Archeologie

Het onopgeloste mysterie van de 7000 jaar oude Obeid-hagedismensen

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gebied dat het huidige Irak inneemt is vrijwel hetzelfde als het vroegere Mesopotamië, het land tussen de Eufraat en de Tigris. De eerste complexe menselijke beschavingen op aarde ontstonden hier, die van de Sumeriërs.

Dit volk ontwikkelde het eerste schrift, de eerste voorbeelden van literatuur, de eerste geschreven wetten, de eerste steden en ook het wiel. Irak wordt daarom ook wel de bakermat van de beschaving genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sumerië werd 7000 jaar geleden voor het eerst bewoond door een volk dat door archeologen wordt aangeduid als de Obeidiërs, naar het dorp al-Obeid waarvan resten zijn gevonden. Deze cultuur bracht de eerste nederzettingen voort op de vlakte van zuidelijk Mesopotamië.

De Obeidcultuur wordt gekenmerkt door grote dorpen die bestonden uit rechthoekige huizen met muren van in de zon gebakken baksteen en veel kamers. Kenmerkend voor deze cultuur was het mooie en kwalitatief goede bruin of groen gekleurde aardewerk dat beschilderd was met zwarte of bruine geometrische patronen.

Het onopgeloste mysterie van de 7000 jaar oude Obeid-hagedismensenHet is onduidelijk waar de Sumeriërs en de Obeidiërs precies vandaan kwamen. In al-Obeid, waar in 1919 voor het eerst opgravingen werden verricht door Henry Reginald Hall, zijn ongewone voorwerpen gevonden. Het gaat om menselijke figuren met de uiterlijke kenmerken van een hagedis. De meeste figuren lijken een helm en een soort schoudervulling te dragen.

Andere figuren houden een staf of scepter vast, mogelijk als een symbool van de Sumerische heerschappij. Sommige vrouwelijke figuren geven borstvoeding aan zuigelingen die vreemd genoeg worden weergegeven als een hagedisachtig wezen.

Het is niet bekend waar de figuren voor staan. Op basis van de houding die de figuren aannemen hebben archeologen vastgesteld dat het geen rituele objecten waren. Wel is duidelijk dat ze belangrijk waren voor de Obeidiërs.

De slang was in veel culturen een belangrijk symbool en stond voor een aantal goden. De Sumerische god Enki en de slang werden volgens schrijver William Bramley bijvoorbeeld gebruikt als symbool van de Broederschap van de Slang. Is er een link tussen het symbool van de slang en de ongewone voorwerpen?

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
9 jaren geleden

Enki was de annunaki die de mens geschapen heeft dmv genetische manipulatie volgens de summerische kleitabletten. dit ongeveer 5000 jaar vc
als deze tabletten correct vertaald zijn is onze hele geschiedenis verkeerd en stammen we af van de annunaki die een nieuw ras van slaven gekweekt hadden om in hun goudmijnen te werken hier op aarde, en wij zijn daar het resultaat van. daarom dat de missing link nog steeds niet gevonden is…
interessante lectuur in ieder geval

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

In dit Russian secret Alien Races Book, kan je zien hoeveel aliens de Aarde hebben bezocht. Met foto’s /plaatjes plus omschrijving

Er staat dat er inderdaad wat gaat gebeuren. Zoals : In 2017 the beginning en 2022 the end of the beginning. ( wat bedoelen ze hier precies mee?)

Ook dat the Council of 5 de laatste 10 dagen van Augustus 2013 hier aanwezig was.

http://exopolitics.blogs.com/files/russian.secret.alien.races.book.pdf#page=2&zoom=auto,-73,256

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

De Annunnaki komt van Niburu. Hun planeet is een deel ons zonnestelsel. Het komt elke 4000 jaar dichterbij de zon en niet elke 3500 jaar zoals wordt aangenomen.
Ze lijken op mensen, maar groter, ongeveer 2,50 meter lang en gespierder.
Toen ze voor het eerst op Aarde kwamen, waren er al andere alienrassen die zich hier hadden gevestigd. Ze hadden supernatural powers. De Annunaki versloeg hen en werd de meest powerful race op Aarde.
The genetically engineered the most intelligent non – alien beings on Earth, wij dus, in die periode was de mens niks anders dan kleine primaten. Hun doel was om een ras van slaven te maken.
Ze waren zich niet bewust van de Reptilans op Aarde. Ze werkten met een ander ras : the Zeta Reticulai. ( niet verwarren met de Solipsi Rai aka grays. Uiteindelijk verlieten ze aarde om onbekende redenen, maar voordat ze dat deden, creeerden ze een sub – species van de Zeta. Deze species werden later de Pharaohs van Egypte tot de Reptilians infiltreerden als de tempel priesters. Zo eindigde hun overheersing. Ze komen ooit terug zoals beloofd, alleen wanneer weet men niet.
De planeet Niburu veroorzaakt wel instabiliteit voor het weer op Aarde, maar ook voor alle planeten in ons zonnestelsel. Het geeft een hoop vernietiging, maar niet zo erg zoals mensen geloven.

By the way: de Reptilians werken samen met het ras Maitre. Doel: permanent vestigen.

Of dit waar is, geen idee.. meer te lezen in dit boek, zie link

http://exopolitics.blogs.com/files/russian.secret.alien.races.book.pdf#page=2&zoom=auto,-73,256

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

He, gezellig, zo voor de feestdagen allerlei spannende verhalen.. kaarsjes aan , snackje erbij, goed glas wijn. Hmmm smullen, van al die artikelen die van alles beweren zonder ondersteunend bewijs.
Hmmm , ik neem er nog een.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x