Mens en Dier

‘Marion Koopmans nam onderzoeksgeld aan van Chinese overheid’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marion Koopmans, die onlangs in China was om daar onderzoek te doen naar de oorsprong van het coronavirus, heeft als adviseur gewerkt voor het Centrum voor Ziektecontrole en Preventie van de Chinese Communistische Partij. Ze heeft daarnaast meegeschreven aan studies die gefinancierd zijn met geld van de Chinese overheid, onthult The National Pulse.

Het WHO-team waar Koopmans deel van uitmaakte, concludeerde dat het ‘extreem onwaarschijnlijk’ is dat het virus afkomstig is uit een lab van de Chinese overheid. Dat is opmerkelijk, aangezien China weigerde om alle relevante informatie over het begin van de uitbraak te delen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De banden van Koopmans met de Chinese Communistische Partij doen twijfels rijzen over de geldigheid van de bevindingen van het team, aldus de nieuwswebsite. Dit document van de WHO laat zien dat Koopmans werkte als wetenschappelijk adviseur voor het Centrum voor Ziektecontrole en Preventie in Guangdong. Het staat ook op haar LinkedIn-pagina.

Zikavirus

Ze is één van de auteurs van een studie uit juli 2020 die mede mogelijk is gemaakt door het nationale onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van China.

Een ander onderzoek, uit 2017, heeft betrekking op het zikavirus en is gefinancierd en uitgevoerd door de provinciale overheid van Guangdong. In 2014 leidde Koopmans een onderzoek naar influenza A (H7N9) dat is gefinancierd door het Chinese ministerie van Volksgezondheid.

Koopmans schreef ook mee aan een aantal studies die zijn gefinancierd door de China Scholarship Council (CSC) van het Chinese ministerie van Onderwijs, waaronder onderzoeken over het norovirus, rotavirus, calcineurine en migratie.

[The National Pulse]

4.9 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Wakkere
De Wakkere
3 jaren geleden

Over een tijdje wordt bekend dat ook die smerige franse vogelverschrikker miljoenen op haar rekening heeft staan. Het geld wat straks allemaal vrij komt als dat tuig wordt opgepakt, kan worden gebruikt om een nieuwe republiek te stichten. De Bataafs Republiek. ?

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
3 jaren geleden

het is een klein wereldje die ons regeerd.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Deze hele toestand staat in een kwaad daglicht, dus ben ik niet verbaasd over deze belangenverstrengeling

Maria
Maria
3 jaren geleden

Tja, Marion Koopmans, John Koopmans… what’s in a name…

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x