Buitenland

Digitale kolonisatie: “Google-topman zit in geheim genootschap, bepaalt manier van denken van miljarden mensen”

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voorzitter van Google zit in een geheim genootschap dat logistieke ondersteuning geeft aan de presidentscampagne van Clinton. Dat zegt klokkenluider Julian Assange in gesprek met De Morgen.

“Eric Schmidt staat heel dicht bij Barack Obama en Hillary Clinton,” zei de oprichter van WikiLeaks. “Hij is het geheime wapen van Clinton, dat weten maar weinig mensen. Obama, Clinton en Schmidt zitten in dezelfde familie.”

Hoewel de NSA volgens de Australiër nog altijd meer informatie verzamelt dan internetreuzen Google en Facebook, gebruikt de spionagedienst veel informatie van deze bedrijven. De laatste jaren is Schmidt vaak aanwezig op de Bilderbergconferentie, de jaarlijkse bijeenkomst voor machtigste mensen op aarde.

Assange vindt dat Europa de macht van de grote techbedrijven aan banden moet leggen. “Google en Facebook zijn heel machtg,” zei hij. “Ze bepalen de manier van denken van miljarden mensen. Je zou het de disneylandisering van het internet kunnen noemen. Of misschien is ‘digitale kolonisatie’ de beste term om het te omschrijven.”

Volgens de klokkenluider bepalen de internetgiganten wat we mogen weten en wat niet. Alle controversiële informatie wordt geweerd. Assange roept Europa op de mediamonopolies aan te pakken.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x