Archeologie

Archeologen ontdekken mysterieuze 2500 jaar oude ‘verloren stad’ in Griekenland

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een internationaal team van experts heeft een mysterieuze ‘verloren stad’ ontdekt in Griekenland die nieuwe inzichten kan bieden in de geschiedenis van de regio.

Archeologen uit Griekenland, Zweden en Groot-Brittannië zijn betrokken bij het onderzoeksproject bij het dorpje Vlochós in centraal-Thessalië.

De archeologische resten zijn gevonden op een heuvel in de buurt van het dorp, zo blijkt uit een persverklaring.

Veel geheimen

“De heuvel verbergt veel geheimen,” zei hoofdonderzoeker Robin Rönnlund van de Universiteit van Göteborg. “Zoals overblijfselen van torens, muren en stadspoorten. Maar bijna niets ervan is te zien vanaf de grond.”

Het onderzoeksteam schat de grootte van de stad op minstens 40 hectare en de oudste opgravingen dateren van ongeveer 500 voor Christus.

Volgens Rönnland ligt de bloeiperiode van de stad tussen de vierde en derde eeuw voor Christus. Waarom de stad verlaten werd, is niet duidelijk.

Raadsel

Door deze ontdekking hoeft de Griekse geschiedenis niet herschreven worden, aldus Rönnland.

Maar wel is nu duidelijk dat de regio Thessalië veel belangrijker en rijker was dan werd aangenomen.

Het is voor de onderzoekers een raadsel waarom deze plek niet eerder is onderzocht. “Er is heel weinig bekend over oude steden in deze regio,” klonk het.

[FoxNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
5 jaren geleden

Mysterieus, het woordje valt geregeld op deze site,, het is zo mysterieus dat het mysterieus en serieus aantrekkingskracht krijgt om het te lezen … maar is het wel allemaal zo mysterieus..? ja en nee het is maar hoe men er naar kijkt..en hoe serieus je het neemt…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x