Mens en Dier

Marion Koopmans krijgt ‘acute gastro-enteritis-aanval’ na monsterzege Wilders

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

Nadat bekend werd dat Geert Wilders met zijn PVV een monsterzege had geboekt, kreeg viroloog Marion Koopmans naar eigen zeggen een acute aanval van gastro-enteritis. “Nederland, waar ben je gebleven?” schreef ze op X.


“Nu ook aan de achteruitgang diarree. Naast de verbale diarree die al heel lang aanhoudt. Echt, mijn dag kan niet meer stuk,” reageerde neuroloog Jan Bonte. Hij vroeg vervolgens: “U gaat nu toch wel in quarantaine? En houdt u wel voldoende afstand? Is uw huishouden al in lockdown? Wordt er al aan een vaccin gewerkt? En het allerbelangrijkste: vergeet uw kontlapje niet!”

‘Al dat gelul over vrijheid van meningsuiting’

Ook elders op X botvierde Koopmans haar frustraties. Wetenschapsjournalist Govert Schilling kon wel ‘janken’ na de verkiezingsuitslag en zei: “Jaren geleden stemde 1 op de 4 Antwerpenaren op het Vlaams blok. Zo erg is het hier gelukkig niet, zeiden we toen. Nu dus wel. En voor je het weet gaat het richting 50 procent, zoals in de USA, met Trump.”

Waarop Koopmans zei: “Al dat gelul over vrijheid van meningsuiting. See where that got us…”


Ze vraagt zich af wat je met de vrijheid van meningsuiting moet als mensen ‘systematisch hele groepen in de bevolking wegzetten als criminelen, die hier niet thuishoren’.

“Virologe Marion Koopmans wijt de verkiezingsuitslag aan de vrijheid van meningsuiting. Het wordt steeds mooier,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Nog niet klaar

Bonte: “Begrijpt u nu waarom Koopmans nooit de totalitaire aanpak van de coronacrisis door China veroordeelde? Het stomme volk moet gewoon zijn bek houden en luisteren. Vrijheid van meningsuiting komt daarbij niet van pas. En Koopmans bepaalt wel wat goed is en wat niet. Dat zat op de eerste rij bij een bijeenkomst met Sigrid Kaag van D66. Die dezelfde mening is toegedaan. Wie zijn toch die mensen?”

Het voormalig OMT-lid was nog niet klaar. Toen Pieter Omtzigt een foto deelde van de feeststemming bij zijn nieuwe partij NSC tijdens de exitpoll, schreef Koopmans eronder: “Echt? Diep triest dan. Dit is een rouwboodschap. Een partij zonder democratisch proces die systematisch grote groepen mensen uitsluit.”

Data-analist Daniël van der Tuin vraagt zich af: “Hoe verhoudt deze reactie van Koopmans zich tot haar activiteiten bij het bevorderen van het burgeruitsluitingssysteem CTB tijdens de coronaperiode, als OMT-lid en deelnemer van de ‘Denktank Desinformatie’?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 227 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet Nieters
Piet Nieters
4 maanden geleden

wat een over de bezem getilde heks

Anoniem
Anoniem
4 maanden geleden

ze zien de bui al hangen….

Paulien
Paulien
4 maanden geleden

De Tribunalen naderen …

ralf
ralf
4 maanden geleden

dus als ze straks opgepakt wordt vanwege de genocide: extra pleepapier meenemen voor haar. het is maar een tip

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x