Homepagina » Binnenland » Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’
coronawet
Foto: Smiley.toerist CC BY-SA 4.0

Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een brief aan de Tweede Kamer over de coronawet. Zij zijn uiterst kritisch over het nut en de noodzaak van deze wet en verzoeken dringend om éérst grond en noodzaak van handhaving van de huidige noodverordeningen te onderzoeken. Is er wel nood aan deze coronawet?

“In maart zijn uitzonderlijke en zware maatregelen genomen die een grote druk leggen op de bevolking. Niet alleen in Nederland. Politieke beslissingen zijn genomen op basis van de aanname te maken te hebben met een killervirus, een volstrekt inaccurate internationale modellering en een inaccurate informatiepositie van ons land op dit coronavirus. De huidige wetenschap rond het virus toont aan dat dit geen plaats heeft op lijst A van meldingsplichtige ziekten,” schrijft de groep.

Ze citeren professor Wim Voermans, die schreef: “Het wetsvoorstel bevat inhoudelijk veel té vergaande bevoegdheidstoekenningen voor het vaststellen van ministeriële regelingen die ook niet stroken met de constitutionele regels die we in dit land kennen op het terrein van democratisch rechtsstatelijk wetgeven; regels die we in 150 jaar met elkaar hebben ingericht.”

Hij voegde toe: “[De coronawet] komt neer op een vorm van decretenbestuur zoals we dat tussen 1819 en 1879 in Nederland kenden.”

Sta het niet toe!

Professor Voermans vindt dat er te weinig is gedaan met de kritiek van de Raad van State. “Aan wezenlijke kritiek van de Raad (té veel ruimte voor ministeriële regelingen, onduidelijkheden over ‘veilig afstand’, draconische boetes met strafbladaantekening, etc.) wordt onvoldoende tegemoetgekomen.”

“Daarom als laatste dringend juridische advies aan alle Tweede Kamerleden: we roepen u op niet datgene te tekenen wat u niet gelezen en begrepen heeft!” benadrukken de briefschrijvers.

De brief is ondertekend door onder andere internist-endocrinoloog Evelien Peeters, huisarts Martin Voerknecht, sociaal-geograaf Maurice de Hond en huisarts Rob Elens. “Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!” reageert Voerknecht.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

Niks brieven meer, ga je de NWO niet mee raken. Massale opstanden. Het is een recht!!

exegese
exegese
1 jaar geleden

Ik denk dat deze brief met een grijns op het smoelwerk terzijde gelegd wordt en dat de voltallige club van landverraders de wet gaat ondertekenen. Misschien een enkele uitzondering om de ontevredenen een doekje voor het bloeden te bieden, hetgeen uiteraard ook nergens toe zal kunnen leiden.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Als deze virus geen plaats heeft op lijst A van meldingsplichtige ziekten, dan is er ook GEEN plaats voor een NOODWET. Deze noodwet is dan in strijd met onze grondwet !! Hugo, Rutte zijn illegaal bezig!
Rutte en Hugo willen onze grondwet vernietigen zodat ze met de noodwet ons vrijheid kunnen vernietigen !! Tijd voor arrestaties !!

Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Ik weet het ja,

Massale opstanden……..ze zijn een recht!!!

Want……de voltallige club landverraders gaat deze wet ondertekenen……

En ja…..het zou eens tijd worden…….voor die arrestaties…….

Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrr,

Ik zou me nu echt eens even afvragen wat er zoal aan de hand is met al die zogenaamde “verzetsbewegingen”…………..

Doe mij aub eens een lol en kijk eens naar deze video…..en kijk deze eens helemaal af tot het beeld zwart wordt…….

https://www.youtube.com/watch?v=_D9SmpVmPh4

Ik zie dan de reacties wel komen……..

Succes allemaal, maar actie is niet alleen maar lullen in een microfoon, dat is niet van veraf praten over ditjes en datjes…..

Gladiator

x

Check Also

baudet

Baudet tegen kabinet: ‘U rubber-stampt Nederland regelrecht een hel in, waarbij 1984 verbleekt’

U bent straks verantwoordelijk voor een medische ...

azarkan

Azarkan over verplicht coronatoegangsbewijs: ‘Maakt het nog iets uit wat de Tweede Kamer beslist?’

Volgens bronnen moeten bezoekers van horeca, bioscopen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x