Gezondheid

Wetenschappers zitten ernaast: cholesterolrijke voeding is goed voor je

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het invloedrijkste Amerikaanse adviesorgaan op het gebied van voeding heeft nieuwe adviezen opgesteld voor gezonde voeding. De grootste verandering ten opzichte van de richtlijnen van vijf jaar geleden is dat er niet meer tegen cholesterol wordt gewaarschuwd.

Het is ‘geen voedingsstof van zorg’ meer. Dat is een grote doorbraak in het denken over cholesterol. Vijf jaar geleden werd nog uitgebreid gewaarschuwd voor de link tussen cholesterol en hart- en vaatziekten. The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documentatie waaruit blijkt dat het adviesorgaan dit jaar de waarschuwingen schrapt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de gezondheidscommissie is er geen relatie tussen hartziektes en de hoeveelheid cholesterol die iemand eet. Maximaal 300 milligram cholesterol per dag zou geen risico moeten vormen voor de gezondheid. Dat staat gelijk aan twee eieren per dag. “Ze hebben weer tegen ons gelogen!” zei Robert Scott Bell van nieuwssite EpicTimes.com.

Volgens de commissie kan er een dikke streep door het jarenlange advies om niet elke dag eieren te eten omdat ze veel cholesterol bevatten. Hoeveel cholesterol je eet heeft namelijk amper effect op de hoeveelheid cholesterol in je bloed. Deze is overwegend genetisch bepaald, aldus cardioloog Steven Nissen van de Cleveland Clinic. “Het advies om niet te veel eieren te eten, was nooit gebaseerd op goede wetenschap,” zei hij. “De voedingsadviezen zijn al decennia verkeerd.”

Eieren zijn rijk aan vitamine A, B2, B12, D en mineralen als fosfor, seleen, foliumzuur, ijzer en zink. Door deze voedingsstoffen zijn eieren een goede vleesvervanger. Ze zijn zelfs goed voor je haar.

[Washington Post, EpicTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rik
rik
9 jaren geleden

Een EI eet ik vrijwel iedere dag al heel m’n leven. Zo eet ik ook vlees, aardappels, rijst en allerlei groenten die vroeger bij “De Gruijter” en tegenwoordig in de Supermarkten liggen. Alcohol ben ik ook niet vies van en op z’n tijd een rookertje is ook niet verkeerd. Al die extra gezonde dingen? Het zal best wel….

Dat doe ik al ruim 60 jaar zonder noemenswaardige ziektes. Gewoon vrolijk opstaan, beetje ademen en bewegen en ’s avonds weer op tijd ’t bedje in.

Met andere woorden: Don’t Worry Be Happy.
De aarde is rond, tot een volgende ronde 🙂

Logiter
Logiter
9 jaren geleden

Sinds wanneer zijn de Amerikanen geloofwaardig geworden?
Nu zal na 1,5 liter frisdrankbekers,Kfc’s,Mc Donalds,burgerking ,een gigantische obesitasbevolking,suikerlobby,oliemagnaten en psychopatische wereldleiders die samen met het agressiefste land ter wereld (Israel) heulen ,Amerika de rest wel even vertellen wat het beste is……wat een kolder!

Wil je goed advies?vraag het de Noren ipv die achterlijke yankees.

F.M
F.M
9 jaren geleden

eiren van kippen die geen biologische voer krijgen
zijn niet gezond en die zijn teveel bij markt met code 0,1,2,3,4

trackback
BOINNK!!! | Interessante feiten bijeen vergaard door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x