Mens en Dier

Lees en huiver: ‘hoe Kuipers wederom probeert om de Tweede Kamer op het verkeerde been te zetten’

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Deze maand stuurde zorgminister Kuipers een rapport van Cochrane Nederland naar de Tweede Kamer waarin verschillende internationale studies naar oversterfte worden beschreven of met elkaar worden vergeleken.

In een begeleidende brief schrijft Kuipers aan de Tweede Kamer dat de onderzoekers erop wijzen dat de oversterfte lager is onder de populatie van volledig gevaccineerde mensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het rapport valt te lezen: “Vaccinaties lijken samen te hangen met lagere oversterfte, maar aangezien de hogere vaccinatiegraad gepaard ging met de opkomst van de omikronvariant, kan er geen causaal verband worden vastgesteld.”

Steevast problemen

De bewoordingen van de onderzoekers geven dus een ander beeld dan de suggestie van de minister, zeggen onder anderen hoogleraar Ronald Meester, Maurice de Hond, Fritsander Lahr en Herman Steigstra in een reactie.

Op basis van het rapport is geen enkele conclusie over een relatie tussen de vaccinatiegraad en de omvang van de oversterfte te trekken, benadrukt de groep.

“We hebben niet de tijd gehad om álle bronnen van het Cochrane-rapport te bestuderen, maar waar we dat wel deden, waren er steevast problemen.”

Het Nederlandse team van Cochrane, waaronder de directeur van Cochrane Nederland, bestaat uitsluitend uit medewerkers van het UMC Utrecht. De directeur van opdrachtnemer Cochrane Nederland verricht tevens werkzaamheden voor de uiteindelijke opdrachtgever: het ministerie van Kuipers.

Kwalijk

“Dit Cochrane-rapport levert nauwelijks een zinvolle bijdrage aan het onderzoek naar de oversterfte,” stelt de groep van hoogleraar Meester.

Neuroloog Jan Bonte raadt iedereen aan de reactie te lezen. “Want het laat goed zien hoe minister Kuipers wederom probeert om de Tweede Kamer op het verkeerde been te zetten. En dat mag je kwalijk noemen.”

“Waarom wordt zoiets door minister Kuipers naar de Kamer gestuurd?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zich af.

4.8 190 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willen
Willen
1 jaar geleden

Kuipers is bang voor z’n eigen hachie als de Waarheid steeds meer naar buiten komt

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ze zullen blijven liegen totdat uiteindelijk de leugens in hun gezicht ontploffen.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Lies, damned lies, and statistics

Dwarsje
Dwarsje
1 jaar geleden

Dit hele kabinet plus alle meelopers (NPO-Kamerleden kartel enz.) zijn compleet uit gerangeerd en ongeloofwaardig. De tijd voor een staatsgreep kan toch niet ver weg meer liggen? Als, wij Nederlanders, niet snel ingrijpen dan is ook uw privé wereld straks helemaal voorbij.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x