Homepagina » Het Complot » O jee! EenVandaag duikt in de wereld van de complottheorieën
O jee! EenVandaag duikt in de wereld van de complottheorieën

O jee! EenVandaag duikt in de wereld van de complottheorieën

Dinsdag lanceert EenVandaag het multimediale project ‘Complot or Not?’ Met behulp van experts analyseert het programma bewezen en onbewezen complotten. Zit de Amerikaanse geheime dienst achter de 9/11-aanslagen? Is aids een uitvinding van de overheid? En zit de JSF-lobby achter de moord op Pim Fortuyn?

Introductie

Op dinsdag 2 augustus wordt de kijker geïntroduceerd in de wereld van complotten. De populariteit van complottheorieën neemt toe en waarom? Hoeveel invloed hebben ze en wat zegt dat over onze samenleving? Aan het woord komen onder meer socioloog Jelle van Buuren en psycholoog Jan Willem van Prooijen.

Van Prooijen zei onlangs nog in het AD dat de verspreiding van complottheorieën samenhangt met lager zelfvertrouwen en een lage status, maar dat sommige theorieën door een groot deel van de bevolking worden aangehangen. “Complotdenkers zijn geen gekken. Daarvoor zijn het er te veel.”

Hij zei verder dat complotdenkers vaak of extreemlinks of extreemrechts zijn. “En wat je denkt, stuurt nu eenmaal je gedrag,” zei hij. “Het kan kwaad in de zaken die een keuze sturen, in de persoonlijke gezondheid bijvoorbeeld. Als jij denkt dat de farmaceutische industrie knoeit met vaccinaties, dan laat je je niet vaccineren. Maar het ondermijnt ook het vertrouwen in de rechtsstaat en de democratie.”

De eerste aflevering begint gelijk goed. Complotdenkers zullen dus waarschijnlijk worden weggezet als mensen met een laag zelfvertrouwen, een lage status en die extreemlinks of extreemrechts en anti-vaxxer zijn.

Het zijn nogal boute uitspraken die de heer Van Prooijen doet. Complotdenken is meer wijdverspreid dan hij denkt. Uit een recente peiling blijkt dat meer dan de helft van de Britten niet in de maanlandingen gelooft. Daarnaast gelooft nog steeds een meerderheid van de Amerikanen dat de moord op president John F. Kennedy een complot was. Om maar even een paar voorbeelden te noemen.

Is het ondermijnen van het vertrouwen in de rechtsstaat en democratie zo slecht? Twee Amerikaanse politicologen hebben in 2014 aangetoond dat de Verenigde Staten zijn veranderd van een democratie in een oligarchie. De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter voegde daar onlangs aan toe dat democratie dood is en dat Amerika is veranderd in een oligarchie:

Jelle van Buuren van het International Centre for Terrorism and Counter Terrorism zei pas geleden nog in EenVandaag: “Het is jammer dat de kritische houding die complotdenkers hebben ten opzichte van officiële bronnen zo vaak ontbreekt als het gaat om de betrouwbaarheid van hun eigen bronnen.”

Dan weten we eigenlijk al welke kant het op zal gaan in de reeks ‘Complot or Not?’ Officiële bronnen voor complotten zijn er genoeg, als je maar diep genoeg graaft. Een wetenschapper van de Universiteit van Ottawa concludeerde na zijn onderzoek dat Oekraïense scherpschutters op het Maidanplein bewust op eigen mensen hebben geschoten om een internationaal conflict uit te lokken.

Twee economen hebben onderzoek gedaan naar 28 generaties Britten en kwamen tot de ontdekking dat de rijkste 1 procent, de elite, al tenminste 800 jaar aan de macht is. Wetenschappers hebben ook krachtig bewijs geleverd dat de meeste oorlogen draaien om olie. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Aanslagen 9/11
O jee! EenVandaag duikt in de wereld van de complottheorieën

Aanslagen van 9/11 (AFP)

Zouden de complotten over de aanslagen van 9/11 een kern van waarheid kunnen bevatten? Complotdenkers suggereren dat een kleine groep, met controle over de geheime diensten, achter de aanslagen zitten. Zij zouden een excuus zoeken om hun defensie- en oliebelangen in het Midden-Oosten veilig te stellen. Experts in deze aflevering zijn onder meer Amerika-kenner Willem Post, hoogleraar Holocaust-studies Johannes Houwink Ten Cate en directeur Nationaal Monument Kamp Vught Jeroen van den Eijnde.

Zullen de experts het tijdens deze uitzending misschien gaan hebben over de studie die laat zien dat de meeste oorlogen om olie draaien? Hoogstwaarschijnlijk niet. De wetenschappers die de studie hebben gepubliceerd stellen dat landen zich meestal in een conflict mengen om toegang te krijgen tot olievoorraden. Om deze reden hebben de Verenigde Staten belang bij de strijd tegen IS in het noorden van Irak, zeggen ze.

Aids en syfilis

In de derde uitzending wordt met epidemioloog Roel Coutinho en viroloog Ab Osterhaus gekeken naar de complotten over aids en syfilis. Er worden op internet theorieën verspreid die zeggen dat aids in een laboratorium is ontwikkeld en verspreid door de Amerikaanse overheid. Bewezen is dat onderzoekers patiënten in de jaren zeventig aan syfilis hebben laten lijden, terwijl er al medicijnen voorhanden waren.

Roel Coutinho kennen we nog als RIVM-topman die huisarts Hans van der Linde voor de rechter liet slepen vanwege belangenverstrengeling en kritiek op de griepprik. Volgens Van der Linde heeft de griepprik geen nut en had Coutinho zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling omdat hij als deeltijdhoogleraar samenwerkte met farmaceutische bedrijven. De huisarts won de rechtszaak.

Oud-lid van de Gezondheidsraad Osterhaus bleek aandelen te hebben in een bedrijf dat een vaccin ontwikkelde tegen Mexicaanse griep op het moment dat hij regeringsadviseur was over diezelfde Mexicaanse griep. Osterhaus had een belang van ruim negen procent in het bedrijf ViroClinics en waarschuwde dat de Mexicaanse griep verregaande en dodelijke gevolgen kon hebben. Nederland sloeg om die reden veel vaccins in, die voor een groot deel weggegooid konden worden omdat de verregaande en dodelijk gevolgen uitbleven.

Dat belooft dus een buitengewoon objectieve aflevering te worden!

Illuminati en vrijmetselaars

In de vierde aflevering gaat EenVandaag op bezoek bij de vrijmetselaars. Zij laten hun geheimen zien. Een theorie beweert dat een Duits gezelschap uit de tijd van de verlichting zich verplaatste naar Amerika en van daaruit de zegetocht naar geheime wereldheerschappij wist uit te breiden. De Illuminati trekt volgens complotdenkers nog steeds aan de touwtjes.

Zal er tijdens de uitzending aandacht worden besteed aan de uitspraken van de Noorse hoogleraar Johan Galtung? Hoogstwaarschijnlijk niet. Hij zei tijdens een lezing aan de Universiteit van Oslo dat vrijmetselaars nauw samenwerken met internationale geheime diensten. “We moeten ze kritisch blijven volgen,” zei hij.

O jee! EenVandaag duikt in de wereld van de complottheorieën

Pim Fortuyn (Reuters)

Eind vorig jaar werd een geheime lijst op internet gepubliceerd van twee miljoen vrijmetselaars. De lijst laat zien dat de macht van de organisatie reikt tot in de hoogste regionen van de samenleving, zo schreef The Independent. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Jack the Ripper werd beschermd omdat hij vrijmetselaar was. Zal EenVandaag aandacht besteden aan deze opzienbarende lijst? Hoogstwaarschijnlijk niet.

Zal de Belgische econoom Geert Noels aan het woord komen? Hij zei dat er in België ooit regeringen waren die volledig bestonden uit vrijmetselaars. Hoogstwaarschijnlijk niet. “Vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht,” zei hij recentelijk op Radio 1. “De loge gebruikt haar invloed om mensen naar de macht te sturen.”

Pim Fortuyn

De moord op Pim Fortuyn is beraamd door de machtige JSF-lobby, zeggen complotdenkers. Het prestigieuze defensieproject zou in gevaar komen als Fortuyn premier zou worden. Aan het woord komt onder meer schrijver en complotkenner Thomas Ross.

Zowaar komt er een complotkenner aan het woord in ‘Complot or Not?’ Helemaal aan het eind van de reeks. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Volgens Ross zijn er genoeg feiten die kunnen duiden op een moordcomplot. Vlak na de moord op Fortuyn in 2002 startte hij met Theo van Gogh een eigen onderzoek omdat ‘niemand in journalistiek Nederland zijn handen durfde te branden aan het idee dat de moord een complot zou kunnen zijn’. Volkert van der G. zou volgens Ross weleens de perfecte zondebok geweest kunnen zijn.

In onderstaande video gaat hij dieper in op het complot rond de moord op Fortuyn:

‘Complot or Not?’ is op dinsdag 2 augustus om 18.15 uur te zien op NPO1.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  Ik ben een complot/filosofische denker, maar ik ben zeker niet extreem links of rechts. Ik ben voor balans. Ik ben voor praten/open dialoog, maar dat wil men juist van die andere zijde niet. De brutaliteit om mensen, die je niet kent in een hokje te duwen, das pas extreem. Een mens kan altijd nog van gedachten veranderen en je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn.
  Ik heb toch echt ooit pillen gekregen, die dodelijk waren. Nu afgekeurd. Heb ze nog in de kast liggen als bewijs. Gelukkig zelf op tijd gestopt na 2 dagen. Kreeg er hartkloppingen van. Dit is een feit/geen complot. Ik wilde weten hoe dit zomaar kon gebeuren. Tja, dan kom je al gauw in een wereld waarvan veel meer niet deugt en dat het om geld en prestige draait. Dan kom je ook vanzelf uit bij hoe het geldsysteem werkt enz.
  Ik lees over mythologie/oudheid/geschiedenis enz. Dan kom je ook uit in het nu. Je ziet ongeveer dezelfde patronen. Men zegt toch: geschiedenis herhaalt zich. Maar als je dat doet, dan ben je een complot denker?
  Ik denk, dat het te heet onder hun kont wordt. Der valt niks meer te verdienen. Tja, daar hebben ze het zelf naar gemaakt.

  46 likes
  • Remco schreef:

   Het lijkt mij beter dat jij je pilletjes wel eens een keer gaat nemen. Er lopen te veel gekken rond in Nederland die zijn zoals jij, en die behandeld zouden moeten worden!

   12 likes
   • Armonicus schreef:

    “Het lijkt mij beter dat jij je pilletjes wel eens een keer gaat nemen.”

    Laat me raden, jij verkoopt die pilletjes? Of verdien jij je geld met het gedwongen behandelen van ‘gekken’? In de Sovjet Unie was ‘platspuiten’ trouwens ook de favoriete manier om dissidenten weer in het gareel te krijgen! Volgens jou was daar dus helemaal niets mis mee, want dat soort mensen zijn ‘gek’, zij hebben zowaar het lef om een mening te uiten die jou niet bevalt!

    22 likes
    • Remco schreef:

     ja, en nu doe jij precies hetzelfde… dus zoveel verschillen wij blijkbaar niet he knaapje?

     zoek de reacties van elise maar eens op in andere topics, als je dan nog niet overtuigd bent van haar krankzinnigheid lijkt het me verstandig dat jij in dezelfde kliniek terecht komt, en aan dezelfde medicijnen wordt gezet!

     12 likes
     • Remco schreef:

      Ah oke, dus je prefereert wel medicatie en therapie Armonicus?

      Lijkt me een verstandige keuze, in plaats van in alles een complot te zien…

      9 likes
     • Armonicus schreef:

      “…als je dan nog niet overtuigd bent van haar krankzinnigheid lijkt het me verstandig dat jij in dezelfde kliniek terecht komt, en aan dezelfde medicijnen wordt gezet!”

      Dit ‘knaapje’ zou 10 tot de macht 777 keer liever zij aan zij met Elise49 zwaar gedrogeerd in een inrichting willen wachten op ons dagelijkse portie elektroshocks, dan samen met jou te vertoeven in een openbare gelegenheid!

      Beste redactie, kunnen in de toekomst mensen die mede reageerders gedwongen medicatie en/of behandelingen toewensen, ‘weg-gemodereerd’ worden? Het enige wat het toevoegt aan een discussie is ergernis.

      8 likes
     • vladi schreef:

      gelukkig ben jij niet met velen,dat stelt gerust.

      fff

      3 likes
     • Remco schreef:

      Vooralsnog is niemand het met jou eens, en toch wel wat mensen met mij… Daarnaast kijkt een groot deel van de Nederlanders niet op deze site, mensen die niet in alles een complot zien zoals jullie. Dus ik denk, nee, ik weet zéker, dat ik meerdere mensen achter mij zal scharen!

      0 likes
   • Arnold schreef:

    Kom op Remco, niet zo zielig doen…!

    17 likes
    • Remco schreef:

     Ik doe zielig? Omdat ik reageer op iemand die totaal krankzinnig is en op de overige (overbodige) reacties?? Nog mooier haha

     9 likes
     • Skin schreef:

      Remco ben je nu weer van de afdeling weggelopen. Ik had je nog zo gezegd neem je medicatie en blijf van internet weg. Groetjes je begeleider 🙂

      12 likes
     • Remco schreef:

      Origineel man, om te gebruiken wat ik heb gezegd.. Blij om te zien dat je zo creatief bent! :/

      1 likes
   • Eva schreef:

    Remco…..als je niet weet waar je het over hebt dan kun je beter je mond houden!

    21 likes
   • Elise49 schreef:

    Die pillen waren voor ontstekingen.(een chronische beperking, die mijn leven kwalitatief vermindert/men weet niet waar het vandaan komt(dus niet erkend), dus heb geen rechten en tegelijkertijd ben ik een proefkonijn) Als jij het verschil tussen filosofie en realiteit niet eens weet, dan moet je hier op deze site en andere niet meer komen.(het meeste hier is toekomst kijken of achter behaald nieuws) Blijf dan bij de Telegraaf enz. Voor mij is het namelijk ook irri(ik voel het trouwens niet eens meer), dat mensen bot reageren, terwijl ze niet eens weten waar ik het over heb. Gelukkig komen er ook goede reacties voorbij(wat niet vanzelfsprekend is, dat ik daar dan achter sta, maar ik neem het wel mee).
    Tip: ga veel lezen. En wat je leest moet je dan ook begrijpen. Ik had vroeger ook zoiets van dat de bijbel 1 groot sprookjesboek was. Maar dat is niet zo. Het boek(oude testament) is gebaseerd op natuurwetten/fenomenen En ja, het is ook om mensen onder controle te houden, maar het geeft ook veel informatie over de huidige agenda21/30. De aarde zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen. Toestanden in Turkije/toestand in de wereld/ NAVO eert stichting Rome.(feestdag) Dus veel dingen, die nu gebeuren hebben met geloof/geschiedenis(oudheid/mythologie)/macht en wetenschap/kennis te maken.
    Hoe is farma ontstaan? Door de familie Medici/Italië. Waarom werden er “heksen” verbrand? Die hadden kennis van de natuurlijke werking van plant en dier om ziektes bij mensen te verhelpen/verzachten. Deze heidenen moesten weg en/of christelijk worden, zodat de farma opgezet kon worden in wat het nu is. Nota bene liggen alle boeken over planten/dieren/mensenkennis in de bibliotheek van het Vaticaan. Ooit afgevraagd waarom julius ceasar en jezus christus dezelfde initialen hebben? Waarom het graf van de onbekende Romeinse soldaat(Petra/cleopetra) promoot is door google(databedrijf) een tijdje geleden? Waarom het graf van Jezus Christus leeg was, terwijl ie daar toch echt begraven was. Misschien verplaatst? Waarom databedrijven? Je leert pas geheimen kennen/werking wereldmacht als je zelf logisch na gaat denken van wat je gelezen hebt. Ik ben er zeker van dat veel lijntjes op allerlei vlakken met elkaar te maken hebben. En als ik gestoord over kom, dan is het omdat het veel informatie is. Ik ben geen computer, maar een mens.

    15 likes
   • vladi schreef:

    dat vind ik nu precies van jou.

    fff

    5 likes
   • Aluhoedje schreef:

    Onbetaalbaar

    3 likes
 • Arwijn schreef:

  Ja ja. Conspiracy is nu “in”. Veel oude koeien worden nu uit de sloot gehesen en in het museum geïnstalleerd. Maar de overduidelijke huidige samenzweringen blijven natuurlijk tot onzin verklaard worden.

  4 likes
  • Eva schreef:

   …..vooral als deze heren uit de gevestigde samenleving komen en dus veel te verliezen hebben.
   Wat kunnen we daar nu van verwachten?
   Belachelijk-makerij.

   16 likes
   • Loki schreef:

    Vertel mijn wat!!!

    Is er ooit een complottheorie zoals 9/11, maanlandingen, ufo’s enz enz opgelost met bewijs en waarheden? Nee nee en nog eens NEE.
    En zo ontstaat een complottheorie die de gevestigde orde met veel draaikonterij niet wenst op te lossen.

    En dus leeft Jan Willem van Prooijen is zijn eigen wereldje en weet totaal niet waar ie over praat. Zal een lekker programma worden dat EenVandaag. Eigenlijk zonden van je tijd om daar naar te kijken.

    8 likes
    • Leon schreef:

     Opgelost ?
     Wat moet je doen dan kerel, 911 en nep maanlanding staat als een paal boven water maar we zitten gevangen met z,n allen.

     1 likes
     • najef schreef:

      Er zijn genoeg bewijs dat vele theorieën waar zijn. Het probleem is dat de Massa niet in kan en wilt geloven. Hun hele geloof in het systeem valt uit elkaar.

      Als dat gebeurd betekend dit dat ze actie moeten nemen, en dat willen ze niet. In een Matrix leven is dan makkelijker.

      4 likes
     • JohnSmith schreef:

      De massa kijkt nog geen eens ned 1 2 3. Die kijken alleen maar goedkopen programma’s. Dus als de massa zo dom is om zich te laten gebruiken dan verdienen ze het ook

      3 likes
  • GertJ schreef:

   Dhr. van Prooijen zegt “dat de verspreiding van complottheorieën samenhangt met lager zelfvertrouwen en een lage status” en “dat complotdenkers vaak of extreemlinks of extreemrechts zijn”.

   Man, man wat een arrogante toon van deze MSM-lakei. Een beetje meer zelfreflectie en een beetje meer respect jegens de complot-community zou zeker op z’n plaats geweest zijn.

   16 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het lijkt me sterk dat Eén Vandaag neutraal daarin is.
  Het is voer voor een vrije geest.
  Die zitten nu eenmaal niet bij de staatsomroep.

  Let wel, juist de speculatie maakt het zo interessant.
  Want Out-of-the-box denken maakt VRIJ !
  Laat je geen grenzen dicteren, maar verken je eigen grenzen.
  Daar hebben we Eén Vandaag niet voor nodig, lijkt me.

  24 likes
  • Peter schreef:

   Je weet natuurlijk ook wel hoe Eenvandaag werkt.
   Er zal geen gelijke opstelling zijn van voor-en tegenstanders van de complotheorien.
   Dus de uitslag,zoals wij morgen zullen zien,zal zoals gewoonlijk op het belachelik maken van procomplotdenkers uitdraaien
   Maar ook bij de Msm zal het Ooit wel eens beginnen te Dagen,dat een vrije geest de Zaken van 2 kanten zal bekijken.

   9 likes
  • an argie schreef:

   Don’t think out of the box. Get rid of it!

   8 likes
 • ron schreef:

  complotdenkers?dan zitten we hier goed bij Ninefornews Als er 1 site is die in Complot theorie denkt valse Flag enz dan id dat hier wel.

  7 likes
 • Armonicus schreef:

  “In de derde uitzending wordt met epidemioloog Roel Coutinho en viroloog Ab Osterhaus gekeken naar de complotten over aids en syfilis.”

  Waarom niet met deze heren kijken naar de complotten rondom de aankoop van het middel Tamiflu? Ik denk dat beide heren daar veel meer over kunnen vertellen!

  28 likes
  • luna schreef:

   ingehuurde pion die osterhauseflaus..
   geloof niks meer van alle programma’s die NIET van de VPRO zijn !!!D
   Dat is tenminste eens tv maken met goede zuivere koffie!
   Of de eo die afgelopen avond mooie 2 doc had

   maar.. het zou kunnen hoor.. dat 1 Vandaag het roer omgooit.. haha.. geloof je het zelf?
   we zullen zien..

   5 likes
 • exegese schreef:

  Als iets niet meer te verhullen of te verzwijgen is wordt het openlijk met veel bravoure benoemd en met alle mogelijke middelen gedownplayed. Het is allemaal zo doorzichtig, zo voorspelbaar, zo laag bij de grond dat het al lachwekkend is voordat het op de buis is geweest. Het proces is toch niet meer te stoppen, wat ze ook doen. Leugens zijn nou eenmaal niet eeuwig houdbaar, waarheid wel !

  27 likes
 • Peterdj schreef:

  Waarom geen complottheorieën. Jan publiek slikt elke dag, the crap, van de mainstream media. Sommige mensen achter complottheorieën hebben er een levenswerk van gemaakt om achter de schermen van deceptie te kijken wat er eigenlijk gebeurd is, de waarheid proberen te achterhalen. Waarom moet het altijd weer gebrandmerkt worden als ultra links of rechts, who gives a shit, het gaat on de waarheid. Door deze mensen gaan de, nu zombies, ook eens kijken wat er achter zit, zelf gaan denken. Mensen vergeten dat de mainstream media gewoon puppets zijn van het regime. Vroeg of laat komt de waarheid boven water kijk maar naar JFK, Tony Blair, Clintons, Bush, 9/11 en dan onze beleidmakers eens onder de loep nemen, je zal ervan schrikken.

  13 likes
 • martin schreef:

  Wat word ik ontzettend pissig als ik dit lees. De journalisten van het NOS journaal vertikken het zelf om onderzoek te doen naar waarheden en kritisch na te denken. Als gevolg hiervan gaan mensen zelf op onderzoek uit. En nou gaan ze ook nog een programma maken over complottheorien met wat als doel precies?
  Complottheoristen nog verder stigmatiseren, terwijl dit godzijdank nog de enige mensen zijn die kritisch nadenken en zelf op zoek gaan naar de waarheid.
  Begrijp me niet verkeerd, een hoop verhalen die op internet de ronde gaan; kloppen ook zeker niet. Je moet ook zeker niet alles wat je op internet leest geloven en proberen om hier ook weer kritische vragen bij te stellen. Daar hebben ze gelijk in.
  Ik kom trouwens met plezier op bezoek bij eenvandaag om de discussie aan te gaan, maar ik gok dat ze alleen maar anti-complottheoristen uitnodigen.

  12 likes
 • kees schreef:

  Complotdenker is een stigmatiserend woord. Het frapante er aan is dat mensen die een bepaalde mening over een gebeurtenis hebben waarvan de aap nooit uit de mouw gekomen is, dat deze mensen door deze mening alszodanig gestigmatiseerd worden terwijl ze slechts een mening hebben en iedere mening is er 1. Bijv de MSM heeft er ook een mening over en dat is/moet dan de waarheid zijn en die mening is er geen want indirect zonder stigma is dat dus presenteren als feit en dat is het dus eigenlijk niet. Heb je een andere mening dan ben je dus een complotdenker. Om aan het stigmatiseren nog even toe te voegen extreem links/rechts, weinig zelfvertrouwen. Dus nog meer reden om een dergelijk iemand niet serieus te nemen. Deze dynamiek komt duidelijk uit naar voren dat het een tactiek is, het hele woord complottheorie/complotdenker etc. Je ziet het zelfde met NIET links, als je een rechtse mening hebt over bijvoorbeeld vluchtelingen dan is dat tegenwoordig meteen extreemrechts. De conclusie is dus Het gaat alleen maar om het stigmatiseren want gestigmatiseerd wordt niet serieus genomen. De woorden complotdenker/complot theorie en tegenwoordig ook het woord extreem rechts zijn dus eigenlijk alleen maar holle woorden. Het betekend dus feitelijk HELEMAAL NIETS! Dat niets toch zo doeltreffend kan werken om ongewenste meningen te verdrukken is misschien nog wel het meest frapante!

  11 likes
 • Freba schreef:

  Kennedy werd vermoord omdat hij geen oorlog in Vietnam en de rest wilde. En dat vonden de dames en heren van de Zionistische -daar gaan we weer; het wordt eentonig- wapenindustrie niet prettig. De firma Lockheed is sinds 1934 in handen van de Joodse familie Gross. De defensiebegroting van de V.S. bedraagt op papier -in werkelijkheid natuurlijk nog meer – 1100 miljard dollar. Daarvan “pakt” alleen de fa. Lockheed al 800 miljard per jaar af. Dus Pim moest dood. Die zag toen al in dat die Jewish Sh*t Fighter (JSF) geen enkele bijdrage aan de wereldvrede zou leveren, laat staan aan NL. Vandaar dat iedere NL-er, kinderen niet uitgezonderd, rond de 500 euro per jaar bijdraagt. Dus als U dit leest en uw vrouw zit op de bank en uw 2 kinderen liggen te slapen, draagt U 2000 euro bij aan uw z.g. “veiligheid”. Als iedere NL-er dit zou weten en niet als een debiel, die doen dit trouwens niet, met hun telefoon achter een virtueel poppetje aan zouden lopen, zouden ze beter het Binnenhof kunnen bezetten. In de geschiedenis wisten onze voorouders wel raad met dit soort “leiders”. Overigens complotten bestaan niet meer, dit heet tegenwoordig Strategisch Management.

  11 likes
 • Opnieuw geboren schreef:

  staatomroep een vandaag zet ons weg als gekken laat me niet lachen, ze moeten eens een aflevering over de criminele banken gaan maken die zitten echt in een complot om ons onder controle te houden, wat ze ook zullen verzinnen om ons belachelijk te maken geen lieve moeder die ze nog kan redden ha ha ha !!

  9 likes
 • faith schreef:

  Moet je zo’n uitzending serieus nemen. Hoe komt iemand bv. op de stelling dat complotdenkers weinig zelfvertrouwen hebben?
  Je hebt weinig zelfvertrouwen als je als een schaap achter de kudde aanhobbelt en elke voorgekauwde mening voor de waarheid houdt.
  Complotdenkers kunnen zelfstandig denken, zien verbanden die de msm niet ziet of niet wil zien.
  Complotdenkers laten zich niet gek maken en laten zich ook niet met een kluitje het riet in sturen.
  Denk daar maar eens over na.
  Ik zal er dan niet naar kijken.

  9 likes
 • Aluhoedje schreef:

  Het enige wat ik zeg over de jsf en pin fortuyn is kijk de film 06/05 eens. Het is helemaal geen geheim trouwens dat aids enzo een overheids programma is. Wie zaten er aan boord van mh17. Toch niet vrijwel alle wetenschappers die op het randje stonden van ontdekking van het medicijn tegen aids? Wel. Die mensen waren aan boord. Rutte is een moordenaar.

  8 likes
 • Remco schreef:

  Meer dan de helft van de Britten gelooft niet in de maanlanding en een groot gedeelte schijnbaar ook niet in het hebben bestaan van dinosaurussen. Een onderzoek waarbij iets meer dan 1000 mensen van 18+ zijn geïnterviewd. Echt erg legitiem en geloofwaardig zo’n onderzoek… Een afspiegeling van hoe alle Britten erover denken!

  7 likes
 • ramon schreef:

  “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

  6 likes
 • Aluhoedje schreef:

  Het enige wat ik zeg over de jsf en pin fortuyn is kijk de film 06/05 eens. Het is helemaal geen geheim trouwens dat aids enzo een overheids programma is. Wie zaten er aan boord van mh17. Toch niet vrijwel alle wetenschappers die op het randje stonden van ontdekking van het medicijn tegen aids? Wel. Die mensen waren aan boord. Rutte is een moordenaar, of op zijn minst medeplichtig door het niet vragen om radarbeelden.

  Kom maar op met die 3e wereld oorlog. Deze maatschappij is het niet waard

  5 likes
 • Delo schreef:

  Onze Universitair geschoolde medemens dat deel wat zijn ziel verkocht heeft aan de hoogste bieder zijn doodsbang hun lucratieve privileges te verliezen. Intellectueel profileren doen ze al vele eeuwen lang maat zooitje heeft nog nooit werkelijke antwoorden voortgebracht.

  Materialisme: To be or not be, being fooled around the objects of objectivity

  In tegen stelling tot wat zij beweren is het gelijkheidsbeginsel, de Weeg Schaal de Wet voor hen een ware gruwel een welverdiende nachtmerrie die werkelijkheid wordt.

  Onder “Wijs Weg” ermee
  Als onderwijs werkelijk de remedie tegen oorlog, armoede en onwetendheid zou zijn geweest werd het vandaag nog bij Koninklijk besluit afgeschaft

  Geen enkel kind verdiend het om “onder wezen” te worden, spiritueel ter dood veroordeeld, dagelijks stelselmatig blootgesteld aan de neurologische programmeringen van leraren die het gevoelsleven en de verbeeldingskracht van ieder kind vanaf dag één met wortel en tak “weten uit te roeien”, voor de eeuwigheid zonder het te beseffen veilig opgeborgen, “weg rottend” in de Grot van Plato.

  Ken de Wet en laat iedere Mr meester in de Rechten alle hoeken van de kamer zien
  Een complot? http://annavonreitz.com/estateclaim/estateclaimjuly112016.pdf
  http://www.annavonreitz.com/

  Een complot ? 121st Knowledge Seekers Workshop – July 14, 2016 Keshe Foundation
  Mehran Keshe: clear message to the Religious leaders, the Christian, Moslim, Jewish leaders, the Kings, the Popes, the Banksters, the Politicians, and the rest of the Legions”Fakers, Shakers, Players, your time is over”: You murdered One of Us

  EEN COMPLOT ? FREE ENERGY IN CHANGE FOR PEACE
  https://www.youtube.com/watch?v=QqzNGtcagys

  5 likes
 • frans schreef:

  Ga niet kijken!
  Of kijk met andere ogen’; hoe het complot van 1 vandaag hun eigen leugens onderbouwen.

  5 likes
 • Eddy schreef:

  Tja de betrouwbare media die de lieve brave kijkertjes het wel weer even inpepert hoe het werkelijk allemaal in elkaar steekt. Je moet toch werkelijk zo ingeblikt zijn als je alles maar klakkeloos aanneemt en media, overheid en geleerden op hun eerlijke ogen vertrouwt.
  Persoonlijk laat ik de waarheid maar in het midden, maak me niet al te druk om dingen waar je totaal geen invloed op kan hebben als nietszeggend mens en leef lekker mijn niet al te stressvolle leven met hier en daar een spannend complottheorietje!

  5 likes
 • wereldmonarch schreef:

  ik denk dat ik wereldmonarch ben en dat ik geen banden heb met illuminati en komplotten vrij sober leef en vaak graag op t station ga zitten omdat ik dat een soort wereldmonarch paleis vind..volgens mij bestaat wereldmonarchie allang alleen is t heel anders als mensen op internet denken ofzo..ik hoef in ieder geval geen pillen doe mij maar normaal eten

  3 likes
 • Padja schreef:

  Ook dit is een verdienmodel.
  Big business die complotten.
  Een aantal terecht en een aantal onzinnig
  Maar aan n enkel complotje valt nu eenmaal niet veel te verdienen.
  ?

  3 likes
 • Robert schreef:

  Ab Oosterhuis… Oke. Dan hoop ik dat de redactie van EenVandaag hem ook confronteert met:

  1) die ongemakkelijke filmpjes waarin de drank op tafel verschijnt wanneer de order voor de mexicaanse griepampullen binnenkomt,

  2) dat filmpje waarin hij bijna gelukkig reageert wanneer een medewerker hem meedeelt dat het eerste griepgeval in NL geregistreerd is,

  3) zijn aandelen in de medicijnindustrie;

  En hem dan recht in de ogen kijkend vraagt of het dus raar is dat mensen het ongepast vinden en het zelfs tot verdachtmakingen kan leiden…

  Journalistiek dus!

  3 likes
 • Jeff schreef:

  Ja, hij kwam over als een expert in deze maar het was wat mij betreft hokjesdenken. Plak er maar een etiket op. Als je dan heel voorzichtig gaat toegeven, dat de coup in Iran in de jaren 50 door de CIA is geregeld, kan je natuurlijk ook zeggen dat het logisch is dat mensen een rekensom gaan maken. De jaren 50 afdoen als men wist nog niet beter is natuurlijk makkelijk gezegd. Voorafgaand aan het bewuste item, ook nog een stuk over dat de supermarkt gezonder voedsel wil maken en daarbij 2 a 3 maal het woordje albert heijn laten vallen. Welke hoofdredacteur heeft dat op zijn tekstrol gezet?
  1 ding is zeker, we worden belazerd waar we bij staan of het verhaal dan linksom of rechtsom is of iets er tussenin.

  1 likes
 • Robert schreef:

  No Worry voor degene die denkt: ”Ojee…’ onze indeeen worden (natuurlijk onterecht) onderuit gehaald, en we komen nu op ‘achterstand’.

  Denk in Stepping Stones – m.a.w. een proces opgedeeld in opstapjes.

  Mainstream die de complotten ruimte geeft pakt dat op een mainstream wijze aan. Hoe kan dat anders, want de mainstream wijze denkt en verslaat nieuws vanuit de mainstream mind-set.

  Maar… Mainstream die dure zendtijd openmaakt voor complotten?

  In de reclame telt 1 ding: bekendheid. Hoe dan ook. Als ‘ze’ maar over ‘je’ praten want met slimme marketing kun je alles sturen. Maar ‘ze’ moeten ‘je’ wel eerst kennen.

  Vroeger dacht ik dat mainstreamrubrieken gelijk stonden aan de waarheid. Het begrip ‘officiele’ waarheid – een feit dat officieel door de waarheidsfabrieken zoals wetenschap of politiek bevestigd wordt om ‘echt’ te zijn – bracht daar frictie in.

  Ghandi zei al: ‘Ook in een minderheid van 1; de waarheid is nog steeds de waarheid’. En de waarheid is zichzelf, al duurt het 100 jaar voordat we dat erkennen.

  Saludos!

  2 likes
 • sebas0570 schreef:

  Ik ben benieuwd welke kant ze opgaan, ik gok controlled opposition.

  2 likes
 • Johan van Dongen schreef:

  The horrific Aids pandemic tremendously has generated scientific controversies within and outside the scientific establishment. Only a minority of scientists and other engaged people have access to inside information concerning (bio-warfare) Aids and Ebola research.

  As an experimental microsurgeon in the early seventies, almost at the beginning of the multiple organ transplantation era, I have carried out thousands of experimental organ transplantations. In order to deal with organ rejection he administered, radiation and sera for diminishing the immunity of the organ receiver. Besides that I also administered uncountable agents to recipients of organs in order to trigger, diminish or completely whipe out the immune capacity which can be compared with Aids.

  During my university and hospital appointments in the early seventies, and later undercover in the pharmaceutical industry, I discovered at that time that animals did’nt die because of rejection of the transplanted organ but because of multiple infections which can be compared with human Aids victims. So, Inoticed that Aids can be induced by radiation, aflatoxins, Immuran/prednisolone combination, anti lymfocyte sera and many other bio-warfare agents.

  Dormant HIV virus

  As head of the the Department of Experimental Microsurgery, and involved in all transplantation and immunological experiments, I also have been involved in many controversies. Especially the connection of my work and the polemic concerning the transmission of HIV in many ways I discovered not only in experiments but also in the extensive scientific literature the role of an obligatory cofactor that transactivates the “Dormant” virus HIV in specific human cells. And this obligatory cofactor which transactivates the “Dormant” virus in specific human cells are deliberately introduced into mostly black-skinned African people, governed by massive environmental factors as you can read in our book: “Aids and Ebola the greatest crime in medical history against mankind,” in order to depopulate Africa and other parts of the world.

  Aids and Ebola the greatest Crime in Medical
  History Aginst mankind: Book published on:

  http://www.amazon.co.uk/Greatest-Medical-History-Against-Mankind-ebook/dp/B016W89W1G

  Therefore I will always like to enlighten readers about the real origin of Aids and the true nature of famous international researchers as Robert Gallo.

  And as far as Gallo is concerned, Ricardo Veronesi, professor of the Faculty of Medicine at the University of Sao Paulo, was personally informed about the true nature of Gallo’s research long before this controversy turned into a public scandal and as a consequence thousands of scientific Aids dissidents.

  It was no less then Francoise Barré-Sinoussi of the French Pasteur Institute who revealed the criminal intention of Gallo. And not only she became an Aids dissident but also the discover of the HIV virus Luc Montagnier disputed Gallo, the fake discoverer of the HIV virus.

  In their opinion the major bursts in the common scientific approach lies in its ignoring that the pathogenicity of the HIV indeed is governed by multiple deliberate environmental factors. And one of these determinant factors is the PCR test (Polymerase Chain Reaction Test).

  Using and extrapolation of these kind of techniques we can conclude that almost all persons who have HIV in their bodies, were purposely infected with this virus which can lead to Aids. Biowarfare scientists are able to made black-skinned people artificially susceptible for HIV or Ebola by using controlable diseases as a cover-up.

  Most of the biowarfare research using viruses which causes Aids and Ebola was predominantly carried out in Germany and Japan until 1945 and since then mainly in the USA and France, using Nazi and Japanese (military) scientific war criminals.

  Autism/Aids/HIV Theory Dissidents Like Jeff Bradstreet

  The official scientific origin of the diverse HIV-strains has been placed somewhere between 1938 and 1948 when scientist T.F. Smith et al published an article in the authoritative medical journal Nature about this period in 1988 named: “The phylogenetic history of immunodeficiency virus”.

  And he was’nt the only scientists who revealed the true nature of the HIV virus. Smith’s efforts to reveal the real origin of HIV was followed, to name a few, by Sharp et al with his article: “Understanding the origins of Aids viruses”, also in Nature, followed by Meyers et all with: “The phylogenetic analysis of the HIVs”. But the most important article is described in the top of the bill of medical journals the Lancet by scientist L.A. Evans et al who discovered the; “Simultaneous isolation of HIV-1 and HIV-2 from an Aids patient”.

  And all these mentioned scientist agreed that the distribution of the HIV virus was an intentional action. Their findings makes it very conceivable that this distribution was intentional because sometimes both the new viruses HIV-1 and HIV-2, respectively HTLV-IV, are existing in one and the same person according to Evans. And because his publication is checked by the editing and scientific boards of the Lancet the outcome of his investigation is true. And this counts also for thousands of publications in other medical journals as described in our book “Aids and Ebola the greatest crime in medical history against mankind”.

  According to the famous Aids/HIV theory dissident Wolff Geisler further evidents of the intentional distribution, out of the mentioned simultaneous infection of the same persons, it was described as a second Aids epidemic in the same black-skinned population by an inefficient transmission of the HIV virus. The appearance of this extreme rare retrovirus among the African Aids patients is so conspicious that some world famous scientists uttered a sentence about it. They alleged this to be; “Only another acquired opportunistic infection but rather an additional death sentence”. But? Is it?

  In Africa the probability of an early death of HIV patients is three times bigger then eslwere when HIV patients are simultaneously infected with HTLV-1 as described in the Lancet by Page et al in his scientific publication: HTLV-I/II seropositivity and death from Aids among HIV-I seropositive intravenous drug users (Lancet, 1990; 335: 1439-41), an even more extremely important publication for the Aids/HIV theory dissidents. Because especially HTLV-I, amongst many other HIV viruses, was only demonstrated in Uganda, Ghana, South Africa and Namibia.

  In HIV patients only in these countries appear simultaneously up till now. According to Wolff Geisler the concommitant existance of HTLV-I and HIV produces the observed rate of Aids patients in Uganda, Kenya and black-skinned people in Florida, USA and some Caibbean Islands, even though in general black-skinned persons are by nature more resistant against HIV-infection than pale-skinned persons (see below). This means the HIV viruses are geneticly engeneered as describe in our book.

  No less than Luc Montagnier et al, the discoverer of the HIV virus stated that this virus is made out of the Nazi eugenics and genetic engeneered experiments as well as the development of Aids causing viruses in horses. In a very talked about article he described in the authoritative Annals of Virology: “A new type of retrovirus from patients presenting with lymphadenopathy and acquired immune deficiency syndrome”: Structural and antigenetic relatedness with Equine Infecious Aenemia Virus EIAV (horse Aids), 1984; 135E: 119-31.

  Equine Infecious Aenemia Virus EIAV (HIV/Horse-Aids) made by Nazi Germany

  If we compare these findings to our references in:“Aids the greatest crime in medical history against mankind” the book now available at Amazon, the HLA-A, B, C, DR3 and DR5 loci, is examined by the Nazi’s led by Otmar Verschuer.

  In 1956 he joined the American Eugenics Society and worked under auspices tiis of the Rockefeller-fund. He was also head of the Department of the Kaiser Wilhelm Institute in Germany.

  Furthermore we have to take into account that within people who have blood type HLA-DR3 Aids, it is much less common than in people who have the HLA-DR5 type. Under the Nazi’s research, it is important to note that precisely the HLA-DR5 type occurs mainly in Jews. The HLA-DR3 type contrast is most common in dark-colored Africans.

  These two evidences or references are enough to let you know vividly what took place. In general you can say that it is harder for blacks to get Aids than as it is for whites, but blacks have been made susceptible for a broad spectrum of brand new diseases caused by Germans, partly under the auspices of the South African Apartheid regime, and after the war under guidance of the U.S.A.

  Nowadays we now know that monkeys do not get Aids when infected with the human Aids virus. The same goes for tuberculosis until the moment that monkeys in a laboratory made receptive. Therefore black-skinned people are under no circumstances contaminated with Aids by monkeys with or without eating them. That is so to speak a criminal WHO/ CDC / FDA scientific ferrytale.

  Johan van Dongen
  Microsurgeon/Author/Scientist
  The Netherlands.

  2 likes
 • […] Op dinsdag 2 augustus wordt de kijker geïntroduceerd in de wereld van complotten. De populariteit van complottheorieën neemt toe en waarom? Hoeveel invloed hebben ze en wat zegt dat over onze samenleving? Aan het woord komen onder meer socioloog Jelle van Buuren en psycholoog Jan Willem van Prooijen. Van Prooijen zei onlangs nog in het AD dat de verspreiding van complottheorieën samenhangt met lager zelfvertrouwen en een lage status, maar dat sommige theorieën door een groot deel van de bevolking worden aangehangen. “Complotdenkers zijn geen gekken. Daarvoor zijn het er te veel.” Hij zei verder dat complotdenkers vaak of extreemlinks of extreemrechts zijn. “En wat je denkt, stuurt nu eenmaal je gedrag,” zei hij. “Het kan kwaad in de zaken die een keuze sturen, in de persoonlijke gezondheid bijvoorbeeld. Als jij denkt dat de farmaceutische industrie knoeit met vaccinaties, dan laat je je niet vaccineren. Maar het ondermijnt ook het vertrouwen in de rechtsstaat en de democratie.” De eerste aflevering begint gelijk goed. Complotdenkers zullen dus waarschijnlijk worden weggezet als mensen met een laag zelfvertrouwen, een lage status en die extreemlinks of extreemrechts en anti-vaxxers zijn. LEES VERDER BIJ NINEFORNEWS […]

 • Johan van Dongen schreef:

  Ik kan niet anders dan constateren dat eenvandaag een journalist zeer eenzijdig vragen laat stellen aan Ab Osterhaus en Roel Coutinho, notabene vaccinfabrikanten. Ik zou een honderdtal betere vragen kunnen stellen die op wetenschappelijke leest zijn geschoeid. Géén leken dus. Het feit dat beide heren wetenschappelijke artikelen die bewijzen dat Aids en Ebola man-made zijn onder de tafel schuiven geeft aan dat ze hun eigen wetenschappelijke poten hebben doorgezaagd. Véél leesgenot met bijgaande link waaruit de eenvandaag journalisten duidelijk lastigere ragen kunnen genereren.

  http://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  >