Homepagina » Binnenland » Referendum over ‘slechte wet’ die enorme impact heeft op het leven van iedereen. Bescherm je privacy!
Referendum over 'slechte wet' die enorme impact heeft op het leven van iedereen. Bescherm je privacy!

Referendum over ‘slechte wet’ die enorme impact heeft op het leven van iedereen. Bescherm je privacy!

We krijgen in Nederland zeer waarschijnlijk opnieuw een referendum. Na Oekraïne is nu de sleepwet het onderwerp.

De initiatiefnemers hebben voor 16 oktober 300.000 handtekeningen nodig en de teller staat nu al op 298.000.

Het leek er lange tijd op dat het nooit zou lukken, maar afgelopen week is het aantal handtekeningen ineens verdubbeld.

Slechte wet

Op 1 januari volgend jaar gaat de zogeheten sleepwet in. Die wet geeft de inlichtingen- en veiligheidsdiensten allerlei extra mogelijkheden.

Onlangs fileerde Arjen Lubach de wet op tv. Hij riep kijkers op de petitie te ondertekenen en de politiek zo het signaal te geven dat deze ‘slechte wet’ veranderd moet worden.

De sleepwet werd op 2 juli stilletjes aangenomen door de Eerste Kamer, toen veel mensen op vakantie waren. Toch heeft de wet een grote impact op onze privacy.

Iedereen

“Die wet heeft een enorme impact op onze privacy en het leven van iedereen in Nederland,” zei Kamerlid Thierry Baudet in het programma WNL Op Zondag.

“De wet was voor de verkiezingen helemaal geen issue, maar werd na de verkiezingen – toen mensen hun stem al hadden uitgebracht – ineens belangrijk,” voegde hij toe.

Baudet vindt het belangrijk dat iedereen zich gaan intekenen voor het referendum. Hij ziet het als een controlemechanisme om politici te houden aan hun verkiezingsbeloften.

Niets meer waard

“Je ziet keer op keer dat alle verkiezingsbeloften een paar dagen na de verkiezingen al niets meer waard zijn,” zei hij.

Het idee dat je vier jaar lang een beetje je gang kunt gaan in Den Haag is totaal achterhaald, aldus Baudet.

[WNL]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Het laatste referendum…

  Mooi moment om de politici een hele dikke middelvinger te geven.

  12 likes
  • Peter schreef:

   Het achterbakse partijkartel zal alles in het werk stellen om ook dit referendum te torpederen, net als het oekraienereferendum..

   17 likes
  • Minute Repeater schreef:

   In het globalisme akkoord staat inderdaad dat het verdwijnt, maar dat betekend niet dat daar geen referendum over kan komen. Het zal denk ik dus niet het laatste referendum worden, maar man oh oh man wat een belabberd akkoord hebben ze er weer van gemaakt (al had ik niets anders verwacht).

   0 likes
 • Rikk schreef:

  De maatschappij is steeds meer een lachertje van D-evoluerende mensen aan het worden. Stemmen en democratie, welk zelfdenkend mens gelooft dat nu nog? Met Buman in het kabinet en zijn verplichte volkslied is het sprookjesverhaaltje wel rond.

  Met z´n allen een beetje aan de knoppen draaien zonder enige VISIE op een maatschappij waar gewoonweg voldoende basisbehoeften zijn voor eenieder zonder dat je er nog over na hoeft te denken….
  Maar nee, het arbeidsethos moet weer hoogtij vieren in tijden van robotisering en bedrijfswinsten moeten nog hoger. Sickening people.

  15 likes
 • Richard schreef:

  Een raadgevend referendum. We weten hopelijk allemaal nog wat er met de laatste referenda is gebeurt? Ik voel eigenlijk weinig aandrang om nog langer aan het feest van de democratie mee te doen. het is altijd weer het feestje van de anderen.

  4 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ Richard

   Nu snap ik de frustratie, maar toch moeten we bij een volgend referendum gewoon weer opkomen. Bij het vandaag gepresenteerde “globalisten akkoord” staat ook (wat al verwacht werd) dat ze het raadgevend referendum gaan afschaffen, maar opgeven lijkt mij geen optie. We moeten ons toch blijven laten horen en blijven vechten voor onze maatschappij en een betere wereld. Ze hopen juist dat mensen er moedeloos van worden en vervolgens afhaken, laat ze dus niet winnen.

   3 likes
   • Richard schreef:

    En het circus draaiende houden? Die bestaat dankzij haar publiek.
    Wat helpt is als iedereen de batterij uit zijn/haar smartphone trekt en niet langer gebruiken. Eens kijken hoe snel ze terugkrabbelen. Ook komt die hele heisa over de sleepwet dik 30 jaar te laat. Nederland is sowieso kampioen afluisteren, en dat al sinds de analoge telefoon. Wie herinnerd zich Jacobus Lambertus nog? De ontwerper van het persoonsbewijs voor Joden. Naast het bouwen van dijken zijn we nog ergens goed in.

    2 likes
    • Faya schreef:

     Is kennelijk boeiend voor die pro NWO’s om te weten dat A naar B belt om te vragen of het belegen of jong belegen kaas moest zijn en ander non nieuws. Dat zegt wel iets over hun intelligentie.
     Dat handjevol gestoorden is wereldwijd veel sneller opgepakt, daar hebben ze maar een paar agenten voor nodig.

     3 likes
 • Antonio B schreef:

  Wat de uitslag en opkomst ook zal zijn, ze gaan er schijt aan hebben.

  7 likes
 • weg met ons schreef:

  Burgers zogenaamd beschermen met een wet tegen terroristen, verkrachters, moordenaars of wat voor misdadigers dan ook, maar ondertussen wordt men gedwongen 24/7 de voordeur (grenzen) open te laten staan, dat is toch de reinste kolder. Hoe gek moet je zijn te geloven dat men in Den Haag nog bezig is de burger te beschermen door scheepsladingen misdadigers binnen te halen en vervolgens de burgers te behandelen als potentiële criminelen?

  4 likes
 • Helgoland schreef:

  “De sleepwet werd op 2 juli stilletjes aangenomen door de Eerste Kamer, toen veel mensen op vakantie waren”…
  Dat klinkt vertrouwt in de oren. Zie ter vergelijking onderstaand fragment uit de “X-files movie: Fight the Future”, bij t=0:54…
  “It will happen on holiday, when people are away from their homes”.

  https://www.youtube.com/watch?v=nCGN6P4G5N8

  5 likes
 • Louise schreef:

  Raar eigenlijk, jaren bestond er een tegenstand voor een indentificatie plicht, want WW 2 en Duitsers en Joden met nummers…….dat kan allemaal niet meer, en terecht…………maar jaren later wel een indentificatie, want makkelijk en je moet toch weten wie iemand is, en nu zijn we zover dat als je bij de Apotheek staat je hardop al die geboortedata hoort ,hoezo privé ……je bent dus wel een getal, geboorte getal, Sofie nummer, vervolgens internet met Digid….. alle instantie ‘s gekoppeld …..nou nou, alles makkelijk en veilig zou je denken………maar nee hoor nu een sleep wet, die natuurlijk door gaat……… goed ze weten alles en nu?..wordt onze wereld nu veiliger…….. Eigenlijk wel humor, de meeste allochtonen weten helemaal niet wanneer ze precies zijn geboren,geen registratie in hun land, ach dat geeft niet hoor, we maken er wel wat van…….alle mensen die zonder papieren binnen komen, ach geeft niet hoor we maken er wel wat van…….maar ,wordt ons beloofd uw gegevens zijn veilig hoor, we geven geen informatie door, nu zijn we maar een klein landje,dus iedereen is traceerbaar zou je denken…..maar ja verouderde systemen op pc’s mensen die er niet mee om kunnen gaan,burocratie etc….. voor dat je het weet hebben ze iemand van je gemaakt die je helemaal niet bent, nou probeer dat ze eens duidelijk te maken…….

  4 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  ja ja weer refereren aan! het belang van de weinigen.. wel goed dat het gedaan word.. de politiek moet nooit gaan denken dat de natuurlijk-persoon geen mens is.. oeps het is ook de mens niet..
  wanneer ik jij hij en zij, dus met zijn allen de juridische entiteit (ookwel natuurlijk-persoon danwel persoon) de mens die daarin word en is gedwongen (dwang is bij wet verboden (misleiden niet)), zijn geboortenamen(naam), denk aan Willen Alexander (die wel drie achternamen heeft) laat machtigen door die juridische entiteit met de naam en die gegeven geboortenamen.

  dit is bij wet niet verboden en dus toegestaan. kan jij als mens het woord voeren voor die aangemaakte rijksfictie de natuurlijk-persoon. totaal wettelijk en wettig..
  om dit te gaan begrijpen dien je enkel de grondwet uit je hoofd te leren en de regelgeving te na volgen.. ja dit is niet simpel, maar ook niet moeilijk.. iedere nederlander dient de wet te kennen.. hij beschermt jou en mij.. ken jij de wet niet dan word jij op de korrel genomen door onze wetkenners en misleiden deze jou (misleiden in de wet is niet verboden)
  er bestaat geen wets artiekel dat verplicht tot belasting betalen en toch geeft iedereen zijn misdrijf op als aangifte van het verdienen van geld, daarvoor krijg jij dan een boete of ook wel netter verwordt in een beschikking.. met welk bedrag jij dit misdrijf kan afkopen..
  heel anders kan het ook, in een gift-aan de overheid (lees) belastingdienst worden gedaan zeg 3% van de starbucks winst, en deze danook gelijk afdragen.. nu heeft deze multinational aan zijn wettelijke verplichting voldaan.. en wordt afgevinkt van vervolging.. belasting ruling heet dat.. of doe een voorbeeldbrief indienen verzoek onderlinge overlegprocedure ruling.. belachelijker kan het niet kunnen zij het niet maken..

  daarnaast moet jij weten dat er geen rechtspraak is rechtspraak is de misleiding die wetspraak heet.. wetspraak is dan ook niet te spreken dit is enkel te schrijven denk hier bij aan de griffie (de griffie kan niet spreken deze kan enkel schrijven.. een rechter en weet, ik jij hij en zij weten ook, dat er een linker is.. spreekt jou aan over de wet niet over het recht..
  ken jij de wet dan weet jij ook wat jou wat de wet voor jou recht kan maken.. tot zo ver iets over de wet..
  dan politiek zijn maken wet NEE zij zijn door stemmen van …. (let op nu. de gemachtigde) door de weggever van zijn stem te doen wat zij beloven.. ja en komt die politiek na wat zij beloven.. geef mij daar een voor beeld van.. want het volk word steeds meer leeggezogen door die belofte politiek, daarnaast zit er in de volksvertegenwoordiging niemand voor het volk in de kamers.. er zijn alleen politieke stromingen of wel partijen die in de tweede kamer zitten.. niemand uit het volk heeft daar zitting.. noem mij de zetel waar iemand uit het volk op zit, die niet stroomt uit een bepalende gedachtegang en eigen elite clubje..
  democratie is niet wat jij bent onderwezen en deel onder in onder en wezen in de juiste klemtoon of zeg dom wezen..
  het doet mij goed te zien dat er mensen zijn die hun juridische persoon inzetten om de mens niet te laten onderdrukken door de politieke kleur die door de minderheid in elite gewenst word.. zal het helpen! laten we allen gezamenlijk gaan stemmen met de MACHTIGING als we straks kunnen refereren dat zal machtig zijn.. het heet zo en is zo..
  doe jij je best om dit van die machtigen te gaan begrijpen.. dan zal jij ervaren dat jij door jou juridische entiteit vrijgemaakt word van wet.. voor die juridische entiteit..
  een moeilijk verhaal voor zij die zijn onderwezen, jij zal eerst onder wezen moeten leren te ontwennen, om daar na te leren van jou fouten.. maar troost je als je dat niet wil de elite geven voor je. vul voor geven kopen in als jij het niet begrijpen wil..
  refereren JA maar alleen als (persoonlijk) GEMACHTIGDE van de juridische entiteit de macht gegeven aan jou door de juridische entiteit bij wet vastgelegd.
  vraag wel op jou geboorte voornamen een wereld paspoort aan.. net als obama heeft gedaan..

  2 likes
  • Richard schreef:

   Waar blijven nu al de opmerkingen?
   Waar blijven de vragen op jou artikel?
   Mijnsinziens is dit wel waar het omdraait.
   Weer mens van vlees en bloed worden ipv de natuurlijk persoon waar in je misleid wordt.

   1 likes
 • weg met ons schreef:

  ….En volgende keer gewoon weer als brave slaaf naar het verneuksstemhokje om daar je stem uit te brengen op één of andere politiek doortrapte hond die wederom het mandaat krijgt je af te persen en verder te onderdrukken en je daarna recht in je smoel uit te lachen!!…

  Of het nu gaat om de lokale of landelijke politiek, het is je stem uitbrengen op firma list en bedrog.

  Wie -nu nog- stemt kiest er vrijwillig voor om behandeld te worden als drek!

  Succes ermee!

  3 likes
  • weg met ons schreef:

   En ‘toevallig’ zal het referendum worden gehouden tijdens de gemeentelijke verkiezingen. Hoe anders krijg je het stemvee nog richting firma list en bedrog? Je zou bijna denken dat dit referendum een voorgekookt spel is om de massa nog enigzins in beweging te krijgen….”Ach, nu we er toch zijn, laten we dan gelijk maar even stemmen op één of andere politieke clown”…

   1 likes
 • War on Error schreef:

  Tot nu toe heeft die reeds massaal ingevoerde bewaking en beveiliging NIKS geholpen. Sinsdien is terreur juist hand-over-hand toe genomen!

  Is het jullie wellicht opgevallen, hoe terreur wordt gebruikt om de EU bijeen te houden?

  Als je let op de manieren van ‘asymmetrische oorlogsvoering’ duikt ook het begrip ‘contra-terreur’ op.
  Oftewel politiek correcte nazi-praktijken van verregaande censuur, gedachtenpolitie, propaganda, e.d..
  Dit komt niet uit de lucht vallen. Zit al langer in de pijplijn. Democratie en de EU gaan niet samen:

  http://johnpilger.com/articles/the-return-of-george-orwell-and-big-brothers-war-on-palestine-ukraine-and-truth
  http://stanvanhoucke.blogspot.it/2017/10/googles-threat-to-democracy.html
  https://www.veteranstoday.com/2017/09/26/google-and-youtube-are-in-bed-with-the-adl-and-israel/
  http://johnpilger.com/articles/is-media-just-another-word-for-control

  Het sleepnet richt zich niet tegen (staats-)terreur, maar tegen de argeloze burger.
  Dit mes snijdt aan 2 kanten. Maakt de staat sterker, de burger zwakker.
  Terreur blijft alsmaar toenemen, meer geld wordt afgestort in de zakken van de leveranciers van de tap- en filter-algorithmes, i.c. de helemaal-niet-zo-sociale-media reuzen.

  3 likes
 • wolfje schreef:

  maar deze keer wordt het een écht referendum toch? het is al lang een gelopen race en zo’n baudet speelt het spelletje mee. fvd brengt verandering? think again

  2 likes
 • luna schreef:

  idioot land aan het worden, niet meer bij zinnen
  overweeg te emigreren maar lastig met papieren regelen, een vluchteling kan nog makkelijker weg komen
  zag de zure uitzending van rutte op rtl4 met de papa van jesus er naast.. mijn goedige goden.. wat een schertsvertoning is ons land geworden zeg! Shame on deze regering diie ons de sleepwet als zoveelste brok, de strot in wil duwen…
  Wanneer breekt de pleuris hier nu echt eens uit!?

  2 likes
 • Joannes schreef:

  Ze veranderen gewoon twee alinea’s, en dan moet er weer een nieuw referendum komen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  rutte

  Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

  FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

  >