CoronaBinnenland

Verpleegkundige Petra doet boekje open: ‘Het is onmenselijk in mijn ogen’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Verpleegkundige Petra werkt op een geriatrische revalidatieafdeling waar in augustus en november corona is uitgebroken. Bijna alle cliënten waren volledig gevaccineerd.

Vier cliënten die niet geprikt waren, hadden milde klachten: hoesten, lichte verhoging en benauwdheid. Ze moesten uitzieken en verplicht in isolatie op tweepersoonskamers, met soms één positief getest en één negatief getest persoon op dezelfde kamer, laat Petra weten aan Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden.

Absurde maatregelen

Er werd weinig tot geen bezoek toegelaten. “Het is onmenselijk in mijn ogen. Oudere personen die aan het revalideren waren tot ze weer naar hun eigen huis of een andere woonsituatie kunnen, moesten nu alleen op een kamer blijven,” schrijft de verpleegkundige.

Op de vraag waarom men eenzaam opgesloten moest worden, heeft ze nooit een fatsoenlijk antwoord gekregen. “Als dit nou het killervirus is, dan zou ik zeggen dat het allemaal wel meevalt en zijn al die absurde maatregelen niet nodig,” benadrukt Petra.

Er klopt niks van dit beleid

Ze merkt op dat onder het personeel veel uitval is. “Bijna iedereen is al dubbel geprikt en de één na de andere meldt zich ziek met corona.” Petra is vrijwel de enige die niet gevaccineerd is. Ze is nog nooit ziek geweest. “Toch vreemd als je bedenkt dat de dubbel geprikten wel ziek worden.”

Er klopt niks van dit beleid, stelt ze. Het doet haar pijn om dit zo te zien gebeuren en ze twijfelt of ze nog wel in de zorg wil blijven werken.

Door ervaringsverhalen te delen, wil Zorgmedewerkers Verenigd aandacht vragen voor de nevenschade die ontstaat in de fysieke en mentale gezondheid.

4.8 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Het plan wordt minutieus uitgevoerd, eerst een pandemie, daarna zetten ze ons in de kou met onbetaalbare energieprijzen, binnenkort een hongersnood en inderdaad op het einde hebben we niets meer, maar ik betwijfel ten zeerste of we “happy” zullen zijn. Hoe houden we in godsnaam die gekken tegen die momenteel boven onze hoofden over onze toekomst beslissen?

Niet bang
Niet bang
1 jaar geleden

Voor de geprikte wordt het tijd voor bezinning.

AIDLNZSDWAHW.
AIDLNZSDWAHW.
1 jaar geleden

Waar zijn alle andere PETRA’S???

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Operatie-Depopulatie draaide om het Ruimen van alle Useless Eaters…de volgende WEF-Gecreëerde Crisis is overigens al lang en breed onderweg: President Poetin heeft een decreet uitgevaardigd met Counter-Sancties…Europa is Klaarrr…Economisch, Militair…maar bovenal MOREEL…Met het inspuiten van Kinderen & Zwangere vrouwen met deze experimentele mRNA-Gentherapie-Nood-VaxxiNazi hebben ze elke Morele & Ethische Grens ver…Vér…héél ERG VÉR overschreden…daar komt nu ook nog eens hun VERWERPELIJKE steun aan OekroNazis bij…Karma is a Bitch…

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x