Homepagina » Universum » Mars heeft enorm ondergronds waterreservoir. Wetenschappers bereiken grote doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven
Mars heeft enorm ondergronds waterreservoir. Wetenschappers bereiken grote doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven

Mars heeft enorm ondergronds waterreservoir. Wetenschappers bereiken grote doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven

Voor het eerst is op Mars een groot ondergronds meer gevonden en nooit eerder een vermoedelijk zo grote hoeveelheid vloeibaar water dat voor leven noodzakelijk is, zo hebben wetenschappers vandaag bekendgemaakt. Leven is nog niet ontdekt.

Het meer bevindt zich onder een ijslaag aan de zuidelijke pool van de rode planeet, strekt zich uit over een gebied van 20 kilometer en heeft een meter diepte, zo staat in een artikel in het wetenschappelijke vakblad Science.

Verbluffend resultaat

Het is de eerste keer dat zo een massa stabiel water op Mars is gevonden. Dit schept voorwaarden voor leven op langere termijn, zegt Alan Duffy van de Universiteit van Swinburn, die niet aan het onderzoek heeft deelgenomen.

Hij sprak van een ‘verbluffend resultaat’.

Onder leiding van Roberto Orosi van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Astrofysica in Bologna onderzochten wetenschappers data van het radarinstrument die tussen mei 2012 en december 2015 zijn verzameld.

Komen overeen

De data komen overeen met die van meren van vloeibaar water onder de Zuidpool en de ijslaag op Groenland op onze planeet. Wetenschappers opperden dat daar microbiologisch leven kan zijn, en dus ook op Mars.

Mars is vroeger warm en vochtig geweest. Minstens 3,6 miljard jaar geleden moeten er een grote hoeveelheid vloeibaar water en meren aanwezig zijn geweest.

[Belga, Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. De concentratie zout die nodig is om het water (onder de Martiaanse ijskap) vloeibaar te houden, kan weleens fataal zijn voor al het microbiële leven dat lijkt op dat wat we op aarde vinden.

  https://www.scientias.nl/mogelijk-een-enorm-ondergronds-meer-ontdekt-op-mars-zitten-hier-dan-marsmannetjes-in/

  12 likes
 2. Als er maar geen blauwalg geconstateerd is?

  8 likes
 3. Het tweede kosmische voor onze menselijke evolutie is de planeet Mars.
  https://rulof.org/nl/Ontstaan-van-de-Mens
  Het leven op het land geeft ons vele nieuwe ervaringen, zoals het zoeken naar eten dat niet meer voorbijdrijft zoals in het water.
  Dit zoeken naar eten brengt gevoelens voort, die we het ‘instinct’ kunnen noemen.
  Het lichaam geeft ons het gevoel van honger, en wanneer we die honger niet kunnen stillen, voelen we ons zwak en angstig.
  Al deze lichamelijke gewaarwordingen brengen werking en beweging in ons gevoelsleven.
  Ons gevoel houdt zo gelijke tred met het machtige lichaam dat we ontwikkelen op de moederplaneet van de tweede kosmische levensgraad, Mars.
  De planeet was toen nog groen en vol leven.

  5 likes
  • Leuk filmpje op rulof.org. Al doet men hierin voorkomen dat de mens uit evolutie is ontstaan. Helaas is dat niet zo. De mens is een product van Genetische Manipulatie, als werkers voor haar creatoren.
   En sorry Mars heeft zich heel anders ontwikkelt toen het nog groen was precies als ongeveer in de Film Starship Troopers. Dat leven is er nog steeds zij het zeer beperkt door menselijke inmenging.

   1 likes
   • Lees ook eens het boek Het Ontstaan van het Heelal van Jozef Rulof, metaphysicus, 1898-1952, http://www.rulof.org voor een gedetailleerdere beschrijving van het ontstaan van het leven, de mens, het dier en de natuur. De Maan is de Eerste Kosmische Levensgraad waar het leven is ontstaan, Mars de Tweede Kosmische Levensgraad en de Aarde de Derde Kosmische Levensgraad. In de Albron was al het leven aanwezig en eens zullen wij als bewust Goddelijke Wezens maar ook de dieren en de natuur tot die Albron terugkeren.
    Terugkeren naar de Maan of Mars is terugkeren naar een tijd die is geweest voor nu heeft de Aarde in dit planetenstelsel alles in handen.

    0 likes
 4. En dan bedoelen ze dus, de ” voorwaarden voor leven” zoals wij dat hebben bedacht.

  5 likes
 5. Ik heb inmiddels al zo vaak gehoord en gelezen dat er water is op Mars.
  Nou wil ik verdulleme wel eens een keer een alien zien !!!!!

  5 likes
 6. Waar water is is leven,wij blij met dit beetje nieuws.
  Terwijl de dikkoppen wel meer weten.nee niet intresant.

  4 likes
 7. water is enkel op aarde te vinden, al deze onzin is bussiness=keep the people busy 🙂

  2 likes
 8. Voor de zoveelste keer water gevonden en het brengen alsof het nieuws is.
  Mooie hersenspoeling opnames die echt moeten zijn, U trapt er niet meer in gelukkig..
  Denk dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee aanmoeten nu de wereld massaal aan het ontwaken is van de NASA deceptie.

  THE MAINSTREAM MEDIA ANNOUNCED THAT THEY FIND WATER ON MARS
  https://www.youtube.com/watch?v=i0ERfgm0rt8

  2 likes
 9. Al lachend zeggen we soms dat we van Mars komen en misschien is dit wel zo. Ik heb ooit het prachtig boek ‘één’ gelezen en daarin wordt verteld dat Mars ooit zo weelderig en overvloedig was als Pacha Mama. Maar dat door te ‘prutsen’ met energieën in een ver verleden de dampkring werd vernietigd. Mars zou de zusterplaneet van moeder aarde zijn. Op de aarde stroomt (ook) veel van het drinkbaar zoetwater onder de grond 🙂

  1 likes
 10. Paar jaar geleden werd je nog uitgemaakt voor een aluhoedje en een complotdenker als je dacht dat er water op mars was. Interessant om te lezen, Boris de jongen van Mars en ook dit artikel is boeiend https://www.scientias.nl/nieuw-bewijs-suggereert-voorouders-mars-kwamen/

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

nos

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens ...