Homepagina » Archeologie » Veel indianenvolken kennen legendes over blank ras van reuzen: “Ze gingen terug naar de hemel”
Veel indianenvolken kennen legendes over blank ras van reuzen

Veel indianenvolken kennen legendes over blank ras van reuzen: “Ze gingen terug naar de hemel”

Verschillende indianenstammen hebben legendes over een ras van blanke reuzen dat op een bepaald moment is uitgeroeid. Horatio Bardwell Cushman schreef in 1899: “Het Choctaw-volk sprak van een ras van reuzen dat ooit in de staat Tennessee leefde en waarmee hun voorouders hadden gevochten toen ze na hun migratie vanuit het westen de rivier de Mississippi waren overgestoken.”

Opperhoofd Rolling Thunder van de Comanche zei in 1857 het volgende over dit ras: “Ontelbare manen geleden leefden drie meter lange blanke mensen in een gebied dat zich uitstrekte van de opkomende tot de ondergaande zon. Ze waren veel rijker en machtiger dan blanke mensen die nu leven.”

Overal bolwerken

Dr. Donald Yates schreef over een legende van de Navajo die hen omschreef als: “Een koninklijk ras van blanke reuzen, mijnbouwers die het westen domineerden. Ze maakten andere stammen tot slaaf en hadden overal in Amerika bolwerken. Ze werden uitgeroeid of ‘gingen terug naar de hemel’.

In 1864 schreef Pedro de Cieza de León over verhalen van de Manta over legendarische reuzen: “Er gaan verhalen over reuzen in Peru, die bij Santa Elena voet aan wal zetten.”

Ogen zo groot als borden

“Ze hadden boten die zo groot waren als grote schepen. Van hun knieën tot hun voeten waren ze al groter dan gewone mensen. Hun haar reikte tot hun schouders en hun ogen waren zo groot als kleine borden.”

De Paiute kennen naar verluidt een legende over drie meter lange roodharige, blanke kannibalen die in Lovelock Cave in Nevada leefden. Het is alleen niet bekend of deze legende over de zogeheten Sitecah-reuzen echt is of dat een bestaande legende is aangedikt nadat de Paiute grotendeels waren uitgemoord na een expeditie in 1833 onder leiding van Joseph Walker.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Westbound schreef:

  Leuk bericht, maar niet iets om waarde aan te hechten.

  3 likes
  • Een groot spel schreef:

   Ik zal het kort houden. In de bijbel maakt niet uit welke religie het staat er bijna allemaal het dat reuzen echt hebben geleefd hoe die reuzen bestonden komt door de demonen die zich in menselijke gedaante met mensen naar bed gingen zo werden de reuzen geboren. Er is nog veel meer teveel om nu te schrijven. En nog iets de heele geschiedines die je op school leert klopt voor geen meter er zal wel wat kloppen maar niet betrouwbaar aangezien Nederland alle basis scholen christelijk zijn leer je daar tog in de evolutie te geloven raar zo zijn er nog veel meer van school is ook gericht op propoganda ( houdt in alleen met je linker helft van je hersen gebruiken dus alleen ratoniaal denken en dus niet met je rechter helft van je hersens te gebruiken wat creatieve is zodat je eigen mening kunt vormen maar dat is gevaarlijk volgen s de overheid van Nederland. Tip als je iets leest leest het een paar keer en denk er bij een paar keer over na.

   4 likes
   • Casus schreef:

    Heb jij op school ook taalles gehad? Zeker niet goed opgelet.

    5 likes
    • Ikke schreef:

     Erg goedkope reactie.
     Dus geen respect voor mensen met dyslectie.

     Als jij waarde hecht aan taalfouten moet je nog veel leren in dit leven!

     17 likes
     • ikke schreef:

      Mensen die waarde hechte aan schrijffouten en het dan blijkbaar niet begrijpen!!! hebben het hoog in hun bol.
      Dit zijn vaak van die beterweters dit nog niets ergs in het leven hebben meegemaakt.

      En ze lachen graag om anderen uit als die een fout maken.
      Op verjaardagen zit er ook altijd wel zo een figuur tussen.

      5 likes
     • Solaris schreef:

      “een groot spel” heeft helemaal geen dyslectie. Hij heeft gewoon een uiterst beroerde zinsopbouw. En ja, daar mag best wat van gezegd worden. Je schrijft een bijdrage op een forum met als doel dat anderen het lezen. Is het dan teveel gevraagd het zo op te schrijven dat anderen het ook kunnen volgen? Als je wat geleerd hebt in het leven, hecht je daar waarde aan.

      3 likes
     • MMMM schreef:

      Tip als je iets leest leest het een paar keer en denk er bij een paar keer over na. misschien handig om zelf dan ook te doen voor je een reactie plaatst ‘een groot spel’.
      Taalles is daarbij ook niet iets van de rationele hersenhelft maar van de andere hersenhelft. Komt ook nog eens bij dat niet alle basisscholen christelijk zijn. Er zijn zat openbare scholen.

      1 likes
   • Roeland schreef:

    Er is een verschil tussen dyslexie en een paar spelfouten of gewoon schijt hebben aan degene die je tekst moet lezen. Ik heb ook dyslexie, maar ik lees terug wat ik schrijf en dan krijg je er HEEL wat fouten uit hoor ook met de auto spellingscontrole je browser standaard aanbiedt.
    Tis gewoon een onzin tekst ook. We hebben openbare scholen, we krijgen ook handvaardigheid en tekenen (creatieve les dus) en demonen kunnen helemaal niet met mensen seksen…

    1 likes
   • saharah schreef:

    ik heb net een boek zitten leven van kinderen over het leven na de dood, de zogenaamde hemel daar zijn dus ook reuzen en als de kids dood waren verklaard hadden ze levens na de dood ervaringen gehad en al die reuzen probeerde ze altijd te overtuigen om te blijven zet je wel aan het denken haha

    0 likes
  • vladi schreef:

   nee?geen waarde hechten aan een bijna uitgeroeid volk?

   fff

   3 likes
  • peter schreef:

   Heb je ook een linkje naar je eigen site? Een site met alleen berichten die er allemaal helemaal toe doen is altijd welkom.

   2 likes
 • kim schreef:

  Nazaten van de Nephilim misschien?

  11 likes
 • Orlando schreef:

  ze bedoelen daar gewoon de vikings mee, verhalen als deze worden altijd aangedikt

  2 likes
 • Bataaf schreef:

  According to Paiute Indian oral legends, a tribe called the Si-Te-Cah were a tribe of tall red-haired giants that once occupied the area in the distant past. Amazingly, 9,400 year old Mummified remains were indeed found in a cave in Nevada, though scientific study is NOT allowed on the remains for political reasons. That being said, Sarah Winnemucca Hopkins, a prominent female Native American activist, educator, and daughter of Paiute Chief Winnemucca, related many stories passed down in her tribe, first hand, about the Si-Te-Cah in her book Life Among the Paiutes, published in 1883. “My people say that the tribe we exterminated had reddish hair. I have some of their hair, which has been handed down from father to son. I have a dress which has been in our family a great many years, trimmed with the reddish hair. I am going to wear it some time when I lecture. It is called a mourning dress, and no one has such a dress but my family.” http://atlanteangardens.blogspot.com/2014/05/ancient-giants-of-new-world.html

  1 likes
 • Brianwashed schreef:

  Die hebben een mooi zooitje achtergelaten. Neanderthalers bevruchten en vluchten. Die zagen de bui al hangen.
  Ja Doei we gaan terug naar sirius. Ze zoeken het zelf maar uit.

  0 likes
 • Wim schreef:

  Reuzen bestaan nog steeds, ik denk zelf mensen met o bloed type.

  0 likes
 • frans schreef:

  Ja, ze hebben bestaan.
  Is nu wat lastig met onze plafonnetjes van 2.50 meter.

  0 likes
 • x

  Check Also

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  sneeuw

  Ondertussen op IJsland: 9 meter hoge huizen verdwenen onder sneeuw. Zo wordt er gereageerd

  “We hebben nog nooit zoveel sneeuw gehad,” ...

  >