Mens en Dier

Meer dan honing (video)

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zwitserse regisseur Markus Imhoof ging op zoek naar een verklaring voor het afnemende aantal bijen.

Zijn zoektocht leidde hem langs amandeltelers in Californië, een Zwiterse imker die in de bergen woont, een Duitse neurowetenschapper die onderzoek doet naar bijenhersenen en een Chinese stuifmeelhandelaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Volgens Imhoof is de mens zelf verantwoordelijk voor het dreigende uitsterven van de honingbij. Zijn film More than Honey gaat op 18 april in tien Nederlandse filmzalen in première.

Varroamijt

Door het toepassen van monocultuur worden boeren gedwongen veel pesticiden te gebruiken, die vooral de voortplanting van bijen verstoren. De varroamijt verzwakt de bijen, die daardoor vatbaarder worden voor bacteriën en virussen.

Imhoof, kleinzoon van een imker, laat daarnaast zien hoe bijenhouders door productieve en minder agressieve soorten te fokken, weinig oog meer hebben voor de kracht en het immuunsysteem van de bijen. Hij zegt dat de mens ‘sterke wolven heeft veranderd in kwetsbare poedels’.

Neonicotinoïden

Het is de Europese Commissie tot nog toe niet gelukt om de omstreden neonicotinoïden te verbieden. Een verbod, waar Nederland voorstander van is, wordt gedwarsboomd door landen waar de machtige producenten van bestrijdingsmiddelen zetelen.

Bron: Destentor.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zonder de bij gaan vele soorten die van de bij afhankelijk zijn, bij de bestuiving verloren.Denk aan de fruitteelt etc.En ik zie nog niet een mens dit met de hand doen.Zonder de bij wordt overleven op aarde moeilijker!!EEN BEHOORLIJK STUK MOEILIJKER.Rot pesticiden!!!

Linda
Linda
11 jaren geleden

Waar ik nooit iemand over hoor is het feit dat ze hun natuurlijke voedsel wordt afgenomen en daarvoor in de plaats suiker krijgen. Geen wonder dat ze totaal verzwakt zijn.
Dat zou je eens bij mensen moeten doen. Dan was dat ook ons einde.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Waar ik nooit iemand over hoor is het feit dat ze hun natuurlijke voedsel wordt afgenomen en daarvoor in de plaats suiker krijgen. Geen wonder dat ze totaal verzwakt zijn.
Dat zou je eens bij mensen moeten doen. Dan was dat ook ons einde.[/quote]
Hun natuurlijk voedsel wordt ze niet afgenomen, maar besmet met pesticiden.En dat de “bij” suiker krijgt, is de grootste zwamkoek die er bestaat!!De honnig die wordt vermengt met suiker is een totaal ander verhaal.En ik heb mijn info van een “Imker” die achter me woont.

Willie Kloens-de Geu
Willie Kloens-de Geu
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Waar ik nooit iemand over hoor is het feit dat ze hun natuurlijke voedsel wordt afgenomen en daarvoor in de plaats suiker krijgen. Geen wonder dat ze totaal verzwakt zijn.
Dat zou je eens bij mensen moeten doen. Dan was dat ook ons einde.[/quote]
Linda, je hebt volkomen gelijk. Absurde praktijken inderdaad. Elk beetje bewust en weldenkend mens kan op z’n tien vingers nagaan (of wel met z’n boerenverstand) dat dat nooit goed kan blijven gaan.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x