgen
  zijn niet gezond en die zijn teveel bij markt met code 0,1,2,3,4

  17 likes
  • Onzin! Dit zal je in geen enkele wetenschappelijke bron vinden.
   En door zulke niet onderbouwde uitspraken komen er fabeltjes op internet die andere weer klakkeloos overnemen … 😉

   0 likes
 5. Ik eet 3 eieren per dag en voel me altijd kip lekker.

  8 likes
 6. Dit is dus het resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Voor mij juist het bewijs dat wetenschap werkt!

  6 likes
 7. NO SHIT SHERLOCK!
  Je hersenen schreeuwen om vet! Hoe meer je ze leert gebruiken hoe meer je vet nodig hebt!
  Maar pas op vervuild vet zitten vol met zware metalen en andere gif soorten die vet oplossen.
  Voor alle gif soorten van dat type dat je binnen krijgt des te meer vet heeft je lever nodig om het gif weg te krijgen!

  5 likes
 8. de cholesterol mafia. was al een tijdje bekend

  4 likes
 9. Ik raad wel aan op te Letten waar je je eieren vandaan haalt. Ik heb zo’n Turks winkeltje in de buurt die ook eieren verkoopt. Die zien er beter uit dan supermarkt eieren. Het kleurverschil is verbijsterend als je van allebei 1 in de pan gooit. Daarnaast smaken ze ook wel wat lekkerder maar alleen op het oog zie je zo’n verschil. En dat bij zoiets simpels als een ei. Ik eet er 3 per dag en ben trouwens nooit ziek terwijl ik voor de rest echt niet gezond leef, ik geloof dat het de eieren zijn die me gezond houden maarja zo heeft iedereen wel zijn power food denk ik dan.

  4 likes
 10. Ja veel mensen laten zich wijsmaken dat een te hoog cholesterol slecht is voor de gezondheid en lopen dan in de “medicijnenfuik” van statines met allerle nare bijwerkingen.

  3 likes
 11. Nogmaals, de grote groei van hart en vaatziektes loopt aardig sync met de opkomst en consumptie van becel en andere dergelijke troep. Dat ging dan, eerlijk is eerlijk, doorgaans ook wel gepaard met een ‘bepaalde’ levensstijl, maw becel komt niet alle eer toe.
  Afgelopen maand nog het bericht dat de emulgatoren in die smeerbakjes voor problemen zorgen bij mensen met Crohn. Je kunt er gevoegelijk vanuit gaan dat die smeerzooi ook problemen veroorzaakt bij mensen zonder Crohn, alleen merken die daar verhoudingsgewijs veel minder van omdat ze niet ziek zijn.

  3 likes
 12. Gek toch dat jaren van onderzoek het even zo gemakkelijk “”bewezen”” word dat alles wat verwacht word schade te geven aan een basis biologisch proces , voor mens en aardes balans, voor het zelfde geld als onwaar mag worden bestempeld . Verder gaat men er ook gewoon vanuit dat de mens zichzelf altijd wel weer boven de natuur weet uit te stijgen .. maar nu even voor de lieve vrede, waarom willen we deze “”inhaal race”” steeds weer blijven voortzetten, is het leven dan hooguit nog een wedstrijd met de dood ?

  Ik geloof dat wanneer iemand hier op aarde er een zooitje van mag maken, hij in het volgend leven ook een zooitje van denkt te kunnen maken … maar dat zal hem / haar dan wel eens vies kunnen gaan tegenvallen want daar schep je ook met je wens !

  3 likes
 13. Er is goede en slechte cholesterol

  2 likes
 14. Ach het is met veel voedselbronnen uitkijken geblazen teveel is nooit goed, alles met mate de mens is in duizenden jaren geëvolueerd we zijn of carnivoor of omnivoor of beide ingesteld als het ware geprogrammeerd.
  Wellicht waren we in de ijstijden hoofdzakelijk carnivoor en legden we geen noten voorraad aan, dus hadden we vet op de botten ons lichaam zal toentertijd geprotesteerd hebben maar uiteindelijk heeft ons lichaam zich aangepast dit te kunnen behappen.
  Heden is het probleem dat we te weinig bewegen en erger nog onze wetenschap heeft de chemie ontdekt en is daarmee gaan spelen, zodoende krijgen we via voedsel toevoegingen allerlei concentraten binnen zoals suiker etc
  Stel je nuttigt een paar ons appelpitten geheid dat je komt te overlijden, als wij gewoon seizoen gebonden eten en geen concentraat toevoegingen nuttigen zoals snoep en wat meer bewegen dan zit je op de goede weg, mits je gezond bent.
  Mensen welke inmiddels aan Obesitas lijden zijn erfelijk belast, eigenlijk zijn we allen in meer of mindere mate erfelijk belast, met bijvoorbeeld Obesitas, suikerziekte etc, wij danken dit aan onze ouders welke de tweede generatie mensen waren welke de zogenaamde welvaart genoten namelijk minder beweging teveel suiker en geconcentreerde chemische toevoegingen, als wij doorgaan met cola zuipen wit brood eten vet eten en veel snoepen zal de derde generatie na deze welvaart explosie nog meer van deze genetisch overdraagbare ziekten ontwikkelen.

  Het ritme van de natuur volgen en eten wat deze natuur ons geeft zonder toevoegingen (bijvoorbeeld zout) en minder eten (teveel eten komt door de stress factor realiseer je dat terdege) en af een toe een dag hongeren is de beste remedie en dan maar hopen dat wij de welvaartsziekten weer uit het menselijk genoom weg kunnen evolueren.

  En natuurlijk onze overheid en voedselproducenten aanspreken op hun verantwoording.

  0 likes
 15. Misschien is het waar, misschien niet. In Amerika (en ook steeds meer hier) weet je nooit of dit soort nieuws industriepropaganda is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Je moet wel heel naïef zijn om hier niet de invloed van de Big Pharma te herkennen. Het wordt steeds gekker

Er zijn al 2,1 miljoen Nederlanders die ...