Gezondheid

Wetenschappers zitten ernaast: cholesterolrijke voeding is goed voor je

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het invloedrijkste Amerikaanse adviesorgaan op het gebied van voeding heeft nieuwe adviezen opgesteld voor gezonde voeding. De grootste verandering ten opzichte van de richtlijnen van vijf jaar geleden is dat er niet meer tegen cholesterol wordt gewaarschuwd.

Het is ‘geen voedingsstof van zorg’ meer. Dat is een grote doorbraak in het denken over cholesterol. Vijf jaar geleden werd nog uitgebreid gewaarschuwd voor de link tussen cholesterol en hart- en vaatziekten. The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documentatie waaruit blijkt dat het adviesorgaan dit jaar de waarschuwingen schrapt.

Volgens de gezondheidscommissie is er geen relatie tussen hartziektes en de hoeveelheid cholesterol die iemand eet. Maximaal 300 milligram cholesterol per dag zou geen risico moeten vormen voor de gezondheid. Dat staat gelijk aan twee eieren per dag. “Ze hebben weer tegen ons gelogen!” zei Robert Scott Bell van nieuwssite EpicTimes.com.

Volgens de commissie kan er een dikke streep door het jarenlange advies om niet elke dag eieren te eten omdat ze veel cholesterol bevatten. Hoeveel cholesterol je eet heeft namelijk amper effect op de hoeveelheid cholesterol in je bloed. Deze is overwegend genetisch bepaald, aldus cardioloog Steven Nissen van de Cleveland Clinic. “Het advies om niet te veel eieren te eten, was nooit gebaseerd op goede wetenschap,” zei hij. “De voedingsadviezen zijn al decennia verkeerd.”

Eieren zijn rijk aan vitamine A, B2, B12, D en mineralen als fosfor, seleen, foliumzuur, ijzer en zink. Door deze voedingsstoffen zijn eieren een goede vleesvervanger. Ze zijn zelfs goed voor je haar.

[Washington Post, EpicTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rik
rik
8 jaren geleden

Een EI eet ik vrijwel iedere dag al heel m’n leven. Zo eet ik ook vlees, aardappels, rijst en allerlei groenten die vroeger bij “De Gruijter” en tegenwoordig in de Supermarkten liggen. Alcohol ben ik ook niet vies van en op z’n tijd een rookertje is ook niet verkeerd. Al die extra gezonde dingen? Het zal best wel….

Dat doe ik al ruim 60 jaar zonder noemenswaardige ziektes. Gewoon vrolijk opstaan, beetje ademen en bewegen en ’s avonds weer op tijd ’t bedje in.

Met andere woorden: Don’t Worry Be Happy.
De aarde is rond, tot een volgende ronde 🙂

Logiter
Logiter
8 jaren geleden

Sinds wanneer zijn de Amerikanen geloofwaardig geworden?
Nu zal na 1,5 liter frisdrankbekers,Kfc’s,Mc Donalds,burgerking ,een gigantische obesitasbevolking,suikerlobby,oliemagnaten en psychopatische wereldleiders die samen met het agressiefste land ter wereld (Israel) heulen ,Amerika de rest wel even vertellen wat het beste is……wat een kolder!

Wil je goed advies?vraag het de Noren ipv die achterlijke yankees.

F.M
F.M
8 jaren geleden

eiren van kippen die geen biologische voer krijgen
zijn niet gezond en die zijn teveel bij markt met code 0,1,2,3,4

trackback
BOINNK!!! | Interessante feiten bijeen vergaard door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x