Mens en Dier

Man die huis Wybren van Haga binnendrong alweer op vrije voeten: ‘Bespottelijk’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Donderdag drong een agressieve man de woning van Kamerlid Wybren van Haga binnen. Hij riep iets over een mitrailleur, vocht zich vervolgens letterlijk naar binnen en stond in de gang van mijn huis, zei Van Haga tegenover het AD.

De man is alweer op vrije voeten. “Ik hoorde dat hij gisteravond alweer is vrijgelaten. Dat is volgens de politie gebruikelijk als iemand verdacht wordt van huisvredebreuk. Nou, ik vind het bespottelijk,” zei Van Haga, die eraan toevoegde dat het in schril contrast staat met de straffen die tegenwoordig worden uitgedeeld aan mensen die politici bedreigen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zo moest een man die met een fakkel bij het huis van D66-minister Sigrid Kaag stond een half jaar de cel in.

Wat gaat hier mis?

Veel mensen spreken hun verontwaardiging uit over de gang van zaken. “Een man drong het huis van Van Haga binnen en riep iets over een mitrailleur. Hij is gisteravond alweer vrijgelaten. De man die zonder kwade intenties met een fakkel voor de deur van Kaag stond, vloog meteen een half jaar de bak in! Wat gaat hier mis?” vraagt rapper Kafka.

“Wut wat? De man die het huis van Van Haga binnendrong is alweer vrijgelaten?” vraagt columnist Marianne Zwagerman verbaasd.

Dat is toch geen goed signaal?

“Een fakkeldrager meldt zich voor het huis van Kaag. Dagenlang ophef in het journaille. Een man dringt het huis binnen – ik herhaal: dringt het huis binnen – van Van Haga. Doodse stilte in het journaille. Ik word zo kotsmisselijk van die selectieve verontwaardiging,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk voegt toe: “Een man verschafte zich (met fysiek geweld) toegang tot de woning van Kamerlid Van Haga. Eerder kreeg een man met fakkel bij Kaag zes maanden celstraf. Waarom laat de politie Haarlem deze man al weer dezelfde dag vrij? Dat is toch geen goed signaal?”

5 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chero
Chero
1 jaar geleden

Hoe kan dat? Max heeft 5 maanden moeten zitten omdat hij met een fakkel bij Kaag voor de deur stond.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Behalve als het een ‘wappie’ betreft want die mag je gewoon een jaar in voorarrest houden, want zo werkt dat in een Totalitair systeem.

William
William
1 jaar geleden

En als iemand deze indringer een (verdiende) klap voor zn kop had gegeven, was de verontwaardiging groot en ging de klapgever de bak in.. degene die deze indringer heeft vrijgelaten moet zelf de bak in

hans
hans
1 jaar geleden

komt omdat jij geen wef marionet bent

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x