Mens en Dier

Gideon van Meijeren en Tjeerd de Groot (D66) clashen tijdens debat: ‘Wat een kinderachtige reactie’

Help door dit met anderen op je social media te delen!

Stikstofprofessor Han Lindeboom richtte als actief D66-lid de focusgroep Stikstof op en heeft een aantal schokkende conclusies, waaronder: het RIVM-model deugt niet en mag nooit worden gebruikt om beleid op te baseren. Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) probeerde de publicatie van de groep tegen te houden.

Toen de D66-focusgroep het rapport op eigen houtje naar Kamerleden in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stuurde, mocht zij niet langer de naam D66 voeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Meneer De Groot wil mijn boodschap niet horen,” aldus Lindeboom. Het Kamerlid zei over hun bevindingen: “Dat moet je niet verder vertellen, want dat is koren op de molen van Thierry Baudet.”

Potje aan het liegen

Gideon van Meijeren confronteerde De Groot in de Kamer met zijn uitspraken. “Het was Baudet die er al sinds het begin van het stikstofschandaal op heeft gehamerd dat het model niet deugt. Zuigt de heer Lindeboom dit nu allemaal uit zijn duim, of is de heer De Groot hier een potje aan het liegen?” vroeg Van Meijeren.

“Het gaat over het aantonen. Als je zegt: het is aangetoond dat het model niet werkt, dan begeef je je volstrekt buiten de realiteit. En ja, als je je volstrekt buiten de realiteit begeeft, dan begeef je je inderdaad op het terrein van Forum voor Democratie,” reageerde het D66-Kamerlid.

Dat noemen we pseudowetenschap

Van Meijeren trok fel van leer. “Wat een kinderachtige reactie. Natuurlijk kan een wetenschapper die zo’n model onderzoekt tot de conclusie komen dat dat model ondeugdelijk is. Wat hier aangetoond is, is dat de heer De Groot op dat moment heeft geprobeerd om die wetenschapper te beïnvloeden door te zeggen: dat moet je niet naar buiten brengen. De leugenachtige houding die de heer De Groot nu heeft, door daar constant omheen te draaien, bevestigt maar weer dat D66 zich wel altijd verschuilt achter de wetenschap om ieder debat dood te slaan, maar in werkelijkheid helemaal niet geïnteresseerd is in echte wetenschap en alleen in de politiek beïnvloedbare wetenschap. Dat noemen we pseudowetenschap.”

Ook Wybren van Haga confronteerde De Groot met zijn uitspraken. Hij kreeg als antwoord: “Ik ga daar helemaal niet op in. Dit is absoluut niet relevant. Het zijn partijbesprekingen van jaren terug. Daar ga ik helemaal niet op in.”

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pien
pien
1 jaar geleden

Natuurlijk gaan zij er niet op in omdat ze het niet zuiver kunnen onderbouwen en weten dat het gebaseerd is op kwabilibaba leugen

Peter
Peter
1 jaar geleden

Ik heb dat gisteren zitten bekijken wat een slapjanus die Tjeerd de Groot.
Als ze weten dat ze fout zitten gaan ze een heel verhaal ophangen maar de waarheid vertellen ho maar.

De tweedekamer debatten is net een kleuterklas wat een afgang wat een schande.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ik heb die Tjeerd de Groot aan het werk gezien…nou,nou zeg wat een misbaksel wat een walgelijk met zich zelf ingenomen ventje, een echte D66 flapdrol. Deze figuren ook van het CDA en VVD en PVDA horen op de vuilnisbelt. Ik heb nog nooit zoveel onkunde bij elkaar gezien en maar schuil gaan achte de zogenaamde wetenschappers. Ja Staatswetenschappers. figuren als zo de wind waait, waait mijn jasje.

salvar
salvar
1 jaar geleden

ze zijn toch wel duivels d666

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x