Homepagina » Binnenland » Man achter ‘NOS = fake news’-stickercampagne volledig door het slijk gehaald. Waarom oude media er zijn om de oppositie neer te sabelen
NOS
Foto: YouTube/De Ommekeer

Man achter ‘NOS = fake news’-stickercampagne volledig door het slijk gehaald. Waarom oude media er zijn om de oppositie neer te sabelen

NOS-verslaggever Edwin van den Berg kreeg afgelopen maand tijdens een journaaluitzending op NPO 1 twee ‘NOS = fake news’-stickers opgeplakt door protesterende boeren.

Eén sticker werd er gelijk afgehaald door de cameraploeg, maar de tweede bleef zitten.

Nieuwslezeres Simone Weimans zei: “Edwin, er zit een sticker op je schouder. Misschien haal je die er even af.”

Door het slijk

Waarop Van den Berg reageerde: “Nou, daar zijn ze dus ontevreden over: ‘NOS fake news’.”

De stickercampagne is begonnen door Tilasmi Frigge, bekend van het YouTube-kanaal De Ommekeer.

Het wachten was dus op een artikel in de mainstream media waarin Frigge door het slijk wordt gehaald.

Kwaliteitskrant NRC Handelsblad zette gelijk sterreporters Eric van den Berg en (wie anders dan) Wilmer Heck op het verhaal.

Verrassend

Na een uitgebreid interview met Frigge verscheen er een artikel op NRC.nl met de kop ‘Zijn roeping: NOS bashen’.

In het stuk wordt de campagnevoerder weggezet als een antisemitische complotdenker. Verrassend. En origineel ook.

Zelfs Rusland en Baudet worden er aan de haren bijgesleept.

Eerder schreef Heck een artikel voor NRC over De Andere Krant, die door hem een ‘pro-Russische krant’ werd genoemd.

Karaktermoord op Omtzigt

Eric van de Beek, één van de mensen achter De Andere Krant, omschreef het stuk in NRC als ‘tendentieus en feitelijk onjuist’.

Op 11 november 2017 pleegde diezelfde Heck karaktermoord op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Jolande van der Graaf, die vele jaren misdaadverslaggever was bij De Telegraaf, haalde op Facebook keihard uit naar NRC vanwege het gewraakte artikel.

Een citaat uit haar bericht:

Totdat NRC-journalisten Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven maanden later geluidsopname en sms door Van Rijsbergen toegespeeld kregen. Niet omdat Van Rijsbergen CDA’er Pieter Omtzigt wilde naaien, maar omdat hij de verhalen van de asielzoeker/getuige gelooft.

Heck en Kouwenhoven zagen echter een mooie bijvangst die een hoofdvangst werd. Van die ene sms sponnen zij een web aan leugens en verdachtmakingen waarin Pieter Omtzigt ervan wordt beticht bewust Russisch nepnieuws te verspreiden, bewust een nep-getuige twijfel te laten zaaien en willens en wetens het MH17-onderzoek te frustreren. Kans op een fatsoenlijk weerwoord kreeg de CDA’er niet.

NRC, de krant van klimaatbankier Thomas Leysen

Karaktermoord plegen en feitelijk onjuiste artikelen schrijven, daar word je bij NRC kennelijk voor beloond.

Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, die ook een pakket met ‘NOS = fake news’-stickers kreeg, besloot de krant eens onder de loep te nemen.

De eigenaar van NRC Handelsblad is sinds 2015 het Mediahuis, dat weer eigendom is van Vlaams bankier Thomas Leysen.

Die is ook oud-president van de Vlaamse klimaatactieclub The Shift, die in België de 2030 Agenda van de Verenigde Naties en het internationale bankwezen helpt doordrukken.

Media zijn onderdeel van corporate macht

Leysen eigende zich in 2017 ook al de Telegraaf Media Groep toe, waar je zo af en toe nog weleens een kritisch artikel over klimaat mag lezen.

Al kreeg De Telegraaf al te horen dat ze meer op NRC moet gaan lijken.

Zeilmaker stelt op zijn website vast:

Bankiers die klimaatactivist spelen, zijn dus eigenaar van de voormalige kwaliteitskrant NRC Damesblad. Daarom valt NRC liever een dakloze boeddhist aan met grappige NOS = fake news-stickers dan dat ze de corporate macht controleren. Omdat ze daar zelf onderdeel van zijn.

Hij voegt toe: “De scheldwoorden die NRC op Frigge plakt, worden gretig gepapegaaid door klimaatactivist Rudy Bouma van Nieuwsuur.”

Zie de tweet hieronder:

Oppositie neersabelen

Diezelfde Bouma schrijft op Twitter dat de bosbranden in Australië het gevolg zijn van klimaatverandering.

Zeilstra: “Kortom, een typische ‘journalist’. Pretpakketje van de PvdA of erger, die zich met een ‘voorhoede’ identificeert.”

Hij benadrukt dat de oude media, waartoe NRC en de NOS behoren, er zijn om de macht te beschermen en de oppositie neer te sabelen.

Bekijk hieronder het gehele interview tussen Van den Berg en Frigge, dat bijna vier uur duurde:

[Interessante Tijden]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden want de Ommekeer strijdt op eenzame hoogte, letterlijk en figuurlijk.

  21 likes
 2. Fake NOS!… ik zeg het al jaren.

  20 likes
 3. ‘Hij benadrukt dat de oude media, waartoe NRC en de NOS behoren, er zijn om de macht te beschermen en de oppositie neer te sabelen’. Dat is precies de kern van het bestaan van de fake-msm en dat doen ze op elk niveau. Het bekende woord dat daar bij hoort is ‘propaganda’, het brengen van berichten zoals de heersende macht het wil en dat het volk moet geloven. De MSM zijn allang geen waarheidszoekende kanalen meer. Ze proberen alles zwart te maken wat de heersende macht tegen spreekt, aan het daglicht brengt, enz. In feite zijn de MSM mede schuldig aan alle ellende die er in de wereld gaande is want ze beschermen degenen die daar de oorzaak van zijn. En intussen zijn ze zelf niet in staat om een fatsoenlijk interview te doen. Ze doen alleen maar interviews met welgevallige medestanders van de heersende macht. Als je ziet wat er op de Telegraaf staat dan lig je soms bijna in een deuk van het lachen. En wat zij als premium nieuws bestempelen, waar je voor moet betalen, is de moeite niet eens om over na te denken. Een beerput van propaganda en leugens en een totaal ontbreken van realiteitszin, net als de rest van de MSM.

  19 likes
 4. Tilasmi Frigge wordt op de site van de Dagelijkse Standaard (7 jan ’20) eveneens ‘antisemitisch’ genoemd. DDS, blijkbaar in vriendschap verbonden met het CIDI, staat echter al gauw klaar met de term ‘antisemitisme’, vooral als het om kritiek op de joodse staat Israel gaat.
  Dat verlamt iedere discussie over het Palestina-conflict.

  8 likes
  • Dit is wereldwijd aan de gang. Zogenaamd anti-semitisme om het vrije woord neer te sabelen. Kritiek op Israel? antisemiet!! Kijk eens naar de wetgeving in de UK en ook de USA, specifiek joden die kritiek hebben op Israel worden nu aangepakt. Als we niet heel snel wakker worden hoe deze beschemingswet voor zionisten werkt, staat ons een toekomst zonder het vrije woord te wachten.

   4 likes
 5. NOS is een organisatie die met de staart tussen de benen in het hok kruipt als er slechts een telefoontje komt uit het Merkel kantoor in Berlijn om vooral niet massa aanrandingen en verkrachtingen te publiceren. Hahahahhahaha de non journalisten van de NIOS moeten voor de komende 100 jaar met een kap over hun hoofd lopen. En dat geldt ook voor die domme RTL groep.

  7 likes
  • Het hele publieke bestel (inclusief RTL4) is een door onze (r)overheid betaalde (€. 800.000.000,-) propagandastichting die ons met allerlei zaken op een verkeerd been zet, zoals het klimaat, stikstof, Pfars, mazelenvaccinaties enzovoort. Google op GeorgiaGuidestones en lees wat ons door “de elite” wordt voorspeld……

   4 likes
 6. Goed interview , ben benieuwd wat voor slap leugenachtig aftreksel hiervan gepubliceerd zal gaan worden.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...