Het Complot

PSYOP: “Pokémon Go is overheidscomplot om ons in de gaten te houden”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mobiele game Pokémon Go is een megahype. Bij het spel wordt de camera van je smartphone ingeschakeld om Pokémon in de echte wereld te vangen. Omdat je sommige Pokémon alleen kunt vangen in de buurt van bijvoorbeeld water of bos, gaan spelers massaal de straat op.

Gebieden en gebouwen veranderen in populaire Pokémon-plaatsen. Soms zijn plekken zo populair dat Pokémon Go wordt verboden. Omdat spelers met hun telefoon in hun hand rondlopen op zoek naar Pokémon, zijn er ook al veel ongelukken gebeurt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Pokémon Go verandert de mensheid in een leger verslaafden in dienst van de aankomende Nieuwe Wereldorde, schrijft Ashley Feinberg op een tongue-in-cheek manier voor techblog Gawker. Je geeft Pokémon go namelijk niet alleen toegang tot je locatie en je camera, maar ook tot je Google-account.

Big Brother is watching you

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic, dat is opgericht door John Hanke. Hanke is ook medeoprichter van Keyhole, dat in 2004 is overgenomen door Google. Daarvoor werd Keyhole deels gefinancierd door In-Q-Tel, een durfinvesteerder die in handen is van de overheid. Keyhole kreeg nog het meeste geld van de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA), een overheidsinstantie die inlichtingen uit georuimtelijke informatie verzamelt, analyseert en verspreidt.

Wat gaat de Nieuwe Wereldorde met deze verzamelde gegevens doen? Het spel Pokémon Go is de ideale manier om ons in de gaten te houden, aldus Feinberg. Het is verslavend en heeft toegang tot onze hele telefoon.

Veiligheidstips

Als je als inlichtingendienst foto’s wilt hebben van bijvoorbeeld een huis of een bedrijf, plaats je er Pokémon en laat je nietsvermoedende en afgeleide burgers de foto’s voor je maken met apparaten waar ze zelf voor hebben betaald.

Wil je het spel toch gaan spelen? Redditor leocusmus heeft een aantal veiligheidstips: gebruik een reservetelefoon of koop een goedkoop toestel, stel een VPN-verbinding in, maak van je oorspronkelijke telefoon een wifi-hotspot en speel vanaf je tweede telefoon met een nepaccount op Google.

[Gawker]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het is de zoveelste social media massa experiment.

Earthaxis
Earthaxis
8 jaren geleden

Ik heb niets te verbergen en dat hoort mi ook zo te zijn. Heb je wel wat te verbergen dan snap ik dat je bang bent dat iemand achter je geheim zal komen. Maar de vraag blijft, waarom heb je iets te verbergen? Waar ben je bang voor? Kan het soms niet door de beugel? Kan het het daglicht niet verdragen?

J@n
J@n
8 jaren geleden

Hahahahahaha…je bent er toch zelf bij, is alleen maar kudde gedrag.

Peter
Peter
8 jaren geleden

Goeie zaak als dat zo is.

Veiligheid is heel belangrijk en nu de terroristen steeds creatiever worden is het goed als ze nieuwe manieren verzinnen om te observeren.

Zelf heb ik niks te verbergen en denk ik dat ze dit echt niet doen.

Alle telefoons / laptops en computers zijn binnen 30 seconden te hacken, door zowel de overheid als criminelen.

Dan heb ik liever dat de overheid het doet voor veiligheids redenen dan een crimineel / terrorist.

Ook snap ik dat heel veel mensen hier wat van vinden ivm privacy en daar ben ik het ook echt wel mee eens. Maar voel me toch liever veilig. Je hoort er (gelukkig) nooit wat van maar er worden regelmatig terroristen en extremisten opgepakt in NLD.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x