Buitenland

Digitale kolonisatie: “Google-topman zit in geheim genootschap, bepaalt manier van denken van miljarden mensen”

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voorzitter van Google zit in een geheim genootschap dat logistieke ondersteuning geeft aan de presidentscampagne van Clinton. Dat zegt klokkenluider Julian Assange in gesprek met De Morgen.

“Eric Schmidt staat heel dicht bij Barack Obama en Hillary Clinton,” zei de oprichter van WikiLeaks. “Hij is het geheime wapen van Clinton, dat weten maar weinig mensen. Obama, Clinton en Schmidt zitten in dezelfde familie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hoewel de NSA volgens de Australiër nog altijd meer informatie verzamelt dan internetreuzen Google en Facebook, gebruikt de spionagedienst veel informatie van deze bedrijven. De laatste jaren is Schmidt vaak aanwezig op de Bilderbergconferentie, de jaarlijkse bijeenkomst voor machtigste mensen op aarde.

Assange vindt dat Europa de macht van de grote techbedrijven aan banden moet leggen. “Google en Facebook zijn heel machtg,” zei hij. “Ze bepalen de manier van denken van miljarden mensen. Je zou het de disneylandisering van het internet kunnen noemen. Of misschien is ‘digitale kolonisatie’ de beste term om het te omschrijven.”

Volgens de klokkenluider bepalen de internetgiganten wat we mogen weten en wat niet. Alle controversiële informatie wordt geweerd. Assange roept Europa op de mediamonopolies aan te pakken.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x