Buitenland

Het maakt niet uit op wie je stemt. De geheime overheid gaat toch niet veranderen

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politici waar wij op stemmen hebben niets te vertellen. Dat stelt Michael Glennon van de Amerikaanse Tufsuniversiteit. Yes We Can is het bekende verkiezingsmotto van de Amerikaanse president Barack Obama. Er werden grote veranderingen beloofd.

Obama is inmiddels zes jaar president en er is nagenoeg niets veranderd. Guantanamo Bay is nog altijd niet gesloten. De NSA houdt Amerikanen nog meer in de gaten. Het aantal drone-aanvallen neemt hand over hand toe. En onlangs werd bekend dat de Amerikaanse president, die een Nobelprijs heeft gekregen voor het nastreven van nucleaire ontwapening, 1 biljoen dollar investeert in het onderhoud en de modernisering van kernwapens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Obama kan het beleid niet veranderen, ook al zou hij dat willen,” zegt wetenschapper Michael J. Glennon van de Tuftsuniversiteit. Normaal gesproken bepalen burgers door wie hun land wordt bestuurd, maar volgens Glennon werkt de overheid niet meer op die manier.

In een nieuw boek, getiteld National Security and Double Government, laat hij zien hoe het veiligheidsapparaat en defensie zichzelf besturen. Hij gebruikt de term ‘dubbele regering’. Er is een democratisch gekozen regering, met daarachter een geheime regering die naar eigen inzicht het grootste deel van het beleid uitstippelt.

Glennon geeft een aantal voorbeelden. Toen Obama president werd, stelde het leger hem voor de keus: óf de VS stuurt meer troepen naar Afghanistan, óf de VS stuur veel meer troepen naar Afghanistan. Obama stuurde uiteindelijk 30.000 extra troepen.

Het maakt niet uit op wie je stemt. De geheime overheid gaat toch niet veranderenGlennon heeft aan den lijve ondervonden hoe de politiek werkt. Hij was onder meer adviseur voor verschillende congressionele commissies en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn boek wordt aangeprezen door verschillende oud-medewerkers van het ministerie van Defensie, Witte Huis en de CIA. “John Kerry overdreef niet toen hij zei dat sommige overheidsprogramma’s op de automatische piloot staan,” aldus Glennon.

De Britse journalist Walter Bagehot onthulde in de jaren 1860 al hoe de Britse overheid werkt. In zijn boek The English Constitution stelt hij dat het overheidsbeleid achter de schermen wordt bepaald. De burgers denken ten onrechte dat ze invloed kunnen uitoefenen op de politiek, aldus Bagehot.

“Ik denk dat het Amerikaanse volk wordt misleid,” zei Glennon. “Mensen geloven dat het beleid zal veranderen als ze op een president of congreslid stemmen. […] Soms kunnen zij het beleid beïnvloeden, maar over het algemeen wordt het beleid bepaald door verborgen instituties.”

Het grote probleem is volgens Glennon de onwetendheid van het volk. En de onverschilligheid voor de bedreiging die deze verborgen instituties vormen. “De mensen moeten de koe bij de hoorns vatten,” zei hij. “Verandering moet uit het volk komen, niet uit de overheid.”

Het boek ‘National Security and Double Government’ is hier verkrijgbaar.

[Boston Globe]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Ik kan me nog goed herinneren toen Obama net president was en de euforie enorm was.
Obama wou echt serieus als eerste Guantanamo Bay direct sluiten en stond al klaar om de papieren te tekenen toen (bijna letterlijk) zijn pen uit zijn hand werd gerukt. Ik weet nog hoe ongemakkelijk Obama het volk uitlegde dat hij het niet kon/mocht ondertekenen. Dat was het moment dat ik voor mezelf besefte dat er een macht achter de president stond (en ook dankzij George Carlin). Ze gebruiken Obama gewoon als marionet. Ze kiezen volgens mij de president zelf en ze hebben waarschijnlijk voor een donkere president gekozen om de mensen de illusie te geven dat ze vrijheid hebben in keuze.
Toch denk ik dat er nog steeds hoop ligt bij Obama, hij heeft het spel natuurlijk door, want ik zie veel goeds in hem, de vraag is durft hij tegen die grote machthebbers in te gaan, wie weet komt hij nog met een verassing!?

Robin
Robin
9 jaren geleden

Toen George Bush Jr aftrad zei hij dat Obama er achter zal komen dat verandering niet zo makkelijk is te bewerkstelligen aangezien machtigen op de achtergrond heel veel bepalen.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De heersende elite (De Illuminati) moet verslagen worden door het gewone volk en de Buitenaardsen te samen.

Ghost
Ghost
9 jaren geleden

Ik denk dat de VS is opgericht met een heel specifiek doel. En wat is dat doel? In elk geval niet om een betere wereld te vormen. Althans, niet voor iedereen. Ik denk serieus dat 13 satanische bloedlijnen/de elite of hoe je ze ook wilt noemen een NWO aan het beramen is.

Laat ik wat zaken opnoemen die concreet aantoonbaar zijn. Wat is het doel van de honderden FEMA kampen? Wat is het doel van al die duizenden lege kunststof (doods)kisten? Feit: de kampen zijn er en de kisten ook. Feit: de Georgia Guidestones met een soort 10 geboden. Punt 1 windt er geen doekjes om. Er staat: maintain humanity under 500 million. En dan Denver International Airport. De feiten: bizarre muurschilderingen, een De vrijmetselaarhoeksteen met daarop o.a. New World Airport Commission. Maar dit bestaat (nog) niet! Er staat een paard van zeven meter hoog waarvan de ogen ’s nachts rood oplichten. Dit paard doet een beetje denken aan het vale paard. De vier ruiters van de Apocalyps uit het boek openbaringen. Daarin staat: Als laatste komt, met het openen van het vierde zegel, het vale paard met op zijn rug de Dood. Of typ eens in op google afbeeldingen: pentagram washington. Je ziet best duidelijk een pentagram op zn kop. Ja, er ontbreekt 1 lijn, maar dit symbool is er echt niet per toeval gekomen. Je ziet dat dit heel bewust gedaan is. En dan de piramide met het oog op het 1 dollar biljet. Er staat: Novus ordo seclorum en dit betekend: New order of the ages. Verder staat er Annuit coeptis. Het eerste woord betekend ‘beginnen’ en coeptis staat voor ‘vernietigen’.

Ja, ik word hier best achterdochtig van. Misschien duurt het nog 50 a 100 jaar, maar ik zie dit wel gebeuren deze NWO.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x