Homepagina » Binnenland » Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’
coronawet
Foto: Smiley.toerist CC BY-SA 4.0

Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een brief aan de Tweede Kamer over de coronawet. Zij zijn uiterst kritisch over het nut en de noodzaak van deze wet en verzoeken dringend om éérst grond en noodzaak van handhaving van de huidige noodverordeningen te onderzoeken. Is er wel nood aan deze coronawet?

“In maart zijn uitzonderlijke en zware maatregelen genomen die een grote druk leggen op de bevolking. Niet alleen in Nederland. Politieke beslissingen zijn genomen op basis van de aanname te maken te hebben met een killervirus, een volstrekt inaccurate internationale modellering en een inaccurate informatiepositie van ons land op dit coronavirus. De huidige wetenschap rond het virus toont aan dat dit geen plaats heeft op lijst A van meldingsplichtige ziekten,” schrijft de groep.

Ze citeren professor Wim Voermans, die schreef: “Het wetsvoorstel bevat inhoudelijk veel té vergaande bevoegdheidstoekenningen voor het vaststellen van ministeriële regelingen die ook niet stroken met de constitutionele regels die we in dit land kennen op het terrein van democratisch rechtsstatelijk wetgeven; regels die we in 150 jaar met elkaar hebben ingericht.”

Hij voegde toe: “[De coronawet] komt neer op een vorm van decretenbestuur zoals we dat tussen 1819 en 1879 in Nederland kenden.”

Sta het niet toe!

Professor Voermans vindt dat er te weinig is gedaan met de kritiek van de Raad van State. “Aan wezenlijke kritiek van de Raad (té veel ruimte voor ministeriële regelingen, onduidelijkheden over ‘veilig afstand’, draconische boetes met strafbladaantekening, etc.) wordt onvoldoende tegemoetgekomen.”

“Daarom als laatste dringend juridische advies aan alle Tweede Kamerleden: we roepen u op niet datgene te tekenen wat u niet gelezen en begrepen heeft!” benadrukken de briefschrijvers.

De brief is ondertekend door onder andere internist-endocrinoloog Evelien Peeters, huisarts Martin Voerknecht, sociaal-geograaf Maurice de Hond en huisarts Rob Elens. “Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!” reageert Voerknecht.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Stay Positive schreef:

  Niks brieven meer, ga je de NWO niet mee raken. Massale opstanden. Het is een recht!!

  0 likes
 • exegese schreef:

  Ik denk dat deze brief met een grijns op het smoelwerk terzijde gelegd wordt en dat de voltallige club van landverraders de wet gaat ondertekenen. Misschien een enkele uitzondering om de ontevredenen een doekje voor het bloeden te bieden, hetgeen uiteraard ook nergens toe zal kunnen leiden.

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Als deze virus geen plaats heeft op lijst A van meldingsplichtige ziekten, dan is er ook GEEN plaats voor een NOODWET. Deze noodwet is dan in strijd met onze grondwet !! Hugo, Rutte zijn illegaal bezig!
  Rutte en Hugo willen onze grondwet vernietigen zodat ze met de noodwet ons vrijheid kunnen vernietigen !! Tijd voor arrestaties !!

  0 likes
 • Gladiator schreef:

  Ik weet het ja,

  Massale opstanden……..ze zijn een recht!!!

  Want……de voltallige club landverraders gaat deze wet ondertekenen……

  En ja…..het zou eens tijd worden…….voor die arrestaties…….

  Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrr,

  Ik zou me nu echt eens even afvragen wat er zoal aan de hand is met al die zogenaamde “verzetsbewegingen”…………..

  Doe mij aub eens een lol en kijk eens naar deze video…..en kijk deze eens helemaal af tot het beeld zwart wordt…….

  https://www.youtube.com/watch?v=_D9SmpVmPh4

  Ik zie dan de reacties wel komen……..

  Succes allemaal, maar actie is niet alleen maar lullen in een microfoon, dat is niet van veraf praten over ditjes en datjes…..

  Gladiator

  0 likes
  • salvar schreef:

   @Gladiator

   niet alleen lullen in een mricofoon???
   schijnbaar loont het toch kijk maar naar het zootje , rivm , rutte , de jonge , grappenmaker etc. en maar lullen door de microfoon en ze knevelen heel dit land.

   0 likes
  • Stay Positive schreef:

   Eens, verzet bieden is de enige optie.

   Maar denk dat je mijn bericht anders interpreteert, Gladiator.

   Met een bordje en een microfoon is niet genoeg. Dat is geen opstand, maar een demonstratie. Er is verschil tussen een opstand of een demonstratie. Je moet het niet door elkaar halen.

   0 likes
  • Jo schreef:

   Hou op hoor, zo’n slechte video, pure waanzin om de mens weer van het goede spoor af te halen. Wie of wat er ook roeptoetert van welke aard dan ook, hoe meer mensen door krijgen dat er iets niet klopt hoe dichter de mens bij zich zelf komt en ja… een Jensen, Hulleman etc schudt de mens wakker, of ze dit nu doen voor eigen gewin of de duivelse mensen, het volk zal het verschil moeten maken. Geen andere marionet zal dit klaar kunnen spelen maar ze kunnen het zelf denkend vermogen wel aanwakkeren. En dat lukt, met of zonder podcast, steeds meer mensen voelen, zien en horen dat we zo niet door kunnen gaan.
   Het bewust-zijn moet collectief groeien, dit soort crap video’s die je nu deelt voegen niets toe.

   Luister naar je gevoel, alles wat niet resoneert (goed voelt) negeren, vind je dat Jensen, Hulleman of wie dan ook roeptoetert kijk dan niet. Zij zijn geen goedheiligmannen maar zijn wel één vd weinigen van Hollandsche bodem die mensen aan het denken zetten zonder haat op te roepen.

   0 likes
  • ben schreef:

   het enige wat mij opvalt in jouw filmpje is dat je islamiet bent, (of je moet niet de eigenaar van dat kanaal zijn ?) islam is na corona een zeer ernstige gif in onze samenleving wat heel snel en tot de laatste molecuul verwijderd dient te worden uit het gehele westen…

   0 likes
  • Exegese schreef:

   @Gladiator, het klopt volledig dat een deel, misschien wel een fors deel controled opposition is. Dat neemt echter niet weg dat ze er niet onderuit komen met cruciale informatie over de brug te komen als lokaas. Die informatie moeten we filteren en doelgericht gebruiken om hen te overtuigen die nog steeds denken dat Den Haag hun belangen behartigt. Er is geen andere weg dan hen te overtuigen dat er niemand is die niet kan zien dat de keizer helemaal geen kleren aan heeft. De weg via geweld daar zijn ze terdege op voorbereid, daar hopen ze op. We moeten de politie en militairen op hand van de ontegenzeggelijke waarheid zien te krijgen. Dat is de enige mogelijkheid. De rest is gedoemd te mislukken.

   0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  “sta het niet toe”

  De rechtelijke macht zorgt er wel voor dat is toegestaan want zoals gewoonlijk is de eis van viruswaarheid dat het RIVM openheid van zaken moet geven afgewezen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/875126745/rechter-wijst-alle-eisen-viruswaarheid-van-de-hand

  Wat een grote corrupte bende is dit land.

  Alles mag hier onder de tafel worden gehouden.

  Een menig dictator zou in dit land zijn vingers erbij aflikken.

  Een gotspe is het.

  Als het zo doorgaat wordt het een revolutie met bloedvergieten met dank aan de reguliere media en de rechtelijke macht.

  0 likes
 • jan schreef:

  Als je decennia lang gehersenspoeld bent kom je niet meer achter je tv vandaan.
  Dan kijk je er niet van op
  dat de buurman opeens verdwijnt want die film heb je ook gezien, en ja hij was wel apart

  0 likes
 • x

  Check Also

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >