Binnenland

Massaal pleidooi voor behoud Ongehoord Nederland: ‘Verkeerde richting dit’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

In de publieke omroep is geen plek voor Ongehoord Nederland als het aan de linkse oppositiepartijen en coalitiepartijen VVD en D66 ligt. De NPO heeft een verzoek hiertoe neergelegd bij D66-staatssecretaris Gunay Uslu voor Media.

Aanleiding zijn de drie opgelegde sancties aan de omroep van Arnold Karskens. De NPO beweert dat er ‘geen andere mogelijkheid meer is dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Einde van alle omroepen komt dan in zicht

Op social media regent het steunbetuigingen voor ON! Econoom Lex Hoogduin zegt te hopen dat de staatssecretaris hier een verstandige beslissing over gaat nemen. “Mensen de mond snoeren is een heel zwaar middel in een democratische rechtsstaat,” aldus Hoogduin.

Journalist Ton F. van Dijk spreekt van een ‘rekenfout’ die de publieke omroep wel eens duur kan komen te staan. “Het einde van de omroepen zoals wij die kennen is dichterbij dan ooit,” meent hij.

“Denk niet dat het wellicht net iets te gretig verwijderen van Ongehoord Nederland geen gevolgen heeft voor de publieke omroep zoals wij die nu kennen. Het einde van alle omroepen komt dan in zicht. Dat is onvermijdelijk,” stelt Van Dijk.

Politiek steekspel van de NPO

“Verkeerde richting dit,” reageert presentator Talitha Muusse. “Een grote groep mensen wordt al slecht gehoord en begrepen.”

“Wees consequent en tik andere omroepen ook eens op de vingers, ook bij andere programma’s gaat het vaak genoeg mis,” voegt ze toe.

Journalist en commentator Lucas Hartong schrijft: “In een werkelijk democratisch bestel mag elk geluid gehoord worden – van links tot rechts – ‘behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet’. Ongehoord Nederland is nog nooit veroordeeld door enige rechter. Dit is dus een politiek steekspel van de NPO.”

Ernstige schending

FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers verwijst naar een reportage van Nieuwsuur over een 39-jarige ongevaccineerde coronadode in Kerkrade. “Dit bleek aantoonbaar fake news. Hierbij werden bijna alle journalistieke regels geschonden en werd er zelfs een belletje naar de GGD in scène gezet,” merkt ze op.

“Dit was een ernstige schending van de journalistieke code van de NPO en van Nieuwsuur. Zijn zij beboet? Hebben ze dit erkend en gerectificeerd? Nee, op geen enkel moment,” benadrukt Strikkers.

4.8 259 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
1 jaar geleden

Dan moet er maar geen plek meer zijn bij de politiek voor VVD en D66.
En zeker niet voor NPO66 in medialand.

Wil
Wil
1 jaar geleden

Zeg maar wat we moeten gaan doen, om ON overeind te houden.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Opnieuw is deze keiharde aanval op een kleine, maar zéér populaire zender, wat Ongehoord Nederland uiteindelijk is, het beste bewijs, dat wij absoluut niet meer in een democratie leven.

Wij leven in een schijndemocratie, waarin op de meest strategische plekken, de puppets van D66 de dienst uitmaken.

Er wordt nu een beroep gedaan op de clementie van staatssecretaris Gunay Uslu van Media. Maar….. deze is, hoe kan het ook anders, lid van D66.

Mocht het de NPO lukken om Ongehoord Nederland definitief de mond te snoeren, dan is dat weer een stapje verder richting de ondergang van onze rechtstaat.

WAAROM de NPO nu zo keihard tegen ON aanschopt? Zelf denk ik, dat dat komt omdat ze steeds populairder worden. EN….. ze maken toch weer meer mensen wakker.

En DAT is natuurlijk absoluut niet de bedoeling.

Regelmatig wordt er geopperd, o.a.door Robert Jensen, dat het beter zou zijn als ON zich zou terugtrekken uit het omroepbestel en, zoals de andere alternatieve kanalen, daarbuiten zou gaan functioneren.

Ik begrijp heel goed dat Arnold Karskens juist voor deze weg heeft gekozen. Dit om zoveel mogelijk publiek te bereiken.

Er is natuurlijk een grote groep van mensen, die al jarenlang de alternatieve media volgen. Maar er is nog een veel grotere groep van mensen, die zich daar niet mee bezighouden.

EN juist die groep krijgt nu de kans om twee keer per week af te stemmen op Ongehoord Nieuws. En….. eventueel een zaadje te planten om te ontkiemen.

Wat Annelies Strikkers aanhaalt over die uitzending van Nieuwsuur….. dat kan ik mij nog heel goed herinneren. Daar is, terecht, heel wat rumoer over geweest.

Heeft het consequenties voor Nieuwsuur gehad? Nee, natuurlijk niet.

Wat ook nog zo is, is dat als het “ze” lukt om Ongehoord Nieuws van de buis te halen, dat dat dan een opstap is voor andere acties. Dan denk ik aan het verbieden van een partij als Forum voor Democratie.

Ik kan alleen maar hopen, dat dat NOOIT zal gebeuren, want dan is de term Noord Korea aan de Noordzee een feit geworden.

hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

Degenen die de waarheid spreken willen ze uit de wereld. Stel WEF RATTEN zijn het allemaal die LEUGENS verkondigen HET WORDT TIJD DAT NPO VAN DE BUIS GAAT EN DAT HET LEUGENKABINET OPROT.

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x