Homepagina » Buitenland » Digitale kolonisatie: “Google-topman zit in geheim genootschap, bepaalt manier van denken van miljarden mensen”
Digitale kolonisatie: "Google-topman zit in geheim genootschap dat manier van denken van miljarden mensen bepaalt"

Digitale kolonisatie: “Google-topman zit in geheim genootschap, bepaalt manier van denken van miljarden mensen”

De voorzitter van Google zit in een geheim genootschap dat logistieke ondersteuning geeft aan de presidentscampagne van Clinton. Dat zegt klokkenluider Julian Assange in gesprek met De Morgen.

“Eric Schmidt staat heel dicht bij Barack Obama en Hillary Clinton,” zei de oprichter van WikiLeaks. “Hij is het geheime wapen van Clinton, dat weten maar weinig mensen. Obama, Clinton en Schmidt zitten in dezelfde familie.”

Hoewel de NSA volgens de Australiër nog altijd meer informatie verzamelt dan internetreuzen Google en Facebook, gebruikt de spionagedienst veel informatie van deze bedrijven. De laatste jaren is Schmidt vaak aanwezig op de Bilderbergconferentie, de jaarlijkse bijeenkomst voor machtigste mensen op aarde.

Assange vindt dat Europa de macht van de grote techbedrijven aan banden moet leggen. “Google en Facebook zijn heel machtg,” zei hij. “Ze bepalen de manier van denken van miljarden mensen. Je zou het de disneylandisering van het internet kunnen noemen. Of misschien is ‘digitale kolonisatie’ de beste term om het te omschrijven.”

Volgens de klokkenluider bepalen de internetgiganten wat we mogen weten en wat niet. Alle controversiële informatie wordt geweerd. Assange roept Europa op de mediamonopolies aan te pakken.

[DeMorgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Snowden telefoon

Je telefoon is het grootste spionage-apparaat – Wat weet Google allemaal van jou?

Vandaag de dag kunnen mensen zich geen ...

rivm

‘Het RIVM is de grootste verspreider van desinformatie in dit hele covidschandaal’

D66-Kamerlid Hanneke van der Werf zei donderdag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x