Buitenland

Klokkenluider is wanhoop nabij: ‘Mensen die klappen voor de zorg hebben geen idee wat er gebeurt’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een klokkenluider van het Southmead-ziekenhuis in het Engelse Bristol heeft gezegd dat er voor honderden van haar collega’s met een nulurencontract vrijwel geen werk is.

In het ziekenhuis zijn operaties uitgesteld en sommige afdelingen gesloten vanwege het coronavirus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De verpleegkundige zei tegen Bristol Live dat ze normaal gesproken fulltime werkt, maar nu amper één dienst per week draait.

Vraag maar een uitkering aan

Vanwege haar nulurencontract heeft ze geen recht op verlof.

“Ik kreeg te horen dat ik maar een uitkering moet aanvragen,” zei de klokkenluider. “Al die mensen die voor ons klappen, hebben geen idee wat er gebeurt.”

“We worden niet gesteund door het ziekenhuis. Ik heb geen idee hoe ik aan werk moet komen. Het is een nachtmerrie.”

Ze zei dat 200 van haar collega’s in dezelfde situatie zitten, waaronder andere verpleegsters.

Bijna geen patiënten

De vrouw, die inmiddels vijf jaar voor het Southmead-ziekenhuis werkt, verdient normaal gesproken zo’n 400 pond (456 euro) netto per week.

“Toen het coronavirus uitbrak, begonnen we ons zorgen te maken,” zei ze. “Uiteindelijk was het niet echt druk. Toen de lockdown werd ingesteld, hadden we bijna geen patiënten. Het ziekenhuis sloot zeven afdelingen (150 bedden).”

“Het ziekenhuis lijkt op een spookstad,” vervolgde ze. “Je kunt hier een speld horen vallen. De coronapatiënten zijn vrijwel de enige patiënten in het ziekenhuis.”

Twee weken geleden kwamen er verspreid over de dag 80 patiënten binnen. “Normaal gesproken kunnen dat er wel 300 in 15 uur zijn.”

Rustiger dan normaal

De verpleegkundige zei dat het ziekenhuis medewerkers niet van tevoren heeft gewaarschuwd dat bepaalde afdelingen zouden sluiten.

“Het is allemaal zo ongeorganiseerd, het is een chaos. De communicatie is ronduit slecht.”

In een e-mail, die Bristol Live heeft bekeken, liet het ziekenhuis de medewerkers weten dat het ‘rustiger dan normaal’ was.

Een andere medewerker zei dat ze ‘continu angstig en gestrest is’ omdat er nauwelijks werk is.

[Bristol Post]

4.8 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Ik snap er zowiezo niks van…Buiten de winkel krijg je een karretje om afstand te creeëren, en binnen mag je weer bijelkaar staan en groeperen..ja oke, mag niet maar doen we wel.
Dit laat zien dat het onzin is, wij zijn echt geen virus aant verbannen zo..En wat al helemaal erg is is dat als het om geld gaat ( Ikea en tuincenrum open gooien) er wel winkels open gaat…. ..hmmm word het te duur anders????
Dan zijn we zeker niet bezig met een ” virus”..
Wat een belachelijk landje zijn we aant worden..zo nep allemaal en zo obvius..pfff

exegese
exegese
3 jaren geleden

wederom totale waanzin ! Als mensen echt gaan beseffen wat er gaande is worden ze razend van woede over hoe ze voor de gek gehouden worden. De maatregelen zijn zoveel erger dan de kwaal, dat kent werkelijk zijn weerga niet.

rop
rop
3 jaren geleden

Een medewerker die zegt dat er angst en gestrest, ja ze moet het ook hebben van mensen die wat mankeren,en daar raakt zij gestrest en angstig van, als deze niet binnen komen druppelen,ze ziet liever dan ,dat er bosjes met mensen binnenin het ziekenhuis komen, als zij maar aan het werk kan blijven, ,dubbel.. Ze ziet dus liever veel mensen die Ziek worden ,..dan behoud zij haar Werk, Natuurlijk iedereen zit thuis en vele krijgen daardoor ook geen ongeluk in het verkeer, enzv bovendien vermijden de mensen liever het ziekenhuis want het kan zomaar zijn dat je daar ook een virus oploopt, zij heeft angst dat ze straks geen werk meer is ,en de mensen [patiënten] vermijden het ziekenhuis, want niemand gaat er graag dood in ..ECHT HEEL DUBBEL. wat zal ze blij zijn als ze weer kan verdienen over het leed van een ander en met haar vele anderen.

Tienus
Tienus
3 jaren geleden

Rop praat poep.
Het is wel duidelijk dat hij niet snapt wat zij bedoeld.
Alle afdelingen zijn leeg waar zijn de mensen die er al lagen om hele andere redenen of
aandoeningen?
Noch niet duidelijk?
Zeg dan verders niks meer.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x